Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1021 ( 23 ΙΑΝ 2013 )

ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
3.Σχολικό βιβλίο στον Καναδά απεικονίζει την Ελλάδα ως κατά το ήμισυ μουσουλμανική χώρα
4.ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
5.Ο ζεόλιθος του Έβρου και οι ... συμπτώσεις Παπακωνσταντίνου
6.Δημήτρης Οικονόμου και Βασίλης Λυριτζής στο πρωινό του ΣΚΑΪ ...εκτέθηκαν από έναν αγρότη
7.Στο ψυγείο το σχέδιο για τους ιμάμηδες
8.Ξαφνικός καβγάς για την προσφυγή στο ΔΝΤ
9.Το άτιμο!
10.αυτό που έψαχνες είναι ΕΔΩ !
11.ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ
12.ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
13.Ο Παιάν που έψαλλαν οι Σπαρτιάτες πολεμιστές καθώς βάδιζαν κατά του εχθρού
14.Το τζάμι….
15.Έρχεται η χειρότερη εβδομάδα της χρονιάς
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Αγίων Κλήμη και Αγαθαγγέλου, Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω
Αγαθάγγελος, Αγαθαγγέλα, Αγαθαγγέλη, Διονύσιος, Διονύσης, Νιόνιος, Νύσης, Διονυσούλα, Διονυσία, Ντένης, Ντενίζ, Νύσα, Σίσσυ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ξενοδοχείο "Μετροπόλ"

Περιοχή: οδός Σταδίου 59
Έτος: 1914
Περιγραφή:
Το ξενοδοχείο "Μητρόπολις" (Metropole) της οδού Σταδίου 59, οικοδομήθηκε περί το 1914, βάσει σχεδίων του πολιτικού μηχανικού Παναγιώτη Ζίζηλα (1861-1931). Πρόκειται για ένα πενταώροφο εκλεκτικιστικό κτίριο, που χαρακτηρίζεται από την πλούσια διακόσμηση στα υπέρθυρα, τους εξώστες κ.τ.λ, μέσα στο πνεύμα της Γαλλικής σχολής της Beaux-Arts. Εντάσσεται στη γραμμή ανέγερσης μεγάλων οικοδομών "εκμετάλλευσης" (ξενοδοχείων ή πολυκατοικιών με πολυτελή διαμερίσματα) για εύπορους πελάτες-ενοικιαστές. Μετά από μια περίοδο εγκατάλειψης (λειτουργούσε πάντως ακόμη το 1969, ως Β' κατηγορίας), ανακαινίστηκε ριζικά μεταξύ των ετών 1997-2000, με αναπαλαίωση της πρόσοψης, που συνοδεύτηκε από πλήρη κατεδάφιση και ανοικοδόμηση του εσωτερικού του, με στόχο την μετατροπή του σε εμπορικό κατάστημα.
Ενδεικτική Βιβλιογραφία:
Ν. Βατόπουλος "Νέα εποχή για το παλιό 'Μετροπόλ'", Καθημερινή, 12.10.1997* Μ. Γ. Μπίρης, "Από τον όψιμο Νεοκλασικισμό ως την ανάδυση του μοντερνισμού, 1900-1930", Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής-Deutsches Architektur Museum, Αρχιτεκτονική του 20ου αιώνα: Ελλάδα, Αθήνα 2000, σ. 15-26..
1.ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
2.ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
3.ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Σχολικό βιβλίο στον Καναδά απεικονίζει την Ελλάδα ως κατά το ήμισυ μουσουλμανική χώρα
Το έστειλε ο Ιωάννης Ζάχος
Της Νicky Mariam Monty για την ελληνοκαναδική ιστοσελίδα Canada Greek Reporter
    Τα περισσότερα σχολεία στον Καναδά είναι εφοδιασμένα με ένα νέο βιβλίο, στο οποίο υπάρχει χάρτης που απεικονίζει τις θρησκευτικές κοινότητες στην Ευρώπη και αλλού. Στο σημείο του χάρτη που φαίνεται η Ελλάδα, η χώρα απεικονίζεται ως μουσουλμανική κατά το 50%. Ενδιαφέρον επίσηςείναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος χάρτης υπάρχει σε σχολικό εγχειρίδιο το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα σχολεία στον Καναδά πλην των ελληνοκαναδικών σχολείων.
    Η ανακάλυψη της ύπαρξης του χάρτη, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει αποσταλεί σε όλα τα σχολεία της χώρας, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ελληνοκαναδική κοινότητα, η οποία έκπληκτη διαπίστωσε ότι από φέτος οι Καναδοί μαθητές διδάσκονται ότι ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας κατοικείται από μουσουλμανικό πληθυσμό. Η ελληνική ομογένεια του Καναδά έχει ήδη διαμαρτυρηθεί στις καναδικές αρχές, υπογραμμίζοντας ότι ο συγκεκριμένος χάρτης διαστρεβλώνει τα δεδομένα όσον αφορά την ιστορία της Ελλάδας, μιας χώρας που έζησε υπό οθωμανική κατοχή για 400 χρόνια, η οποία που μετέτρεψε τους Έλληνες σε σκλάβους, πριν τελικά επαναστατήσουν πριν από 200 χρόνια περίπου και ανακτήσουν τα πάτρια εδάφη τους.
    Και αν νομίζετε πως το καναδικό βιβλίο (δηλαδή το υπουργείο Παιδείας του Καναδά) υπερβάλλει, τότε θα νιώσετε πρωτοφανή έκπληξη μαθαίνοντας το κοινό μυστικό αξιωματικών του στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι έχουν θητεύσει σε κρίσιμες θέσεις (π.χ. ΝΑΤΟ) ή έχουν παρακολουθήσει ειδικά σχολεία εκπαίδευσης στο εξωτερικό.
    Σύμφωνα, λοιπόν, με σαφέστατη πληροφόρηση από εν ενεργεία αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού και από πηγές του τόσο στην Ελληνική Αστυνομία και Συνοριοφυλακή, όσο και στο Πεντάγωνο, ο αριθμός των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα αγγγίζει τα 6 εκατομμύρια, δηλαδή κάτι περισσότερο από το μισό του γηγενούς πληθυσμού!!! Ακόμη και εάν υποθέσουμε πως η πληροφορία είναι εσφαλμένη κατά το ήμισυ και πάλι έχουμε έναν πληθυσμό 3 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι επηρεάζονται ή -και-καθοδηγούνται από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες.
    Η πληροφορία αυτή διατηρείται κρυφή προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις που θα ανατρέψουν άμεσα και οριστικά το παρόν πολιτικό σκηνικό και φυσικά για να μην επηρεασθεί η συνέχεια στις πολιτικές αποφάσεις και στις πρακτικές που έχουν μέχρι σήμερα ακολουθηθεί, για να δημιουργηθεί μία κρίσιμη -αλλά και άμεσα εξαρτώμενη- μάζα, ενός πληθυσμού που ικανοποιεί τις στοχεύσεις των πολιτικών και των πατρώνων τους. Μάλιστα, για να μην γίνει αισθητός ο πραγματικά τεράστιος αριθμός των λαθρομεταναστών, η κυβέρνηση (και κάθε κυβέρνηση που υπήρξε μέχρι στιγμής), έχει φροντίσει να διασπείρει ποικιλοτρόπως σε ολόκληρη την χώρα τους λαθρομετανάστες. Αυτή η διασπορά μέλλει να χρησιμοποιηθεί και ως πρόφαση για εξάπλωση σκληρών και βίαιων κατασταλτικών μέτρων σε ολόκληρη την χώρα.
    Έτσι δικαιολογείται, άλλωστε, και η εμμονή στην χρήση -από τους πολιτικούς και τους πρόθυμους δημοσιογράφους- του όρου "εμφύλιος", αφού μία εσωτερική σύγκρουση (σαφέστατα οργανωμένη και καθοδηγούμενη) μεταξύ λαθρομεταναστών και γηγενών κατοίκων της χώρας, θα σταθεί ως πρόφαση για χρήση βίαιων κατασταλτικών μέσων εκ μέρους της κυβέρνησης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, μία από τις πρώτες ενέργειες στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου ήταν η σύναψη συμφωνίας για έλευση της Eurogendfor στην Ελλάδα, σε περίπτωση που υπάρξει κοινωνική έκρηξη η οποία θα απειλήσει το πολίτευμα! Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η εταιρεία ACADEMI (πρώην Blackwater) φέρεται να έχει υπογράψει συμβόλαιο με την σημερινή Ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλισθεί πως δεν θα υπάρξουν έκτροπα στα μεγάλα αστικά κέντρα (σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας, φέρεται να έχει υπογράψει σύμβαση - συμβόλαιο με την εταιρεία ασφάλειας ACADEMI για να αντιμετωπισθεί η εγκληματικότητα, κυρίως στους δρόμους της Αθήνας).
    Η επίμονη προσπάθεια των φιλο-κυβερνητικών ΜΜΕ και η επανάληψη στην "σοβαρή πιθανότητα" κάποιου "εμφυλίου" ή κάποιας "εξέγερσης", είναι χαρακτηριστική για την επιθυμία εισαγωγής είτε ως φοβικού στοιχείου στους πολίτες είτε ως προετοιμασίας για προγραμματισμένα γεγονότα και εξελίξεις, σηματοδοτούν και την στόχευση για την "τελική αντιμετώπιση" των γηγενών πολιτών. Το κλίμα τρομοκρατίας μέσω ενός επιθετικού -ως προς το μεγάλο του μέρος- πληθυσμού προς τους γηγενείς κατοίκους, μέσω επεισοδίων που είτε "διαμορφώνονται" από ειδικούς, είτε δημιουργούνται από ηλιθίους, φαίνεται πως είναι και η οριστική κατάληξη για την επιβολή ενός ιδιαίτερου πολιτεύματος, το οποίο θα εμφανιστεί να υπερασπίζεται την δημοκρατία χρησιμοποιώντας μέσα και μεθόδους που θα την καταστρατηγούν.!
    Η αντίφαση αυτή, αποτελεί και το κρίσιμο εμπόδιο, το οποίο θα "ξεπεραστεί" εάν η κυβέρνηση χρησιμοποιήσει ως "εχθρούς" τους λαθρομετανάστες (τους οποίους θα σπρώξει σε μία βίαιη εξέγερση ή "Ελληνική μουσουλμανική άνοιξη". Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι αρθρογράφοι που αναρωτιούνται για το ποιά θα είναι η χώρα στην οποία θα εμφανιστεί η επόμενη "μουσουλμανική άνοιξη". Και, δυστυχώς, σχεδόν όλοι οι γεωπολιτικοί αναλυτές που παρακολουθούν το φαινόμενο των "μουσουλμανικών ανοίξεων", σαν πιθανές χώρες μίας νέας μουσουλμανικής έκρηξης βλέπουν τον Λίβανο, την Τουρκία και την. Ελλάδα.
    Με 70.000 παράνομα όπλα στρατιωτικού τύπου να κυκλοφορούν στην Αθήνα, με γκέτο λαθρομεταναστών τα οποία έχουν δημιουργήσει δικά τους όργανα (π.χ. αστυνομία, δικαστήριο) και με "εκπροσώπους" λαθρομεταναστών (που καταζητούνται από την Interpol) να απειλούν δημοσίως το Ελληνικό κράτος και τους Έλληνες πολίτες, διερωτόμαστε πλέον όχι το εάν θα συμβεί αυτή η "έκρηξη", "εμφύλιος" ή "εξέγερση", αλλά το πότε θα συμβεί και ποιά θα είναι η ακριβής αντίδραση των ελληνόφωνων κυβερνώντων αλλά και των Ελλήνων πολιτών.
    ΥΓ: Σε αυτή την κατά τα φαινόμενα προγραμματισμένη εξέγερση και βίαιη καταστολή, θεωρούμε επίσης προγραμματισμένο και τον ρόλο των ακραίων κοινωνικών ομάδων και πολιτικών κομμάτων, τόσο από την άκρα αριστερά όσο και από την άκρα δεξιά. Αυτός άλλωστε, είναι και ο πραγματικός λόγος ανάδειξης συγκεκριμένων πολιτικών σχημάτων, τα οποία θα ενεργήσουν καταλλήλως όταν θα τους δοθεί το σύνθημαhttp://kostasxan.blogspot.com/
4.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ? ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ
’ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΣΑΙ? ΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ! ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΠΛΗΡΩΝΕ !’’

    Από την επόμενη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, τίθενται σε εφαρμογή μέτρα αναπροσαρμογής των διοδίων στο τμήμα Μαλιακός – Κλειδί του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, που διαχειρίζεται η εταιρεία Παραχώρησης «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».
    Τα μέτρα είναι όλα υποχρεωτικής εφαρμογής σύμφωνα με τις προβλέψεις της Σύμβασης Παραχώρησης και περιλαμβάνουν:
    Την έναρξη είσπραξης διοδίων στο Μετωπικό Σταθμό Διοδίων (ΜΣΔ) Κλειδιού (Αιγινίου) και προς τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας.
    Μείωση της τιμής των διοδίων, έως και 50%, στον ΜΣΔ Μαλγάρων.
    Την προσαρμογή, μείωση ή αύξηση των τιμών διοδίων στους ακόλουθους σταθμούς διοδίων:
Στο Μετωπικό Σταθμό Διοδίων (ΜΣΔ) και στους Πλευρικούς Σταθμούς Διοδίων (ΠΣΔ) Λεπτοκαρυάς, στο ΜΣΔ Πυργετού, στους ΜΣΔ και ΠΣΔ Μακρυχωρίου, στους ΠΣΔ Γυρτώνης, στο ΜΣΔ Μοσχοχωρίου, στο ΜΣΔ Πελασγίας.
    Την έναρξη είσπραξης διοδίων στον ΠΣΔ Λεπτοκαρυάς στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη για τις κατηγορίες οχημάτων 1 (δίκυκλα) και 2 (Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα).
    Την οριστική κατάργηση του άτυπου κόμβου Σκοτίνας, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό σχεδιασμό.
    Την εφαρμογή εκπτωτικής πολιτικής, με διάθεση εμπορικών πακέτων για συχνούς χρήστες των κατηγοριών οχημάτων 1 και 2 που διέρχονται από συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων του έργου, με έκπτωση κλιμακούμενη έως τις 60 διελεύσεις ανάλογα με το μηνιαίο αριθμό τους, ως ακολούθως:
Διελεύσεις Έκπτωση
-1η – 10η 0%
-11η – 20η 15%
-21η – 30η 30%
-31η – 60η 60%
    Την αντικατάσταση των καρτών των κατοίκων Πελασγίας με πομποδέκτες ενταγμένους στο προσφερόμενο εμπορικό πακέτο για συχνούς χρήστες, εντός 45 ημερών από την έναρξη ισχύος των μέτρων αυτών.
    Ταυτόχρονα με τα παραπάνω που αφορούν στο οδικό τμήμα που διαχειρίζεται ο παραχωρησιούχος, θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες κατασκευής σταθμού διοδίων επί του οδικού τμήματος Κλειδί-Βέροια.
    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, με τις παραπάνω παρεμβάσεις:
    Εφαρμόζονται οι προβλέψεις της συγκεκριμένης Σύμβασης Παραχώρησης, έτσι ώστε η παραχωρησιούχος εταιρεία να μην έχει απαιτήσεις αποζημίωσης από το ελληνικό Δημόσιο.
    Διασφαλίζεται η ισόρροπη και η σύμμετρη εφαρμογή των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο, με την έναρξη λειτουργίας του ΜΣΔ Κλειδιού (Αιγινίου) και τη μείωση του διοδίου στους σταθμούς Λεπτοκαρυάς και Μαλγάρων, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό διατήρηση του κόστους χρέωσης στα ίδια περίπου επίπεδα με τις υφιστάμενες χρεώσεις των κύριων διαδρομών κατά μήκος του οδικού άξονα.
    Εξορθολογίζονται οι χρεώσεις διοδίων προς όλους τους χρήστες των συγκεκριμένων οδικών τμημάτων.
    Εφαρμόζεται σύστημα εκπτώσεων ανάλογα με τον αριθμό διελεύσεων του αυτοκινητοδρόμου, έτσι ώστε η χρήση του να καταστεί πιο προσιτή στους οδηγούς και να ελαφρύνονται σημαντικά οι τοπικοί χρήστες, που συνήθως διανύουν μικρότερες αποστάσεις με μεγαλύτερη συχνότητα.
5.Ο ζεόλιθος του Έβρου και οι ... συμπτώσεις Παπακωνσταντίνου.
    Είναι γνωστό ότι στο βόρειο Έβρο, στα όρια του Δήμου Ορεστιάδας, έχει εντοπιστεί ένα από το πλουσιότερα και ποιοτικότερα κοιτάσματα ζεολίθου. Το συγκεκριμένο κοίτασμα στα Πετρωτά του Έβρου υπολογίζεται σε 100 εκατομμύρια τόνους, τη στιγμή που η Ελλάδα εισάγει ετησίως περίπου 50-60 χιλιάδες τόνους κυρίως από τη Βουλγαρία και την Τουρκία.
    Από το 2005 μία ελληνική εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη εκδήλωσε ενδιαφέρον για να εκμεταλλευτεί το κοίτασμα, δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας σ' αυτό το νευραλγικό σημείο της ελληνικής επικράτειας που μαστίζεται από τη μετανάστευση και την ανεργία και αναπτύσσοντας μια εξαγωγική δραστηριότητα με προφανή οφέλη για την εθνική οικονομία.
    Η πορεία του επενδυτικού σχεδίου εμπεριέχει όλα τα στοιχεία της κακοδαιμονίας που χαρακτηρίζει τη δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα.
    Επί σειρά ετών δεν προχωρούσε τίποτα μέχρι τη στιγμή που η υπόθεση έφτασε στην Ομάδα Εργασίας για την Απεμπλοκή Επενδύσεων, υπό το συντονισμό του τότε Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως Θεόδωρου Πάγκαλου.
    Η απόφαση που πάρθηκε στις αρχές του 2011, έβαζε τις βάσεις για την προώθηση της επένδυσης, πράγμα που επετεύχθη λίγο αργότερα με ανάληψη πρωτοβουλιών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.
    Έτσι στις 22 Μαρτίου 2011 ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔ Μακεδονίας - Θράκης κάνει δεκτή την αίτηση θεραπείας της συγκεκριμένης εταιρείας και στις 20 Μαΐου 2011 υπογράφεται πανηγυρικά η σύμβαση παραχώρησης από το ελληνικό δημόσιο και τη βορειοελλαδίτικη εταιρεία, με την παρουσία του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, του Δημάρχου Ορεστιάδας, τοπικών Βουλευτών και λοιπών εκπροσώπων τοπικών φορέων.
    Λίγες μέρες μετά, ένας βουλευτής από τη Χίο, ο σημερινός Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, καταθέτει ερώτηση στη Βουλή θεωρώντας ότι υπάρχουν νομικά προβλήματα στην υπόθεση αυτή.
Ο τότε Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, αποφασίζει στις 14 Ιουνίου 2011 να ακυρώσει τη διαδικασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης και την υπογραφή της σύμβασης (αν και όλα είχαν γίνει σύμφωνα με τις εντολές του προϊσταμένου του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης), θεωρώντας ότι έπρεπε να γίνει διαγωνισμός.
    Η υπόθεση κολλάει για μια ακόμη φορά και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι του βορείου Έβρου διαμαρτύρονται και θεωρούν ως απόλυτη κοροϊδία την πλήρη αδυναμία των εκάστοτε κυβερνήσεων να βρουν τρόπο ώστε να υλοποιηθεί μία αναπτυξιακή επένδυση στα σύνορα, με οποιοδήποτε τρόπο και διαδικασία.
    Πάμε τώρα να δούμε κάποια δεδομένα που αφορούν την υπόθεση αυτή και κάποιες ...συμπτώσεις.
    Κοίτασμα ζεολίθου υπάρχει και στην άλλη πλευρά των συνόρων, λίγα χιλιόμετρα από τα Πετρωτά του Έβρου. Είναι το κοίτασμα στην περιοχή Κίρτζαλι της Βουλγαρίας, το οποίο εκμεταλλεύεται μια εταιρεία, που μάλιστα εξάγει το προϊόν και στην Ελλάδα. Άρα η εταιρεία αυτή έχει συμφέρον να μην υπάρξει εκμετάλλευση του συγκεκριμένου ελληνικού κοιτάσματος, για να μην έχει ανταγωνισμό στην αγορά. Η εταιρεία αυτή ανήκει από το 2003 κατά 96,8%, στον όμιλο S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, ελληνικών συμφερόντων (Οδυσσέας Κυριακόπουλος - πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ).
    Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος (και η Ομάδα Εργασίας για την Απεμπλοκή Επενδύσεων) τα βρίσκει όλα νόμιμα και δίνει εντολή να προχωρήσει η σύμβαση.
    Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης προχωρά και υπογράφεται η σύμβαση παραχώρησης από το ελληνικό δημόσιο.
    Η υπόθεση μπλοκάρεται μετά την ερώτηση που κατέθεσε ένας βουλευτής από τη Χίο, ο οποίος βρήκε χρόνο και τις κατάλληλες πληροφορίες να ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες μίας σύμβασης στα σύνορα του Έβρου. Πολύ καλά έκανε και αυτή θα έπρεπε να είναι η στάση όλων των Ελλήνων βουλευτών, αν και είναι πολύ σπάνια περίπτωση. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ακυρώνει τη σύμβαση στις 14 Ιουνίου 2011. Η απόφαση λέει κάτω ότι έχει υπογραφή της τότε Υπουργού, αλλά η υπογραφή της κυρίας Μπιρμπίλη λείπει από το έγγραφο. Στις 16 Ιουνίου 2011 ανακοινώνεται ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ο Υφυπουργός παραμένει στη θέση του, αλλά προϊστάμενός του Υπουργός Περιβάλλοντος τοποθετείται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μέχρι τότε Υπουργός Οικονομικών.
    Ενάμιση χρόνο μετά και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα, ο ελληνικός ζεόλιθος παραμένει στη γη, εισάγουμε ζεόλιθο από το εξωτερικό και λίγα χιλιόμετρα δυτικά μια εταιρεία ελληνικών συμφερόντων εκμεταλλεύεται το βουλγαρικό ζεόλιθο.
    Τελικά φαίνεται πως αυτή η εταιρεία είναι ο μόνος κερδισμένος από το <<μπλοκάρισμα>> της επένδυσης στο βόρειο Έβρο και τη μη εκμετάλλευση των 100 εκατομμυρίων τόνων ζεολίθου στα Πετρωτά Ορεστιάδας.
    Εάν προσθέσουμε ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτής της εταιρείας φιγουράρει το όνομα της κυρίας Ελένης Παπακωνσταντίνου (εξαδέλφης του πρώην Υπουργού και εμπλεκομένης στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ) θα εκπλαγείτε πολύ;
    Τελικά ζούμε στη χώρα των πολλών συμπτώσεων και των πολύ μικρών παρεώνΚάποια ονόματα τα συναντάς σχεδόν παντού... e-evros gr --
7.ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Δημήτρης Οικονόμου και Βασίλης Λυριτζής στο πρωινό του ΣΚΑΪ ...εκτέθηκαν από έναν αγρότη.
    Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν: "Μα γιατί λέτε ότι σας φταίει το κράτος; Γιατί δεν κάνατε την παραγωγή σας ανταγωνιστική; Και η Ινδία και η Αφρική έχουν αντίστοιχα προϊόντα. Γιατί να πάρουν τα δικά σας;".
    Η ...επική απάντηση του γίγαντα ήταν: "Μα και στην Ινδία και την Αφρική έχουν πολύ καλούς δημοσιογράφους που αμοίβονται με. 10 ευρώ!!! Να τους φέρουμε λοιπόν και να φύγετε εσείς, είστε ακριβοί!!!".
8.ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Στο ψυγείο το σχέδιο για τους ιμάμηδες
    Απεσύρθη τροπολογία με την οποία οι ιεροδιδάσκαλοι της Θράκης θα πληρώνονταν από το ελληνικό κράτος, για να καταργηθεί η μαύρη μισθοδοσία του προξενείου
    Για τα μάτια του Αχμέτ Χατζηοσμάν και υπό τον φόβο ενός ρήγματος στην κυβερνητική πλειοψηφία αποσύρθηκε χθες βράδυ τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τους ιμάμηδες της Θράκης, την οποία ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ διεμήνυσαν ότι δεν θα ψηφίσουν. Η τροπολογία είχε τη στήριξη της ΝΔ (και του ΠΑΣΟΚ μέχρι πρόσφατα), ενώ είχαν δηλώσει ότι θα την ψηφίσουν και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.
    Το θέμα πήρε δημοσιότητα ύστερα από τις διαρροές ότι ο τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή κάλεσε πρόσφατα παράγοντες της μειονότητας και τους τοπικούς βουλευτές (Αχμέτ Χατζηοσμάν - ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ -ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ - ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης) για να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε να μην περάσει η τροπολογία.
    Η επίμαχη τροπολογία προέβλεπε ότι οι ιμάμηδες (ιεροδιδάσκαλοι) θα πληρώνονται από το ελληνικό κράτος και θα έχουν συντάξιμα έτη, ενώ θα επιτρέπεται η διδασκαλία του Κορανίου στα δημόσια σχολεία. Αμφότερες οι προβλέψεις επρόκειτο να τελούν υπό την αίρεση ότι θα υπάρξουν υποψήφιοι ιμάμηδες, καθώς και μαθητές που θα ζητήσουν να διδαχθούν το Κοράνι. Στόχος της ρύθμισης - σύμφωνα με πηγές του υπουργείου - ήταν να σπάσει το σύστημα του προξενείου, το οποίο εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες του προηγούμενου νόμου και συντηρεί λίστες μαύρης μισθοδοσίας των ιμάμηδων, οι οποίοι το απόγευμα λειτουργούν τα περίφημα «κουράν κουρσούμ» (φροντιστήρια Κορανίου).
    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της ρύθμισης είχαν ταχθεί οι μουφτήδες της Κομοτηνής με επιστολή προς την κυβέρνηση τον Αύγουστο. Για την τροπολογία και τις αντιδράσεις που θα ήγειρε στους κόλπους του τουρκικού προξενείου, τα κόμματα της συγκυβέρνησης (αλλά και τα υπόλοιπα) είχαν ενημερωθεί εδώ και καιρό από τον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων του υπουργείου Γιώργο Καλαντζή. Την τροπολογία υπέγραφαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της ΝΔ Μάκης Βορίδης και Αδωνις Γεωργιάδης και θεωρείτο σχεδόν βέβαιο ότι θα ψηφιζόταν και από το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, η ΔΗΜΑΡ δήλωσε πριν από μία εβδομάδα ότι δεν θα την ψηφίσει, επικαλούμενη μεταξύ άλλων επιχειρήματα περί θρησκευτικής ανεξαρτησίας και μη επέμβασης της Πολιτείας στα θρησκευτικά ζητήματα.
    Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ μιλούν για απόφαση που ελήφθη με γνώμονα μικροκομματικά συμφέροντα και υπό τον φόβο απώλειας «προξενικών» μειονοτικών ψήφων, καθώς ο υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες εκλογές δεν είχε εκλεγεί. Ο ίδιος φόβος φαίνεται να επικράτησε και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς το ρεύμα και των μειονοτικών ψήφων έχει καταγραφεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο μειονοτικός βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν φέρεται να διεμήνυσε ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί σε περίπτωση ψήφισης της τροπολογίας.
    Ετσι, η Ιπποκράτους ανέκρουσε πρύμναν. Το επίσημο σκεπτικό είναι ότι θα υπάρξει ολοκληρωμένη νομοθετική πρωτοβουλία για τα μειονοτικά ζητήματα τους επόμενους μήνες. Σημειώνεται ότι η τροπολογία είχε στόχο να βελτιώσει νόμο που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης Καραμανλή το 2007, ο οποίος επί της ουσίας έμεινε ανεφάρμοστος επειδή η επιτροπή επιλογής των ιεροδιδασκάλων αποτελείτο μόνο από χριστιανούς, με αποτέλεσμα ο μουφτής Κομοτηνής να αρνείται να υπογράψει τις συμβάσεις τους.
8.Ξαφνικός καβγάς για την προσφυγή στο ΔΝΤ
Λοιπόν, έχουν πλάκα οι άνθρωποι. Να κλαίς ή να γελάς ?
Αυτός ο απερίγραπτος κλαυσίγελως ανακυκλώνεται συνέχεια από τα προβεβλημενα στελέχη της
ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
Και καλά, κανείς τους δεν ήθελε την προσφυγή στο ΔΝΤ. Τί έκαναν για αυτό? Είπαν τίποτα ? Αρνήθηκαν ?
’Αρνιόμουνα την προσφυγή’’, λέει ο ένας. Γιδόπουτσες, του λέει ο άλλος.
Καμαρώστε τους, επευφημίστε τους, δοξάστε τους, φτύστε τους, ψηφίστε τους, κρεμάστε τους, κάντε τους τέλος πάντων ό τι θέλετε, αλλά εξαφανίστε τους από μπροστά μου, δεν αντέχω ούτε να τους βλέπω, ούτε να τους ακούω, ούτε να τους διαβάζω.
ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!
Ένα κατάλαβα εγώ. Ότι ΕΓΩ μας έβαλα στο ΔΝΤ και τα ΜΝΗΜΟΥΡΙΑ ( συγγνώμη, ‘’μνημόνια’’). ΑΝΔΡΕΑΣ
    Συνέντευξη Λοβέρδου, στην οποία δήλωσε πως η χώρα σύρθηκε στο Ταμείο από τους Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου, προκάλεσε την μήνιν του πρώην πρωθυπουργού
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Βούλα Κεχαγιά
    Παλιές πληγές της διακυβέρνησης Παπανδρέου που σχετίζονται ακόμη και με υπουργικές αντιπαραθέσεις άνοιξε η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο εισήλθε η χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μέσω συνέντευξης του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου στη δημόσια τηλεόραση (ΝΕΤ).
    Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι είχε εκφράσει τη διαφωνία του με αυτή την προοπτική. Ωστόσο το σημείο που προκάλεσε την οξύτατη παρέμβαση του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου ήταν η διαπίστωσή του πως ο πρώην πρωθυπουργός μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ουσιαστικά έσυραν τη χώρα στο Ταμείο.
    Στην αντιπαράθεση μπήκαν και άλλα μέλη της τότε κυβέρνησης όπως οι Γιάννης Ραγκούσης, Πάνος Μπεγλίτης, Χάρης Καστανίδης και Λούκα Κατσέλη, δίνοντας στην υπόθεση διάσταση ξεκαθαρίσματος παλιών ενδοκυβερνητικών λογαριασμών.
    Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με δήλωσή του πήρε διακριτικές αποστάσεις από την επίμαχη αναφορά Λοβέρδου, λέγοντας ότι «η προσφυγή έγινε εξαιτίας της υπερχρέωσης της χώρας και όχι βάσει κάποιου σχεδίου του Γιώργου Παπανδρέου» και επισημαίνοντας ότι «ήμουν κι εγώ αντίθετος σε προσφυγή της Ελλάδας αποκλειστικά στο ΔΝΤ». Μάλιστα παρέπεμψε και σε σχετικό δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» στις 3 Φεβρουαρίου 2010 όταν σε σύσκεψη με τον πρώην πρωθυπουργό φέρεται να σχολίασε: «Δεν πιστεύω πως ο Γ. Παπανδρέου θα ήθελε να έρθει στη θέση που βρέθηκε πριν από ενάμιση αιώνα ο Χαρίλαος Τρικούπης και να ανακοινώσει ότι η χώρα χρεοκοπεί και πάμε στο ΔΝΤ».
    Πρωτοκλασάτος υπουργός εκείνης της περιόδου με τον οποίο συνομίλησαν «ΤΑ ΝΕΑ» επιβεβαιώνει τους ενδοιασμούς του κ. Λοβέρδου όχι όμως και την άποψη ότι ο Γ. Παπανδρέου πήρε θέση υπέρ του ΔΝΤ. «Εγινε μία σύσκεψη τον χειμώνα του 2010 με αντικείμενο πράγματι το θέμα του ΔΝΤ. Ομως τότε ο Παπανδρέου δεν πήρε θέση. Ημασταν 5-6 υπουργοί τότε πολύ αρνητικοί», εξηγεί, θυμίζοντας συγχρόνως πως «η γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ είχε δηλώσει ότι αν δεν μπούμε στο ΔΝΤ, η Ευρώπη δεν μπορεί να σηκώσει το πρόγραμμα μόνη της».
    Σε εκείνη τη σύσκεψη εμφανίζονται να είχαν διαφωνήσει με την προοπτική ένταξης στο ΔΝΤ οι Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Βαγγέλης Βενιζέλος. Επίσης, ο Πάνος Μπεγλίτης είπε χθες (Σκάι) ότι ήταν άλλο πράγμα η συμμετοχή στον μηχανισμό και άλλο η προσφυγή στο ΔΝΤ, με την οποία και ο ίδιος διαφωνούσε.
    Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης είπε στα «ΝΕΑ»: «Ημουν ο μοναδικός που διαφωνούσε, δεν υπήρχε κανένας άλλος. Υπήρχαν συνάδελφοι που ήταν φανατικοί στο να προσχωρήσουμε στον μηχανισμό στήριξης. Είδα με έκπληξη ότι διαφωνούσε και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Δεν ξέρω αν το είπε στο αυτί του Γιώργου Παπανδρέου. Σας θυμίζω ότι στις 3 Ιουλίου 2010 δήλωσα πως η ακολουθούμενη πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί και ζήτησα προσφυγή της χώρας σε εκλογές».
    ΔΙΑΨΕΥΣΗ. Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος επέμεινε και χθες στα «ΝΕΑ» ότι σε πολλά άτυπα Υπουργικά Συμβούλια τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι υπουργοί εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την προσφυγή στο ΔΝΤ. Διέψευσε όμως ότι είπε πως οι κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου οδήγησαν βάσει σχεδίου τη χώρα στο Ταμείο και ζήτησε «να κλείσει η αντιπαράθεση γι' αυτό το θέμα».
    Η τότε υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του κ. Λοβέρδου πως συμμετείχε στην απόφαση για προσφυγή στο ΔΝΤ δήλωσε: «Ουδέν ψευδέστερον! Λυπάμαι ειλικρινά! (...) Ο κ. Λοβέρδος προσπαθεί να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τη στήριξη χωρίς καμιά επιφύλαξη, που συνεχίζει μέχρι σήμερα, σε μια προοπτική που όχι μόνο δεν δικαιώθηκε αλλά μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση».
    «ΚΡΙΜΑ». Μεταμεσονύχτια σφοδρότατη αντιπαράθεση με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου προκάλεσε η συνέντευξη Λοβέρδου. Ο κ. Παπανδρέου εμμέσως πλην σαφώς απέδωσε σε επικοινωνιακούς τακτικισμούς του κ. Λοβέρδου όσα είπε για το ΔΝΤ υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί κρίμα για την πολιτική ζωή του τόπου η υποκρισία, η οποία έρχεται στη δημοσιότητα με τόση ευκολία».
    Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κ. Παπανδρέου τονίζεται ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέλος της οποίας υπήρξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, με ομόφωνες, ιστορικές, δύσκολες αλλά γενναίες αποφάσεις έκανε το πατριωτικό της καθήκον και έσωσε τη χώρα. Προστίθεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος «θυμήθηκε να αποποιηθεί τον αγώνα μας» και διερωτάται: «Γιατί τόση ρήξη με την αλήθεια;». Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης επισημαίνεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ηγείται κίνησης με το σχόλιο ότι «για λίγη δημοσιότητα θέλει να την οικοδομήσει πάνω στις σαθρές βάσεις που διαμορφώνει η παραποίηση της αλήθειας», ενώ η ίδια ανακοίνωση κλείνει με τις εξής δύο λέξεις: «Κρίμα Αντρέα».
    Ο κ. Λοβέρδος δεν άφησε τα σχόλια του πρώην πρωθυπουργού αναπάντητα και με ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε τα ξημερώματα σχολίασε καυστικά: «Οπως και τότε συνέβαινε, πολλές φορές, έτσι και τώρα ορισμένες ανακοινώσεις ή ενέργειες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού βασίζονταν σε εισηγήσεις κηφήνων και κηπουρών». Και καταλήγει απευθυνόμενος πάντα στους συντάκτες της ανακοίνωσης: «Κύριοι συντάκτες - όποιοι κι αν είστε - της κατάπτυστης ανακοίνωσης του γραφείου του Γ. Παπανδρέου, πρέπει να καταλάβετε πως η Ελλάδα των κηπουρών έλαβε τέλος».
http://www.tanea.gr/
9.ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
9.Το άτιμο!
Το έστειλε ο Παναγιώτης Κούτρας
Ένας 60χρονος άνδρας πήγε στο γραφείο του γιατρού του για να κάνει μια εξέταση σπέρματος...
Ο γιατρός του έδωσε ένα άδειο βαζάκι και του είπε,
- Πάρε αυτό το βάζο σπίτι και φέρτο μου αύριο με δείγμα.
Την επόμενη μέρα εμφανίζεται αγανακτισμένος ο 60χρονος στο γραφείο του γιατρού και του δίνει το βάζο, άδειο!
Ο γιατρός τον ρωτά τι συνέβη, και ο ανθρωπάκος του εξηγεί,
- Λοιπόν, γιατρέ, θα στα πω όλα! Πρώτα προσπάθησα μόνος μου με το δεξί χέρι μου, αλλά τίποτα. Μετά με το αριστερό αλλά πάλι , τίποτα .Ε μετά , φώναξα την γυναίκα μου για βοήθεια.
Προσπάθησε και αυτή με το δεξί χέρι, αλλά τίποτα . Στη συνέχεια με το αριστερό, αλλά πάλι τίποτα. Προσπάθησε ακόμη και με το στόμα , έβαλε και τα δόντια της, αλλά ακόμη τίποτα!
Τι στο καλό, φωνάξαμε ακόμα και την γειτόνισσα
Τί με τα χέρια, τί με το στόμα, τίποτα! Προσπαθήσανε και οι δύο μαζί αλλά πάλι τίποτα!
Ο γιατρός συγκλονισμένος.
- Ζητήσατε τη γειτόνισσα;
Ο 60χρονος απάντησε,
– Ναι, αλλά δεν έχει σημασία, όσο και να προσπαθήσαμε, το καταραμένο το βαζάκι, δεν έλεγε να ανοίξει!
10.αυτό που έψαχνες είναι ΕΔΩ !
Το έστειλε ο Νίκος Κόπανος
ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ Οι «Ράδιο Αρβύλα» δείχνουν τη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ!
Πατήστε αριστερό ‘’κλικ’’ στο παρακάτω.
11.ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ
Το έστειλε ο Παναγιώτης Κούτρας
    Ο 85χρονος Ρόμπερτ, παντρεύτηκε την αξιαγάπητη 25χρονη Τζένη.
    Επειδή ο γαμπρός εκτός από άνδρας παλαιών αρχών (που περίμενε την 1η νύχτα του γάμου για να ολοκληρώσουν) είναι και υπερήλικας, η ευαίσθητη Τζένη σκέφτηκε να μείνουν την 1η νύχτα του γάμου τους σε ξεχωριστά υπνοδωμάτια, για να μην προκαλείται στο Ρόμπερτ σεξουαλικό στρες, από το σφιχτό νεανικό κορμί της, που θα τον ανάγκαζε να πιέζει τον εαυτό του να "δώσει", περισσότερα από όσα του επιτρέπει η ηλικία του.
    Μετά το Μυστήριο και τη Δεξίωση, οι νεόνυμφοι αποχώρησαν στα δωμάτια τους να ξεκουραστούν.
    Η Τζένη περίμενε κάποια στιγμή, αυτό το γνώριμο διακριτικό "χτύπημα" στην πόρτα από τον Ρόμπερτ.
    Σύντομα επιβεβαιώθηκε.
    Η πόρτα χτυπάει, την ανοίγει και ναι! Είναι ο Ρόμπερτ! Έτοιμος για όλα!
    Μετά από λίγο είχαν ολοκληρώσει, ο Ρόμπερτ αποχωρεί για το δωμάτιο του και η Τζένη ετοιμάζεται για ύπνο.
    Όμως μετά από λίγα λεπτά, η πόρτα χτυπάει ξανά! Και ναι, είναι πάλι ο Ρόμπερτ! Έτοιμος και πάλι για "δράση"!
    Η Τζένη είναι έκπληκτη, αλλά τον υποδέχεται αβίαστα. Ακολουθεί ένας 2οςγύρος παθιασμένου έρωτα.
    Όταν τελείωσαν, ο Ρόμπερτ τη φίλησε τρυφερά στο μέτωπο, της ευχήθηκε «καλή νύχτα» και αποχώρησε για το δωμάτιο του.
    Η Τζένη έπεσε για ύπνο, αλλά μετά από λίγα λεπτά.η πόρτα χτυπάει ξανά! Και ναι! Είναι πάλι ο Ρόμπερτ! Έτοιμος και πάλι για "δράση"!
    Και σαν παθιασμένος 30χρονος, κάνει έρωτα μαζί της για 3η φορά!
    Όταν τελείωσαν και ο Ρόμπερτ ετοιμάστηκε να αποσυρθεί στο δωμάτιο του, η Τζένη έκπληκτη του είπε:
    «Το έχω κάνει σχέση με άνδρες που είχαν 3 φορές λιγότερα χρόνια από σένα, και σπάνια το έκαναν για 2η φορά! Εσύ όμως 3! Ρόμπερτ είσαι πολύ μεγάλος εραστής!»
    Ο Ρόμπερτ αφού κοκκίνισε από σεμνότητα, γύρισε έκπληκτος και της είπε: «θες να πεις ότι είχα ξανάρθει και άλλη φορά εκτός από αυτήν?...»
    Το Ηθικό Δίδαγμα αυτής της ιστορίας: "Μην απογοητεύεσαι που γερνάς. Το Alzheimer έχει τα πλεονεκτήματα του.
11.ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
12.ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Απέμεινα μόνος, συντροφιά με την μνήμη
Αβάσταχτος πόνος, θολώνει την σκέψη
Αταίριαστα πάθη, ζητούν σωτηρία
Που η μέρα διψάει, να νικήσει τα κρύα
Ασυλλόγιστα λάθη, της ψυχικής τρικυμίας.

Χάνομαι μέσα, στο σκοτεινό παρελθόν μου
Φωτεινές ηλιαχτίδες, απαλά τρεμοσβήνουν
Προσπαθούν να φωτίσουν, ραγισμένες αγάπες
Που η μνήμη χτυπάει, να φωτίσει φευγάτες
Μυστικές ιστορίες, στο ταξίδι του χρόνου.

Οι λαχτάρες ξεχνούν, τα σκοτάδια των πόθων
Μεθυσμένες από γλύκα, του στενού λυτρωμού.
Αναπαύονται κρύες, και παραδίδουν τις σκέψεις
Στα συρτάρια της μνήμης, με μισόκλειστα μάτια
Του ψυχρού δειλινού.
Λαζ.-Κίμων Μπερβερίδης
12.ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΑ
13. Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
13.Ο Παιάν που έψαλλαν οι Σπαρτιάτες πολεμιστές καθώς βάδιζαν κατά του εχθρού
Το έστειλε ο Δημήτρης Ακριτίδης
Αγετ', ώ Σπάρτας ευάνδρω
κώροι πατέρων πολιατάν
λαιά μέν ίτυν προβάλεσθε,
δόρυ δ' ευτόλμως άνχεσθε,
μή φειδομένοι τάς ζωάς.
Ου γάρ πάτριον τά Σπάρτα!
Απόδοση στη Νεοελληνική:
Εμπρός ώ της ευάνδρου Σπάρτης
τέκνα πατέρων πολιτών,
διά της αριστεράς χειρός την ασπίδαν προβάλετε,
διά δέ της δεξιάς με τόλμη
το δόρυ υψώσατε,
μη φειδόμενοι τις ζωές
γιατί αυτό δεν είναι πατροπαράδοτο στη Σπάρτη !
(Από το βιβλίο του Βλάση Γ. Ρασσιά "ΕΠΙΤΟΜΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ", εκδόσεις Ανοιχτή Πόλη)
14.Το τζάμι….
Το έστειλε ο Απόστολος Νταλούκας
    Κάποτε ήταν ένα νέο ζευγάρι που μετακόμισε σε καινούργια γειτονιά.
    Καθώς έτρωγαν το πρώτο τους πρωινό στο νέο τους σπίτι, η γυναίκα κοίταξε έξω από το παράθυρο και είδε τη γειτόνισσα που εκείνη την ώρα άπλωνε την μπουγάδα της.
“Ά, τα ρούχα δεν είναι και πολύ καθαρά”, σχολίασε, “η γειτόνισσα δεν ξέρει να πλένει καλά. Μάλλον χρειάζεται να χρησιμοποιεί περισσότερο σαπούνι”.
    Ο σύζυγος κοίταξε την μπουγάδα αλλά δε είπε τίποτα.
    Κάθε φορά που η γειτόνισσα άπλωνε την μπουγάδα της, η γυναίκα έκανε τα ίδια σχόλια.
    Ένα μήνα αργότερα, ένιωσε μεγάλη έκπληξη, όταν είδε ότι τα ρούχα που είχε απλώσει η γειτόνισσα ήταν πιο καθαρά και είπε στον άντρα της :
“Για δες! Η γειτόνισσα έμαθε επιτέλους να πλένει! Αναρωτιέμαι ποιος την έμαθε”.
Ξέρεις ξύπνησα νωρίς σήμερα το πρωί και καθάρισα τα τζάμια μας!” γύρισε και της είπε ο άντρας της.
(Έτσι συμβαίνει και στη ζωή. Ο τρόπος που βλέπουμε τους άλλους εξαρτάται από το πόσο καθαρά είναι τα “τζάμια μας”).
15.Έρχεται η χειρότερη εβδομάδα της χρονιάς.(από το APN).
Πως νιώθετε που ξεπεράσαμε το φόβο τον κίνδυνο της χρεωκοπίας; Έτσι λένε τα αλάνια που γράφουν από εδώ και από εκεί.
Εγώ πάντως λέω ότι ακόμα δεν ξεκίνησε καλά καλά η χρονιά και φθάνει η χειρότερη εβδομάδα που θα ζήσουμε, μέχρι την επόμενη, δυστυχώς.
Τελευταία εβδομάδα του μήνα Γενάρη 2013. Δεν υπάρχει φράγκο όπως οι περισσότεροι ξέρουμε.
Οι συνταξιούχοι που θα πληρωθούν τέλος του μήνα δεν έχουν στην τσέπη τους σχεδόν τίποτε.
Το ίδιοι και οι υπόλοιποι.
Και ακόμα δεν έχουν έρθει οι λογαριασμοί ρεύματος, γκαζιού, τηλεφώνου, φροντιστηρίων, ενοικίων και τόσων άλλων.
Πως να την βγάλει ο κόσμος; Το έχουν γυρίσει όλοι στο στριφτό...Αγρινίου και στα λαθραία τσιγάρα της λαϊκής.
Τα μακαρόνια, τα ρύζια και οι φακές έχουν γίνει κυρίως πιάτο, παρ’ όλες τις συνταγές που μας δείχνουν καθημερινά στην τηλεόραση. Τα σουβλάκια του ενός ευρώ έχουν γίνει μόδα...ανάγκης!
Το ζυμωτό ψωμί στο σπίτι, επίσης.
Τα ρούχα μας απλά τα πλένουμε και τα ξαναφοράμε. Για παπούτσια ούτε λόγος. Μια χαρά είναι αυτά που έχουμε.
Όταν (!!!) γυρνάμε και ψωνίζουμε πάμε σε πέντε έξι σούπερ μάρκετ. Ψάχνουμε τις προσφορές, και ούτε καν με λίστα, αλλά μετρώντας τα πράγματα μας στο καλάθι.
Ταβέρνες και μπαράκια; Πλάκα κάνεις βέβαια. Θα μου πεις κάποιοι πάνε, ΟΚ καλά κάνουνε, είναι αυτοί που τα γράφουνε όλα για λίγο η κάποιοι που ζούνε σε ένα δικό τους κόσμο. Εκεί που είσαι, ήμουνα ,και εκεί που είμαι θάρθεις, λέει ο λαός.
Τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα είναι και θα μείνουνε εκεί για αρκετό καιρό ακόμα.
Τρεχάτε ποδαράκια μου, γιατί ούτε Μετρό δεν κυκλοφορεί.
Οι πιτσιρικάδες βγαίνουν χωρίς χαρτζηλίκι έξω. Ντρεπόμαστε, αλλά και τι να κάνουμε. Πάντως αυτοί πάλι καλά περνάνε. Μακάρι παιδιά.
Μεροκάματο δεν υπάρχει και όταν υπάρχει απλά δεν πληρώνεται. Έναντι 100 και ζήσε φίλε μου με αυτά, αν μπορείς.
Δεν μπορείς; Το ξέρουμε, αυτά λέμε εδώ και κάτι γραμμές παραπάνω.
Σπίτια μας όλοι με τα πουλοβεράκια και κουβερτούλες στα πόδια. Χύμα κρασί και ούζο και μπόλικες καυτερές πιπεριές.
Όλοι με κάποιο κρυωματάκι και δεν έχει έρθει και η γρίπη ακόμα.
Για φάρμακα ούτε λόγος.
Και όμως μας λένε ότι αλλάξαν όλα, θα πάμε μπροστά χάρη στις θυσίες που κάνουμε. Μπροστά θα πάμε; Δεν νομίζω φίλε. Μπροστά είναι η πείνα, εγώ αυτό βλέπω.
Ανάπτυξη ακούμε και ...κατάψυξη βλέπουμε.
Ποιος θα μας σώσει;
Το μόνο που μας σώζει είναι να φτιάξει ο καιρός. Ούτε ο Σύριζα, ούτε κανένας.
Μιλάω πάντα για κοντινή λύση, γιατί για μακρινή ίσως να μην υπάρχουμε κάποιοι από εμάς.
Ελπίζω να έρθει γρήγορα, γρήγορα η Άνοιξη και μετά το καλοκαιράκι και να μας φέρει ελπίδα και ζέστη πάνω από όλα. Να τελειώσουμε πρώτα με το κρύο, να ανοίξουμε λίγο τα σπίτια μας και τη διάθεση μας.
Γιατί το καλοκαίρι δεν μας φοβάμαι. Θα την βγάλουμε. Στην Ελλάδα ζούμε. Θάλασσα, κολύμπι, περπάτημα, θα γίνουμε όλοι στυλάκια. Το καλοκαιράκι με ένα ουζάκι και λίγο μεζέ στην παραλία πρωί βράδι.
Αν όχι στην παραλία συνέχεια, τουλάχιστον με φίλους στις αυλές.
Στα πάρκα και στις ανοιχτές συναυλίες.
Και πείτε της εφορίας, του ΟΤΕ, του ΔΕΠΑ, της ΕΥΔΑΠ ότι θα είμαστε στο πρώτο βραχάκι αριστερά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου