Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1008 ( 10 ΙΑΝ 2013 )

ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
3.Η επιτροπή πόθεν έσχες αποφασίζει σήμερα για Παπαντωνίου
4.O ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
5.Το 1913 που αξίζει να θυμόμαστε
6.Μέλι και κανέλα: o «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών
7.Ποιος θα το περίμενε! Σκάλωσε στη νομοθεσία το ελληνικό αυτοκίνητο υδρογόνου!
8.Παπακωνσταντινου 2011 “‘Οποιος φοροδιαφεύγει & έχει βγάλει τα λεφτά του έξω, θα τον στέλνω φυλακή”
9.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
10.Φράσεις που ... έφυγαν νωρίς
11.ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ
12.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΚΙΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘ. ΑΜΥΝΑΣ
13.«Περί του μη δανείζεσθαι».Πλούταρχος 1ος αι. μ.Χ.
14.«Τα λίγα βγαίνουν με κόπο, τα πολλά με. κόλπο»
15."Φτάνει πια.Τέλος"! Ένας αντιναύαρχος γράφει πολιτικά!

1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ

2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Νεοκλασική διπλοκατοικία

Περιοχή: οδός Παλαιολόγου 25
Έτος: 1890-1910
Περιγραφή:
Τυπική διπλοκατοικία που οικοδομήθηκε στο γύρισμα του 19ου προς τον 20ό αιώνα και φέρει σε πλήρη ανάπτυξη όλα τα διακοσμητικά στοιχεία του κλασικισμού (παραστάδες, αετώματα πάνω από τα ανοίγματα του ορόφου, κ.τ.λ.). Η ύπαρξη, ωστόσο, χωριστής εισόδου για καθένα από τα δύο οροφοδιαμερίσματα, δημιουργεί μια παράλληλη πλαϊνή διάρθρωση της πρόσοψης (αριστερά), δίπλα στην κλασική τριμερή (δεξιά). Το κτίρο σήμερα καταρρέει εγκαταλελειμένο.
Ενδεικτική Βιβλιογραφία:
Μ. Γ. Μπίρης, Αθηναϊκή αρχιτεκτονική 1875-1925, Αθήνα 1987, σ. 83-86, 154-155.

3.Η επιτροπή πόθεν έσχες αποφασίζει σήμερα για Παπαντωνίου
    Την παραπομπή ή όχι του Γιάννου Παπαντωνίου στη Δικαιοσύνη αναμένεται να αποφασίσει σήμερα η Βουλή με αφορμή τη μη δήλωση στο πόθεν έσχες του 1,3 εκατ. ευρώ που είχε καταθέσει η σύζυγος του στην Ελβετία.Στην κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Εσχες της Βουλής το απόγευμα, κρίνεται εν πολλοίς η τύχη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου και το αν θα παραπεμφθεί ο φάκελος του στην τακτική δικαιοσύνη με την ένδειξη της αναληθούς δήλωσης «πόθεν έσχες».
    Ο κ. Παπαντωνίου, μετά την αποκάλυψη πως το όνομα της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ είχε υποπέσει σε μία σειρά ανακολουθιών… Πρώτα είχε δηλώσει πως πρόκειται για συνωνυμία και στη συνέχεια έκανε στροφή 180 μοιρών…. Μέχρι που δήλωσε πως τα χρήματα ήταν του πρώην συζύγου τους, Θεόδωρου Ουσταμπασίδη, εμπόρου ανταλλακτικών αυτοκινήτων στο επάγγελμα.
    Αυτές ακριβώς οι ανακολουθίες του κ. Παπαντωνίου είναι το κλειδί για να παραπέμψει η Επιτροπή πόθεν έσχες τον πρώην υπουργό στη Δικαιοσύνη, όπως δηλώνει στο NEWSIT μέλος της Επιτροπής, αν και κάποιοι άλλοι βουλευτές τάσσονται υπέρ της συνέχειας της έρευνας από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή με τη συνδρομή ορκωτών λογιστών και άνοιγμα λογαριασμών.
ΨΑΞΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΑΚ, ΤΗΝ ΓΕΝΑΚ ! ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

4.O ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

http://gr.news.yahoo.com/
   Η έννοια του κάλλους στην αρχαία Ελλάδα
   Αν και έχουν γραφτεί πολλά για την ψυχοπαθολογία του Έλληνα δεν συνάντησα ποτέ κάποιον που να μου δώσει μια ακριβή διάγνωση γι' αυτήν. Σας προτείνω λοιπόν τη δική μου.
Τον αναγνωρίζετε;
1.Έχει εξαιρετικά μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του - Είναι απόλυτος, δεν δέχεται τη διαφωνία και προσπαθεί πάντα να επιβάλει την άποψή του με κάθε τρόπο.
2.Φαντασιώνεται τον εαυτό του ισχυρό και επιτυχημένο - Αν ήταν πρωθυπουργός, Αν είχε εξουσία, Αν η τύχη του χαμογελούσε.
3.Θεωρεί ότι είναι τόσο ξεχωριστός που αξίζει να βρίσκεται μόνο ανάμεσα σε "Επώνυμους" - Συχνάζει στο μπαράκι που πηγαίνει ο τάδε, ονειρεύεται διακοπές εκεί που βρίσκεται ο δείνα και θα κάνει οποιαδήποτε θυσία αρκεί να βρεθεί κοντά στους πλούσιους, τους διάσημους και τους ισχυρούς.
4.Επιθυμεί να τον θαυμάζουν, να τον φροντίζουν και να τον κολακεύουν διαρκώς - Θέλει να είναι πάντα πρώτος, διεκδικεί συνεχώς από το κράτος και την κοινωνία (αλλά ξεχνάει να δίνει) και πιστεύει όποιον του πουλάει όμορφα λόγια ακόμη κι αν είναι κούφια (κυρίαρχος λαός με αλάνθαστο πολιτικό αισθητήριο όπως έλεγε και ο μέγας ψυχολόγος Ανδρέας Παπανδρέου).
5.Απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση, προτεραιότητα και απόλυτη υποταγή στις επιθυμίες του - Η δική του περίπτωση είναι πάντοτε "διαφορετική" από των άλλων, παρακάμπτει τις ουρές στα φανάρια και μπαίνει πρώτος αδιαφορώντας για όσους περιμένουν υπομονετικά, ενώ γκρινιάζει συνέχεια και για το παραμικρό.
6.Εκμεταλλεύεται χωρίς δισταγμό τους συνανθρώπους του όποτε του δοθεί η ευκαιρία - Οι "άλλοι" είναι τα κορόιδα και εκείνος ο "έξυπνος".
7.Αδιαφορεί για τα αισθήματα και τις ανάγκες όσων βρίσκονται γύρω του - "Και τι με νοιάζει εμένα; Να κόψεις το λαιμό σου."
8.Φθονεί διαρκώς τους άλλους και πιστεύει ότι κι εκείνοι αισθάνονται ακριβώς το ίδιο - Θεός: "Τέκνο μου θέλεις κι εσύ ένα γαϊδούρι όπως του γείτονά σου;" Έλληνας: "Όχι Θεέ μου, δεν χρειάζεται. Κάνε απλώς να ψοφήσει το δικό του."
9.Είναι εγωιστής, μεγαλομανής, με κρίσεις θυμού όποτε αμφισβητείται το αλάθητο ή η πρωτοκαθεδρία του - "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε";
    Αν και είναι άδικο να γενικολογούμε βάζοντας όλους τους Έλληνες "στο ίδιο τσουβάλι", είμαι βέβαιος ότι στα προηγούμενα αναγνωρίσατε πολλά από τα χαρακτηριστικά του λαού μας.
Με λύπη μου λοιπόν σας πληροφορώ ότι η παραπάνω λίστα δεν γράφτηκε για να περιγράψει τους Έλληνες. Πρόκειται για μια σειρά από κριτήρια που εξέδωσε το 2000 η Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση για να περιγράψει όσους πάσχουν από NPD (Narcissistic Personality Disorder = Ναρκισσιστική Διαταραχή Προσωπικότητας).
    Σύμφωνα με την Ένωση, ως ναρκισσιστική προσωπικότητα χαρακτηρίζεται όποιος άνθρωπος περιγράφεται από πέντε ή περισσότερα από τα παραπάνω κριτήρια. Εμείς όμως θεωρώ ότι καλύπτουμε με άνεση και τα εννέα.
    Δεν είμαι βέβαια ο πρώτος που γράφω για την εθνική μας ψυχασθένεια και για την ανάγκη μαζικής θεραπείας. Ωστόσο, ο ακριβής κλινικός χαρακτήρας της περίπτωσής μας δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα αντιληπτός και γι' αυτό σπεύδω να καλύψω το κενό, συμπληρώνοντας τις γνώσεις μας.
    Αμφιβάλω όμως αν αυτό θα μας βοηθήσει σε τίποτε επειδή οι ναρκισσιστικές προσωπικότητες αποτελούν δυστυχώς τις δυσκολότερες μορφές ψυχασθενών. Αρνούνται κάθε μορφή θεραπείας, καθώς η παραδοχή ότι την έχουν ανάγκη θα γκρέμιζε το τείχος του εγωισμού που έχουν υψώσει για να κρύψουν τα συμπλέγματα κατωτερότητας, τους φόβους και τις ανασφάλειές τους.
    Σωτηρία λοιπόν δεν υπάρχει. Μόνο ελπίδα για κατανόηση, προστασία και αντίσταση απ' όσους δεν έχουν "κολλήσει" ακόμη το "μικρόβιο".

5.Το 1913 που αξίζει να θυμόμαστε
Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
Δεν ήταν μόνον το 2012 επετειακή χρονιά. Και το 2013, που έχει ήδη ξεκινήσει, είναι μία χρονιά με πολλές επετείους. Κλείνουν 100 χρόνια από το ένδοξο 1913, από την ολοκλήρωση των Βαλκανικών Πολέμων και την υπογραφή των Συνθηκών Ειρήνης που κατοχύρωσαν στο χαρτί αυτά που κερδίσαμε με μάχες και με αίμα. Θυμίζω εν τάχει τα κυριώτερα γεγονότα του 1913, τα οποία επηρέασαν την μετέπειτα πορεία του Ελληνισμού.
    Στις 5 Ιανουαρίου 1913 έγινε η νικηφόρος για τον Ελληνικό Στόλο ναυμαχία του Μούδρου στη Λήμνο. Ο τουρκικός στόλος κρύφτηκε ντροπιασμένος στα Στενά των Δαρδανελλίων.
    Στις 21 Φεβρουαρίου πήραμε τα Γιάννενα. Η πρωτεύουσα της Ηπείρου δυσκόλεψε τον Στρατό μας, διότι οι Τούρκοι είχαν πολλές γραμμές αμύνης με τη βοήθεια των βαρέων πυροβόλων και του ορεινού όγκου. Στην τελική νίκη συνετέλεσαν: α) το άριστο δίκτυο πληροφοριών που είχε οργανώσει μέσα στα τουρκοκρατούμενα Γιάννενα το ελληνικό κλιμάκιο υπό τον Νικόλαο Χαντέλη και β) η ευφυία του Ταγματάρχη Βελισσαρίου.
    Στις 5 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη δολοφονήθηκε ο βασιλεύς Γεώργιος, ένας συνετός Δανός πρίγκηπας που προσαρμόσθηκε στα καθήκοντα του Συνταγματικού βασιλέως και συμπαθήθηκε από τους Έλληνες. Μυστήριο παραμένουν τα κίνητρα του δολοφόνου Σχοινά, ο οποίος σκοτώθηκε πέφτοντας από ψηλό παράθυρο. Παράφρων ή πράκτωρ των Γερμανών και των Αυστριακών;
    Στις 17 Μαίου υπογράφεται στο Λονδίνο η λήξη του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου. Η Οθωμανική Τουρκία χάνει όλα τα βαλκανικά της εδάφη πλην μιας λωρίδας γύρω από την Κωνσταντινούπολη, ενώ η Ελλάς, η Σερβία, η Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο απολαμβάνουν εδαφικά κέρδη ως νικητές.
    Στις 17 Ιουνίου η Βουλγαρία επιτίθεται κατά των πρώην συμμάχων της Ελλήνων και Σέρβων και αρχίζει ο Β΄ Βαλκανικός Πόλεμος. Στις 21 Ιουνίου το μέτωπο Κιλκίς-Λαχανά δίνει μία θριαμβευτική νίκη στα ελληνικά όπλα, αλλά ο φόρος αίματος είναι βαρύς.
    Αρχές Ιουλίου ο στρατός μας περνά τα Στενά του Στρυμόνος και απειλεί τη Σόφια. Στις μάχες αυτές σκοτώνεται ο ήρωας των Ιωαννίνων Βελισσαρίου και ο εγγονός του Θ. Κολοκοτρώνη, αξιωματικός και Μακεδονομάχος Γεώργιος Κολοκοτρώνης.
    Στις 17 Ιουλίου αρχίζει στο Βουκουρέστι η διάσκεψη ειρήνης, αφού πλέον και η Ρουμανία έχει εισέλθει στον πόλεμο κατά των Βουλγάρων,. Η ηττημένη Βουλγαρία παραχωρεί εδάφη. Η Ελλάς πανηγυρίζει δύο νίκες αλλεπάλληλες. Η οδός Βουκουρεστίου στο κέντρο των Αθηνών μας θυμίζει την ευχάριστη εκείνη Συνθήκη.
    Όμως οι διπλωματικές διελκυστίνδες δεν είχαν τελειώσει. Εντός του 1913 έχουμε τη γέννηση δύο σοβαρών ζητημάτων. Του Βορειοηπειρωτικού και των διωγμών κατά των Ελλήνων Μικρασιατών. Ο Στρατός μας ελευθέρωσε την ενιαία Ήπειρο από τον τουρκικό ζυγό, Βόρειο και Νότιο. Όμως η Ιταλία και η Αυστρουγγαρία για να ελέγχουν το στόμιο της Αδριατικής αποφάσισαν να δημιουργήσουν το αλβανικό κράτος ενώνοντας ετερόκλητα μουσουλμανικά φύλα με τους Έλληνες μιας πανάρχαιας ελληνικής γης. Το τεχνητό κράτος χρειαζόταν ελληνικό έδαφος για αν γίνει βιώσιμο. Οι Μεγάλοι έθεσαν στον Βενιζέλο το δίλημμα: «Αν δεν εγκαταλείψετε τη Βόρειο Ήπειρο θα ξαναδώσουμε στην Τουρκία τη Χίο και τη Λέσβο». Ο Πρωθυπουργός προτίμησε τα νησιά και ζήτησε τη ρητή διαβεβαίωση των Αλβανών ότι θα απολαμβάνει όλα τα δικαιώματά της η ελληνική εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Υπόσχεση που δεν τηρήθηκε ποτέ μέχρι σήμερα.
    Στα τέλη του 1913 η ηττημένη Τουρκία άρχισε να μετακινεί Μουσουλμάνους από την ελληνική -πλέον- Μακεδονία και να τους εγκαθιστά στη Μικρά Ασία. Έτσι άρχισαν οι πρώτες διώξεις κατά του Μικρασιατικού Ελληνισμού, οι οποίες έλαβαν σκληρότερο χαρακτήρα το 1914. Οι αναθεωρητές ιστορικοί ας προσέξουν ότι το δράμα των Μικρασιατών άρχισε 6 χρόνια πριν αποβιβασθεί ο Ελληνικός Στρατός στη Σμύρνη.
    Μην λησμονούμε το 1913!

6.Μέλι και κανέλα: o «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών

     Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι για πάντα μέλι.
Ωστόσο, όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα στερεοποιηθεί. Όταν συμβεί αυτό απλά χαλαρώνουμε το καπάκι από το βάζο που το έχουμε και βάζουμε το δοχείο με το μέλι σε ζεστό νερό, όχι όμως βραστό. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να υγροποιηθεί. Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή.
Συμβουλή
Ποτέ να μην βράσετε το μέλι ή να το βάλετε σε φούρνο μικροκυμάτων γιατί έτσι θα σκοτωθούν τα ένζυμά του.
Η αλήθεια για το μέλι με κανέλα
Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες.
Αν και το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς. Το World News, ένα περιοδικό στον Καναδά, στην έκδοσή του με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 1995, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες:
Καρδιοπάθεια
Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, απλώστε την πάνω στο ψωμί, αντί για μαρμελάδα και να την τρώτε τακτικά για το πρόγευμα. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει από καρδιακή προσβολή. Επίσης όσοι είχαν ήδη μια καρδιακή προσβολή, αν κάνουν αυτή τη διαδικασία καθημερινά, θα τους βοηθήσει να μην ξαναπάθουν. Η τακτική χρήση της πιο πάνω διαδικασίας βοηθά στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς. Όσο μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.
Αρθρίτιδα
Ασθενείς με αρθρίτιδα, μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και οι χρόνιες αρθρίτιδες μπορεί να θεραπευτούν. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί φρόντιζαν τους ασθενείς τους με ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα που είχαν υποστεί την φροντίδα, σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο και μέσα σε ένα μήνα, κυρίως όλοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν, εξαιτίας της αρθρίτιδας, άρχισαν να περπατάνε χωρίς πόνο.
Κυστίτιδα
Πάρτε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην ουροδόχο κύστη.
Πονόδοντος
Κάντε μια πάστα από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και πέντε κουταλάκια του γλυκού μέλι και απλώστε την στο δόντι που σας πονάει. Μπορείτε να το απλώνετε τρεις φορές την ημέρα μέχρι το δόντι σταματήσει να σας πονά.
Χοληστερόλη
Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη, αναμειγμένα σε 456 γραμμάρια νερού τσαγιού, που χορηγείται σε έναν ασθενή χοληστερόλης, έδειξε ότι μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% μέσα σε δύο ώρες. Όπως αναφέρεται και στους ασθενείς αρθρίτιδας, εάν λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα, κάθε χρόνια χοληστερόλη θεραπεύεται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο εν λόγω περιοδικό, το αγνό μέλι όταν λαμβάνεται με φαγητό ανακουφίζει από την χοληστερόλη.
Κρυολόγημα
Αυτοί που πάσχουν από κοινά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μια κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1/4 κουτάλι κανέλα σε σκόνη καθημερινά, για τρεις ημέρες. Η διαδικασία αυτή θα θεραπεύσει περισσότερο τον χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα και θα καθαρίσει τα ιγμόρεια.
Διαταραχές στομάχου
Όταν το μέλι λαμβάνεται με σκόνη κανέλας θεραπεύει τον πόνο στο στομάχι και επίσης καθαρίζει τα έλκη του στομάχου από τη ρίζα.
Αέρια στομάχου (φουσκώματα)
Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, έδειξαν ότι αν το μέλι λαμβάνεται με κανέλα σε σκόνη το στομάχι απαλλάσσεται από τα αέρια.
Ανοσοποιητικό σύστημα
Καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού δυναμώνει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ιών.
Δυσπεψία
Κανέλα σε σκόνη αναμειγμένη με δύο κουταλιές της σούπας μέλι όταν ληφθεί πριν το φαγητό ανακουφίζει και χωνεύεται το βαρύ γεύμα.
Γρίπη
Ένας επιστήμονας στην Ισπανία απόδειξε ότι το μέλι περιέχει ένα φυσικό συστατικό, το οποίο σκοτώνει τα μικρόβια γρίπης και σώζει τον ασθενή από γρίπη.
Μακροβιότητα
Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά του γήρατος. Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουτάλι σκόνη κανέλας και τρία φλιτζάνια νερό και βράστε τα. Πίνετε 1/4 φλιτζανιού, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα...
Ακμή
Δημιουργείστε πάστα με τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη. Εφαρμόστε τη για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και πλυθείτε το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.
Παθήσεις του δέρματος
Εφαρμόστε μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη στις περιοχές που χρήζουν θεραπείας. Έκζεμα, λειχήνες και σε όλους τους τύπους των λοιμώξεων του δέρματος.
Αδυνάτισμα
Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ, πριν τον ύπνο, να πιείτε μέλι και κανέλα σε σκόνη βρασμένα σε ένα φλιτζάνι νερό. Εάν λαμβάνεται τακτικά, μειώνει το βάρος ακόμη και στο πιο παχύσαρκο άτομο. Επίσης, πίνοντας αυτό το μείγμα τακτικά, δεν επιτρέπει στο λίπος να συσσωρευτεί στο σώμα, ακόμη και αν κάποιος ακολουθεί διατροφή πλούσια σε θερμίδες.
Καρκίνος
Πρόσφατη έρευνα στην Ιαπωνία και την Αυστραλία έδειξε ότι προχωρημένες μορφές καρκίνου του στομάχου και των οστών έχουν θεραπευτεί επιτυχώς. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτά τα είδη καρκίνου θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά μια κουταλιά της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη για ένα μήνα τρεις φορές την ημέρα.
Κούραση
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η περιεκτικότητα σε σάκχαρα του μελιού είναι πιο χρήσιμα παρά επιβλαβή στην αντοχή του σώματος. Ηλικιωμένοι που παίρνουν μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη, έχουν μεγαλύτερη εγρήγορση και ευελιξία. Ο Δρ Milton, ο οποίος έχει κάνει την έρευνα, λέει ότι η μισή κουταλιά της σούπας μέλι που λαμβάνεται σε ένα ποτήρι νερό και πασπαλισμένα με λίγη κανέλα σε σκόνη, που λαμβάνονται καθημερινά μετά το βούρτσισμα των δοντιών και το απόγευμα, περίπου στις 15:00 μ.μ. όταν η ζωτικότητα του σώματος αρχίζει να μειώνεται, αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος μέσα σε μια εβδομάδα.
Άσχημη αναπνοή
Οι άνθρωποι της Νότιας Αμερικής, το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί, είναι γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα σε σκόνη αναμεμιγμένα με ζεστό νερό. Έτσι διατηρούν την αναπνοή τους φρέσκια όλη την ημέρα.
Πηγή: katohika.gr

7.Ποιος θα το περίμενε! Σκάλωσε στη νομοθεσία το ελληνικό αυτοκίνητο υδρογόνου!
Καλύτερα να πείς ‘’ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ?’’
Τι να πει κανείς για το λαό του, όταν εκείνος βάζει τα χέρια του και βγάζει τα μάτια του;
Μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης κατασκεύασε αυτοκίνητο υδρογόνου, που είναι μάλιστα έτοιμο να βγει στην αγορά, ενώ έχει ήδη λάβει διεθνείς διακρίσεις και αναγνώριση.
Ωστόσο η ελληνική νομοθεσία εμποδίζει την εμπορική αξιοποίηση του εντός... συνόρων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, το Εco Racer, αυτοκίνητο 100% ελληνικής σύλληψης, σχεδίασης και κατασκευής, που "γεννήθηκε" στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, κινείται με υδρογόνο και με εξαιρετικές επιδόσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού καταναλώνει ένα λίτρο καύσιμου για 434 χιλιόμετρα.
"Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή με κάποιες τροποποιήσεις, ακόμη και με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ, ώστε να κατασκευάζεται πλήρως στη χώρα μας και να εξάγεται όχι να εισάγεται!", αναφέρει ο ΣΚΑΙ.
Το αμάξωμα του οχήματος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα για να έχει χαμηλό βάρος, διαθέτει σασί αλουμινίου από ειδικά κράματα και κινείται από κυψέλες υδρογόνου, είναι αθόρυβο, και αυτό που παράγει ως αποτέλεσμα της κίνησης του είναι απλώς νερό, δηλαδή εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.
Το Eco Racer επιβραβεύθηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς με το 1ο βραβείο ασφάλειας και το 4ο εξοικονόμησης καύσιμου.
Όμως, αυτή τη στιγμή λείπει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να επιτρέπεται η μαζική παραγωγή αυτού του οχήματος. Ακόμη και αν εμφανιστεί δηλαδή ενδιαφερόμενος επενδύτης δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του Εco Racer στην Ελλάδα γιατί ο νόμος δεν το επιτρέπει.
"Ελπίζω η Ελλάδα να αλλάξει, να αλλάξουν οι νομοθεσίες να γίνει πιο ευέλικτη. Ιδέες όπως βλέπετε υπάρχουν και ελπίζουμε να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να συνδεθεί η επιχειρηματικότητα με το Πολυτεχνείο", σχολίασε στο Eco News ο φοιτητής Παναγιώτης Μπάζιος.

8.Παπακωνσταντινου 2011 “‘Οποιος φοροδιαφεύγει & έχει βγάλει τα λεφτά του έξω, θα τον στέλνω φυλακή”
Τα λόγια είναι περιττά α α α α α….

Συνέντευξη Γ. Παπακωνσταντίνου Υπουργού Οικονομικών στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση» με τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη
03 /05 /2011
Το LEFTeria-news, βρήκε στα ψηφιακά αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών καταχωρημένη, μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον Κώστα Αρβανίτη και την Μαριλένα Κατσίμη τον Μάιο του 2011.
Απο την αρχή της συνέντευξης, ο τότε Υπουργός Οικονομικών ξιφουλκεί κατά της φοροδιαφυγής.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Και θέλω άλλη μια ερώτηση να κάνω και αμέσως η Μαριλένα και τα παιδιά. Ο πρωινός μου προβληματισμός, τα μέτρα που ανακοινώσατε χτες σας καλύπτουν και ηθικά ή είναι της ανάγκης; Γιατί άμα είναι μέσα στην αντίληψή σας, έχει μια άλλη αξία από το να είναι της ανάγκης.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Επειδή βαφτίζουμε τα πάντα μέτρα σε αυτή τη χώρα, εννοείτε το πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ναι βεβαίως το πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ας ξεχάσουμε την κρίση. Είναι αδιανόητο να αποδεχόμαστε ως Έλληνες πολίτες το εξής πάρα πολύ απλό, ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο φοροδιαφεύγει και υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι πληρώνουν συστηματικά τους φόρους τους.
Για να συνεχίσει λίγο παρακάτω…
“…πρέπει να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή, την επώνυμη φοροδιαφυγή τη μεγάλη φοροδιαφυγή, αλλά και τη μικρή φοροδιαφυγή. Γιατί δεν είναι μονάχα ο μεγαλοεπιχειρηματίας, ο μεγαλογιατρός, ο μεγαλοδικηγόρος, ο μεγαλοκαλλιτέχνης, ο οποίος φοροδιαφεύγει συστηματικά, αυτός που έχει βγάλει τα λεφτά του έξω”.
Αλλά ο άμεμπτος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δεν θα ησυχάσει αν δεν βάλει στην φυλακή όσους φοροδιαφεύγουν και όσους έχουν βγάλει…τα λεφτά τους έξω!
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Τι έχετε κάνει;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Έχουμε ανοίξει λογαριασμούς, έχουμε στείλει κόσμο στη Δικαιοσύνη, έχει πάει κόσμος στη φυλακή, έχουμε απολύσει επίορκους εφοριακούς, τα έχουμε κάνει όλα αυτά. Δεν είναι αρκετά, να το δεχτώ.
Αλλά ξέρετε ότι μέχρι πρόσφατα είχαμε ένα σύστημα νομοθετικό, με το οποίο δεν μπορούσαμε να πάμε κάποιον στη φυλακή. Και όταν επιχειρήσαμε να το αλλάξουμε, σηκωθήκανε διάφοροι σύλλογοι και είπαν ότι πάνε να ποινικοποιήσουμε και να στείλουμε όλους τους μικρούς στη φυλακή, πράγμα που δεν είναι προφανώς πρόθεσή μας. Αλλά πρόθεσή μου είναι, όταν ανοίγω έναν λογαριασμό και βρίσκω πέντε εκατομμύρια ευρώ μέσα και κοιτάω τις φορολογικές του δηλώσεις την τελευταία δεκαετία και είναι 20 και 30 χιλιάρικα το χρόνο, αυτόν πρέπει να μπορώ εγώ να τον ελέγξω κι αν δεν δικαιολογούνται αυτά, να τον βάλω φυλακή.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Κύριε Υπουργέ συνάδελφοί σας στη Βουλή …
Μ. ΚΑΤΣΙΜΗ: Τι έχει αλλάξει σ’ αυτό, μπορείτε να μας πείτε;
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Συγνώμη Μαρινέλα, συγνώμη.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Άλλαξε το ότι ψηφίστηκε ένας νόμος με τον οποίον τώρα – δεν θα πάμε εδώ να κάνουμε πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα – με κανονικές διαδικασίες, με παραγγελία του Εισαγγελέα, ένας άνθρωπος πηγαίνει στη φυλακή, όταν διαπιστώνονται τέτοιου είδους μεγάλα κακουργήματα. Γιατί είναι κακούργημα και πρέπει να είναι κακούργημα.
Μ. ΚΑΤΣΙΜΗ: Δηλαδή από πότε θα το δούμε αυτό, γιατί δεν έχουμε δει ακόμα.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ισχύει τώρα.
Αν “ισχύει τώρα” Γιώργο Παπακωνσταντίνου, δεν σε βλέπουμε καλα!

9.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, 7.30ΜΜ.
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Α´ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ 2013.
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΗΧΟ ΣΤΟΝ ΑΘΩΝΑ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ «ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΑΘΩΝΙΤΗΣ», κ. ΣΤΕΦΑΝΟ ΓΩΓΑΚΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ
ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΑΣΑΛΙΔΗ 29 Κ. ΤΟΥΜΠΑ
τηλ. επικοινωνίας 6977462806, 6947872002

10.Φράσεις που ... έφυγαν νωρίς
    Είναι φράσεις που μέχρι πριν τρία χρόνια, τις χρησιμοποιούσαμε πολύ συχνά , για να περιγράψουμε εικόνες και καταστάσεις της καθημερινότητάς μας.
    Σήμερα έχουν εξαφανιστεί από το φρασεολόγιό μας, λίγο πριν εξαφανιστούμε και εμείς. Ο κατάλογος που ακολουθεί μπορεί άνετα να εμπλουτιστεί, από την πλούσια εμπειρία του καθενός.       Εικόνες και καταστάσεις που έπαψαν να υπάρχουν, φράσεις που απέδρασαν από τις συζητήσεις μας.
- Που να βρεις τέτοια ώρα ταξί.
- Με πήραν τηλέφωνο από την τράπεζα και μου είπαν ότι εγκρίθηκε το δάνειο σπιτιού.
- Σήμερα ο προϊστάμενος μου ανακοίνωσε αύξηση μισθού.
- Ήμουνα για ψώνια στα μαγαζιά.
- Φούλαρα το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου.
- Γέμισα την δεξαμενή πετρέλαιο για όλο τον χειμώνα.
- Σήμερα στην δουλειά μας έδωσαν το ετήσιο μπόνους.
- Μου ήρθε το εκκαθαριστικό της εφορίας. Έχω επιστροφή.
- Βρήκα δουλειά!
- Το ΜΕΓΚΑ είναι το πιο έγκυρο κανάλι!
- Προτιμήσαμε να πάρουμε σπίτι με δάνειο. Οι δόσεις πια είναι σαν ενοίκιο.
- Άνοιξα λογαριασμό καταθέσεων, στην τράπεζα.
- Ευτυχώς στην Αθήνα δεν έχουμε άστεγους, όπως έχουν οι άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
- Άσε, κερνάω εγώ σήμερα.
- Αν κόψεις λεφτά από τον έλληνα θα ξεσηκωθεί. Κανείς δεν θα το τολμήσει να του περικόψει μισθό και επιδόματα, γιατί θα γίνει χαμός. Είναι ατίθασος ο έλληνας. Και υπερήφανος.
- Έγραψα το παιδί στο ιδιωτικό σχολείο, στο φροντιστήριο, στα αγγλικά και το χορό.- Έχω πάντα φυλαγμένα στο σπίτι δυο τρείς χιλιάδες ευρώ, για μια άμεση ανάγκη.
- Καλές δουλειές! (σε εγκαίνια μαγαζιού).
- Πάω κάθε μέρα στη δουλειά με το αυτοκίνητο. (δύο στα δύο)
- Τι να το κάνω το ποδήλατο;
- Μα δεν βλέπεις ότι το γάλα έχει λήξει. Πέτα το μην πάθουμε τίποτα.
- Τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς σου; (σε ανυποψίαστα παιδάκια)
- Σου έχω αφήσει λεφτά για να πληρώσεις το ΤΕΒΕ.
- Πετάξου ως το φαρμακείο για να πάρεις το φάρμακο που πρέπει.
- Με καλύπτει η συλλογική σύμβαση εργασίας.
- Θα λείψουμε για τριήμερο.
- Ήμουνα σε συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη. Ήταν πολλοί επώνυμοι εκεί. Είδαμε και τον Μανώλη Καψή.
- Χαθήκαμε τι έγινε; Έχω πολύ δουλειά τις τελευταίες μέρες. Πνίγομαι.
- Απολύθηκε, αλλά τουλάχιστον, μετά από τόσα χρόνια, πήρε καλή αποζημίωση.
- Ο Κουβέλης είναι σοβαρός πολιτικός.
- Τι να πουν και οι Ισπανοί με 20% ανεργία;
- Βρήκε και δεύτερη δουλειά για συμπλήρωμα. (για τον νιόπαντρο ανιψιό)
- Σε δύο χρόνια βγαίνω στην σύνταξη. (λόγια ενός αφελούς 62χρονου)
- Ε δεν είμαστε όλοι αριστεροί, σαν και εσάς κύριε Ψαριανέ! (φράση από τηλεοπτικό πάνελ).
- Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. (Η ειρωνεία εδώ και για την πολλή δουλειά αλλά και για τον αφέντη)

11.ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ
Λόγια μου σταράτα
Λόγια μελαγχολικά
Βγαίνουν λίγο-λίγο
Πάντοτε αληθινά.

Τι χαρά να μου μιλάς
Και να σε κοιτάζω
Λόγια που με συγκινούν
Και γλυκά μου λένε

Και γλυκά και γλυκά
Και γλυκά μου ψιθυρίζουν
Κι γλυκά και γλυκά
Και γλυκά μου κελαηδούν.

Ψεύτικη αγάπη
Μου ζητάς να σε χαρώ
Έφυγες μακριά μου
Πριν ζητήσω να σε δω.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης

12.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΚΙΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘ. ΑΜΥΝΑΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Πλατεία Καρύτση 10 , ΤΚ 10561 , Αθήνα, Τηλ. : 210-3313516 Φαξ:210-3313517
Κιν. : 6944756159 E-mail: info@akis2010.net και Site: www.akis2010.net
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Υπ. Αριθ. 01/09 Ιαν 13)

ΘΕΜΑ: Συνάντηση Αντιπροσωπείας Α.Κί.Σ. με κ. ΥΕΘΑ

    Γνωρίζεται ότι την Τετάρτη 09 Ιαν 2013, αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ.) με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ανχη ε.α Χρήστο Χρηστίδη, επισκέφθηκε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, κατόπιν αποδοχής σχετικού αιτήματος της Κίνησης.
    Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του κ. ΥΕΘΑ για τα τρέχοντα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόστρατοι, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση των νέων περικοπών.
    Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα ειλικρινούς συνεργασίας και όπως ο κ. υπουργός δήλωσε ευθύς εξ αρχής, θεωρεί ότι οι απόστρατοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεγάλης στρατιωτικής οικογένειας και ότι έτσι αντιμετωπίζονται από τον ίδιο και το επιτελείο του. Είναι γεγονός ότι παρά τις προσπάθειες που είχαμε καταβάλει κατά το παρελθόν για μια συνάντηση με προκατόχους του, ουδείς μας είχε δεχθεί και είναι η πρώτη φορά που υπουργός εθνικής άμυνας δέχεται ΝΠΙΔ σε επίσημη συνάντηση.
    Τα θέματα που τέθηκαν ήταν η άρση των διακρίσεων στις περικοπές των συντάξεών μας με ηλικιακά κριτήρια, η τριπλή μείωση των αποδοχών μας, ο μη υπολογισμός των μερισμάτων του ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ στο ποσόν της σύνταξης που θα περικοπεί, καθ’ όσον δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επικουρικές συντάξεις, το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των αποστράτων στην εργασία, θέματα ΜΤΣ, ΒΟΕΑ, ΕΚΟΕΜΣ και ΝΙΜΤΣ, επίσπευση δικαστικής διαδικασίας για τα ζητήματα που έφερε στο φως η έκθεση της ειδικής οικονομικής επιθεώρησης στο ΜΤΣ και το ζήτημα της κατάργησης του γένους ως προϋπόθεσης εισαγωγής στα ΑΣΕΙ.
    Ο κ. ΥΕΘΑ ήταν ενήμερος σε βάθος για όλα τα ζητήματα που συζητήθηκαν και μας ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει και τις μέχρι τώρα ενέργειές του, προς τους αρμοδίους υπουργούς, για τη βελτίωση των θέσεών μας, τις οποίες αντιμετωπίζει θετικά.
    Για όλα τα συζητηθέντα θέματα κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα με τις προτάσεις της Α.Κί.Σ.
    Διαπιστώσαμε, από τη διεξοδική συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων ότι ο κ. υπουργός άκουσε τις απόψεις μας σε όλα τα τεθέντα ζητήματα, ζητώντας από τους επιτελείς του να επεξεργασθούν τις προτάσεις μας, σε συνεργασία με το ΔΣ της Α.Κί.Σ. και σε συνέχεια της συνάντησής μας.
    Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, συνεχίζεται η προσπάθεια που ήδη καταβάλλει για να στηρίξει τα αιτήματά μας, σε προσεχείς συναντήσεις του με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και με κάθε πρόσφορο τρόπο και έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες στους αρμοδίους επιτελείς του να μελετήσουν λέξη προς λέξη τις προτάσεις του υπομνήματός μας, ώστε να ενισχύσουν τα επιχειρήματα του υπουργείου προς επίτευξη όσο το δυνατόν καλυτέρων αποτελεσμάτων.
    Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η συνάντηση της 09 Ιαν 2013 της Α.Κί.Σ. με τον κ. ΥΕΘΑ, καθώς και η επικείμενη συνάντηση του Συντονιστικού των τριών Ενώσεων Αποστράτων με τον κ. Πρωθυπουργό, θα αποδώσουν καρπούς προς ανακούφιση των δοκιμαζομένων οικογενειών μας και αποκατάσταση του κράτους δικαίου. Όπως πάντα όμως αναμένουμε την ακολουθία λόγων και έργων.
        Για την Α.Κί.Σ.
  Ο Εκπρόσωπος Τύπου
Ανχης (ε.α.) Κράγκαρης Παντελής
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών είναι κατά νόμο αναγνωρισμένο ΝΠΙΔ, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 3585/2011 απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών.
    Σύμφωνα με το καταστατικό, σκοπός της είναι η συσπείρωση των ε.α. στελεχών του Στρατού Ξηράς ανεξαρτήτως προέλευσης και η συνεργασία και συντονισμένη δράση των μελών για την υπεράσπιση των εθνικών αξιών και τη μαχητική διεκδίκηση και προστασία των δικαιωμάτων, τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους καθώς και των οικογενειών εκλιπόντων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών.
    Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας και ευχαριστώντας σας για την αποδοχή του αιτήματός μας για τη σημερινή συνάντηση, που δυστυχώς γίνεται σε μια δύσκολη, για την χώρα μας, οικονομική συγκυρία, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι εμείς οι στρατιωτικοί όλων των κλάδων, ουδέποτε είχαμε διανοηθεί να αντιδράσουμε, κινητοποιώντας τα μέλη μας σε πορείες, καταλήψεις και άλλου τέτοιου είδους αντιδράσεις. Πάντοτε πιστεύαμε ότι η φυσική μας ηγεσία και η Πατρίδα θα έπρατταν αυτό που αρμόζει σε αυτούς, που νυχθημερόν εργάζονται αθόρυβα για να μπορεί, αναπόσπαστος και με αίσθημα ασφάλειας, ο ελληνικός λαός να ευημερεί.
    Όμως οι αποτυχημένοι πολιτικοί χειρισμοί της προηγούμενης κυβέρνησης και μια αδικαιολόγητη εμπάθεια από προκατόχους σας, κατά των Ελλήνων αξιωματικών και υπαξιωματικών, καθώς και η συνεχής και ανεξέλεγκτη πτώση του μηνιαίου εισοδήματός μας, μας ανάγκασαν να στρατευθούμε δυναμικά και μαχητικά για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας ξεπερνώντας τις όποιες συστολές μας.
    Δεν σας κρύβουμε ότι αναμέναμε, όλη η οικογένεια των αποστράτων, μια τελείως διαφορετική αντιμετώπιση, από την παρούσα κυβέρνηση με βάση πάντα τις προεκλογικές δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντί μας. Το πρώτο που προσδοκούσαμε υπομονετικά, μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ήταν η αποκατάσταση των αδικιών που επεβλήθησαν στους αποστράτους, χωρίζοντάς τους, με αντισυνταγματικά ηλικιακά κριτήρια, σε αποστράτους δύο ή και τριών ταχυτήτων.
    Πλέον σήμερα, ως κοινωνική ομάδα, αντιμετωπίζουμε την μανία καταδιώξεως κάποιων έως και του σημείου να υφιστάμεθα τριπλή περικοπή των συντάξεών μας!!
    Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, εκ της θέσεώς σας, οι στρατιωτικοί εξαιτίας των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που διέπουν τον εργασιακό μας βίο, δεν ήμασταν ποτέ σε θέση να διεκδικήσουμε, αλλά αναμέναμε από την πολιτεία να αναγνωρίσει την ιδιαιτερότητα του στρατιωτικού επαγγέλματος.
 Δυστυχώς όλοι οι συνάδελφοι ε.ε και ε.α βράζουν από αγανάκτηση. Αγανάκτηση συσσωρευμένη.  Αγανάκτηση πολλών ετών, διότι ενώ ποτέ δεν υπήρξαν προνομιούχοι σήμερα παρουσιάζονται ως τέτοιοι και μάλιστα θυσιάζονται πάντα πρώτοι και εν ψυχρώ, στον βωμό των οικονομικών πειραματισμών.
    Σήμερα εκφράζοντας τις απόψεις των μελών μας αλλά απηχώντας και το σύνολο των απόψεων των ε.α. στελεχών του Στρατού Ξηράς, σας καταθέτουμε βασικές μας προτάσεις άμεσης προτεραιότητας και προσβλέπουμε στην από μέρους σας ρύθμισή τους με παρεμβάσεις, προς τους συναρμοδίους υπουργούς και τον κ. πρωθυπουργό, όπως παρακάτω:
Είσοδος αλλοδαπών «ελληνοποιημένων» στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ)
Μέχρι το 2010 για να συμμετέχει κάποιος στις διαδικασίες εισαγωγής σε παραγωγικές στρατιωτικές σχολές, έπρεπε να είναι Έλληνας το γένος, δηλαδή ένας τουλάχιστον εκ των δύο γονέων του να είναι Έλληνας. Σήμερα μπορεί ο κάθε αλλοδαπός, προερχόμενος από χώρες/έθνη, που παραδοσιακά και ιστορικά δεν τρέφουν φιλικά αισθήματα προς τον ελληνισμό, να εισαχθεί σε ΑΣΕΙ, αφού καταργήθηκε το γένος ως προϋπόθεση εισαγωγής. Αρκεί μόνον η ελληνική ιθαγένεια, όπως αυτή αποκτάται από το νόμο Ραγκούση. Είναι μεγάλη η ιστορική ευθύνη όσων ανέχονται ακόμη την ισχύ αυτής της διάταξης. Είναι κοινό αίσθημα και φρόνημα όλων των ε.ε. και ε.α. στελεχών ότι το γένος πρέπει να αποτελεί βασική προϋπόθεση εισαγωγής στα ΑΣΕΙ. Τα αποτελέσματα της αδράνειάς μας σε αυτό το θέμα θα φανούν-το πόσο εθνικά επιζήμια είναι-μετά από 40-50 χρόνια, όταν δηλαδή αλλοδαποί μετανάστες που απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια θα στελεχώνουν τις τάξεις των ελληνικών ΕΔ.
Επιβληθείς ηλικιακός ρατσισμός στους συνταξιούχους στρατιωτικούς.
Θα είμαστε επίμονοι και κουραστικοί επαναλαμβάνοντας την προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, περί αποκατάστασης όλων των αδικιών, που δημιουργήθηκαν λόγω εφαρμογής ηλικιακών κριτηρίων στις συντάξεις. Όμως θέτουμε υπ’ όψιν σας ότι απόστρατοι συμμαθητές, δηλαδή της ίδιας τάξεως Σχολής Ευελπίδων ή άλλων Σχολών, με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας λαμβάνουν διαφορετική σύνταξη λόγω ηλικιακής διαφοράς. Δηλαδή υπάρχουν σήμερα συνάδελφοι απόστρατοι 50 ετών που λαμβάνουν μικρότερη σύνταξη από συμμαθητές τους που είναι 55 ετών, παρ’ όλο που έχουν τα ίδια συντάξιμα χρόνια και τις ίδιες εισφορές! Πρέπει κάποιος επιτέλους να αναλάβει την πολιτική πρωτοβουλία και να αποκαταστήσει αυτή την αδικία, που πέραν της ηθικής βλάβης, αποτελεί και μέγιστο αντισυνταγματικό ατόπημα, αφού εργαζόμενοι με ίδια εργασία δεν έχουν ίση αμοιβή και δεν συνεισφέρουν αναλογικά στα βάρη της πολιτείας αλλά εντελώς δυσανάλογα.
Αποκλεισμός από το αναφαίρετο δικαίωμα της εργασίας.
Έχει αναλυθεί πολλάκις ότι η αντισυνταγματική απαγόρευση της εργασίας μετά την αποστρατεία μας μόνο από έσοδα αποστερεί το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία . Δεν ΜΕΙΩΝΕΙ την ανεργία ,όπως πολλοί ευαγγελίζονται ούτε «κόβει» θέσεις από εξειδικευμένους νέους επιστήμονες. Μάλιστα όσοι εκ των συνταξιούχων αποστράτων εργαζόντουσαν, έσπευσαν να διακόψουν την πάσης φύσεως εργασία τους μέχρι την 31/12/12, για να μην τους κοπεί η σύνταξη, οπότε και δόθηκε «κατόπιν εορτής» παράταση για ένα ακόμη έτος, γεγονός που μόνο οργή προκάλεσε, γιατί θεωρήθηκε εμπαιγμός . Παρά ταύτα έστω και την ύστατη στιγμή προσδοκούμε στην από μέρους σας στήριξη της τροποποίησης του σχετικού νόμου που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή στο τέλος του μήνα και την συνολική επανεξέταση του όλου θέματος. Συνδράμετέ μας παντοιοτρόπως, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να συμπληρώσουμε το ήδη κατακερματισμένο εισόδημά μας.
Τριπλή μείωση των συντάξεών μας.
Με τα τελευταία μέτρα οι συντάξεις των ε.α. στρατιωτικών – και μόνον αυτών από όλους τους άλλους εργαζόμενους συνταξιούχους- υπόκεινται σε τριπλή μείωση. Μια λόγω μείωσης του βασικού μισθού του Ανθλγού, δεύτερη λόγω μείωσης των συντελεστών των βαθμών και τρίτη η ποσοστιαία όπως των υπολοίπων συνταξιούχων , αναλόγως του ύψους της λαμβανομένης σύνταξης, προσαυξανόμενης όμως από ένα μη επικουρικό Ταμείο όπως το ΜΤΣ. Είναι προφανές ότι συγκριτικά με τους υπόλοιπους συνταξιούχους, έχουμε αφ’ ενός υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις και αφ’ ετέρου καλούμεθα να συνεισφέρουμε στην εθνική οικονομία περικόπτοντας εις τριπλούν και καθ’ υπέρβαση των συνήθων μειώσεων, που επιβάλλονται σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Η αντιμετώπισή μας από την πολιτεία μας δημιουργεί την εντύπωση ότι για όλα τα κακώς κείμενα της ελληνικής οικονομίας, υπεύθυνοι είναι οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των ΕΔ. Γνωρίζουμε κάποιες εκ των ενεργειών σας ώστε να διορθωθεί αυτή η στρέβλωση και παρακαλούμε να τις επιτείνετε, εξαιρώντας μάλιστα από το συνολικό ποσό της λαμβανόμενης μηνιαίας σύνταξής μας τα όποια πενιχρά μερίσματα λαμβάνουμε σήμερα.
417 ΝΙΜΤΣ
Διατήρηση αλλά και ενίσχυση του Στρατιωτικού χαρακτήρα των Νοσοκομείων μας με ιδιαίτερη έμφαση στο 417 ΝΙΜΤΣ. Το Νοσοκομείο αυτό κατασκευάσθηκε και συντηρήθηκε από το υστέρημα πολλών «δικών μας ανθρώπων». Στην περίοδο που διανύουμε οι ε.α συνάδελφοι και μάλιστα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αξίζουν τουλάχιστον της ιδιαίτερης φροντίδας μας. Πιστεύουμε ότι σε αυτόν τον τομέα το 417 ΝΙΜΤΣ πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και αλλοίμονο μας αν καταλήξει κι αυτό σε άλλα χέρια για εκμετάλλευση.
ΜΤΣ
Η προσφάτως δημοσιευθείσα έκθεση της ειδικής οικονομικής επιθεώρησης, που διενεργήθηκε στο ΜΤΣ, απεκάλυψε την ανεπάρκεια και την ανικανότητα των διοικήσεων και των διευθύνσεων του ΜΤΣ, να διαχειρισθούν την περιουσία του, πολλές φορές υπακούοντας σε προφορικές εντολές των πολιτικών προϊσταμένων τους.
Το ΜΤΣ βαίνει από το κακό στο χειρότερο, τα μερίσματα τείνουν να μηδενισθούν και το Βοήθημα Οικονομικής Επαγγελματικής Αυτοτέλειας(ΒΟΕΑ) βαίνει συνεχώς μειούμενο. Ως εκ τούτου για να διασωθεί, απαιτείται πολιτική βούληση για:
              α. Επιτάχυνση της διερευνητικής και δικαστικής διαδικασίας σε ότι αφορά την απόδοση και τον καταλογισμό ευθυνών στους όποιους υπαιτίους για το κατάντημα του ΜΤΣ, ώστε να τους επιβληθούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες κυρώσεις. Τίποτα δεν πρέπει να παραμείνει στο σκοτάδι ούτε καν η υποψία να αιωρείται. Η κοινωνία πιστεύει ακόμη ότι όλοι εμείς άνδρες και γυναίκες των ΕΔ γαλουχούμαστε με έναν ιδιαίτερο «κώδικα τιμής». Αν δεν το αποδείξουμε, τότε ο Λαός που σήμερα μας τιμά με υψηλά ποσοστά εμπιστοσύνης και αποδοχής, εύκολα θα μας συμπεριλάβει μαζί με τους άλλους.
              β. Διαγραφή του χρέους που δημιουργήθηκε στο ΜΤΣ εξαιτίας των αποφάσεων που διαχρονικά ελάμβανε η εκάστοτε Πολιτική Ηγεσία και οι οποίες υλοποιούντο από τις Διοικήσεις του. Το χρέος σήμερα περιγράφεται ως λογιστικό έλλειμμα και έτσι καταχωρείται στα βιβλία του Ταμείου. Είναι όμως στην πραγματικότητα πολιτικό έλλειμμα και γι’ αυτό πρέπει να διαγραφεί. Μετά τη διαγραφή, ευνοϊκή κατά το δυνατόν ρύθμιση του υπόλοιπου χρέους προς το Δημόσιο σε βάθος 35ετίας ώστε το ΜΤΣ να «ανασάνει» πραγματικά.
              γ. Άμεση εφαρμογή του ψηφισθέντος από την Βουλή νόμου 1911/ 1990, άρθρο 27, περί διαχωρισμού του Μ.Τ.Σ. σε δύο ταμεία, το ένα υπό το ΥΠ.ΕΘ.Α και το άλλο υπό το σημερινό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Υ.ΠΡ.ΠΟ.) με έκδοση του έκτοτε προβλεφθέντος, για την υλοποίηση του νόμου, προεδρικού διατάγματος, το οποίο παραδόξως καθυστερεί επί 20ετία και πλέον (Υπ’ όψιν σας ότι σύμφωνα με την επικαιροποιημένη μελέτη «Περί Μετοχικών Ταμείων» της εταιρείας Deloitte/ Μάρτιος 2010, τα συμπεράσματα της οποίας πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη, το αναλογικό έλλειμμα που δημιουργείται κάθε χρόνο στο ΜΤΣ από τη διαχρονική άρνηση του Υ.ΠΡ.ΠΟ να καλύπτει τη διαφορά που δημιουργείται από τα έσοδα-παροχές του ΜΤΣ προς τα προερχόμενα από την ΕΛ.ΑΣ μέλη είναι τεράστιο και υπολογιζόταν το Μάρτιο του 2010 στα 700.000.000 ευρώ). Εναλλακτικά και εφόσον η παραπάνω διαδικασία κρίνεται ατελέσφορη ή χρονοβόρα, προτείνεται να δημιουργηθούν ΑΜΕΣΑ στο ΜΤΣ δύο τελείως ξεχωριστοί λογαριασμοί, ένας για τους μερισματούχους του Στρατού Ξηράς και ένας για τους μερισματούχους της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου το μέρισμα να κατανέμεται στους δικαιούχους αναλογικά κατά κατηγορία – φορέα (Σ. Ξ – ΕΛ.ΑΣ.) με βάση τα έσοδα και τις εισφορές του κάθε φορέα αντίστοιχα (αρχή της ανταποδοτικότητας).
             δ. Ενίσχυση του ΜΤΣ με το συνολικό ποσό της καταβαλλόμενης από τους μερισματούχους «Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ)» και για όσο διάστημα επιβάλλεται η έκτακτη αυτή εισφορά. Αποτελεί σχήμα οξύμωρο οι μερισματούχοι του ΜΤΣ από το ένα μέρος να μην παίρνουν μέρισμα και από το άλλο να καταβάλλουν εισφορές για ενίσχυση μερίσματος άλλων κατηγοριών συνταξιούχων. Αναπάντητο ακόμη παραμένει το ερώτημα που έχει τεθεί ακόμα και στη Βουλή των Ελλήνων για τις κινήσεις των λογαριασμών (Έσοδα – Έξοδα) του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (Α.Κ.Α.ΓΕ.), όπου υποτίθεται ότι συσσωρεύονται οι εισφορές όλων των συνταξιούχων.
             ε. Δημιουργία στο επίπεδο του Υ.ΕΘ.Α κοινού λογαριασμού, ώστε οι πάσης φύσεως κοινωνικοί πόροι που διοχετεύονται στα Μετοχικά Ταμεία να διανέμονται σ’ αυτά ανάλογα με τον αριθμό μερισματούχων κάθε ταμείου.
              στ. Άμεσο άνοιγμα στο ΜΤΣ ξεχωριστού ειδικού λογαριασμού για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά του Βοηθήματος Οικονομικής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ).
             ζ. Ανάληψη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους της δαπάνης του συνταξιοδοτούμενου και του μισθοδοτούμενου από το ΜΤΣ πολιτικού προσωπικού, όπως συμβαίνει στα περισσότερα Ταμεία του Δημόσιου Τομέα
             η. Ενοποίηση υπό το Υ.ΕΘ.Α και των τριών ταμείων των ΕΔ (ΜΤΣ-ΜΤΑ-ΜΤΝ) σε ένα ενιαίο, με τάχιστες διαδικασίες και πάντα προσβλέποντας στην επί τα βελτίω απόδοση ίσου προς όλους μερίσματος. Είναι παράλογο στρατιωτικοί διαφορετικών κλάδων, με τα ίδια έτη σπουδών και υπηρεσίας, να λαμβάνουν διαφορετικό μέρισμα.
             θ. Άμεση απόδοση των οφειλομένων από το ΜΤΣ δικαιωμάτων στο ΕΚΟΕΜΣ, με ταυτόχρονη διενέργεια δικαστικής έρευνας για την με χωρίς απόφαση του ΔΣ του Ταμείου παρακράτηση των χρημάτων αυτών.
              ι. Ανάληψη ενεργειών από μέρους σας, προκειμένου να αποκατασταθούν στο σύνολό τους τα αποθεματικά όλων των ΝΠΔΔ του ΥΠΕΘΑ, που υπέστησαν καθίζηση από το «κούρεμα» λόγω PSI.
              ια. Ανάληψη πρωτοβουλίας από μέρους σας προκειμένου να ανασχεθεί η χωρίς μέτρο «παραχώρηση» Στρατοπέδων ή άλλων Στρατιωτικών χώρων από το ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας) άνευ οιουδήποτε έστω και συμβολικού ανταλλάγματος. Δεν διεκδικούμε την κυριότητά τους - πώς θα μπορούσαμε άλλωστε - είναι περιουσία του Ελληνικού Κράτους και κατ’ επέκταση του Ελληνικού Λαού. Διεκδικούμε όμως το ελάχιστο αντάλλαγμα ως ενίσχυση στο καταρρέον και προβληματικό ΕΚΟΕΜΣ του οποίου ένας εκ των κυριοτέρων πόρων είναι τα έσοδα από τη διάθεση της περιουσίας του ΤΕΘΑ. Τα στρατόπεδα αυτά τα φυλάξαμε, τα συντηρήσαμε και αν θέλετε τα διασώσαμε κιόλας. (Σημείωση : Από τα έτη 1980 έως και 2009, παραχωρήθηκαν δωρεάν από το ΤΕΘΑ στο Ελληνικό Δημόσιο, στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς, περίπου 100 ακίνητα, το συνολικό εμβαδό των οποίων ανέρχεται σε 2.526.000 τ.μ.)
              ιβ. Πλήρης διαφάνεια στις ενέργειες, αποφάσεις, του ΜΤΣ (π.χ. πληρωμές ΒΟΕΑ, μείωση ενοικίου ΑΤΤΙΚΑ κλπ) και έγκαιρη ενημέρωση των μετόχων και μερισματούχων, ώστε να πάψουμε να βλέπουμε με καχυποψία κάθε ενέργεια του ΜΤΣ αλλά και να πεισθούμε ότι υπάρχει καταρτισμένο σχέδιο διάσωσης και εξυγίανσής του.
Κε Υπουργέ,
      Ευελπιστούμε ότι θα ενσκήψετε στα σοβαρά θέματα που έχουν δημιουργηθεί και ταλανίζουν την μεγάλη οικογένεια των αποστράτων. Όλα τα παραπάνω εκτεθέντα ζητήματα και οι επ’ αυτών προτάσεις μας, έχουν ως κυρία συνισταμένη τους την πολιτική βούληση. Το μέλλον είναι αβέβαιο και επειδή πιστεύουμε ότι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», φρονούμε ότι ΤΩΡΑ είναι η κατάλληλη κυβερνητική συγκυρία για αποκατάσταση των αδικιών. Αν δεν γίνει τώρα δεν θα γίνει ποτέ και όλοι θα είμαστε υπεύθυνοι της αδράνειάς μας.
Αθήνα 9 Ιανουαρίου 2013
13.«Περί του μη δανείζεσθαι».Πλούταρχος 1ος αι. μ.Χ.

''Το δανείζεσθαι της εσχάτης αφροσύνης και μαλακίας εστίν''
«Ο δανεισμός είναι πράξη υπέρτατης αφροσύνης και μαλθακότητας»!
    Το είπε ο Πλούταρχος τον 1ο μ.Χ. αιώνα και να που έφθασε η στιγμή να εκτιμηθούν οι λόγοι του...
«Εχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν σου λείπουν.
Δεν έχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν θα ξεπληρώσεις το χρέος σου»,
προβλέπει ο μεγάλος συγγραφέας της αρχαιότητας και ας βγει κάποιος να αντιπαραθέσει, ότι δεν έχει δίκιο...Δυσάρεστα επίκαιρο είναι το έργο του «Περί του μη δειν δανείζεσθαι» (από τα Ηθικά), που κυκλοφορεί σε νέα έκδοση από τη «Νεφέλη» με τον τίτλο «Οι συμφορές του δανεισμού». Γιατί πράγματι, τις συμφορές που συσσωρεύονται στον άνθρωπο, ο οποίος καταφεύγει στο δανεισμό απαριθμεί με τρόπο καυστικό, αυστηρό και καίριο ο Πλούταρχος σ΄αυτό το μικρό κείμενο, που δεν μπορεί να διαβαστεί σήμερα απλώς «εγκυκλοπαιδικά», αφού οι παραλληλίες με τα σύγχρονα τεκταινόμενα παραφυλούν σε κάθε στίχο.
«Οι οφειλέτες είναι δούλοι όλων των δανειστών τους. Είναι δούλοι δούλων αναιδών και βάρβαρων και βάναυσων». Και οι δανειστές «Μετατρέπουν την αγορά σε κολαστήριο για τους δύσμοιρους οφειλέτες, σαν όρνεα τους κατακρεουργούν και τους κατασπαράζουν βυθίζοντας το ράμφος στα σωθικά τους»... λέει κατηγορηματικά ο Χαιρωνίτης ρήτορας. Και επιχειρηματολογεί. Και φέρνει παραδείγματα από την ιστορία της εποχής του, από τους μύθους, αλλά και από τα παθήματα των απλών ανθρώπων. Και χιούμορ επιστρατεύει ενίοτε μάλιστα μαύρο!.. Γιατί το κείμενο ( μία ομιλία στην πραγματικότητα) δεν γράφτηκε τυχαία. Η Αθήνα και οι άλλες ελληνικές πόλεις μαστίζονταν από τις συνέπειες της υπερχρέωσης, όταν ο Πλούταρχος περί το 92 μ. Χ αποφάσισε να μιλήσει μπροστά σε ακροατήριο για τις σοβαρές συνέπειες του δανεισμού.
    Σε ποιούς ήταν χρεωμένοι τότε οι άνθρωποι; Σε δικούς τους, αλλά κυρίως σε ξένους πιστωτές ως επί το πλείστον Ρωμαίους. «. κουβαλώντας μαζί τους σάκους και συμφωνητικά και συμβόλαια σαν δεσμά εναντίον της Ελλάδος, την οργώνουν από πόλη σε πόλη και σπέρνουν χρέη, που πολλά βάσανα φέρνουν και πολλούς τόκους, και που δύσκολα ξερριζώνονται ενώ οι βλαστοί τους περικυκλώνουν τις πόλεις, τις εξασθενούν και τελικά τις πνίγουν», λέει παραστατικά ο Πλούταρχος. Και τι προτείνει;
«Φύγε να γλυτώσεις από τον εχθρό και τύραννό σου, τον δανειστή που θίγει την ελευθερία σου, βάζει πωλητήριο στην αξιοπρέπειά σου κι
αν δεν του δίνεις, σε ενοχλεί
αν πουλήσεις, ρίχνει την τιμή
αν δεν πουλήσεις σε αναγκάζει
αν τον πας στο δικαστήριο προσπαθεί να επηρεάσει την έκβαση της δίκης
αν του ορκίζεσαι σε προστάζει
αν κρατάς την πόρτα κλειστή στήνεται στο κατώφλι και σου βροντά αδιάκοπα.».
    Αλλά ο Πλούταρχος δεν κατακεραυνώνει μόνον τους πιστωτές. Και ας μη βιαστούν οι αναγνώστες του να βγάλουν εύκολα συμπεράσματα κάνοντας βολικούς συσχετισμούς. Δεν φταίει μόνον ο δανειστής. Ευθύνεται πρωτίστως ο δανειζόμενος με την άφρονα συμπεριφορά του και την επιθυμία του για πολυτέλεια και τριφυλή ζωή (μας θυμίζει κάτι αυτό;), φωνάζει ο συγγραφέας... «Διότι χρεωνόμαστε για να πληρώσουμε όχι το ψωμί και το κρασί μας, μα εξοχικές κατοικίες, δούλους, μουλάρια, ανάκλιντρα και τραπεζώματα. ». Κι αν ο Πλούταρχος κατακεραυνώνει έτσι τους συγχρόνους τους, τι θα έλεγε για. τα εορτοδάνεια και τα δάνεια για καλοκαιρινές διακοπές, που διαφημίζονταν από τις Τράπεζες μέχρι πρότινος βρίσκοντας φυσικά, πολλούς «αγοραστές». Και το αποτέλεσμα ποίο είναι; «Για να διατηρήσουμε την ελευθερία μας ενώ έχουμε συνάψει δάνεια κολακεύουμε ανθρώπους που καταστρέφουν σπιτικά, γινόμαστε σωματοφύλακες τους, τους καλούμε σε γεύματα, τους προσφέρουμε δώρα και τους πληρώνουμε φόρους».
    Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, όπως θεωρείται ο Πλούταρχος από τους μελετητές του είναι τόσο αυστηρός σ΄ αυτό το έργο και δείχνει τόσο πάθος καταδικάζοντας το φαινόμενο του αλόγιστου δανεισμού αφ΄ ενός και της απληστίας και βαναυσότητας των δανειστών από την άλλη, είχε οδηγήσει στον παρελθόν στην υπόθεση ότι το έγραψε σε νεαρή ηλικία. Πράγμα λανθασμένο, όπως απέδειξε η σύγχρονη έρευνα. Η αδυναμία των ανθρώπων να ξεφύγουν από τα δεινά του δανεισμού φαίνεται ότι απασχολούσε πολύ τον μεγάλο βιογράφο της αρχαιότητας. «Ανθρωπος που μπλέκει μια φορά, μένει χρεώστης για πάντα και σαν το άλογο που του έχουν φορέσει χαλινάρι, δέχεται στη ράχη του τον έναν αναβάτη μετά τον άλλον».

14.«Τα λίγα βγαίνουν με κόπο, τα πολλά με.... κόλπο»
Δημήτρης Νατσιός Δάσκαλος Κιλκίς
     Θυμάμαι, όταν έπιανε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία τα μέλη της «17Ν»,τους κατέτασσε σε. γενιές. Πρώτη, δεύτερη, τρίτη γενιά εκτελεστών, όπως ακριβώς γίνεται με τα «κλειστά», οικογενειακά επαγγέλματα. Οι παλαιότεροι αποκαλύπτουν και μεταδίδουν στους νεότερους τα μυστικά της τέχνης τους και αυτό λέγεται παράδοση. Και το οργανωμένο έγκλημα, λοιπόν, ακολουθεί γενεαλογικά τις παραδόσεις.
     Το 1981 μια συγκεκριμένη οργάνωση ανθρώπων, λιμασμένων για χρήμα, εξουσία και εμφορούμενο από μένος, μνησίκακο και εκδικητικό, αναλαμβάνει την πολυπόθητη εξουσία. Το κέλυφος, κάτω από το οποίο αποκρύπτουν την ιδιοτελειά τους, ονομάζεται κόμμα.
     Το δέλεαρ για να το ακολουθήσουν οι λεγόμενες «λαϊκές μάζες», είναι μια αερόπλαστη και κρανιοκενής συνθηματολογία. Παφλάζουσες ασημαντολογίες και κραυγαλέοι αφορισμοί γενικότατης φύσεως (και όσο πιο αόριστο και γενικό είναι το περιεχόμενο ενός συνθήματος, μας διδάσκει η κοινωνική ψυχολογία, τόσο μεγαλύτερη εμβέλεια αποκτά) καρυκευμένοι με τις συνήθεις κόρωνες περί εθνικής ανεξαρτησίας - «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» - και κοινωνικής δικαιοσύνης- «αλλαγή», «το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία».
     Ο λαός δε πάντοτε ευκολόπιστος και στο τέλος προδομένος, πείθεται. Την δεκαετία του '80, λαφυραγωγεί το κράτος η πρώτη γενιά. Ταυτόχρονα εκλύει τις χειρότερες ροπές του νεοελληνικού χαρακτήρα, καλλιεργεί τα ελαττώματα του λαού και όχι τις αρετές του.
    Την διαφθορά διά του λεγόμενου «πολιτικού χρήματος» και των περιβόητων «διαπλεκόμενων συμφερόντων», που όλοι τα κατήγγειλαν και ουδείς τα αποκάλυπτε, γιατί αφορούσε τους ίδιους και συγγενικά τους πρόσωπα.
    Τις ραγδαίες αναρριχήσεις αναξιοκρατικώ δικαιώματι και κομματική προωθήσει. Την γενικευμένη ηθική του αμέσου συμφέροντος και του άνομου πλουτισμού- «δωράκι στον εαυτό του»- όπου ο υστερών σε κακοποιό ευρεσιτεχνία ένιωθε ότι κοροϊδοπιάνεται και αυτοαδικείται, με έναν λόγο το κλίμα σκυβαλοκρατίας, λωποδυτοκρατίας και σαλταδορισμού, που η λαϊκή θυμοσοφία συνόψισε ευθύβολα στο απόφθεγμα: «τα λίγα βγαίνουν με κόπο, τα πολλά με κόλπο». (Γ. Καλλιόρη, «εξ επαφής», εκδ. «Αρμός», σελ 13).
    Την δεκαετία του 80, εκκολάπτεται ταυτόχρονα και η δεύτερη γενιά των σαλταδόρων και λοιπών κηφήνων, που ανυπομονεί να λάβει τα ηνία. Στα μέσα της δεκαετίας του '90 έρχεται η ώρα της. Χρυσή εποχή για επαγγελματίες συνδικαλιστές, κλεφτοκατσικάδες και λοιπές αναθυμιάσεις και μαγαρισιές που ζητωκραύγαζαν δουλικά το κόμμα.
    Η μεγάλη λεηλασία του κράτους, χάρις και στην απραξία του λαού, που εθίζεται στην βορβορώδη ευτέλεια και κυρίως στην αίσθηση πως όλα επιτρέπονται άνευ ορίων και χαλινού. ( Η τότε αφωνία και έλλειψη αντίδρασης οδήγησε στην τωρινή "πάγκαλη" χαιρεκακία περί του «μαζί τα φάγαμε».    Όπως όλοι οι εγκληματίες καταφεύγει στην θρασύδειλη και ανήθικη τακτική της αποφυγής της ευθύνης. Ο ίδιος όμως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης νομοθετούσαν και όχι ο λαός. Αν εγώ ο δάσκαλος, αφήνω τους μαθητές μου «να κλέβουν» στα διαγωνίσματα και «να αντιγράφουν», την επόμενη φορά θα έλθουν όλοι αδιάβαστοι.
    Ποιος είναι υπεύθυνος για την καταστροφή της τάξης; Όλοι μαζί; ).
Την δεύτερη αυτή δεκαετία του «χρυσού θερισμού», όπως ονομάζει ο Πλούταρχος την ενασχόληση με την πολιτική, ανδρώνεται και η τρίτη γενιά των. εκτελεστών του λαού, άθλια απολειφάδια της Νέας Τάξης, χωρίς ιθαγένεια, Γραικύλοι, ημιμαθείς φραγκολεβαντίνοι. (Δρούτσας, Μπιρμπίλη, Γερουλάνος, Παπακωνσταντίνου και λοιποί αγνώστου προελεύσεως).
    Για την τρίτη γενιά και την «προσφορά» της στον τόπο, δεν υπάρχουν λόγια. Η σκέψη αδυνατεί να ερμηνεύσει με λογικές κατηγορίες τον βίο και την πολιτεία της. Μόνον παρανοϊκός μπορεί να διαρρήξει την κρούστα τρέλας και ψευτιάς που την περιβάλλει.
    Τρεις γενιές αχρειότητας και εξαπάτησης ενός ολόκληρου λαού. Κάποιοι θα πουν έγιναν και πράγματα σωστά.
    Όμως «προς γαρ το τελευταίο εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται», το τελευταίο συμβάν κρίνει όλα τα προηγούμενα. Τώρα που ξεβράζονται οι απατεωνιές τους, στις οποίες μυούσαν και τις οικογένειές τους, κατανοούμε πλήρως το τι γινόταν όλα αυτά τα χρόνια.
    Τώρα ζητούν από τον λαό να δείξει εντιμότητα, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, να μεταμορφωθεί εν μια νυκτί σε πειθαρχημένο πολίτη. Προηγήθηκαν τρεις δεκαετίες θηριώδους διαφθοράς, απαιδευσίας και αναξιοκρατίας. Τώρα είναι αργά. Μόνο αν φύγουν από «το κάδρο» -κατά την ελεεινή φράση- οι υπαίτιοι και κυβερνήσουν άνθρωποι που θα φιλοτιμήσουν τον λαό διά του παραδείγματος τους, θα σωθεί η πατρίδα. Και θα έρθει η ευλογημένη ώρα.
    «Η ζωή που εκάναμε μας βοήθησε στην Επανάσταση. Διότι ηξεύραμε τα κατατόπια, τους δρόμους, τους ανθρώπους. Εμάθαμε την πείνα, τη λέρα, την κακοπάθεια. Εσυνηθίσαμε να καταφρονούμε τους Τούρκους», που θα πει έλαβαν συνείδηση της ελευθερίας τους, πριν την αποκτήσουν και εξωτερικά, όπως μας τα ιστορεί ο Κολοκοτρώνης. Τώρα και εμείς μαθαίνουμε την κακοπάθεια και συνηθίζουμε να καταφρονούμε την κομματική λέρα. Κάποια στιγμή θα μας πιάσει το Ελληνικό μας.
    Κάποτε, μια μέρα που συζητούσαν δυο απλοί άνθρωποι, δύο ψαράδες ήταν -γράφει ο Μυριβήλης- για την πίεση που ασκούν οι μεγάλες δεξιές και αριστερές δυνάμεις πάνω στην πολιτική ζωή του τόπου για τα συμφέροντα τους, ο ένας ξεστόμισε μια φράση που με ξάφνιασε. Είπε οργισμένος: «Αν μας πιάσει καμμιά μέρα το Ελληνικό μας.» (περ. «Γνώσεις», 1959).
    Αυτό το «Ελληνικό μας» πρέπει να αποκτήσουμε πάλι. Κι αυτό δεν περιέχει λόγια, περιέχει θυσίες, και ονομάζεται Λεωνίδας και Παλαιολόγος και Παπαφλέσσος και Μελάς και Αυξεντίου. Αυτό «το Ελληνικό μας» περιφρόνησε και δεν φρόντισε το κράτος να καλλιεργήσει συστηματικά, εντατικά στην ψυχή της νέας γενιάς, γιατί αυτό είναι που φοβούνται οι εχθροί του Γένους και αυτό υπονόμευσαν με χίλιους τρόπους.
    Και για να κλείσουμε, όπως ξεκινήσαμε, για τις τρεις γενιές του. οργανωμένου εγκλήματος, παραπέμπω σ' ένα κείμενο του Φώτη Κόντογλου από το θαυμάσιο «Ευλογημένο καταφύγιο». (σελ. 213):
«Μια φορά ήταν ένας σουλτάνος αιμοβόρος και τον καταριότανε όλος ο κόσμος. Τη νύχτα γινότανε «τεπτίλι», δηλαδή έβαζε ξένα ρούχα και γύριζε μέσα στο σοκάκια και στα μαγαζιά, για να δει τι έλεγε ο κόσμος γι' αυτόν. Από παντού άκουγε κατάρες και βλαστήμιες. Μα δεν απελπιζότανε. Δύο-τρία χρόνια έβγαινε στη βόλτα, μα δεν άκουσε μήτε έναν άνθρωπο να πει καλόν λόγο για τον σουλτάνο. Απάνω στα τρία χρόνια, εκεί που περπατούσε ένα βράδυ σ' έναν δρόμο, μια γριά, πολύ γριά, τον γνώρισε, κι είπε: «Πολυχρονεμένε μου σουλτάνε, μέρες να κόβει ο Αλλάχ από μένα, χρόνια να σου τις δίνει».
Ο σουλτάνος παραξενεύτηκε πώς βρέθηκε άνθρωπος να τον ευχηθεί, και ρώτησε τη γριά τι καλό είχε δει από αυτόν και τον ευχιότανε.
Κι η γριά του είπε: «Εγώ θα σου πω την αλήθεια και δε με μέλει να με σκοτώσεις, γιατί είμαι γριά. Εγώ έφταξα τρεις σουλτάνους, τον παππού σου, τον πατέρα σου κι εσένα».
«Λοιπόν», της λέγει ο σουλτάνος, «τι άνθρωπος ήτανε ο παππούς μου;».
«Ο παππούς σου», λέγει η γριά, «ήτανε κακός άνθρωπος. Κρέμαζε, παλούκωνε, έσφαζε».
«Κι ο πατέρας μου;» τη ρωτά ο σουλτάνος.
«Ο πατέρας σου ήτανε χειρότερος από τον παππού σου», λέγει η γριά.
«Κι εγώ», τη ρωτά ο σουλτάνος, «τι άνθρωπος είμαι;».
«Εσύ είσαι πιο παλιάνθρωπος από τον πατέρα σου».
«Και τότε, γιατί με πολυχρονίζεις;», τη ρωτά πάλι ο σουλτάνος.
«Σε πολυχρονίζω, επειδή ο πατέρας σου ήτανε χειρότερος από τον παππού σου, κι εσύ χειρότερος από τον πατέρα σου, παρακαλώ τον θεό να σε πολυχρονίζει, γιατί αυτός που θα 'ρθει ύστερ' από σένα, θα 'ναι ακόμα χειρότερος!».

15."Φτάνει πια.Τέλος"! Ένας αντιναύαρχος γράφει πολιτικά!

Γράφει ο Γιώργος Ροίδης Αντιναύαρχος ε.α
http://www.onalert.gr/
    Καινούργια χρονιά, καινούργια μέρα και θαρρείς ότι δεν άλλαξε τίποτα. Παρακολούθησα αμέσως με τον ερχομό του 2013 ένα ποταμό δηλώσεων και τάχα ειδήσεων πως όλα αλλάζουν .
    Ξαφνικά όλα μπήκαν σε τάξη , όλα διορθώθηκαν , η κάθαρση έχει αρχίσει, οι μεγαλόσχημοι που δεν ζουν έντιμα κολάζονται , οι ρεμούλες και οι σπατάλες τέλειωσαν , η ανασφάλεια εξαφανίζεται , η οικονομία τώρα αρχίζει να κινείται , η κυβέρνηση έγινε αλληλέγγυα των πολιτών .
    Και εγώ να αναρωτιέμαι εάν ζω σε άλλη χώρα , σε άλλο χρόνο ή αν ονειρεύομαι .
    Ψάχνω στο λεξιλόγιο, αυτών που υποδύονται τους κυβερνώντες και σωτήρες της χώρας, τις λέξεις : Χαρά –Αγάπη- Ευτυχία- Εργασία- Αξιοκρατία- Ασφάλεια- Ευγένεια- Ευαισθησία- Σοβαρότητα- Συνέπεια- Αλτρουισμός- Ήθος- Ειλικρίνεια- Πρόνοια- Δικαιοσύνη- Εντιμότητα- Ηθική- Περηφάνια- Αλληλεγγύη- Ανθρωπιά- Αξιοπρέπεια- Πατρίδα- Πατριωτισμός - Εθνική Κυριαρχία- Δημοκρατία- Ανεξαρτησία και δεν τις βρίσκω.
    Καταλαβαίνω ότι τις έχουν διαγράψει γιατί είναι επικίνδυνες για την ύπαρξη τους και την υλοποίηση των στόχων τους.
    Είναι λέξεις με βάρος που μπορεί να γίνουν ανάχωμα στα σχέδια τους.
    Βλέπω τους χιλιάδες νεόπτωχους στα κοινωνικά συσσίτια και σκέφτομαι, γιατί το μυαλό και την καρδιά μου δεν μπορεί κανείς να μου τα πάρει , ότι ενώ όλες οι ζωές μετρούν το ίδιο, οι τρικομματικοί κυβερνώντες έχουν διαφορετικό κοστολόγιο γι αυτές.
    Οι τροϊκανοί και οι εδώ κυβερνώντες δεν ενδιαφέρονται για την διεύρυνση των οικονομικών ανισοτήτων, ούτε για το μεγάλωμα της μετανάστευσης, ούτε για την αύξηση της ανεργίας, ούτε για το βάθεμα της ύφεσης, ούτε ακόμα για την αποδυνάμωση αυτής της πολιτικής εξουσίας, γιατί τους αρκεί το δυνάμωμα της δικής τους οικονομικής εξουσίας.
    Η επιχειρούμενη μαζική μεταφορά πλούτου , γνώσης, αγαθών και υπηρεσιών από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα μέσω των ιδιωτικοποιήσεων όπως η εκπαίδευση, οι υδάτινοι πόροι , η ενέργεια, οι υπηρεσίες υγείας, οι συγκοινωνίες , τα λιμάνια, τα αεροδρόμια ,οι υποδομές, οι υπηρεσίες καθαριότητας κλπ ,καθώς και η ολιγοπωλιακή συγκέντρωση παροχής υπηρεσιών και ιδιοκτησίας γης και γενικά ακίνητης περιουσίας αυτό δείχνουν .
    Οι προϊστάμενοι των τροϊκανών έχοντας πετύχει να μετακινήσουν την ισχύ και την δυνατότητα λήψης των αποφάσεων από το εθνικό πολιτικό επίπεδο στο δικό τους διεθνές, τώρα φροντίζουν να εξασφαλίσουν την διατήρηση αυτού του καθεστώτος . Αυτό μπορούν να το πετύχουν εάν εξασφαλίσουν πολιτικούς οι οποίοι εκλεγόμενοι θα χρησιμοποιήσουν την λαϊκή εντολή της εκλογής τους για να διατηρούν το υφιστάμενο καθεστώς λήψης των αποφάσεων ή και να μεταβιβάζουν τις όποιες επιπλέον εθνικές εξουσίες επιβάλουν τα συμφέροντα των τροϊκανών διοικούντων.
    Παράλληλα για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις φροντίζουν με τα μέτρα που καθημερινά παίρνουν και με τον έλεγχο της ενημέρωσης να διατηρούν όλους εμάς σε κατάσταση τρόμου , να μας πείσουν για το τεράστιο έργο που υποτίθεται ότι κάνουν οι κυβερνώντες για να μας σώσουν καταστρέφοντάς μας και να μας δείξουν το πόσο απαραίτητοι είναι για το δικό μας καλό.
Και τότε , να οι αριθμοί και άλλοι αριθμοί , πληθώρα αριθμών για να δείξουν ότι κάτι αλλάζει , ότι αυξήθηκαν οι εξαγωγές, ότι μειώνεται το έλλειμμα , ότι έχουμε το πρώτο πλεόνασμα, ότι αρχίζουν επενδύσεις και πάει λέγοντας.
    Οι αριθμοί όμως παύουν να είναι σύμμαχοί τους γιατί αναμετρώνται με την πραγματικότητά μας ,με την στρατιά των ανέργων ,με τον αριθμό των κλειστών καταστημάτων και επιχειρήσεων, με τις περικοπές στους μισθούς και συντάξεις, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην ασφάλιση των ανέργων, στα κοινωνικά προγράμματα.
    Και μετά από όλα αυτά τι ;;;;;
     Ομολογώ ότι κοιμόμουν.
    Κοιμόμουν γιατί βολευόμουνα με την κορπορατική λογική που μας έχουν περάσει πως οτιδήποτε καλό για τις επιχειρήσεις , όπως λιγότερες ρυθμίσεις , μεγαλύτερη πρόσβαση , μεγαλύτερη κινητικότητα , ευέλικτη εργασία , θα έχει σαν συνέπεια και το δικό μου όφελος γιατί θα παραγόταν πλούτος ο οποίος θα διαχέονταν και προς τα κάτω , δηλαδή και σε εμένα .
    Κοιμόμουν και δεν ξύπνησα όταν έπρεπε, αλλά τώρα .
    Τώρα που νοιώθω την καυτή ανάσα της ανέχειας .
    Τώρα που βλέπω τις ουρές των νεόπτωχων στα κάθε λογής κοινωνικά συσσίτια να μεγαλώνουν .
    Τώρα που η ανεργία μπήκε στην οικογένεια μου.
    Τώρα που οι άνεργοι πλάι μου αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο .
    Τώρα που οι συνταξιούχοι , ενώ ως εργαζόμενοι αντιμετωπίζονταν ως χρήσιμοι, αντιμετωπίζονται σαν ένα άχρηστο βάρος.
    Τώρα που η σύνταξη μετατράπηκε σε επίδομα .
    Τώρα που οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλέψουν και να ζήσουν σε συνθήκες γαλέρας .
    Τώρα που τα νέα ζευγάρια αποφασίζουν να μην φέρουν στον κόσμο παιδιά γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν αλλά και γιατί δεν θέλουν αυτόν τον κόσμο της ανασφάλειας , της μιζέριας , της αναξιοπρέπειας.
    Τώρα που η ανθρωπιστική κρίση κορυφώνεται .
    Πιστεύω ότι τώρα ήρθε η ώρα , ήρθε ο χρόνος , εμείς , οι εγκλωβισμένοι πολίτες από την κυβερνητική πολιτική κεφαλαιοποίησης του τρόμου και ποινικοποίησης της διαφωνίας να πούμε :
    Αρκετά - Φτάνει πια – Τέλος
    Έφτασε ο χρόνος να ανοίξουμε ένα παράθυρο στο Μέλλον , ένα παράθυρο στην Δημοκρατία , ένα παράθυρο στην Ελπίδα .
    Τώρα πρέπει να δείξουμε ότι μπορεί να υπάρξει και άλλος τρόπος και ότι είναι εφικτός , ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος πέρα από τον κόσμο τους.
    Τώρα, που φωτίστηκαν οι γάμοι του χρήματος με πολιτικούς και ΜΜΕ οι οποίοι δημιούργησαν την οικογένεια της διαπλοκής , πρέπει να καταλάβουμε ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει και δεν μπορεί να περιχαρακώνεται και να εγκλωβίζεται από τρία τέσσερα συστημικά κόμματα .
    Τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε μια ενιαία ατζέντα, να συγκροτήσουμε, σε εθνικό επίπεδο, μία σύμπραξη κατά της απάνθρωπης και αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής.
    Τώρα οι κινήσεις και τα κινήματα της αντιμνημονιακής πολιτικής πρέπει εγκαταλείποντας τις ιδεοληψίες του παρελθόντος να οργανωθούν σε πολιτικό φορέα ικανό να δώσει πέρα από το αντιμνημονιακό και μια νέα αφήγηση για την ζωή και το μέλλον μας.
    Τώρα πρέπει να σταματήσουμε τις ατέρμονες συζητήσεις για την σύνταξη ενός σύνθετου πολιτικού κειμένου και να προχωρήσει άμεσα η κατάθεση ενός κειμένου Διακήρυξης Αρχών.
    Τώρα πρέπει να τερματιστούν οι ατέλειωτες συζητήσεις για καλύτερη οργανωτική δομή μιας τέτοιας κίνησης και της αναζήτησης ρόλων , να δεχτούμε την διαφορετικότητα , να δεχτούμε ότι θα υπάρχουν και λάθη και να προσπαθήσουμε να τα ελαχιστοποιήσουμε , να κάνουμε την κίνηση, κίνηση αναγέννησης αρχών και αξιών , κίνηση ισότιμης συμμετοχής, αναγνωρίζοντας σε κάποιον την αρχή για την διεύθυνση αυτής της συλλογικής προσπάθειας .
    Τώρα πρέπει να κάνουμε το μειονέκτημα της διαφορετικότητας , πλεονέκτημα του νέου.
    Τώρα πρέπει να ανακτήσουμε την δύναμη να ελπίζουμε για το μέλλον, να ελπίζουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε ,να ελπίζουμε ότι μπορούμε να έχουμε ξανά μια αξιοπρεπή και καλή ζωή.
    Τώρα ήρθε η ώρα να ανακτήσουμε την Δημοκρατία .
    Τώρα δεν αρκεί το « Φτάνει πια » , πρέπει να πούμε όλοι μαζί « Τώρα Αρχίζουμε»
Γιώργος Δ Ροΐδης
Απεγκλωβισμένος Πολίτης σε Διαδικασία Αφύπνισης Ιανουάριος 2013



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου