Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1023 ( 25 ΙΑΝ 2013 )


ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
3.Το Ιστορικό Κτίριο της ΛΑΕΔ Στόχος Ξεπουλήματος (;)
4.Α.Ο.Ο.Α.: Μισός αιώνας υποσχέσεις
5."Δώστε μας ένα ζευγάρι αρβύλες"!
6.ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
7.AlphaBank:ανοίγει ο δρόμος για ανάκαμψη της χώρας
8.Μεγάλη κομπίνα σε τράπεζα - Υπάλληλοι υπεξαίρεσαν τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ!
9.ΟΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ: Εκτός Ελλάδος μεταφέρει την έδρα της και η S&B
10.Χρειάστηκαν 11 χρόνια για να διώξουν προϊσταμένη που ζημίωσε εκατομμύρια το ΙΚΑ
11.Σέρνεται στην στήριξη του Γεωργίου ο Βενιζέλος!
12.Οι δανειστές απαγορεύουν την αντικατάσταση του κ. Γεωργίου
13.Σαμαράς: Οι συγκοινωνίες ανήκουν στο λαό. Οχι στις συντεχνίες
14.Το ανέκδοτο για τον Παπανδρέου στη Βουλή που «σαρώνει»
15.Βενζίνη... από ζάχαρη
16.Αυτή είναι η υπ. βουλευτής ΝΔ που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των γάμων
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Γρηγορίου του Θεολόγου, Αγίας Μαργαρίτας,
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Οικία Church
Περιοχή: οδός Σχολείου 5 & Επιχάρμου
Έτος: 1701-1835
Περιγραφή:
Το πυργοειδές αυτό κτίριο με την εσωτερική κλίμακα, οικοδομήθηκε κατά την τελευταία περίοδο της Τουρκοκρατίας, ενώ στη συνέχεια επισκευάστηκε και τροποποιήθηκε, κατά τη δεκαετία του 1830, όταν αγοράστηκε από τον Σκωτσέζο ιστορικό George Finlay (1799-1875), ο οποίος έλαβε μέρος στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και στη συνέχεια έζησε στην Ελλάδα. Εκεί κατοίκησε ο συμπολεμιστής του Ιρλανδός στρατηγός Richard Church, μέχρι τον θάνατό του (1873), γεγονός που έκανε το κτίριο ευρύτερα γνωστό ως "πύργο του Τσωρτς". Αναφερόμενη πλέον ως "οικία Διαλισμά" το 1928, απετέλεσε θέμα γνωστού πίνακα του Γιάννη Τσαρούχη. Εδώ και μερικά χρόνια άρχισε η αποκατάστασή του, η οποία έκτοτε καρκινοβατεί.
Ενδεικτική Βιβλιογραφία:
Μ. Γ. Μπίρης, Αθηναϊκή αρχιτεκτονική 1875-1925, Αθήνα 1987, σ. 43-45.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
3.Το Ιστορικό Κτίριο της ΛΑΕΔ Στόχος Ξεπουλήματος (;)
Του Στέλιου Καστραντά*
Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον…
( Προφητεία Δαβίδ )
    Πρόσφατα ήλθε στο φως της δημοσιότητας το υπ’αριθ ΔΟΑ/φ.20/539/8 Ιαν2013 έγγραφο του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με το οποίο έκπληκτοι μαθαίνουμε ότι μελετάται η κατάργηση ως φορέα ΝΠΔΔ της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ),στη Ρηγίλλης, γνωστής και ως Σαρόγλειο Μέγαρο. (Να σημειώσουμε εδώ ότι κατάργηση ενός ΝΠΔΔ, σημαίνει εκκαθάριση των περιουσιακών του στοιχείων υπέρ του Δημοσίου). Μάλιστα, στο παραπάνω έγγραφο και αιτιολογώντας την πρότασή του το εν λόγω υπουργείο αναφέρει επί λέξει ότι: «Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη διοίκηση του δημόσιου τομέα και η μη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού με τα έξοδα λειτουργίας φορέων που δεν εξυπηρετούν πλέον το δημόσιο συμφέρον, ενόψει και της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται σε συνδυασμό με την υλοποίηση και του προγράμματος σταθερότητας»
    Διαβάζοντας κανείς την παραπάνω αιτιολόγηση αναρωτιέται εάν το συγκεκριμένο υπουργείο έχει καμία σχέση με αυτό που υποδηλώνει ο τίτλος του δηλαδή την διοικητική μεταρρύθμιση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση ή απλώς οι διάφοροι άσχετοι γραφειοκράτες του μη γνωρίζοντας τα θέματα βαράνε στο γάμο του καραγκιόζη και όποιον πάρει ο χάρος; Και εάν η πρότασή τους αυτή δεν υποδηλώνει ασχετοσύνη τότε θα πρέπει να υποθέσουμε το πολύ χειρότερο ότι δηλαδή, υποκρύπτει σκοπιμότητα ξεπουλήματος ιερών και οσίων καθώς και ιστορικών μνημείων και συμβόλων όπως και αυτό της ιστορικής Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.
    Γιατί θα έπρεπε να γνώριζαν οι γραφειοκράτες του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης, ότι η ΛΑΕΔ ως ΝΠΔΔ ουδόλως επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με έξοδα λειτουργίας ,το αντίθετο μάλιστα , και ως θεσμός εξυπηρετεί τα μέγιστα το δημόσιο συμφέρον σηματοδοτώντας από το 1928 και μέχρι σήμερα την ενότητα και την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας τις οποίες δυστυχώς η περιβόητη τρόϊκα προσπαθεί να αποδυναμώσει. Και ένας τρόπος είναι να τις βγάλει έξω από το σπίτι τους το οποίο συμβολίζει η ΛΑΕΔ. Εκτός και εάν όλοι έχουν συμφωνήσει να τα δώσουν όλα οπότε τότε η απάντηση θα πρέπει να είναι διαφορετική.
    Από την άλλη και εάν οι γραφειοκράτες του συγκεκριμένου υπουργείου είχαν σχέση με αυτό που ονομάζουν διοίκηση και ηλεκτρονική διακυβέρνηση, θα έπρεπε προτού αρχίσουν να γράφουν για κατάργηση της ΛΑΕΔ να ρωτούσαν το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εάν και κατά πόσο αυτό ήταν εφικτό. Εκτός και εάν πράγματι ρώτησαν οπότε θα πρέπει να υποθέσουμε ότι ο αρμόδιος επί της Εθνικής Άμυνας υπουργός προσπαθώντας να δείξει τον καλό βάζει τους άλλους να χτυπάνε. Κάτι τέτοιο όμως δυσκολευόμαστε να δεχθούμε. Εκτός πάλι και αν οι γραφειοκράτες του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης, κουβαλώντας τα όποια συμπλέγματα, θα επιθυμούσαν να έβλεπαν να μετατρέπεται η ΛΑΕΔ σε μία νέα « βίλα Αμαλία» μιας και είναι και πολύ κοντά προς την πλατεία Συντάγματος.
    Ας σοβαρευτούν λοιπόν όλοι αυτοί που επί χρόνια ταλαιπωρούν τη Χώρα και που με την ασχετοσύνη τους ή τις στημένες σκοπιμότητες την οδήγησαν στη πτώχευση και ας κοιτάξουν να καταργήσουν τόσους άχρηστους δημόσιους φορείς που απομυζούν ακόμη με υπέρογκα ποσά τον κρατικό προϋπολογισμό και να μην προσπαθούν βάλλοντας με άσφαιρα πυρά κατά της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ,να κάνουν θόρυβο απλώς για να ακούγονται. Αθήνα 24 Ιανουαρίου 2013
*Ο Στέλιος Καστραντάς είναι Γεν. Γραμματέας της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών . (Α.Κί.Σ)
4.Α.Ο.Ο.Α.: Μισός αιώνας υποσχέσεις
Γράφει ο Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
    Διαβάζουμε προ ημερών στις εφημερίδες ότι, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάμει την περίοδο αυτή ορισμένες διαπιστώσεις, για το αξιόμαχο του Στρατεύματος και το ηθικό αυτών.
    Οι διαπιστώσεις αυτές κρίνονται σωστές, ως και τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν για την υλοποίησή των. Βέβαια τέτοιου είδους μεγαλόστομες δηλώσεις ακούσαμε και στο παρελθόν από πλειάδα πολιτικών της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Αλλά τα μέτρα αυτά και άλλα που λιμνάζουν χρόνια του προσωπικού των Ε.Δ., τελικά στόχευαν και στοχεύουν σε εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους.
    Με το σημείωμά μου αυτό, θα ήθελα να επισημάνω στο ΥΕΘΑ, δυο βασικά θέματα, επανερχόμενος στον βαριά ασθενή Α.Ο.Ο.Α. (εάν βέβαια υπάρχει, με αυτή την λαίλαπα που έχει ξεσπάσει).
    Πρώτον: Εις ότι αφορά το συσσωρευθέν κεφάλαιο του Α.Ο.Ο.Α., πρέπει να το αντιμετωπίσετε με σύνεση και δέος, διότι αποτελεί απόρροια εισφορών πενήντα (50) και πλέον ετών εκ του πενιχρού μισθού των αξιωματικών, που πολλοί εξ αυτών ζούσαν και απέθαναν με την ελπίδα της απόκτησης οικοπέδου ή οικίας. (Σήμερα δεν γνωρίζω ποια είναι η οικονομική κατάσταση του Ταμείου).
    Δεύτερον: Εις ότι δε αφορά το πρόβλημα του ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ, των 2.450 περίπου στρεμμάτων του Α.Ο.Ο.Α., εξηντλήθη κάθε όριο υπομονής, ανοχής αντοχής και δικαιοσύνης των Μερισματούχων του Α.Ο.Ο.Α. Για δε την σημερινή πολιτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαιτέρως της σημερινής Κυβέρνησης, κατά την γνώμη μου αποτελεί θέμα τιμής και ηθικής να πάρει ευθέως θέση και να επιλύσει το πρόβλημα της αδικίας, που σέρνεται επί δεκαετίες. Το Τονίζω ιδιαίτερα η επίλυση του θέματος δεν οικονομική λόγοι είναι… Θεέ μου φυλακείν τω στόματί μου…
    Τα Οικόπεδα στο Πικέρμι των μερισματούχων του Α.Ο.Ο.Α. αγοράσθηκαν εδώ και πενήντα (50) και πλέον χρόνια, όταν στην περιοχή αυτή έζων Λύκοι, Τσακάλια και πληθώρα λαγών. Δεν υπήρχε κανένα κτίσμα, κανένας οικισμός, ήταν χορτολιβαδικές εκτάσεις και για πάμπολλες δεκαετίες ήσαν βοσκοτόπια μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων. Σήμερα όλη η περιοχή έχει οικοπεδοποιηθεί και εν πολλοίς κτισθεί (δασικές καμένες ή μη εκτάσεις, βραχώδεις εκτάσεις, χορτολιβαδικές και πρώην καλλιεργούμενες εκτάσεις) και! Ο Νόμος κατά το δοκούν επιβάλλεται μόνο προς τον Α.Ο.Ο.Α. όταν η εδαφική αυτού έκταση, αποτελεί πλέον νησίδα στην όλη περιοχή.
    Δεν είναι δυνατόν ν’ απορρίπτεται συνεχώς και επί πολλά έτη, το καθ’ όλα νόμιμο και δίκαιο αίτημα του Α.Ο.Ο.Α. για την εφαρμογή ενός σύγχρονου, με τέλειες προδιαγραφές, σεβόμενο το περιβάλλον Οικοδομικό Σχέδιο του Α.Ο.Ο.Α. εις την περιοχή αυτή, με τις βασικές παρακάτω απορριπτικές αιτιολογίες μόνο για τον Α.Ο.Ο.Α.:
    Πρώτον: Η επί δεκαετίες, χορτολιβαδική αυτή περιοχή χαρακτηρίστηκε σήμερα δασική (με προοπτική δεντροφύτευες), και
    Δεύτερον: Ότι, το πνεύμα του νομοθέτη είναι να μην επεκταθεί η πόλη των Αθηνών και ότι αυτό δύναται να υλοποιηθεί δια της απαγόρευσης επεκτάσεως του Ρυμοτομικού Σχεδίου, στην νησίδα πλέον του οικοπέδου του Α.Ο.Ο.Α. στην όλη περιοχή του Πικερμίου.
    Εάν υπάρχει πολιτική βούληση στο ΥΕΘΑ, τότε έμπρακτα να δείξει το ενδιαφέρον του, και παρ’ αυτά να δώσει άμεση λύση στο θέμα αυτό, που αποτελεί ΑΔΙΚΙΑ και ΝΤΡΟΠΗ για την πολιτεία και εν πολλοίς αντανακλά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όχι, διότι επείγονται οι ενδιαφερόμενοι να κτίσουν, αυτό είναι αδιανόητο διότι σήμερα δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά για την αποκατάσταση επί τέλους της Αδικαιολόγητης Αδικίας.
    Άλλως, και, το πέρασμα του σημερινού Υπουργού από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο διοικεί διά των Γενικών Επιτελείων τις Ένοπλες Δυνάμεις και έχει την ευθύνη και μέριμνα του Σώματος των Στελεχών του, που τόση εμπιστοσύνη διατηρεί ο λαός προς τα στελέχη αυτά, θα αποτελέσει ένα μεταπρατικό πέρασμα από το Υπουργείο, ακόμη ενός εντολοδόχου τοποτηρητή προς εξυπηρέτηση λαθεμένων κομματικών συμφερόντων και τίποτε άλλο.
5."Δώστε μας ένα ζευγάρι αρβύλες"!
Το ζητάνε στρατιώτες από τον Έβρο!
Το έστειλε ο Χαράλαμπος Καραγκιοζούδης
    Στο 558 Μ/Κ ΤΟ στο Πρωτοκλήσι Έβρου,οι στρατιώτες έχουν ένα …όνειρο! Δεν είναι τίποτα σημαντικό. Ένα δεύτερο ζευγάρι αρβύλες. Δίνουν τα πάντα γι΄ αυτό . Εξηγούν ότι εκ των πραγμάτων ,λόγω των συνεχών ασκήσεων στο άγριο το χειμώνα Έβρο, το μοναδικό ζευγάρι αρβύλες που τους προμηθεύουν δεν προλαβαίνουν να στεγνώσουν ποτέ.
    Και μπορεί η χώρα να περνά δύσκολα, αλλά προφανώς το “πρόγραμμα διάσωσής” της δεν θα πέσει έξω από τέτοια …έξοδα.
    Από την άλλη είναι μάλλον περιττό να αναφέρουμε ότι οι υποδείξεις κάποιων αξιωματικών προς τους στρατιώτες να αγοράσουν με έξοδά τους αρβύλες είναι τουλάχιστον άστοχες αν και υπάρχουν πολύ βαρύτεροι χαρακτηρισμοί.
    Κι επειδή πολλοί θα θυμηθούν τη θητεία τους πολλές δεκαετίες πίσω , αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για να δεχτούμε ότι σήμερα πρέπει να “σαπίζουν” τα πόδια των στρατιωτών μας που υπηρετούν τη πατρίδα στην πρώτη γραμμή. Τους κόψαμε τις άδειες, τις δωρεάν μετακινήσεις ,ας μην τους… κόψουμε και τα πόδια!
onalert.gr
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΟΙ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
    Με ευγενή χορηγό το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών δημιούργησε μια βάση δεδομένων η οποία περιέχει, αποδελτιωμένες, τις αναφορές ξένων και Ελλήνων περιηγητών της Μακεδονίας. Δεκαέξι συνολικά από τους σημαντικότερους περιηγητές του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, προερχόμενοι από την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ιταλία και την Ελλάδα, αποτελούν τον ερευνητικό στόχο του ερευνητικού προγράμματος. Μέσα από την αποδελτίωση του έργου τους δίνεται μια γλαφυρή εικόνα της Μακεδονίας όπως την είδε κάθε περιηγητής της σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο.
    Ήδη από την ιστοσελίδα της http://www.ems.gr η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών παρέδωσε στο ελληνικό και στο διεθνές κοινό τα έργα των Γάλλων περιηγητών Cousinery, Pouqueville και Boissonas.     Σε ένα φιλικό περιβάλλον ο χρήστης έχει ευχερή πρόσβαση στις αποδελτιωμένες πληροφορίες οι οποίες έχουν κατηγοριοποιηθεί με βάση τρεις θεματικούς άξονες: τα τοπωνύμια, τα πρόσωπα και τα θέματα. Μέσα από αυτές τις θεματικές ενότητες ξεδιπλώνεται η Ιστορία της Μακεδονίας με τη διαφορετική, κάθε φορά, μαρτυρία κάθε περιηγητή και προσφέρεται η δυνατότητα να διασταυρωθούν όλες οι πληροφορίες και οι εντυπώσεις των περιηγητών. Σταδιακά θα αναρτηθούν οι υπόλοιποι περιηγητές.
    Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών ευχαριστεί θερμά το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
    Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.AlphaBank:ανοίγει ο δρόμος για ανάκαμψη της χώρας
ΜΟΛΙΣ ‘’ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΜΠΑΓΙΟΚΟ’’ ΚΑΙ ΛΙΓΔΩΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΜΑ, ‘’ΞΕΤΣΟΥΜΙΣΑΝ’’ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
‘’ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΔΙΔΑΧΘΕΝ ΚΑΙ ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΑΝΟΗΘΕΝ’’
Newsit.gr
    «Με την αποδέσμευση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης προς την Ελλάδα από τη Ευρωζωνη και το ΔΝΤ ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για εντονότερη και αποφασιστικότερη επιδίωξη και τελικά επίτευξη της έγκαιρης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, και της οριστικής εξόδου της χώρας από την μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της» εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank στο τελευταίο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.«Έχει ήδη σημειωθεί μια άνευ προηγουμένου στροφή προς το θετικότερο του οικονομικού και επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, η οποία αντικατοπτρίζεται στην εντυπωσιακή ανάκαμψη των τιμών των μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο (με εισροή κεφαλαίων και από το εξωτερικό) και επίσης στην αξιοσημείωτη αύξηση των τιμών των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων να διαμορφώνονται ήδη στο 10,45%» αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας.
    «Η ανάκαμψη των χρηματιστηριακών αγορών και των αγορών κεφαλαίου και η αποκατάσταση της ικανοποιητικής λειτουργίας του χρηματοοικονομικού συστήματος της χώρας με την ανακεφαλαιοποίησή του, καθιστούν ήδη απολύτως εφικτή την υλοποίηση των προγραμμάτων αποκρατικοποιήσεων όπως έχει προγραμματιστεί και την επανεκκίνηση των έργων και των χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ 2007- 2013 που ουσιαστικά είχαν διακοπεί από τον Μάιο του 2012.     Επίσης, η προσπάθεια για ανάκαμψη δεν θα εμποδιστεί πλέον το 2013 και στα επόμενα έτη από υπέρμετρα αρνητικούς παράγοντες, όπως η επώδυνη έλλειψη ρευστότητας (τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα) και η συνεχής επιδείνωση του οικονομικού κλίματος που υπέστη η χώρα το 2011 και το 2012» αναφέρουν επίσης οι αναλυτές της Alpha Bank.
8.Μεγάλη κομπίνα σε τράπεζα - Υπάλληλοι υπεξαίρεσαν τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ!
Αυτό, βάλτε το δίπλα στο παραπάνω, και θα καταλάβετε.
Yahoo! Ειδήσεις
    Έκπληκτοι έμειναν οι ειδικοί επιθεωρητές που διενεργούσαν έλεγχο σε μεγάλη τράπεζα της Πελοποννήσου, όταν διαπίστωσαν έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από κομπίνα με δάνεια που είχαν στήσει τρία μεγαλοστελέχη της τράπεζας, μαζί με έναν Πακιστανό.
    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το moriasnews.gr, στο κύκλωμα εμπλέκονται και επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι έπαιρναν δανεικά και αγύριστα από το κύκλωμα
    Η έρευνα ξεκίνησε, όταν ένας υπάλληλος της τράπεζας, διαπίστωσε ότι είχαν χορηγηθεί τεράστια στεγαστικά δάνεια σε Πακιστανούς, οι οποίοι δε μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν με κανένα τρόπο, ενώ σε έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι ο Πακιστανός ήταν εν τέλει ένας ο οποίος άλλαζε συνεχώς ταυτότητες. Τα στελέχη της τράπεζας, του χορηγούσαν συνεχώς δάνεια της τάξεως των 400-500.000 ευρώ και αφού του έδιναν μια μικρή προμήθεια, το μεγαλύτερο μέρος κατέληγε στις τσέπες τους. Ο ένας υπάλληλος είναι συνταξιούχος πλέον, αλλά οι υπόλοιποι εργάζονται ακόμα στην τράπεζα.
    Ο αλλοδαπός είναι άφαντος εδώ και καιρό, ενώ ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και το ποσό αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ ευρώ.
9.ΟΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ: Εκτός Ελλάδος μεταφέρει την έδρα της και η S&B
Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
    Μετά την Coca-Cola και τη ΦΑΓΕ άλλη μια ελληνική εταιρεία όπως όλα δείχνουν πρόκειται να μεταφέρει την έδρα της εκτός Ελλάδος.
    Πρόκειται για την S&B (πρώην Βαρυτίνη) που ανήκει στην οικογένεια Κυριακόπουλου. Ηδη, από πέρυσι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κρίτων Αναβλαβής είχε προϊδεάσει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και μάλιστα είχαν ακολουθήσει μεταβιβάσεις πακέτων των βασικών μετόχων σε εταιρείες holding με έδρα το Λουξεμβούργο.
    Φαίνεται πως πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για αυτό το εγχείρημα αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι βασικοί μέτοχοι ετοιμάζουν προαιρετική δημόσια πρόταση για να αποκτήσουν το σύνολο των μετοχών και να αποσύρουν την εταιρεία από το ΧΑ. Σε δεύτερη φάση εξετάζεται η εισαγωγή των μετοχών σε ξένη αγορά.
    Από την εταιρεία προς το παρών, ούτε επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η Eurobank έχει αναλάβει τις διαδικασίες για τη δημόσια πρόταση.
    Σήμερα η οικογένεια Κυριακόπουλου ελέγχει το 59% της S&B ενώ 19% ελέγχει η βελγική Sibelco.
    H εταιρεία πραγματοποιεί πάνω από το 90% των πωλήσεών της στο εξωτερικό και ουσιαστικά πρόκειται για μια ελληνική πολυεθνική με παρουσία σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Βραζιλία και Κίνα.
    Η μεταφορά της έδρας και σε αυτή την περίπτωση όπως με τη ΦΑΓΕ και την Coca-Cola γίνεται για να απολαμβάνει στο μέλλον ο όμιλος καλύτερα επιτόκια δανεισμού. Οι δραστηριότητες των ορυχείων στη Μήλο και του Βωξίτη στον Παρνασσό εξυπακούεται ότι θα παραμείνουν στην Ελλάδα.
( ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ. ΑΛΛΑ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ )
    Στο εννεάμηνο του 2012 ο όμιλος της S&B πραγματοποίησε πωλήσεις 354 εκατ. ευρώ, είχε ebitda 58,7 εκατ.ευρώ και κατέγραψε καθαρά κέρδη 15,9 εκατ. ευρώ.
    Σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε νέα εξαγορά στην Κίνα. Απέκτησε το 50% της Chaoyang GoldCommon Mining Co. Ltd έναντι 4,4 εκατ. ευρώ.
10.Χρειάστηκαν 11 χρόνια για να διώξουν προϊσταμένη που ζημίωσε εκατομμύρια το ΙΚΑ
ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ, ΜΟΥ ΛΕΣ ΜΑΡΙΩ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ….
    Συνολικά έντεκα χρόνια χρειάστηκαν για να απομακρυνθεί από τη θέση της προϊσταμένη του ΙΚΑ που με τις πράξεις της επέφερε ζημιά εκατ. ευρώ στο Ιδρυμα.
    Η υπόθεση ξεκίνησε το 2001 και αφορά γυναίκα υπάλληλο του ΙΚΑ, προϊσταμένη στο τμήμα εσόδων σε υποκατάστημα της Αττικής. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε δώσει ασφαλιστικές βεβαιώσεις χωρίς να έχουν πληρωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές στο Ιδρυμα.
    Η οφειλή ήταν 10 εκατ. ευρώ ωστόσο η προϊσταμένη χορήγησε κανονικά ασφαλιστικές βεβαιώσεις.   Μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση το θέμα έφθασε στο πειθαρχικό, ωστόσο δεν υπήρξε τιμωρία. Μάλιστα η προϊσταμένη άσκησε και ασφαλιστικά μέτρα τα οποία έχασε.
    Τελικά χρειάστηκαν έντεκα χρόνια για να απομακρυνθεί από τη θέση της η συγκεκριμένη υπάλληλος, όπως αποκάλυψε στο Εθνος ο διοικητής του ΙΚΑ, ο οποίος ανέφερε ότι στο στόχαστρο του Ιδρύματος βρίσκονται συγκεκριμένοι υπάλληλοι όπως μια υπόθεση που αφορούσε τη χορήγηση πλαστών αναρρωτικών αδειών από υπαλλήλους του Ταμείου στην Κρήτη.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
11.Σέρνεται στην στήριξη του Γεωργίου ο Βενιζέλος!
    Το σκάνδαλο Γεωργίου διαφέρει από την Λαγκάρντ, αφού οδηγεί απ' ευθείας στον Παπανδρέου.
Η επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ήταν χλιαρή, σε αντίθεση με την προκλητική του Γιώργου Παπανδρέου για την κακουργηματική δίωξη που άσκησε ο ηρωικός εισαγγελέας Πεπόνης κατά του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Σε αντίθεση με την λίστα Λαγκάρντ όπου επιχειρήθηκε η εμπλοκή του, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία εμπλοκή στο σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ. Όλες οι καταθέσεις αλλά και η αποστολή του φακέλου στην βουλή τον Γενάρη του 2012, αφορούσαν αποκλειστικά τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου! Το ίδιο βεβαίως και οι μαρτυρίες όλων των εμπλεκομένων και ειδικά της Ζωής Γεωργαντά.
    Η αλήθεια είναι ότι αυτή η εξέλιξη θα διευκόλυνε πολιτικά τον Βενιζέλο. Άλλωστε ο ίδιος είχε αφήσει υπονοούμενα για την πολιτική του προκατόχου του όταν ανέλαβε το ΥΠΟΙΚ, άσχετα εάν συνέχισε την ίδια ακριβώς πολιτική. Με αυτή την εξέλιξη, θα μπορούσε και αυτός να προφασιστεί ότι έπεσε θύμα της ίδιας χάλκευσης και εξαναγκασμού.
    Δεν ήταν άλλωστε καθόλου τυχαία η παρέμβαση Λοβέρδου που αποκάλυψε τις ευθύνες Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου, έστω κατόπιν εορτής.
    Όμως, όσο και αν το ήθελε, ο Ε. Βενιζέλος δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον Γεωργίου, όπως έκανε με τον Παπακωνσταντίνου για το σκάνδαλο της λίστας. Αυτό γιατί το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ οδηγεί απ' ευθείας στον Παπανδρέου, όπως είχε καταδείξει η πρώτη αποστολή του φακέλου στην βουλή 12 μήνες πριν, που κάποιοι έχουν "ξεχάσει"
    Όπως πρώτο αποκάλυψε το Newsbomb, υπάρχει ένα σκοτεινό σφιχταγκάλιασμα Παπανδρέου - Βενιζέλου με κρυφά χαρτιά που κρατούν εκατέρωθεν. Έτσι ο Βενιζέλος δεν μπορεί να στραφεί ανοιχτά κατά του Παπανδρέου, ούτε όμως να επιτρέψει τον εξαναγκασμό Γεωργίου να "ομολογήσει".     Εάν ο τελευταίος στριμωχθεί, είναι σίγουρο ότι θα κάνει χρήση του ευεργετικού νόμου που εφαρμόστηκε στην υπόθεση Βατοπαιδίου, κατονομάζοντας ως αυτουργούς τους πολιτικούς του προϊσταμένους. Όλοι γνωρίζουμε ποιοί είναι αυτοί.
http://www.newsbomb.gr/
12.Οι δανειστές απαγορεύουν την αντικατάσταση του κ. Γεωργίου
    Έντονη ενόχληση των δανειστών καταγράφεται ήδη για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε, σε βαθμό κακουργήματος, κατά του (ακόμα...) Προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ κ. Γεωργίου , σχετικά με την παραποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα το 2009 που αποτέλεσε τον καθοριστικό παράγοντα για όσα ακολούθησαν .
    Πηγές της Κομισιόν προχώρησαν σε μία πρωτοφανή κίνηση αμφισβήτησης της Ελληνικής Δικαιοσύνης και της ανακριτικής έρευνας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, εξέδωσαν και ετυμηγορία, αθωώνοντας τον κ. Γεωργίου και φυσικά τους κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
    Οι ίδιες πηγές αποφάνθηκαν ότι το ζήτημα είναι ανύπαρκτο και δεν υπάρχει φουσκωμένο έλλειμμα, σπεύδοντας να περάσουν και μήνυμα με την εξής διατύπωση: " Για τη διεθνή κοινότητα, τους 17 εταίρους στην ευρωζώνη,την Κομισιόν και την τρόικα όχι μόνο δεν υφίσταται ζήτημα τεχνητής διόγκωσης των στοιχείων του δημοσιονομικού ελλείμματος αλλά απεδείχθη ότι η τότε εκτίμηση της ΕΛ.ΣΤΑΤ ήταν αρκετά συντηρητική''.
    Με πολύ απλά λόγια το μήνυμα που θέλουν να περάσουν είναι ''δεν μας νοιάζει τι λέτε ή τι κάνει η δικαιοσύνη σας. Ισχύει ότι λέμε εμείς''.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρωθυπουργός κ.Σαμαράς δεν έχει τολμήσει ούτε να αγγίξει τον Πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ, που κατηγορείται πλέον για κακούργημα.
    Του έχει διαμηνυθεί από το Βερολίνο να μην διανοηθεί να προχωρήσει στην αντικατάσταση του κ. Γεωργίου.
    Οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα αν απειληθεί η προσωπική ελευθερία του κ. Γεωργίου ή αν υπάρξει δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης σε ποινικό επίπεδο με την εμπλοκή και των ηθικών αυτουργών, που φωτογραφίζονται στα πρόσωπα των κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
    Θα απειλήσουν ακόμα και με διακοπή του χρηματοδοτικού προγράμματος και αυτή η απειλή απευθύνεται στο σύνολο του πολιτικού συστήματος και ιδιαίτερα στο Σύριζα.
    Αξίζει επίσης να επισημάνουμε, ότι με το δεύτερο μνημόνιο, οι δανειστές απέκτησαν το ολοκληρωτικό έλεγχο της ΕΛ.ΣΤΑΤ και ελέγχουν πλέον οι ίδιοι τα στοιχεία πριν δημοσιοποιηθούν. Είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες του Αντιπροέδρου κ.Λογοθέτη και της κ.Γεωργαντά που οδήγησαν στην κατάργηση του τότε διοικητικού συμβουλίου, μέλη του οποίου είχαν καταγγείλει τον κ.Γεωργίου.
    Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση και στο Μέγαρο Μαξίμου για τον χειρισμό της υπόθεσης, μετά την ποινική δίωξη και τις πολιτικές προεκτάσεις που θα επιφέρει. Για αυτό και επελέγη χθες ο αντιπερισπασμός με το βίντεο και τις δηλώσεις του Βουλευτή του Σύριζα κ. Διαμαντόπουλου.
    Ο κ.Σαμαράς φοβάται ο ενδεχόμενο κατάθεσης αιτήματος για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ ενώ έχει να διαχειριστεί και την απαίτηση των δανειστών και του Βερολίνου να παραμείνει στη θέση του ο κ. Γεωργίου. Το ζητούμενο βέβαια είναι σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα παρέμενε στη θέση αυτή, κάποιος που διώκεται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.
    Παράλληλα η κυβέρνηση διαβλέπει ότι κάποιοι δικαστές έχουν πλήρως αυτονομηθεί και θα της δημιουργούν συνεχώς προβλήματα που ερεθίζουν τους δανειστές και την τρόικα και φορτίζουν αρνητικά την κοινή γνώμη.
http://www.newsbomb.gr/
13.Σαμαράς: Οι συγκοινωνίες ανήκουν στο λαό. Οχι στις συντεχνίες
    Μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στο θέμα της απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης από τον υπουργό Ανάπτυξης και Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη.
    «Ο Ελληνικός Λαός έχει κάνει θυσίες. Τεράστιες θυσίες. Και εξαιρέσεις δεν μπορώ να επιτρέψω. Άλλωστε, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες.
Στο Λαό ανήκουν, που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι να τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γι' αυτό, ας το καταλάβουν όλοι: Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν! Καθαρές κουβέντες!» διεμήνυσε ο Αντώνης Σαμαράς.
    Την επίταξη των απεργών στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισε η κυβέρνηση ύστερα από μαραθώνια σύσκεψη του πρωθυπουργού με το υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
14.Το ανέκδοτο για τον Παπανδρέου στη Βουλή που «σαρώνει»

Από newsbomb.gr
Με αφορμή την ψηφοφορία για την παραπομπή του για τη λίστα Λαγκάρντ.
Γιατί ο Παπανδρέου δεν ζήτησε το λόγο να μιλήσει στο Σώμα, αν και κατηγορούμενος;
Διότι νόμισε ότι θα έδινε διάλεξη και ζήτησε από το Μεϊμαράκη 18.000 ευρώ!
Είδατε τι ωραία περνούν οι εθνοπατέρες στην Βουλή;
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΑ
15.Βενζίνη... από ζάχαρη!

Το έστειλε ο Μανώλης Καναβάκης
    Η λέξη ΔΕΗ είναι γι' αυτόν κάτι άγνωστο... Το ίδιο και η λέξη βενζινάδικο... Έχει σταματήσει να περνά από τα πρατήρια υγρών καυσίμων εδώ και ένα χρόνο, μιας και ό,τι χρειάζεται ενεργειακά, είτε για τις ανάγκες του νοικοκυριού είτε για τις ανάγκες της μετακίνησής του, το έχει εξασφαλίσει με οικολογικό και κυρίως τζάμπα τρόπο... Ήλιος, αέρας, και ζάχαρη - ναι, καλά διαβάζετε, ζάχαρη - είτε από σάπια φρούτα είτε από ζαχαροκάλαμο εσχάτως, είναι ό,τι χρειάζεται για να έχει καύσιμα και για το σπίτι και για το μηχανάκι του. Και ο ίδιος, ο ηλεκτρολόγος-μηχανικός και ερασιτέχνης ερευνητής Μιχάλης Καλογεράκης, έχει να περηφανεύεται πως απλά, έξυπνα και γρήγορα, με δικές του κατασκευές και πατέντες, έχει καταργήσει τη βενζίνη, την οποία και έχει αντικαταστήσει πια με οινόπνευμα, καύσιμο που "μαγειρεύει" ο ίδιος στο σπίτι του. Έτσι γλιτώνει από τον... κρύο ιδρώτα που λούζει όλους εμάς στη θέα της μάνικας και από την αγωνία μήπως και εκτοξευτεί ακόμη περισσότερο η τιμή της βενζίνης ή του πετρελαίου...
Μέλλον οικολογικό
    Ο οικολόγος και πρωτοπόρος συντοπίτης μας υποδέχτηκε τη "Ν.Κ." στο ιδιότυπο σπιτικό του στου Κοκκίνη Χάνι. Μας ξενάγησε στο αυτόνομο εξαρχής, από την κατασκευή του, ενεργειακά σπίτι του. Και προσφέροντάς μας μια πλήρη ξενάγηση, από τα φωτοβολταϊκά στη σκεπή και τις δύο ανεμογεννήτριες στην πίσω μεριά της αυλής, ως το αποστακτήριο παραγωγής οικολογικού καυσίμου στο ισόγειο και τα άδυτα του όλου ενεργειακού συστήματος, τη γεννήτρια και το μετατροπέα ρεύματος στο υπόγειο, μας ταξίδεψε για λίγο στο μέλλον... Μέλλον οικολογικό, φτηνό, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί εδώ και τώρα στη δοκιμαζόμενη οικονομικά χώρα μας, με τον ίδιο τον κ. Καλογεράκη να έχει βαρεθεί να χτυπά την πόρτα των υπευθύνων, φτάνοντας μέσω επιστολής του και ως τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
    Τι συναντήσαμε μπαίνοντας στο φουτουριστικό αυτό σπίτι-εργαστήριο; Τίποτε το εξωπραγματικό που να θυμίζει σκηνές από το μακρινό μέλλον. Μονάχα απλές κατασκευές και μηχανήματα, τα οποία ο ίδιος, ψάχνοντας σε βιβλία και έρευνες, κατάφερε να φτιάξει με τα ίδια του τα χέρια. Για να μπορεί να δίνει σήμερα ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς μπορούμε να ζήσουμε δίχως να "ματώνουμε" την τσέπη μας με λογαριασμούς και συμβατικά καύσιμα.
Ό,τι περισσεύει γίνεται πια καύσιμο
    Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Τα πάντα, όπως μας λέει ο 48χρονος ηλεκτρονικός, «ξεκίνησαν πριν από 30 χρόνια. Τότε πρωτοξεκίνησα να ασχολούμαι με την έρευνα πάνω στο θέμα της ενέργειας. Όταν κατάφερα να κάνω σπίτι πριν 16 χρόνια, ο σκοπός μου ήταν τότε να είναι αυτόνομο. Να μην έχει καμία σχέση με το κράτος. Έτσι έφτιαξα το σπίτι. Μετά κατασκεύασα μια μεγάλη ανεμογεννήτρια, αγόρασα και μια δεύτερη», εξηγεί δείχνοντάς μας από τη σκεπή τις δύο ψηλές ανεμογεννήτριες, ύψους 14,5 μέτρων η καθεμία, και συνεχίζει: «Ταυτόχρονα έβαλα φωτοβολταϊκά στη στέγη, έβαλα και μια γεννήτρια που στην αρχή έκαιγε πετρέλαιο. Και έτσι ξεκίνησα να έχω δωρεάν ρεύμα. Η μεγάλη ανεμογεννήτρια που έφτιαξα μόνος μου παράγει 3 κιλοβάτ την ώρα και είναι παντός καιρού. Έχει λειτουργήσει μέχρι και με αέρα 150 χιλιομέτρων την ώρα, δίχως να πάθει το παραμικρό.
    Και οι δύο μαζί παράγουν 4 κιλοβάτ την ώρα. Από τα φωτοβολταϊκά παίρνω 5 κιλοβάτ την ώρα. Ό,τι περισσεύει γίνεται πια καύσιμο. Μιλάμε για μια ποσότητα δηλαδή 20-30 κιλοβάτ τη μέρα...».
    Και εδώ χρειάζεται μάλλον να ανοίξουμε τη μεγάλη παρένθεση, μιας και βρίσκεται το σημείο-"κλειδί" για την εξέλιξη των ερευνών του κ. Καλογεράκη. Ποιο είναι αυτό; Ο κάτοικος-ερευνητής βρέθηκε στην πορεία αντιμέτωπος με ένα μεγάλο ερώτημα. Τι να την κάνει όλη αυτή την επιπλέον ενέργεια που του περίσσευε;
    Έτσι ξεκίνησε ο πειραματισμός. 'Αποφάσισα αρχικά να φτιάξω ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ώστε να εκμεταλλεύομαι το περισσευούμενο ρεύμα για την κίνησή μου. Ανακάλυψα όμως ότι με την ηλεκτροκίνηση, όταν ήρθε η ώρα να αντικαταστήσω την μπαταρία, όταν διαίρεσα την τιμή της μπαταρίας με τα χιλιόμετρα που είχα κάνει, μου έβγαινε κόστος τότε 35 δραχμές το χιλιόμετρο. Ενώ την εποχή εκείνη η βενζίνη κόστιζε 25 δραχμές το χιλιόμετρο. Οπότε ναυάγησε το σχέδιο», μας εξηγεί.
    Και τότε του ήρθε η ιδέα. Η περισσευούμενη ενέργεια θα μπορούσε να μετατραπεί σε καύσιμο...
    Ξεκινώντας, αφού εντωμεταξύ η ηλεκτρική ενέργεια είχε αποδειχτεί ασύμφορη, την αναζήτησή του για την παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων, ο κ. Καλογεράκης βρέθηκε μπροστά στην απάντηση-"κλειδί". «Μέσα από την έρευνα διαπίστωσα ότι οτιδήποτε έχει ζάχαρη μπορεί να παράξει καύσιμο, καύσιμο που θα είναι ουσιαστικά οινόπνευμα. Έφτιαξα λοιπόν έναν αποστακτήρα, δικής μου κατασκευής, πολύ αποδοτικό. Τον τροφοδότησα από τα φωτοβολταϊκά και τις ανεμογεννήτριες κατευθείαν. Ξεκίνησα, μάζευα όλα τα σαπισμένα φρούτα της περιοχής, καρπούζια, πεπόνια, ό,τι έβρισκα, και έβγαλα το πρώτο μου καύσιμο έτσι», λέει ο κ. Καλογεράκης, και μας ανεβάζει πάνω σε ένα συνηθισμένο στην πρώτη ματιά μηχανάκι.
    «Το μηχανάκι αυτό το αγόρασα πέρυσι. Το τροποποίησα μόνος μου πάλι, έκανα τις ρυθμίσεις μετατροπής σε κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η μετατροπή του κινητήρα είναι απλή. Το καύσιμο αυτό μπορεί να το κάψει και βενζινοκινητήρας και ντιζελοκινητήρας. Για το αμάξι μια τέτοια μετατροπή δε νομίζω να στοιχίζει πάνω από 400 ευρώ. Στο μηχανάκι μου στοίχισε 50 ευρώ. Απλά, αν κάνεις τη μετατροπή, μετά καίει μόνο οινόπνευμα, όχι πια βενζίνη», σημειώνει ο κ. Καλογεράκης, ενώ μας οδηγεί στο ισόγειο και στον αποστακτήρα για να λύσουμε την εύλογη απορία που γεννιέται στο μυαλό. Τι καίει τελικά αυτό το μηχανάκι; Η απάντηση άμεση. Καίει ουσιαστικά καύσιμο που μοιάζει σαν τσικουδιά και στην κυριολεξία μαγειρεύεται... Σαν μια... πολύ δυνατή ρακή.
    Όπως περιγράφει, «το τελικό μείγμα είναι σαν μια πολύ δυνατή ρακή 75 βαθμών.
Σκεφτείτε πως, αν το αραιώσεις το καύσιμό μου με νερό, μισό-μισό, μπορείς και να το πιεις. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Τι κάνουμε; Παίρνουμε οτιδήποτε έχει ζάχαρη, από χαλασμένα χολεριασμένα φρούτα ως ζαχαροκάλαμο που αρχίζω και χρησιμοποιώ τώρα. Λειώνουμε το ζαχαροκάλαμο, βάζουμε λίγη μαγιά του φούρνου και νεράκι... Και μέσα σε 2-3 24ωρα έχουμε έτοιμο καύσιμο για απόσταξη. Χρειάζεται βέβαια να ρίξουμε στο μείγμα και μαγειρική σόδα, η οποία διαλύει τα οξέα, που είναι ακίνδυνα μεν για τον άνθρωπο, επικίνδυνα δε για τα μέταλλα. Έχουμε λοιπόν απόσταξη, η οποία γίνεται με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Δεν καίμε δηλαδή καύσιμο για την παραγωγή καυσίμου... Χρησιμοποιούμε απλώς το περίσσευμα από φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, που είναι ούτως ή άλλως άχρηστο. Με το δικό μου σύστημα μπορώ να βγάλω 10 λίτρα καύσιμο τη μέρα. Τα 10 αυτά λίτρα μού βγάζουν 450-500 χιλιόμετρα στο μηχανάκι».
    Με το μηχανάκι του ο Μιχάλης Καλογεράκης έχει διανύσει τους 10 αυτούς μήνες 8.500 χιλιόμετρα. Και το μηχανάκι, κάτι που διαπιστώσαμε και εμείς με μια απλή βόλτα, έχει την ίδια απόδοση σαν να καίει βενζίνη... Με τη διαφορά μόνο ότι αυτό το καύσιμο αλά ρακή, που καίει το όχημα, είναι πεντακάθαρο, δεν αφήνει κατάλοιπα ούτε μαυρίλα στην εξάτμιση, ενώ είναι και πιο αποδοτικό σε σχέση με την αναλογία κατανάλωσης/απόδοσης.
    Και αν χάρη στον αποστακτήρα του ο ηλεκτρολόγος-μηχανικός και ερευνητής μπορεί να κινείται δίχως να χρειαστεί να επισκεφτεί ποτέ του βενζινάδικο, τα εναλλακτικά καύσιμά του δεν εξυπηρετούν μονάχα για την κίνησή του. Επί της ουσίας, ο ίδιος έχει φτιάξει και λειτουργεί στο σπίτι του ένα ολόκληρο σύστημα παραγωγής-διαχείρισης-αποθήκευσης-κατανάλωσης ενέργειας. Όλα ενώνονται, όλα συνδέονται, με "καρδιά" του συστήματος μια μεγάλη γεννήτρια. Η ξενάγηση συνεχίζεται τώρα στο υπόγειο του σπιτιού.
    «Η ενέργεια από τον αέρα και τον ήλιο κατεβαίνει εδώ σε αυτή τη συστοιχία από μπαταρίες, που είναι 25 κιλοβατώρες. Από τις μπαταρίες η ενέργεια φεύγει και μέσω του μετατροπέα, που τον έχω σχεδιάσει και κατασκευάσει εγώ, το συνεχές ρεύμα από την μπαταρία, που είναι χαμηλής τάσης, μετατρέπεται σε υψηλής τάσης εναλλασσόμενο ρεύμα για να χρησιμοποιείται στο σπίτι, στις ηλεκτρικές συσκευές. Αυτή λοιπόν εδώ, στο υπόγειο του σπιτιού, είναι η "καρδιά" του συστήματος», περιγράφει ο κ. Καλογεράκης και σπεύδει να εξηγήσει: «Δίπλα υπάρχει μια γεννήτρια η οποία κρατά αποθηκευμένο το καύσιμο όταν δεν έχουμε ούτε αέρα ούτε ήλιο. Η γεννήτρια είναι 45.000 Watt και αποδίδει 90 άλογα στις 1.500 στροφές. Απλά την τροποποίησα να καίει τα οικολογικά καύσιμα που εγώ παράγω... Ας υποθέσουμε δηλαδή ότι πλακώνει συννεφιά για 10 μέρες και έχει παράλληλα και νηνεμία. Εφόσον παράγουμε εδώ δωρεάν καύσιμο, μπορούμε να έχουμε ρεύμα ακόμη και τότε, μέσω της γεννήτριας. Είναι η τέλεια σταθεροποίηση των ΑΠΕ».
Το θαυματουργό... καλάμι
    Η ξενάγηση του κ. Καλογεράκη τελειώνει στην αυλή, όπου μας δείχνει μια ρίζα από ένα ζαχαροκάλαμο. «Εδώ», μας λέει, «είναι και ο πυρήνας των σχεδίων μου. Το ζαχαροκάλαμο αυτό είναι από το Μαυρίκιο, και σκοπεύω να γεμίσω με το φυτό αυτό μια έκταση 100 τ.μ. Απ' όπου, όπως υπολογίζω, θα μπορώ να παράγω 3-5 τόνους καύσιμο το χρόνο... Είναι η καλύτερη λύση. Το καλάμι δεν το τρώει κανείς. Φυτρώνει σε μέρη ελώδη, βάλτους, είναι ανθεκτικό σε αρρώστιες, ενώ δε θέλει καλλιέργειες, μονάχα κόψιμο και πότισμα. Επίσης μπορεί να αντέξει τα λύματα. Και το καλύτερο, το καλάμι παράγει τεράστιες ποσότητες καυσίμου».
    Αποχαιρετώντας μας, ο κ. Καλογεράκης μάς δίνει ένα χαρτί, αντίγραφο μιας εκ των πολλών επιστολών που έχει αποστείλει προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όπου πολύ απλά του στέλνει το εξής μήνυμα: «Αν εγώ, ένας ιδιώτης που απλά πειραματίστηκα, πέτυχα αυτά τα λίγα που έχω καταφέρει, σκεφτείτε τι μπορούμε να κάνουμε ως έθνος. Σκεφτείτε τι χρήματα θα εξοικονομήσουμε...». Από εμάς τα λόγια περισσεύουν...
http://www.neakriti.gr
Ο ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
16.Αυτή είναι η υπ. βουλευτής ΝΔ που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των γάμων
ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟ ΄΄ΛΟΥΛΟΥΔΙ΄΄ ΡΕ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ? ΣΑΣ ΕΦΕΡΕ ΨΗΦΟΥΣ, Ε???
Από newsbomb.gr
    Η 52χρονη μεσίτρια, μαζί με μία 40χρονη από τη Γεωργία και έναν 36χρονος δικηγόρο, φέρονται από την αστυνομία, ως ηγετικά στελέχη της «φάμπρικας» των εικονικών γάμων. Από το 2010, φαίνεται να έχουν τελέσει 68 εικονικούς γάμους εξοικονομώντας περίπου 200.000 ευρώ και σχεδίαζαν ακόμη 79 με κέρδη περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ.
     Η Μάρθα Τσαρτσίδου ήταν υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' Θεσσαλονίκης στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.
    Πρόκειται για άτομο με έντονη δραστηριότητα στα κοινά της συμπρωτεύουσας.
Γεννήθηκε το 1961 στην πρώην Σοβιετική Ένωση και είναι απόφοιτος του πανεπιστήμιου Μεντελέεβ Δ.Ι. της Μόσχας, όπως εμφανίζεται στο βιογραφικό της, στην ιστοσελίδα της Ν.Δ Θεσσαλονίκης.
Διετέλεσε προϊστάμενος του τμήματος προσλήψεων προσωπικού της γενικής διεύθυνσης του υδροηλεκτρικού σταθμού Τιφλίδας κατά την περίοδο 1986 έως 1991. Από την περίοδο 1991 έως το 1998 διετέλεσε υποδιευθύντρια στη Νομαρχία της περιφέρειας Κρασνοντάρ της Ρωσίας και από το 1998 διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα με την οικογένεια της.
    Αποτελεί μέλος του ποντιακού συλλόγου παλιννοστούντων Φιλύρου και είχε εκλεχθεί ως δημοτική σύμβουλος του δήμου Χορτιάτη στις εκλογές του 2006 και παρέμεινε μέχρι το πέρας της θητείας της έως το 2010. Στο πλούσιο βιογραφικό της τονίζεται στον επίλογο: «Σε όλη την διάρκεια ενασχόλησής της με τα κοινά έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια στους συνανθρώπους μας πάνω σε θέματα ιθαγένειας και επιμέρους ειδικών υποθέσεων».
    Η «ταρίφα» της... βιομηχανίας νομιμοποιήσεων αλλοδαπών κυμαινόταν από 700 έως 7.000 ευρώ για κάθε «λευκό» γάμο και νομιμοποίηση. Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 11 άτομα, εκ των οποίων τα 3 ηγετικά μέλη της οργάνωσης ενώ αναζητούνται άλλα 5 μέλη. Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 173 άτομα, μεταξύ των οποίων 7 δικηγόροι, 2 μεταφραστές 2 δημοτικοί υπάλληλοι και 1 δημόσιος υπάλληλος.
    Σκοπός της οργάνωσης, ήταν η νομιμοποίηση αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι βρίσκονταν μη νόμιμα στη χώρα μας, μέσω εικονικών γάμων με Έλληνες ή υπηκόους κρατών-μελών της Ε.Ε. Τα 3 ηγετικά στελέχη συμβούλευαν και κατηύθυναν τους μη νόμιμους μετανάστες, να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στην αρμόδια αστυνομική αρχή προκειμένου να τους αναγνωρισθεί το καθεστώς του πρόσφυγα. Στη συνέχεια, μέχρι να εξετασθεί το αίτημά τους, τους χορηγούνταν δελτίο αιτήσαντος ασύλου (ροζ κάρτα), έγγραφο το οποίο νομιμοποιούσε την παραμονή τους προσωρινά στη χώρα, ενώ τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν υποψήφιους «συζύγους», κυρίως Έλληνες, οι οποίοι έναντι αμοιβής έκαναν τους εικονικούς γάμους. Επίσης, τα μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν και τις διαδικαστικές λεπτομέρειες του νομότυπου, του εικονικού γάμου (έκδοση αδειών, δημοσίευση αγγελίας γάμου σε εφημερίδα κ.ά).
    Έπειτα οι αλλοδαποί υπέβαλαν στους Δήμους του τόπου κατοικίας τους, αίτημα χορήγησης άδειας διαμονής ως σύζυγοι υπηκόων κρατών- μελών της Ε.Ε ενώ παραιτούνταν από το αίτημα αναγνώρισής τους ως πρόσφυγες. Κατά την υποβολή του αιτήματος προσκόμιζαν ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις φιλοξενίας ή συμβόλαια μίσθωσης κατοικιών καθώς και διάφορα πλαστά έγγραφα, με τα οποία τους εφοδίαζαν τα μέλη της οργάνωσης. Σε κάποιες περιπτώσεις τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου ο εικονικός γάμος με τους ημεδαπούς να τελεστεί στην χώρα του αλλοδαπού (υπηκόου τρίτης χώρας), ο οποίος βρίσκονταν εκτός της επικράτειας και με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζονταν η χορήγηση σε αυτόν «Θεώρησης Εισόδου» ( VISA ).
    Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι «σύζυγοι» δεν γνώριζαν ο ένας τα στοιχεία ταυτότητας του άλλου.
    Τα χρηματικά ποσά που απαιτούσε η εγκληματική οργάνωση από τους αλλοδαπούς, ποίκιλλαν από (700) έως (7.000) ευρώ, ανάλογα με την περίσταση. Ειδικότερα:
    Για την απόκτηση του δελτίου αιτήσαντος ασύλου, εισέπραττε η οργάνωση από 700 έως 1.000 ευρώ.
    Για την έκδοση άδειας διαμονής , ως σύζυγοι πολίτη κράτους-μέλους της Ε.Ε, εισέπραττε 4.500 ενώ σε περίπτωση που ο αλλοδαπός κατά την είσοδό του στην επικράτεια κατείχε «Θεώρηση Εισόδου», το ποσό μειώνονταν στις 3.500 ευρώ.
    Στις περιπτώσεις που οι Έλληνες υποψήφιοι «σύζυγοι», πήγαιναν στη χώρα καταγωγής του αλλοδαπού, το ποσό ανέβαινε στις 7.000 ευρώ.
    Οι κύριοι και απλοί συνεργοί της οργάνωσης, προκειμένου να διευκολύνουν την εγκληματική της δράση, πλαστογραφούσαν έγγραφα, μετέφραζαν πλαστά δικαιολογητικά και χρησιμοποιούσαν κάθε δυνατό μέσο για τη ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου