Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1000 ( 2 ΙΑΝ 2013 )

ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογράμιση, είναι δικά μου
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
3.ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ
4.Το 2013 έρχεται με μια καλή είδηση. 12.500 χιλιάδες παιδιά θα πάρουν επιτέλους το ΒΟΕΑ, όπως μας ενημερώνει η ΠΟΣ
5.Πλαστογράφοι, θρασίμια, δικτατορίσκοι, ολιγάρχες: Αυτοί κατέστρεψαν τη χώρα.
6.Τα αποτελέσματα της αλόγιστης πολιτικής και τα απαιτούμενα σήμερα μέτρα
7.Δεν άντεξε άλλο η καρδιά του, κατέρρευσε και ο μικρός έκλαιγε φωνάζοντας «μπαμπά»
8.Βαξεβάνης: Ο «παπατζής» Βενιζέλος αλλοίωσε 2.059 ονόματα
9.Βουτιά έως 70% από την αρχή της κρίσης σημειώνουν οι τιμές ακινήτων στην περιοχή της Αττικής.
10.Παπούλιας: Χρέος της Πολιτείας είναι να δίνει το δημοκρατικό «παρών»
11.Βγάζουν στο σφυρί τα σαλέ της Αράχοβας
12.Παράταση έως τις 8/1 για Τέλη Κυκλοφορίας και κατάθεση Πινακίδων
13.Στα 55,5 δισ. ευρώ οι οφειλές προς το Δημόσιο
14.Οι Αθηναίοι έκαναν 2 Πρωτοχρονιές!!!.
15.Η νέα ενεργειακή στρατηγική της Τουρκίας τεράστια παγίδα για την Ελλάδα

1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Συλβέστρου Πάππα Ρώμης ( κάποτε, γιόρταζα τον γάτο μου )

2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
http://www.eie.gr/archaeologia/gr
Μέγαρο Ταμείου Ασφαλίσως Εμπόρων (Στοά Εμπόρων)

Περιοχή: οδός Βουλής 8-10 Έτος: 1949-1953
Περιγραφή:
Το Μέγαρο του Ταμείου Εμπόρων στην οδό Βουλής, οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1949-1953, βάσει σχεδίων των αρχιτεκτόνων Εμμανουήλ Λαζαρίδη (σχεδιαστή του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, κ.ά.) και Λεωνίδα Μπόνη (σχεδιαστή του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, του Rex κ.ά), αποφοίτων αμφοτέρων της γαλλικής Ecole des Beaux-Arts. Οι "αναχρονιστικοί" ιωνικοί κίονες της πρόσοψης εντάσσονται στην αντίληψη ενός νέου ακαδημαϊσμού με κλασικιστικές αναφορές, που αναβιώνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ενδεικτική Βιβλιογραφία:
Β. Κολώνας, Το Μέγαρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, Αθήνα 2006..,..

3.ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ
Από τότε που ήλθανε οι μπότεν,
όλα γίνανε φερμπότεν.
Το ψωμί μας έγινε μπομπότεν
κι εμείς εγίναμε ρομπότεν.
Αχ! Ως πότεν !

4.Το 2013 έρχεται με μια καλή είδηση. 12.500 χιλιάδες παιδιά θα πάρουν επιτέλους το ΒΟΕΑ, όπως μας ενημερώνει η ΠΟΣ
http://eaaslarisas.blogspot.gr
     Υπογράφηκε την Παρασκευή 28 Δεκ 2012 το μνημόνιο συνεργασίας για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ) που περιλαμβάνει και την πίστωση για τα ΒΟΕΑ των δικαιούχων του ΜΤΣ, ενώ εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση απ' το γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα περί αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα. Η πίστωση αφορά τις αιτήσεις των ΒΟΕΑ που έχουν υποβληθεί από Ιαν. 2009 μέχρι Σεπτ. 2012. Η εκταμίευση της πίστωσης σύμφωνα με το μνημόνιο θα πρέπει να γίνει εντός τεσσάρων μηνών, που σημαίνει ότι θα πρέπει να καταβάλλονται περίπου 3.000 ΒΟΕΑ μηνιαίως. Απαραίτητες προϋποθέσεις λήψης του ΒΟΕΑ από τους ενδιαφερόμενους είναι η ύπαρξη ενεργού τραπεζικού λογαριασμού και η υποβολή φορολογικής ενημερότητας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΜΤΣ, ώστε να μην παρουσιασθούν καθυστερήσεις στη ροή του προγράμματος.
     Η Ομοσπονδία, όπως είχε ήδη ενημερώσει σχετικά από 29 Νοεμβρίου 2012 για την πίστωση υπέρ ΜΤΣ (ειδικά για τα ΒΟΕΑ) ύψους 184.429.036 εκ. ευρώ, ήταν ενήμερη από την αρχή της προσπάθειας, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 με πρωτοβουλία του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΜΤΣ. Γνωρίζοντας επίσης τις δυσκολίες που αντιμετωπίσθηκαν κατά την εξέλιξη των διαδικασιών, αλλά κυρίως τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την Πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ κ.κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο και Παναγιώτη Καράμπελα, τον Α/ΓΕΕΘΑ Στγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Α/ΓΕΣ Αντγο Κων/νο Γκίνη, ώστε σε αγαστή συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, να περιληφθεί άμεσα στους εξυπηρετούμενους φορείς το ΜΤΣ, η ΠΟΣ οφείλει να αναγνωρίσει σε αυτούς και τα στελέχη των δύο Υπουργείων που ενεπλάκησαν, την επιτυχία της προσπάθειας αυτής, εκφράζοντας θερμά συγχαρητήρια.
     Μετά την παραπάνω εξέλιξη για τα ΒΟΕΑ, τη 15ετή ρύθμιση του χρέους προς το Υπουργείο Οικονομικών, τη σταδιακή αποπληρωμή υποχρεώσεων του ΜΤΣ προς ΕΛΟΑΣ, ΕΚΟΕΜΣ, ΝΙΜΤΣ, ΕΑΑΣ, κλπ, διαφαίνονται σημεία σταθεροποίησης της οικονομικής κατάστασης του Ταμείου, η οποία βεβαίως δεν πρέπει να λησμονούμε ότι περνά μέσα από τις δύο μειώσεις του μερίσματος των δικαιούχων κατά 25% κάθε φορά, ήτοι συνολικά 43,75% εντός δύο ετών, μείωση που κατατάσσει το ΜΤΣ στην κορυφή των ταμείων ασφάλισης που έχουν υποστεί ανάλογες περικοπές. Τα νέα δεδομένα θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, ώστε να επιταχύνουν τη λήψη αποφάσεων και νομοθετικών ρυθμίσεων που εκκρεμούν, για να μπορέσει το ΜΤΣ να ανακάμψει, να εξυγιανθεί, αλλά κυρίως να εκσυγχρονισθεί.
     Παράλληλα όμως προσδοκούμε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος έχει γίνει πλέον κοινωνός των κατάφορων αδικιών που έχουν συντελεστεί, ειδικά σε βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, τόσο των εν ενεργεία όσο και των εν αποστρατεία με τις διαφαινόμενες τριπλές μειώσεις με ένα και μόνο νόμο (Ν.4093/2012), να προβεί στην άρση της επιχειρούμενης «μισθολογικής κακοποίησης» των στελεχών, τηρώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της 7ης Ιουνίου 2012.
Για το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νικολόπουλος Βασίλειος                      Κοσμάς Βασιλειάδης
       Ταξχος εα                                               Σχης εα

ΣΧΟΛΙΟ: Θυμάστε που επιμέναμε ότι εκτός από τους καθ' ύλην αρμόδιους, προσπαθούν για το καλύτερο ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ ενώσεις αποστράτων, Παραρτήματα από όλη την Ελλάδα αλλά και μεμονωμένοι απόστρατοι; Μια μικρή επαλήθευση είναι το προαναφερθέν γεγονός. Δυστυχώς όμως απομένουν πολλά μα πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν. Είμαστε ακόμη στην αρχή

5.Πλαστογράφοι, θρασίμια, δικτατορίσκοι, ολιγάρχες: Αυτοί κατέστρεψαν τη χώρα.

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2012. Από το Γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου – και με αφορμή δηλώσεις μου που μετά λόγου γνώσεως τον καθιστούσαν υπεύθυνο για την «αδυναμία» του ΣΔΟΕ να συλλάβει την φοροδιαφυγή, λειτουργώντας συνεχώς με διαρροές και ως παράκεντρο – εκδίδεται η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με αφορμή σημερινούς ισχυρισμούς της Σοφίας Βούλτεψη, ο Γ. Παπακωνσταντίνου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, ισχυρίστηκε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών “δημιούργησε μέσα στο ΣΔΟΕ… ένα παράκεντρο, για να παίρνει στοιχεία για πολιτικούς αντιπάλους”.
Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι εξοργιστικοί, ανήθικοι και προφανώς παντελώς ψευδείς. Επειδή βεβαίως η βουλευτική ασυλία δεν μπορεί να καλύπτει την ξεδιάντροπη συκοφαντική δυσφήμιση, η κυρία Βούλτεψη θα κληθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, όπου θα προσφύγω, για να εξηγήσει τους ισχυρισμούς της.
Όσο για την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από έρευνες για περουσιακά στοιχεία πολιτικών που επιχειρεί, αυτό το καταλαβαίνουν και μικρά παιδιά. Δυστυχώς, πολλοί από αυτούς που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις προσπάθειες "αποσταθεροποίησης" και "σπίλωσης" το πολιτικού κόσμου έκαναν και κάνουν ακριβώς τα ίδια με αυτούς που καταγγέλλουν. Στην ίδια αθλιότητα μεγάλωσαν, ζουν και αναπνέουν».
Η απάντησή μου ήταν η ακόλουθη:
«Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, υπουργός Οικονομικών 2009-2011, υποτιμώντας την αντίληψη του ελληνικού λαού, έτσι όπως έκανε ως υπουργός Οικονομικών πριν δύο χρόνια, λέγοντας στους Έλληνες ότι πιθανώς ακόμη και το 2011 θα είμαστε σε ανάκαμψη της οικονομίας και στις αγορές, έτσι και σήμερα έρχεται να ζητήσει και τα «ρέστα».
Τα αποτελέσματα των ενεργειών του τα νιώθουμε όλοι οι Έλληνες, επιβάτες του «Τιτανικού».
Την αποτελεσματικότητά του θα την συζητήσουμε και θα την καταδείξουμε ενώπιον των Ελλήνων Δικαστών.
Καλωσορίζουμε τον κ. Παπακωνσταντίνου στις αίθουσες των Δικαστηρίων. Με την άρση της ασυλίας μας θα ασχοληθούμε εμείς. Ο καθένας με τη δική του…».
Φυσικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου ουδέποτε τόλμησε να πραγματοποιήσει την «απειλή» του και ουδέποτε κατέθεσε την μήνυση που προανήγγειλε.
Αντ’ αυτού, την επομένη ακριβώς, βρέθηκε ο ίδιος στη δίνη του σκανδάλου της περίφημης «Λίστας Λαγκάρντ».
Οπότε και αποκαλύφθηκε πως την μετέφερε από το CD – μορφή στην οποία την παρέλαβε - σε στικάκι, ουδέποτε την πρωτοκόλλησε (υποστηρίζοντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι δεν μπορούσε να… πρωτοκολλήσει στικάκι και πως για να το πράξει έπρεπε να την τυπώσει, λες και αυτό ήταν δύσκολη υπόθεση) και έχασε κι’ από πάνω και το πρωτότυπο CD, δηλώνοντας (εδώ ταιριάζει το «ξεδιάντροπα») πως δεν ξέρει πού βρίσκεται και πως… αυτή είναι η πραγματικότητα – προφανώς, είτε μας αρέσει, είτε όχι!
Όλα αυτά – όπως και όσα αποκαλύφθηκαν από τη διασταύρωση στοιχείων μεταξύ της λίστας που παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και της πρωτότυπης – θα εκινούντο μεταξύ φαιδρότητας και κοινού ποινικού δικαίου, αν η χώρα δεν βρισκόταν στη σημερινή οικτρή και αξιοθρήνητη κατάσταση.
Διότι αυτό που περισσότερο προκαλεί οργή, τρόμο και ρίγη αγανάκτησης δεν είναι αυτή καθαυτή η αποκρουστική πράξη της αλλοίωσης της Λίστας Λαγκάρντ και της αφαίρεσης των ονομάτων συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού των Οικονομικών.
Αυτό που περισσότερο προκαλεί το κοινό αίσθημα, δεν είναι η δήλωση Παπανδρέου, με την οποία ζητά να… έλθουν όλα στο φως και να υπάρξει πλήρης διερεύνηση διότι «αυτή ήταν και είναι η πάγια θέση του Γιώργου Παπανδρέου» - λες και ο ίδιος δεν έχει καμιά ευθύνη για τον υπουργό του και την παρέα του που έβαλε να κυβερνά, να συκοφαντεί και να καταβαραθρώνει την Ελλάδα.
Αν επρόκειτο μόνο γι’ αυτά, θα πέφταμε για άλλη μια φορά από τα σύννεφα, θα αρκούσε να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία, θα ασκούνταν ποινικές διώξεις και απλώς ο ιστορικός του μέλλοντος θα πρόσθετε άλλο ένα σκάνδαλο στην υπό μελέτη πιο ντροπιαστική περίοδο της χώρας που λέγεται Ελλάς.
Το μεγάλο αίσχος συνίσταται στο γεγονός ότι μια παρέα απάτριδων θρασιμιών – στα οποία θρασίμια ο ελληνικός λαός έδωσε ένα θηριώδες ποσοστό 43% επειδή… λεφτά υπήρχαν – θεώρησε ότι θα κυβερνά επ’ άπειρον την Ελλάδα, επειδή έτυχε να αποκτήσουν (μέσω διακοπών, γυμναστηρίων και άλλων δραστηριοτήτων) την εύνοια του φέροντος το όνομα μιας πολιτικής ολιγαρχικής οικογένειας.
Σχηματίστηκε έτσι μια παρέα ολιγαρχών, που ουσιαστικά έκανε ό,τι ήθελε, οδήγησε την Ελλάδα σε μηχανισμό στήριξης με συμμετοχή του ΔΝΤ, δυσφήμησε τη χώρα και τον λαό της στα πέρατα του κόσμου, μαγείρεψε τα στατιστικά στοιχεία και έστειλε το έλλειμμα στον Θεό (προκειμένου να δικαιολογήσει τις περικοπές), υπέγραψε μνημόνια άρον-άρον και χωρίς να τα διαβάσει και αφού μας πέταξε στο πιο βαθύ πηγάδι και έλαβε και οκτώ δόσεις δανείων απ’ ευθείας από τους λαούς της Ευρώπης, τα μάζεψε και έφυγε.
Δεν πρέπει να υπάρχει προηγούμενο στην παγκόσμια Ιστορία.
Κι’ αν υπάρχει, θα πρέπει να ανατρέξουμε σε μεσαιωνικές καταστάσεις.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου θεώρησε πως μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε. Και προφανώς είχε το πράσινο φως για κάτι τέτοιο.
Μπορούσε να υπογράφει μνημόνια, να προβαίνει σε κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, βάζοντας τη Βουλή να ψηφίζει ώστε μόνος του να υπογράφει δανειακές συμβάσεις χωρίς κοινοβουλευτική έγκριση και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, να μας κουβαλάει έναν υπάλληλο του ΔΝΤ και να τον τοποθετεί επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας, να του δίνει πλήρη κάλυψη επιτρέποντάς του να παρανομεί μη συγκαλώντας το Δ.Σ. της Αρχής και πλαστογραφώντας τα στατιστικά στοιχεία, να αλλάζει και να ξαναλλάζει τον νόμο περί ΕΛΣΤΑΤ, να διαφημίζει ένα κατασκευασμένο έλλειμμα που άγγιζε το 15% και τέλος να παραλαμβάνει επίσημα μια λίστα από το γαλλικό κράτος, να την επεξεργάζεται, να την χρησιμοποιεί αποσπασματικά, να παραδίδει αλλοιωμένο αντίγραφό της και να χάνει και το πρωτότυπο.
Επρόκειτο δηλαδή περί ενός δικτατορίσκου, μέλους μιας παρέας δικτατορίσκων, που οδήγησαν τη χώρα στην πτώχευση και στην καταστροφή.
Ουδέποτε στην παγκόσμια Ιστορία συνέβη κάτι τέτοιο. Ουδέποτε μια δράκα ανθρώπων προερχόμενων από το πουθενά κατόρθωσε να καταστρέψει μια χώρα μέσα σε δύο μόνο χρόνια.
Αυτοί οι άνθρωποι, έλαβαν τις πιο κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα και το μέλλον της και τώρα έχουν το θράσος να παραπονούνται πως έχουν πέσει θύματα συμπαιγνίας.
Όσοι από εμάς επί χρόνια αρθρογραφούσαν, διαμαρτύρονταν, έτρεχαν στους εισαγγελείς, κατέθεταν σε εξεταστικές, κατήγγειλαν πλαστογραφημένα στατιστικά στοιχεία, γίνονταν αντικείμενο λοιδορίας και γραφικοποιούνταν – στη δική μου περίπτωση απειλήθηκα και με μήνυση και άρση της ασυλίας μου, προφανώς για να κλείσω το στόμα μου, κάτι που βεβαίως δεν επρόκειτο να συμβεί.
Επομένως, η Λίστα Λαγκάρντ είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Το παγόβουνο, είναι η καταστροφή της χώρας δια της κατασυκοφάντησής της.
Ακόμη και σήμερα αυτή η παρέα γίνεται αφορμή για να συκοφαντείται η χώρα εκτός συνόρων, ακριβώς λόγω της αποκάλυψης ότι αλλοιώθηκε μια λίστα με καταθέτες του εξωτερικού.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα κυβερνήθηκε από αυτούς τους πλαστογράφους είναι ο πραγματικός κόλαφος για τη χώρα…

6.Τα αποτελέσματα της αλόγιστης πολιτικής και τα απαιτούμενα σήμερα μέτρα
Γράφει ο Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Την περίοδο αυτή δεν τολμάς ν’ ανοίξεις την τηλεόραση, γιατί το μόνο που απασχολεί τα δελτία ειδήσεων εσωτερικού και εξωτερικού είναι η οικονομική συμφορά της Ελλάδος.

Καθημερινά ακούς στα κανάλια, σοφούς, σοφιστές εσωτερικού και εξωτερικού και πάσης μορφής παντογνώστες, να διεκτραγωδούν το οικονομικό Βατερλό της Ελλάδος με τα Μνημόνια ή χωρίς τα Μνημόνια πλην μικρών εξαιρέσεων και να προτείνουν λύσεις, οι οποίες μερικές φορές είναι εκτός πραγματικότητας.

Οι Σκεπτόμενοι Έλληνες είναι πλέον βέβαιοι ότι δεν μπήκαμε στα μνημόνια τώρα. Για πολλά χρόνια οι αλλόφρονες Κυβερνήσεις της χώρας μετά την μεταπολίτευση και ιδίως μετά το 1981 με την καταστροφική για την χώρα μας πολιτική που εφάρμοσαν διέλυσαν τον ιστό και την ραχοκοκαλιά του Δημοσίου Βίου της χώρας, με αποτέλεσμα σήμερα να βρεθούμε στις δαγκάνες των διεθνών τοκογλύφων, χειροπόδαρα δεμένοι, με αμφίβολη την επιβίωσή μας ως Έθνος και ως Ελληνικό Κράτος με Έλληνες.

Η μεταποίηση, εκ μέρος τους επικρατούσης τα χρόνια αυτά Πολιτικής, των κοινών σε επαγγελματική και λίαν προσοδοφόρα καριέρα, οδήγησε, σχεδόν νομοτελειακά, σε ανίατη ψυχική νόσο τους πολιτικούς, με αποτέλεσμα την απώλεια επαφής και συνεπειών με την Πραγματικότητα.

Η χώρα μας και οι Διοικούντες την χώρα αυτή, το πρώτο που έπρεπε να επισημάνουν είναι, ποιοι ήσαν οι λόγοι και οι υπαίτιοι για την κατάσταση αυτή. Δεν μπορείς να διοικήσεις εάν δεν έχεις συνειδητοποιήσει τους λόγους που έφθασε η χώρα στην κατάσταση αυτή, για να σχεδιάσεις την εν συνεχεία αποστολή σου.

Επίσης! δεν θα είναι δίκαιο εάν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά αυτοί που διέλυσαν την χώρα και αυτοί που εκμεταλλεύθηκαν την κατάσταση αυτή της ατιμωρησίας και οικειοποιήθηκαν δημόσιο πλούτο.

Επίσης, επισημαίνεται ιδιαιτέρως και παίρνουν διαστάσεις κατά την γνώμη μου εθνικής προδοσίας, οι παρακάτω ενέργειες της προηγούμενης Κυβερνήσεως.

Διατράνωσε και διατυμπάνισε στα σαλόνια της Ευρώπης, ως άλλος φτωχοπρόδρομος του Βυζαντίου, την Οικονομία της χώρας ότι βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής και το ολέθριο χαρακτηρισμό των Ελλήνων ως φοροφυγάδων, γεγονός για το οποίο φέρουν ακέραια την ευθύνη οι Κυβερνήσεις της χώρας και ιδίως της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Αποτέλεσμα να δελεάσει τ’ άλλα ευρωπαϊκά κράτη και όχι μόνο, για τοκογλυφική εκμετάλλευση των αναγκών της Ελλάδος. Ως επίσης έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα της Κυβερνήσεως την δημιουργία του «Καλλικράτη» και την κατάργηση του Υπουργείου Β. Ελλάδος κ.λπ.

Το μεν πρώτο ανοίγει την κερκόπορτα της αυτοδιαθέσεως του Ελληνικού Κράτους και ιδίως ευπαθών περιοχών μας, βέβαια πάντα υπέρ ομόρων Κρατών, διεκδικούντων συμφέροντα. Οι δε καταργήσεις ευπαθών υπουργείων ή μετονομασία άλλων ουδέποτε έγινε κατανοητό γιατί έγιναν και παρά τις οχλήσεις των ανησυχούντων, ουδέποτε η αλίστου μνήμης κυβέρνηση εκείνη απάντησε. Εκείνο δε που παραμένει ανεξήγητο είναι· η σοβαρότερη απόφαση που ελήφθη για την χώρα μας, δηλ. ενός κατάπτυστου Μνημονίου, απεφασίσθη με εξουσιοδότηση της Κυβέρνησης του Υπουργού Οικονομίας της, να υπογράφει εν λευκώ, χωρίς να γνωρίζουν οι λοιποί εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού, τι υπογράφεται για το μέλλον της πατρίδος μας. Πιστεύω τέτοια συμπεριφορά, ούτε σε δικτατορικά καθεστώτα συναντάμε.

Άρα εδώ έχουμε μία μακροχρόνια και σταδιακή διάλυση του Ελληνικού Κράτους, με ταυτόχρονη έμμεση κλοπή δημοσίου και δανεικού χρήματος, το οποίο προορίζετο για την ανάπτυξη της χώρας.

Άρα έχουμε τα τελευταία τριάντα χρόνια με αποκορύφωση 2007-2010, την προσπάθεια διάλυσης και διεθνοποίησης της χώρας, την κατάχρηση και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και την κλοπή δημοσίου χρήματος, από πολιτικούς, συνδικαλιστές και από, με πρόσωπο εντίμων, επιχειρηματίες, αλλά στην ουσία απατεώνων πολιτών και όχι μόνο.

Προτάσεις:

Στην παρούσα περίπτωση, για να σωθεί η χώρα και να μην καταποντισθεί, στο ξεπούλημα των πάντων (πλούτος, εθνική Κυριαρχία, αρχές και αξίες από αιώνες ριζωμένες στο Ελληνικό Έθνος), απαιτείται η όποια Κυβέρνηση της χώρας, να θέσει ως φάρο των προσπαθειών της, τις παρακάτω και με ιεραρχία επείγουσες αναφερόμενες ενέργειες:

ΠΡΩΤΟΝ: Την Δημιουργία της, πάντα δημοκρατικά εκλεγμένης Κυβέρνησης, κλίματος εμπιστοσύνης στον Ελληνικό λαό. Αυτό για να επιτευχθεί, ένας μοναδικός τρόπος υπάρχει, η Διοίκηση δια του Παραδείγματος. Εάν η κυβέρνηση καταργήσει τα οφίτσια των 300 εκπροσώπων του Ελληνικού λαού, ακόμη και τους μισθούς των και τους χορηγεί επίδομα για τις υποχρεώσεις των που να μην υπερβαίνει τον μισθό έστω, του Στρατηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, τότε θα επιτύχει το τέλειον, ήτοι:

Αφ’ ενός θα παραμείνουν ως Βουλευτές, μόνον αυτοί που πραγματικά επιθυμούν να υπηρετήσουν τον Ελληνικό λαό και αφ’ ετέρου θ’ αφαιρέσει κάθε όπλο από τα συνδικάτα για αντίδραση, για όποια μέτρα αποφασίζει η Κυβέρνηση για την οικονομία και την Εθνική ανεξαρτησία της Πατρίδος μας.

Αυτό είναι το «Α» και το «Ω» της χρηστής Διοίκησης. Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε ο κατήφορος της χώρας μας δεν θα έχει γυρισμό.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Την παραδειγματική πολιτική τιμωρία των υπευθύνων πολιτικών, που έφεραν την Χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση, όπως έγινε με τους υπαιτίους του κυπριακού δράματος. Για να θριαμβεύσει το δίκαιο και να αποκατασταθεί η τάξη στην Πατρίδα μας.

ΤΡΙΤΟΝ: Είναι αλήθεια ότι οι πόλεμοι δεν σταμάτησαν ποτέ, ούτε πρόκειται να σταματήσουν. Απλά μετατράπηκαν μεταξύ πολιτισμένων λαών και μη, σε οικονομικο-εθνικούς. Δεν είναι βέβαια σημερινό το είδος αυτό του Κερδοσκοπικού πολέμου, εναντίον αυτού που έχει ανάγκη. Κάπως έτσι η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, όταν έφτασε στο χείλος του γκρεμού, από δικά της τραγικά και εγκληματικά λάθη, πούλαγε στα πλούσια Κρατίδια, λιμάνια και χώρους γενικώς εσόδων της, για λίγη βοήθεια, έναντι της τότε τουρκο-μογγολικής πλημμυρίδας.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Την ουσία όμως του προβλήματος της χώρας μας, δηλ. την αναδιοργάνωση της χώρας, την δυνατότητα να γίνουν παραγωγικότεροι οι Έλληνες, την δυνατότητα απορρόφησης των Ελληνικών προϊόντων στις αγορές εσωτερικού και εξωτερικού, την σταδιακή αύξηση των εσόδων του Κράτους και τέλος την πάταξη της Γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής, δεν νομίζω ότι είναι εις θέση και αυτή η Κυβέρνηση να επιλύσει έστω και εν μέρει. Διότι απλά μέχρι σήμερα δεν είδαμε το πρότυπο και το παράδειγμα της Ηγεσίας.

Οι ανησυχίες των σκεπτόμενων Ελλήνων, στρέφονται στα εθνικά μας θέματα, μήπως με την επικρατούσα πολεμική στην Οικονομία, παρασυρθούν κι αυτά, επειδή ο δρόμος εκεί είναι χωρίς γυρισμό.

Οι περιστάσεις σήμερα απαιτούν Υπευθυνότητα και Πατριωτισμό. Διότι, οι οικονομικές και κοινωνικές απώλειες της πατρίδος μας, μπορούν ν’ αποκατασταθούν, οι εθνικές όμως απώλειες είναι αμφίβολο εάν αποκαθίστανται.

7.Δεν άντεξε άλλο η καρδιά του, κατέρρευσε και ο μικρός έκλαιγε φωνάζοντας «μπαμπά»
Γράφει ο Θανάσης Μπελελέμης
Τα καλά σερβίτσια είχαν βγει απ’ τα ψηλά ράφια της κουζίνας. Τα ασημικά είχαν γυαλιστεί και το χριστουγεννιάτικο δέντρο είχε στολιστεί. Τα παιδιά κάτω απ’ αυτό δίπλα στην μικρή φάτνη, έπαιζαν χαρούμενα και ξεχασμένα με τα δώρα τους.

Το γιορτινό τραπέζι ήταν έτοιμο να στρωθεί. Λιτό φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, αλλά στην ώρα του κι όπως πάντα με φροντίδα κι αγάπη μαγειρεμένο. Ακριβώς όπως επέβαλε η ατμόσφαιρα των ημερών.

Και μεταξύ κουζίνας και τραπεζαρίας η γυναίκα του να τρέχει να προλάβει το στρώσιμο του τραπεζιού, και να σώσει την γιορτινή ατμόσφαιρα. Γι’ αυτόν και για τα παιδιά που δεν έφταιγαν σε τίποτα. Ένοιωθε πως του άξιζε να χαλαρώσει να χαρεί τις μέρες αυτές κι αυτός. Παρ’ όλες τις αναποδιές και τις ατυχίες που του τύχαιναν.

Ήξερε όμως αυτή, πως αυτό το τελευταίο χτύπημα της μοίρας ήταν πολύ κοντά στα όριά του για να το αντέξει ο άντρας της. Ήξερε πως η αίσθηση ευθύνης που ένοιωθε για αυτούς, μαζί με την αδυναμία του να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του τον σκότωνε.

Κι αυτός ήξερε πως σήμερα έπρεπε να δείχνει χαρούμενος και ευτυχισμένος όπως όλοι τους. Δεν μπορούσε όμως. Γνώριζε πολύ καλά πως αργά ή γρήγορα, όταν όλοι θα μάθαιναν πως είναι για μια ακόμα φορά άνεργος, χωρίς καμία προοπτική να ξαναβρεί καινούργια δουλειά και να τους προσφέρει τα ουσιώδη για να επιβιώσουν, θα τον μισούσαν. Όπως μισούσε κι αυτός τον εαυτό του για την αδυναμία του.

Στην μνήμη του ήρθαν οι υποσχέσεις που είχε δώσει σ’ αυτή που πάντα τον στήριζε. Καθώς και τον λόγο που είχε δώσει στον εαυτό του να την κάνει ευτυχισμένη…

Τι της είχε προσφέρει αναλογίστηκε μέχρι τώρα άραγε; Kαι τι ακόμα χειρότερο θα μπορούσε να της προσφέρει, εκτός από μιζέρια και εξαθλίωση;
Ντράπηκε. Ένοιωσε ψεύτης, προδότης…

Δεν άντεχε να τους βλέπει να γελάνε χαρούμενοι, μην γνωρίζοντας ότι δεν μπορούσε να τους προστατέψει και να τους στηρίξει στο παραμικρό.

Αυτά σκεφτόταν το βράδυ εκείνο όταν ψιλός ιδρώτας πάγωσε όλο το κορμί του. Δεν άντεξε άλλο η καρδιά του και κατέρρευσε ολόκληρος.

Συνέχισε όμως να τους ακούει… Άκουγε τις φωνές τους. Ή μάλλον όχι. Δεν ήταν φωνές αυτές. Ουρλιαχτά πανικού ήταν. Ο μικρός του έκλαιγε φωνάζοντας τον. Μπαμπά… μπαμπααά…

Ήθελε να του πει να σταματήσει να κλαίει για αυτόν. Να πάψει να τον αγαπά. Ήθελε να του πει πως δεν του άξιζε το κλάμα του αλλά δεν μπορούσε… δεν έβγαινε από το στόμα του.

Άκουγε τώρα την σειρήνα του ασθενοφόρου. Θυμάται να τον μεταφέρουν προς το νοσοκομείο με βιαστικές κινήσεις σχεδόν βίαιες να τον προλάβουν. Κι ύστερα ξαπλωμένο σε ένα φορείο να τον τρέχουν σε κάποιους διαδρόμους. Δεν ήξερε αν ο μικρούλης του ήταν κοντά του, αλλά θυμάται πως άκουγε το κλάμα του και την αγωνία του. Ένοιωθε πως άκουγε την καρδιά του. Ή μήπως αυτή που άκουγε ήταν η δική του καρδιά;

Δεν είχε πού να αφήσει τον μικρό και τον πήρε μαζί της.

Το είχε σκεφτεί. Θα παρακαλούσε κάποια απ’ τις κοπέλες του γραφείου κίνησης στην εντατική να τον κρατούσαν τα λίγα λεπτά που θα έμπαινε μέσα. Και έτσι ίσως να ησύχαζε και να ηρεμούσε κι ο μικρός. Αν έβλεπε με τα ίδια του μάτια ότι ο πατέρας του ήταν εκεί μέσα και πως δεν είχε πάει ψηλά στον ουρανό όπως φοβόταν, τότε φαντάζονταν πως θα ένοιωθε καλύτερα.

Έτσι και έγινε. Ο πιτσιρίκος ήσυχος αλλά και συνάμα φοβισμένος, κάθισε στην καρέκλα του διαδρόμου έξω απ’ την εντατική. Εκεί περίμενε την μάνα του να βγει να του φέρει νέα απ’ τον πατέρα του.

Αλλά ένα ήσυχο παιδί γρήγορα ξεχνιέται και πολύ γρήγορα οι υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν ο καθένας στις δουλειές τους, μη δίνοντάς του και ιδιαίτερη σημασία.

Σηκώθηκε ο μικρός με την παιδική του περιέργεια πλησιάζοντας την τζαμαρία που έβλεπε στην αυλή του νοσοκομείου. Είχε αρχίσει να σουρουπώνει. Η φάτνη μαζί με τα πολύχρωμα φώτα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από εκεί ψηλά φάνταζε υπέροχη.

Αθόρυβα γλίστρησε ο μικρός προς τις σκάλες του προσωπικού. Τις κατέβηκε γρήγορα και σε λίγο βρέθηκε στο προαύλιο του Νοσοκομείου μπροστά στην φάτνη.

Δεν ήταν σαν αυτή που είχαν στο σπίτι. Αυτή η φάτνη ήταν τεράστια και έμοιαζε σχεδόν σαν αληθινή.

Στο παιδικό μυαλό του ήρθαν τα λόγια της κυρίας στο δημοτικό μαζί με αυτά της μαμάς του για τον μικρό Χριστούλη, που γεννήθηκε για να σώσει τον κόσμο όλο. Αν μπορούσε να σώσει όλο τον κόσμο σκέφτηκε, γιατί να μην μπορεί να σώσει και τον μπαμπά του;

Γονάτισε μπροστά στην φάτνη παρακαλώντας κλαίγοντας τον μικρό Χριστούλη να σώσει τον πατέρα του. Δεν ήθελε κάτι άλλο. Ούτε δώρα. Ούτε παιχνίδια… Μόνο τον μπαμπά του ήθελε…

Κάθισε έτσι για λίγο και μετά θυμήθηκε πως θα τον αναζητούσαν. Δεν ήθελε να τους αναστατώσει. Σηκώθηκε να φύγει και κοιτώντας ψηλά είδε ένα αστέρι να πλημμυρίζει με φως την φάτνη.

Έβγαλε μια καραμέλα που είχε καλά φυλαγμένη σαν πολύτιμο θησαυρό στην τσέπη του μπουφάν του και την ακούμπησε στα άχυρα, κοντά στα ποδαράκια του μικρού Χριστούλη. Δεν είχε κάτι άλλο να του προσφέρει…

Βγήκε η μάνα του απ’ το δωμάτιο της εντατικής. Αναζήτησε με το βλέμμα της τον μικρό. Δεν τον είδε πουθενά… Ρώτησε τις δύο κοπέλες του γραφείου. Κατάλαβε ότι τον είχαν ξεχάσει. Πανικόβλητοι όλοι τότε άρχισαν να ψάχνουν ένα ένα τα δωμάτια της πτέρυγας.

Ανέβηκε ο μικρός τις σκάλες αλλά δε βρήκε κανέναν. Κοίταξε για την μάνα του… Τίποτα. Θα είναι μέσα μαζί με τον μπαμπά σκέφτηκε. Έσπρωξε την πόρτα. Ο πατέρας του κοιμόταν σε ένα μεγάλο κρεβάτι. Δεν είχε ξαναδεί τέτοιο. Δίπλα του σε ένα περίεργο μηχάνημα σαν τηλεόραση ανεβοκατέβαιναν κάτι μυστήριες γραμμές.

Πλησίασε τον πατέρα του. Του έπιασε το χέρι. Μπαμπά γύρνα σπίτι μας του είπε… Μας λείπεις σε έχουμε ανάγκη. Το είπε όσο χαμηλόφωνα μπορούσε να μην τον ξυπνήσει…

Η καρδιά της ξανάρθε στην θέση της. Ο μικρός της είχε βρεθεί και γύρισαν σπίτι.

Μετά από μια βδομάδα, παραμονή πρωτοχρονιάς πήρε εξιτήριο και ο σύζυγός της. Ο μικρός δεν ξεκολλούσε απ’ το κρεβάτι του πατέρα του.

-Άσε τον πατέρα σου να ξεκουραστεί και λίγο… τον μάλωσε τάχα μου η μάνα του χωρίς να μπορεί να κρύψει την ευτυχία της και την χαρά της.

-Άφησε τον της είπε αυτός. Δεν κάνει τίποτα και το ξέρεις πως πραγματικά με ξεκουράζει.

-Το ξέρεις πως αυτός ο μικρός σκανταλιάρης για χάρη σου, συνέχισε αυτή χαμογελώντας, χώθηκε στο δωμάτιο σου και αναστάτωσε ένα ολόκληρο νοσοκομείο;

Θυμήθηκε τότε αυτός. Τον μικρό μαζί με ένα άλλο παιδάκι να μπαίνουν στο δωμάτιό του στην εντατική. Θυμήθηκε τον πιτσιρίκο του να του ζητά να γυρίσει πίσω στο σπίτι… Θυμήθηκε και το άλλο παιδί να του ζητά να σηκωθεί και να δώσει την αγάπη του στα παιδιά του που την είχαν τόσο ανάγκη. Τότε του ήρθε στο μυαλό πως το άλλο παιδί άπλωσε την μικρή του χούφτα και κάτι άφησε μέσα στην τσέπη της πυτζάμας του.

-Το άλλο παιδάκι που ήταν μαζί σου πιο ήταν ρώτησε ο πατέρας τον μικρό;

-Ααα… καλά εσύ πρέπει να πέρναγες πολύ καλά εκεί που ήσουν και να έβλεπες και πολλά όνειρα, είπε γελώντας η γυναίκα του.

Άπλωσε αυτός το χέρι του στην τσέπη του σακακιού του και έβγαλε μια καραμέλα που την είχε βρει στην πυτζάμα του και την είχε κρατήσει. Έτσι χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο. Πως βρέθηκε αυτή εδώ ρώτησε; και την έδωσε στον μικρό.

Ο μικρός κατάλαβε. Άπλωσε και πήρε με τα δυο του χεράκια την καραμέλα. Ύστερα την έσφιξε στις μικρές του χούφτες.

Έφυγε τότε τρέχοντας απ’ την αγκαλιά του πατέρα του και πήγε στην άκρη του σαλονιού δίπλα στην μικρή τους φάτνη.

Εκεί, ευχαρίστησε τον μικρό του φίλο που είχε έρθει να σώσει τον κόσμο.

8.Βαξεβάνης: Ο «παπατζής» Βενιζέλος αλλοίωσε 2.059 ονόματα

Με μια αναφορά στο γνωστό τυχερό παιχνίδι «του παπά» ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στρέφει τα βέλη του στον Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Βαξεβάνης υποστηρίζει πως ο κ. Βενιζέλος είναι πρωταγωνιστής σε αυτό το «παπατζιλίκι» που έχει εξελιχθεί η λίστα Λαγκάρντ παίζοντας μάλιστα πολλούς ρόλους.

Αναλυτικά το κείμενο του κ. Βαξεβάνη:

«Στο γνωστό παιχνίδι στο οποίο πρέπει να βρεις πoιo από τα τρία χαρτιά που κινεί κάποιος γρήγορα μπροστά σου είναι ο "παπάς", υπάρχουν διάφοροι αφανείς πρωταγωνιστές. Πέρα από τον ταχυδακτυλουργό παπατζή, υπάρχουν και διάφοροι αφανείς πρωταγωνιστές, κράχτες, οι οποίοι παριστάνουν αυτόν που κερδίζει με ευκολία, για να παρασύρουν τα θύματα.

Η υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ, μια υπόθεση που θα μπορούσε να έχει τελειώσει όπως στα άλλα ευρωπαικά κράτη, με έρευνα δηλαδή όσων περιέχονται, στην Ελλάδα μετατράπηκε σε "παπά ".Εδώ η λίστα ,εκεί η λίστα, πού είναι η λίστα; Πρωταγωνιστής σε αυτό το παπατζιλίκι, είναι αναμφίβολα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αυτή τη στιγμή κάνει τρία πράγματα:

Μεταφέρει τις πολιτικές αλλά κυρίως τις νομικές ευθύνες για τη διαχείριση της λίστας στον Παπακωνσταντίνου, παίρνοντάς της από πάνω του. Σε αυτό τον βοηθάει ο Σαμαράς ο οποίος δείχνει να στηρίζει την εικόνα της συμμαχικής κυβέρνησης, στα πενιχρά ποσοστά Βενιζέλου που μετα βίας περνούν πλέον αυτά του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών.

Παράγει διάφορα ερωτήματα που συσκοτίζουν την υπόθεση, για να σωθεί. "Ποιός έδωσε τη λίστα;" ,"γιατί την έδωσε;" "ποιοί θέλουν να εξοντώσουν το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο; "Αποφεύγει βεβαίως το μοναδικό βάσιμο ερώτημα "γιατί δεν αξιοποιήθηκε η λίστα 3 χρόνια από 4 υπουργούς και 3 κυβερνήσεις".

Παράγει προκαταβολικά "σκοπιμότητες" για όσα πολιτικά και ποινικά προκύπτουν για τον ίδιο, μετατρέποντας ένα σοβαρό νομικό και πολιτικό θέμα σε "ύπαρξη εμμονών και βεντέτας για το πρόσωπό του".

Ο Βενιζέλος είναι ο ταχυδακτυλουργός- παπατζής σε αυτή την υπόθεση, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει τοποθετήσει ολόγυρα τους κράχτες στο παιχνίδι. Αναφέρομαι βεβαίως και στις πολιτικές δυνάμεις που αβαντάρουν την απενοχοποίησή του και σε δημοσιογράφους. Ο Βενιζέλος πρέπει να παραπεμφθεί μαζί με τον Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή της Βουλής, γιατί όχι μόνο δεν αξιοποίησε τη λίστα, αλλά την υπεξαίρεσε αλλοιώνοντας τουλάχιστον 2059 ονόματα. Από πού προκύπτει;

Την 1η Οκτωβρίου,ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είπε στους Financial Times, «Δεν παρέλαβα καμία λίστα όταν ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Οικονομικών. Κανείς δεν με ενημέρωσε σχετικά με τη λίστα".

Την επόμενη μέρα ο Βενιζέλος, ως δια μαγείας παραδίδει τη λίστα στο γραφείο του Σαμαρά. Είναι μια λίστα που έχει στο γραφείο του και όχι στο υπουργείο όπως πρέπει. Την έχει υπεξαιρέσει δηλαδή και ενδεχομένως να την έχει χρησιμοποιήσει, πάντα με παράνομο τρόπο. Αυτή προφανώς είναι η λίστα με την οποία γίνεται σήμερα αντιπαραβολή.

Δηλαδή ο Βενιζέλος δεν παρέδωσε υπηρεσιακά το ντοκουμέντο στον επόμενο υπουργό Σαχινίδη ,το εξαφάνισε και έτσι δεν έγινε χρήση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το χειρότερο το χειρίστηκε προσωπικά. Κανένας δεν ξέρει τι χρήση έκανε. Ουσιαστικά δηλαδή δεν αλλοίωσε μόνο 3 ονόματα όπως κατηγορείται ο Παπακωνσταντίνου, αλλά 2059.Αλλοίωσε το σύνολο της λίστας .Αν κάποιος πρέπει να παραπεμφθεί είναι ο Βενιζέλος.

Στο σύνολό τους βέβαια οι υπουργοί Οικονομικών έχουν διαπράξει πολλά αδικήματα σε σχέση με τη λίστα.Το πρώτο είναι ότι δεν παρέδωσαν στον Εισαγγελέα, όπως όφειλαν την λίστα. Ο ελληνικός νόμος είναι σαφής: όποιος διαθέτει στοιχεία που μπορεί να είναι αποδεικτικά για εγκληματικές ενέργειες, είναι υποχρεωμένος να τα παραδώσει στη Δικαιοσύνη, διαφορετικά διαπράττει και ο ίδιος έγκλημα. Δεν παρέδωσαν τα στοιχεία, έχουν και σε αυτό ποινικές ευθύνες.

Η παραπομπή Βενιζέλου στην Επιτροπή της Βουλής είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουν τα πολιτικά κόμματα. Δεν είναι προσωπικό θέμα όπως θα θελήσει να πει ο ίδιος, αλλά πολιτικό και νομικό. Κανένας δεν θέλει να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ άλλωστε. Τα καταφέρνει μόνος του ο Βενιζέλος.

ΥΓ: Για τους "αναλυτές" που διυλίζουν τον κώνωπα δημιουργημένων ευθυνών, αλλά καταπίνουν την χοντρή κάμηλο των ευθυνών Βενιζέλου ρωτώντας με αγωνία "ποιός έδωσε τη λίστα στο Βαξεβάνη",έχω να τους ρωτήσω κι εγώ απλοικά με τη σειρά μου: τους νοιάζει ο άγνωστος που αποκάλυψε 2059 ονόματα αλλά όχι οι γνωστοί που έκρυψαν 2062; Γιατί;»

9.Βουτιά έως 70% από την αρχή της κρίσης σημειώνουν οι τιμές ακινήτων στην περιοχή της Αττικής.
ΤΟ ‘’ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ’’ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ?
Ενας πήρε δάνειο 150.000 ε και αγόρασε σπίτι, πριν από 3-4 χρόνια.
Σήμερα, το σπίτι δεν πουλιέται ούτε 80-90.000 ε.
Με την σημερινή κατάσταση, δεν μπορεί να πληρώσει τη δόση του δανείου.
Η τράπεζα κάνει κατάσχεση, και η τιμή βγαίνει 90.000 ε.
Ακόμα και έτσι, δεν ξόφλησε, αλλα χρωστάει 150000 – 90000 – δόσεις που πλήρωσε 12-15000ε + τόκους κτλ = ΠΟΣΟ ?
Βγάλτε το εσείς.
Πάλι χρωστάει 50-60000ε το λιγώτερο.
Μήπως κάνω λάθος ???????

Οι ακριβές έγιναν φθηνότερες και οι φθηνές πέρασαν στα αζήτητα, καθώς οι αγοραστές απομακρύνθηκαν από την αγορά ακινήτων εξαιτίας της υπέρμετρης φορολόγησης του ακινήτου που το καθιστά πολυέξοδο και πλέον φορτώνει με πολλά οικονομικά βάρη στον ιδιοκτήτη. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές χάθηκαν από προσώπου γης ακόμη και από τις λαμπερές συνοικίες της Αθήνας.

Το Ψυχικό, η Φιλοθέη, το Κολωνάκι, η Κηφισιά, η Εκάλη, η Γλυφάδα, δεν συγκινούν πλέον τους αγοραστές, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο αρκετοί ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών να έχουν μειώσει τις απαιτήσεις τους σε τιμές που ορίζει η Εφορία και πάλι δεν μπορούν να προσελκύσουν αγοραστή, όπως διαβάζουμε στην «Ημερησία».

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Εφορίας με τομέα ευθύνης το Ψυχικό και των γύρων περιοχών, λένε ότι οι αντικειμενικές αξίες φθάνουν τα 10.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, που καθιστά το ακίνητο πανάκριβο τόσο για την απόκτησή του όσο και για τη διατήρησή του. Ακόμη και για τον σημερινό κάτοχο, ο οποίος αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους και τα χαράτσια που έχει επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών.

Σε ρύθμιση των οφειλών τους έχουν προχωρήσει ο ένας στους δύο φορολογουμένους που διαμένουν σε ακριβές περιοχές. Ακόμη και ηχηρά ονόματα της επιχειρηματικής κοινότητας διαφωνούν με τους φόρους που τους έχουν καταλογιστεί και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους αφού πρώτα κατέβαλαν το 50% του φόρου.

Η κατακόρυφη πτώση των τιμών των ακινήτων σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας τους διαμορφώνουν ένα προϊόν που στο παρόν μπαίνει στο... ράφι λόγω απουσίας αγοραστών.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, σε περιοχές όπως η Κυψέλη, τα Πατήσια, ο Κολωνός και γενικότερα στις υποβαθμισμένες περιοχές, οι τιμές πώλησης κινούνται πιο χαμηλά από τις αντικειμενικές αξίες. Στις ακριβές περιοχές οι τιμές των ακινήτων έχουν υποχωρήσει έως 50% από τα ιστορικά υψηλά του 2008.

Οι αποκλίσεις των τιμών τρομάζουν τους πωλητές, ενώ δεν συγκινούν τους αγοραστές. Για παράδειγμα, στο Κολωνάκι, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας RE/MAX New Deal, ένα διαμέρισμα του 6ου ορόφου άξιζε 620.000 ευρώ το 2008 και σήμερα προσφέρεται στις 320.000 ευρώ.

Στα Μελίσσια, η αξία μίας μεζονέτας 240 τ.μ. έφθανε στις 550.000 ευρώ και σήμερα έχει κατρακυλήσει στις 350.000.

Στην πλατεία Μαβίλη, ακίνητο 53 τετραγωνικών μέτρων του πρώτου ορόφου, από τις 88.000 ευρώ το 2008, σήμερα έχει αξία 31.000 ευρώ.

Στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας, ακίνητο του 3ου ορόφου στα 80 τ.μ., σήμερα προσφέρεται στα 130.000 ευρώ, έναντι 200.000 ευρώ, το οποίο να σημειωθεί έχει συμπληρώσει 20 έτη ζωής.

10.Παπούλιας: Χρέος της Πολιτείας είναι να δίνει το δημοκρατικό «παρών»


Χρέος της Πολιτείας είναι να δίνει το δημοκρατικό «παρών» δυναμικά, χωρίς να αφήνει κενά που τα εμπορεύονται νεόκοποι κήρυκες μιας νέας τάξης πραγμάτων, σημειώνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για το 2013 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Κάνει λόγο για καταπολέμηση της μαζικής φοροδιαφυγής με «αμείλικτη, ευέλικτη και δίκαιη φορολογική νομοθεσία που θα στηρίζεται σε διαφανείς και αποτελεσματικούς μηχανισμούς εφαρμογής».

Τονίζει ότι η οικονομική ελίτ της χώρας δεν έχει απλώς την ηθική υποχρέωση να σηκώσει τα βάρη που της αναλογούν, αλλά την επιτακτική υποχρέωση, προκειμένου να αποτραπούν οι επώδυνες επιπτώσεις για τα πλέον αδύναμα και φτωχότερα οικονομικά στρώματα και προσθέτει:

«Όσοι εξακολουθήσουν να αγνοούν το καθήκον τους, θα πρέπει, επιτέλους, να αναγκαστούν από την Πολιτεία να το πράξουν άμεσα, και όχι στο απώτερο μέλλον, και να υποστούν τις κυρώσεις του Κράτους Δικαίου».

ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥ, ΡΕ ‘’ΑΝΩΤΑΤΕ ΑΡΧΟΝΤΑ’’…
ΜΕ ΤΟΝ ‘’ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟ’’ ΠΕΡΑΣΕΣ ΑΣΧΗΜΑ, Ε??

Το πλήρες μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά σκληρή για την πατρίδα μας. Συνεχίστηκε η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολλών, η ανεργία έφτασε σε εφιαλτικά ύψη, και ειδικά για τη νέα γενιά σε ακόμη μεγαλύτερα. Η παρατεταμένη και εντεινόμενη λιτότητα οδήγησε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σε οριακό σημείο.

Η οικονομική εξάρτηση φέρνει πολιτικό ετεροκαθορισμό και δεσμεύει τις εθνικές επιλογές. Αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε να συνεχιστεί. Η δημοσιονομική ισορροπία και η διασφάλιση του σεβασμού όλων απέναντι στην Ελλάδα είναι πρωταρχικός όρος για να ανακτήσουμε την πρωτοβουλία στη διαμόρφωση του μέλλοντός μας. Οι πολιτικές μας επιλογές πρέπει να κατατείνουν στη μείωση αυτής της εξάρτησης το επόμενο διάστημα.

Υπάρχουν, επίσης, πολλά που εξαρτώνται αποκλειστικά από τις δικές μας πράξεις και αποφάσεις. Ένα από αυτά, το σημαντικότερο, είναι να συμφωνήσουμε ότι η καταπολέμηση της μαζικής φοροδιαφυγής που αποτελεί μείζονα εθνική προτεραιότητα απαιτεί αμείλικτη, ευέλικτη και δίκαιη φορολογική νομοθεσία, που θα στηρίζεται σε διαφανείς και αποτελεσματικούς μηχανισμούς εφαρμογής.

Η οικονομική ελίτ της χώρας δεν έχει απλώς την ηθική υποχρέωση να σηκώσει τα βάρη που της αναλογούν. Έχει την επιτακτική υποχρέωση, για να αποτραπούν οι επώδυνες επιπτώσεις για τα πλέον αδύναμα και φτωχότερα οικονομικά στρώματα.

Όσοι εξακολουθήσουν να αγνοούν το καθήκον τους, θα πρέπει, επιτέλους, να αναγκαστούν από την Πολιτεία να το πράξουν άμεσα, και όχι στο απώτερο μέλλον, και να υποστούν τις κυρώσεις του Κράτους Δικαίου.

Η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής θα γίνει μονόδρομος εφόσον δεν υπάρξει προοπτική βελτίωσης των συνθηκών ζωής και στοιχειώδης κοινωνική δικαιοσύνη.

Προσωπικά, αρνούμαι να δεχθώ ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σ' ένα λαό σαν τον ελληνικό, που έδωσε χιλιάδες νεκρούς στους αγώνες της Ευρώπης για την απελευθέρωσή της από το ναζισμό. Σε αγώνες για ελευθερία και πανανθρώπινα ιδανικά.

Το πρόβλημα είναι κατ' εξοχήν πολιτικό. Χρέος της Πολιτείας είναι να δίνει το δημοκρατικό παρόν δυναμικά, χωρίς να αφήνει κενά που τα εμπορεύονται νεόκοποι κήρυκες μιας νέας τάξης πραγμάτων.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Πρέπει εμείς να την αναστρέψουμε. Υπάρχουν πολλές δυνάμεις και δυνατότητες για να σταματήσει η κάθοδος που ζούμε και να επιστρέψει η βάσιμη ελπίδα ότι αυτή η περιπέτεια θα τελειώσει.

Όπως κάθε χρόνο, μια τέτοια μέρα, στέλνω τις ευχές μου σε όσους είναι μακριά από τους δικούς τους: Στις Ένοπλες Δυνάμεις που κάτω από σκληρές συνθήκες προστατεύουν τα σύνορά μας. Σε εκείνους που δουλεύουν στα νοσοκομεία και σε όσους νοσηλεύονται, στους ναυτικούς μας και ιδιαίτερα στους ποντοπόρους, σε κάθε συμπολίτη μας που είναι αναγκασμένος να εργάζεται τέτοια ώρα, σε όσους υποφέρουν από ανέχεια ή μοναξιά.

Εύχομαι και πιστεύω ότι το 2013 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για την πατρίδα μας. Επίσης δύσκολη, αλλά καλύτερη.       Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!»

11.Βγάζουν στο σφυρί τα σαλέ της Αράχοβας

«Από τα ψηλά στα χαμηλά κι από τα πολλά στα λίγα», λέει ο σοφός λαός και στην περίπτωση των κοσμικών προορισμών της Ελλάδας και των πανάκριβων ακινήτων η εικόνα που καταγράφεται είναι τουλάχιστον ζοφερή
Το ένα μετά το άλλο τα «κοσμικά κάστρα» πέφτουν καθώς η οικονομική κρίση έχει «βουλιάξει» την κτηματαγορά κι έχει οδηγήσει πολλούς celebrities να αναζητούν αγοραστές για τα ακίνητα που διαθέτουν.
Στην αρχή ήταν η Μύκονος και η Σαντορίνη που έχασαν μεγάλο μέρος από τη λάμψη τους. Η κρίση άγγιξε τα βόρεια και νότια προάστια της Αθήνας, με γνωστούς επιχειρηματίες, ηθοποιούς και τραγουδιστές να πουλάνε τα πολυτελή σπίτια τους. Τώρα, σειρά παίρνει και η «Μύκονος του Χειμώνα» ή το ελληνικό Γκστάαντ, όπως έχουν χαρακτηριστεί η Αράχοβα και οι γύρω περιοχές του Παρνασσού.
Από το 2000 περίπου και για μία δεκαετία, η Αράχοβα είχε μετατραπεί στον βασικό χειμερινό προορισμό της αθηναϊκής high society. Ολος ο καλός κόσμος αγόραζε ή έκτιζε πανέμορφα σαλέ στις καταπράσινες πλαγιές του Παρνασσού και τα πανάκριβα σπίτια «ξεφύτρωναν» σαν μανιτάρια. Πετρόκτιστες μονοκατοικίες, ξύλινα σαλέ ή πανέμορφες μεζονέτες περίμεναν τους? Αθηναίους «λαμπερούς» επισκέπτες που αγόραζαν όσο όσο γιατί ήταν μόδα.
Οπως λένε κτηματομεσίτες και κατασκευαστές που δραστηριοποιήθηκαν στην περιοχή της Αράχοβας τη χρυσή περίοδο, «παρά το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα σπίτια ήταν για περιορισμένη χρήση, το πολύ έναν με δύο μήνες γύρω στα Χριστούγεννα, εντούτοις η ζήτηση ήταν εντυπωσιακή. Οι τιμές εκτινάχθηκαν στα ύψη, ξεπερνώντας στις πιο ακραίες περιπτώσεις τα 5.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ για ένα στρέμμα γης δίνονταν ακόμη και 300.000 ευρώ».
Απάντηση στο Γκστάαντ
Το βουνό ονομάστηκε «Μύκονος του Χειμώνα» διότι οι celebrities που έκαναν τις βόλτες τους στα σοκάκια της Μυκόνου, από τις αρχές Δεκεμβρίου και μέχρι τον Φεβρουάριο μετακόμιζαν στην Αράχοβα και στα γραφικά χωριά όπου είχαν αγοράσει ή κτίσει πανέμορφα σαλέ. «Η ελληνική glamουριά είχε βρει στην Αράχοβα την απάντησή της στους Ελληνες και ξένους κροίσους που διαθέτουν σπίτια στις Αλπεις, στο Γκστάαντ και την Κουρσεβέλ», τονίζει μεσίτης που έκανε χρυσές δουλειές πριν από μερικά χρόνια έχοντας ως πελάτες πολιτικούς, επιχειρηματίες και την ελίτ του καλλιτεχνικού χώρου.
Η κρίση, όμως, που χτύπησε τα πάντα έχει «σαρώσει» και την Αράχοβα. Μέσα σε δύο χρόνια γκρεμίστηκε -όπως και στη Μύκονο άλλωστε- όλο το? όνειρο που είχε κτιστεί στις χιονισμένες βουνοκορφές. Σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς, από το 2010 μέχρι σήμερα καταγράφεται υποχώρηση των τιμών πάνω από 50%. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα νεόδμητα σπίτια στην Αράχοβα πωλούνται πλέον ακόμη και κάτω από 1.000 ευρώ/τ.μ. έως 3.000 ευρώ/τ.μ. για τα πολύ ακριβά, ενώ υπάρχουν μεταχειρισμένες κατοικίες που προσφέρονται με? 740 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Τα ελληνικά και ξένα μεσιτικά γραφεία και οι ιστοσελίδες έχουν γεμίσει από αγγελίες πώλησης κατοικιών στον Παρνασσό. Κατά κύριο λόγο πρόκειται για σπίτια αξίας από 100.000 έως 250.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα προσφέρονται και με? έκπτωση 30-50 χιλιάδες αν η συμφωνία κλείσει σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Οπως τονίζουν κτηματομεσίτες της περιοχής, τα περισσότερα σπίτια που πωλούνται ανήκουν σε κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν καταστραφεί από την επένδυσή τους αφού αγόρασαν γη σε υψηλές τιμές, έκτισαν σπίτια με πέτρα ή ξύλο τα οποία έχουν μείνει στα αζήτητα και τώρα τα δίνουν όσο όσο.
Η κρίση, ωστόσο, έχει χτυπήσει και τους διάσημους ιδιοκτήτες σαλέ στον Παρνασσό. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετοί rich and famous που με απόλυτη διακριτικότητα έχουν αναθέσει σε κτηματομεσίτες την πώληση των ακινήτων τους.
Κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις φήμες που κυκλοφορούν στο βουνό για το ποιοι έχουν βγάλει στο σφυρί το σαλέ τους στον Παρνασσό. Αλλωστε, ειδικά για αγοραπωλησίες πάνω από 500.000 ευρώ δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, οπότε ακόμη κι αν πωλούνται τα συγκεκριμένα ακίνητα, πολύ δύσκολα θα κλείσουν συμφωνίες. Δεν υπάρχουν Ελληνες και κυρίως ξένοι που θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα χειμερινό εξοχικό, έτσι υπάρχουν σπίτια που έχουν μείνει στα χαρτοφυλάκια των μεσιτικών γραφείων πάνω από 2 χρόνια.
Η Γωγώ
Σύμφωνα με πληροφορίες, την πώληση δύο μεζονετών, που μάλιστα ανακαινίστηκαν πρόσφατα, προωθούν η Γωγώ Μαστροκώστα και ο Τραϊανός Δέλλας. Πρόκειται για ξύλινες κατασκευές στην Αράχοβα, οι οποίες φέρεται να πωλούνται προς 150.000 ευρώ η μία.
Φήμες στην περιοχή αναφέρουν ότι ακίνητα πουλάει και ο Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος, εκτός από ιδιόκτητο σπίτι, έχει κτίσει και ένα γραφικό χωριό με πολυτελή σπίτια.
Πήραν φωτιά τα μεσιτικά γραφεία
Εβαλαν «πωλητήριο» σε εξοχικά και οικόπεδα Βουλγαράκης και Καρούζος
Πωλητήριο φέρεται να έχει βάλει σε ακίνητα ο γηγενής Αργύρης Παπαργυρόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Στις φήμες που κυκλοφορούν και το σενάριο για πώληση ενός από τα ομορφότερα σαλέ στο βουνό, αυτό του εφοπλιστή Γουλανδρή που πήγαινε τα τελευταία χρόνια.
Πρόσφατα πούλησε το χειμερινό κατάλυμά της στο Λιβάδι η Σοφία Αλιμπέρτη, η οποία αγόρασε αμέσως άλλο σπίτι στην Αράχοβα. Ο Γιώργος Βουλγαράκης, γνωστός «παίκτης» του real estate με δεκάδες ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό του, είχε αγοράσει 3 ακίνητα στον Παρνασσό, τα οποία φέρεται να έχει ήδη πουλήσει.
Ο Ιωάννης Καρούζος, ο «βασιλιάς του real estate» που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, διαθέτει στην περιοχή Καλανάκι, στη Δ' Ζώνη Αράχοβας, 4 οικόπεδα 2,7 στρεμμάτων, η αξία των οποίων μπορεί να ξεπερνά τα 350.000 ευρώ. Οι πληροφορίες από την περιοχή λένε ότι επιχείρησε να τα πουλήσει πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, άγνωστο, όμως, τι κατάληξη είχε η προσπάθειά του.
Τέλος, κατά καιρούς διαδίδονται φήμες για πωλητήρια ακόμη και σε πανάκριβα σαλέ επιχειρηματιών και εφοπλιστών (όχι για οικονομικούς λόγους), τίποτε όμως δεν επιβεβαιώνεται, ενώ δεν αλλάζει ο ιδιοκτήτης τους ώστε να σκεφτεί κανείς ότι τα ακίνητα αυτά άλλαξαν χέρια.
Ποιοι δεν πουλάνε
Ορισμένα από τα ωραιότερα -και πιο ακριβά- σπίτια στον Παρνασσό διαθέτουν πλούσιοι Ελληνες που μένουν συχνά τον χειμώνα και φιλοξενούν φίλους τους, κάνοντας χλιδάτα πάρτι. Και φυσικά δεν φαίνεται να θέλουν να πουλήσουν την περιουσία τους.
Για παράδειγμα, λέγεται ότι το πλέον πολυτελές σπίτι διαθέτουν ο Γιώργος και η Τίτη Αποστολοπούλου στο Λιβάδι. Ενα πραγματικά πανέμορφο και τεράστιο σαλέ που είναι κτισμένο από πέτρα και ξύλο σε μια καταπράσινη περιοχή. Από τα πολύ ακριβά σαλέ, διακοσμημένο με μοναδικές αντίκες και έπιπλα, είναι αυτό που διατηρεί ο Δημήτρης και η Τζένη Μελισσανίδη.
Επίσης, στο πανάκριβο συγκρότημα σαλέ «Πλειάδες» και με θέμα που θυμίζει... Ελβετία, διαθέτει τρία ακίνητα ο Γιώργος Βαρδινογιάννης. Τρία ακίνητα διαθέτει στην περιοχή ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, ενώ χειμερινά σαλέ έχουν εδώ και χρόνια ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος, ο Β. Γουλανδρής, ο Αλέξης Κούγιας στο Δόκανο, ο Χρήστος Φερεντίνος με τη σύζυγό του ηθοποιό Σοφία Παυλίδου, ο Γιάννης και η Πηνελόπη Μαυρή, ο Σάμι Φάις και η σύζυγός του Μαρία Καλάβρια, οι επιχειρηματίες Βασίλης Χήτος, Γιώργος Στάικος, Β. Φουρλής, ο εφοπλιστής Γιώργος Τσαβλίρης.
Στα... gossips που κυκλοφορούν, ο Ματέο Παντζόπουλος και η Ελένη Μενεγάκη ενδιαφέρονται να γίνουν ιδιοκτήτες σαλέ στον Παρνασσό, όπως και το ζευγάρι Μιχάλης Χατζηγιάννης και Ζέτα Μακρυπούλια.
Γ. Βουλγαράκης
Τρία σαλέ είχε αγοράσει ο πρώην υπουργός που φέρεται να τα έχει πουλήσει.
Γ. Μαστροκώστα
Η διάσημη παρουσιάστρια και ο σύζυγός της Τρ. Δέλλας πουλάνε δύο ξύλινα σπίτια.
Ι. Καρούζος
Τέσσερα οικόπεδα αξίας άνω των 350.000 ευρώ διέθετε ο «κάτοικος» Χαλκίδας, πλέον των φυλακών.
Βασίλης Σ. Κανέλλης

12.Παράταση έως τις 8/1 για Τέλη Κυκλοφορίας και κατάθεση Πινακίδων

Παράταση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αλλά και για την κατάθεση των πινακίδων, αποφάσισε τελικά το Υπουργείο Οικονομικών.
Η προθεσμία έληγε σήμερα, 31/12, αλλά για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων αποφασίστηκε να δοθεί παράταση λίγων ημερών.
Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών σημειώθηκαν μεγάλες ουρές στα ταμεία των τραπεζών για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας. Εξάλλου, ο συνολικός αριθμός των πινακίδων κυκλοφορίας που θα αποσυρθούν αναμένεται να προσεγγίσει τις 100.000.
Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ανάμεσα στις προτάσεις που θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα να είναι και η μόνιμη παράταση της αποπληρωμής των τελών μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι για όσους δεν πληρώσουν εγκαίρως το σήμα τελών κυκλοφορίας, τότε το ποσό διπλασιάζεται. Επίσης, οι τροχονόμοι που θα σταματούν τα αυτοκίνητα για έλεγχο θα μπορούν να ελέγξουν την πληροφορία είτε από ειδικά μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένα ορισμένα περιπολικά, είτε μέσω του κέντρου.
Αν στους ελέγχους που θα γίνονται από την Τροχαία, διαπιστωθεί ότι κάποιος οδηγός δεν έχει πληρώσει το τέλος, θα του αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.
Επίσης, από τις αρχές Φεβρουαρίου όσοι δεν έχουν πληρώσει, θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από την εφορία. Η μη πληρωμή του τέλους κυκλοφορίας αποτελεί αυτομάτως χρέος στο Δημόσιο και όσοι δεν το πληρώσουν, δε θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα μέχρι την αποπληρωμή των τελών.

13.Στα 55,5 δισ. ευρώ οι οφειλές προς το Δημόσιο

Ξεπερνούν την δόση της τρόικας προς την Ελλάδα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Κι αυτό γιατί συσσωρεύονται με ταχύ ρυθμό τα ληξιπρόθεσμα χρέη φορολογουμένων και ολοένα και περισσότεροι δηλώνουν αδυναμία πληρωμής των φόρων.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δημοσιοποίησε στοιχεία για το 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2012 σύμφωνα με τα οποία στο τέλος Νοεμβρίου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ σε σχέση με τα τέλη Οκτωβρίου και διαμορφώθηκαν στα 12,078 δισ. ευρώ, έναντι 11,025 δισ. ευρώ ένα μήνα νωρίτερα.
Συνολικά οι ανείσπρακτες οφειλές του Δημοσίου ανέρχονται πλέον στα 55,5 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται πως το Δημόσιο το 2012 εισέπραξε μόλις 1 στα 10 ευρώ φόρων και προστίμων που βεβαίωσε από ελέγχους, ενώ το 20% των επιτηδευματιών που υπάγονται σε ΦΠΑ εμφανίζεται από τα στοιχεία να μην έχει υποβάλει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και να μην καταβάλει τον φόρο.
Την ίδια στιγμή στο πρώτο τρίμηνο 2013 αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση η οποία θα επεκτείνει τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να αποπληρώνουν φορολογικές υποχρεώσεις έως και σε 48 δόσεις.
Αν και το ΔΝΤ και η ΕΕ δεν συμφωνούν απόλυτα με τη ρύθμιση το υπουργείο Οικονομικών αναζητεί τρόπους να ανασχέσει την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Σύμφωνα με την ρύθμιση οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν στον προϊστάμενο της ΔΟΥ αίτημα πρώτης διευκόλυνσης για τμηματική πληρωμή πάσης φύσεως ληξιπρόθεσμων χρεών. Με την αλλαγή των κριτηρίων και των συντελεστών θα διευρυνθούν οι δόσεις και θα μπορούν πλέον οι οφειλέτες να πληρώσουν τα χρέη τους με την πρώτη αίτηση σε 36 δόσεις.
Στη ρύθμιση θα μπορούν να μπουν ακόμα και φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί στο παρελθόν σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών, που πλήρωσαν ορισμένες δόσεις και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη ρύθμιση.
Μάλιστα, αν πληρώσουν κανονικά την πρώτη δόση της νέας ρύθμισης, θα μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό των δόσεων έως και σε 48.

14.Οι Αθηναίοι έκαναν 2 Πρωτοχρονιές!!!
Από Newsit.gr
Ποιός μπορεί να ξεχάσει το 2009 τον τότε δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη όταν επίσπευσε την αντίστροφη μέτρηση γιατί τον είχε πάρει η ώρα; Προσπέρασε κάποιους αριθμούς και έτσι έγινε πρωτοχρονιά στην ώρα της. Χθες όμως ο Γιώργος Καμίνης τον ξεπέρασε...
Χθες, ο νυν δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρολίγον να κάνει Πρωτοχρονιά μαζί με άλλες περιοχές του πλανήτη, αφού ο νεος χρόνος είχε έρθει, αλλά εκείνος συνέχιζε να εκφωνεί τον λόγο του...
Τελικά έκανε Πρωτοχρονιά με... καθυστέρηση. Το ιντερνετ βούιξε και facebook και twitter πήραν φωτιά. Ακόμα και βιντεο στο YouTube ανέβηκε με το... κατόρθωμα του δημάρχου...
Οσοι βρίσκονταν στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών, έφτασαν στο σημείο να φωνάξουν την δικιά τους αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του νέου έτους, αλλά και πάλι αυτό, δεν ήταν ανασταλτικός παράγοντας για τον Γιώργο Καμίνη, ο οποίος συνέχιζε κανονικά την ομιλία του.

15.Η νέα ενεργειακή στρατηγική της Τουρκίας τεράστια παγίδα για την Ελλάδα
Του Σάββα Καλεντερίδη
Η Ελλάδα έχει πικρή εμπειρία από την πρακτική που ακολουθεί η Τουρκία από τη δεκαετία του 1970 με τα ερευνητικά σκάφη, τα οποία αποτέλεσαν το κύριο εργαλείο προώθησης των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο και εσχάτως -αλλά και στο μέλλον- στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το «επιχειρησιακό δόγμα» της Τουρκίας ήταν απλό. Αφού πρώτα βολιδοσκοπούσε και έπαιρνε τη συγκατάθεση των ΗΠΑ, έβγαζε το ερευνητικό σκάφος στο Αιγαίο, προκαλούσε μια κρίση με την Ελλάδα, η οποία ανέτοιμη και ανίσχυρη πολιτικά -και όχι στρατιωτικά- να την αντιμετωπίσει, υποχωρούσε κάθε φορά, με την Τουρκία να προωθεί τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο. Εσχάτως, μάλιστα, δεν χρειαζόταν καν τα ερευνητικά σκάφη, αφού οι ελληνικές κυβερνήσεις, κυρίως εκείνες του Σημίτη και του ΓΑΠ, μέσα από τις λεγόμενες διερευνητικές επαφές, που υποστηρίζονται -αν δεν αποτελούν ιδέα- από την Ουάσιγκτον, μετέτρεψαν τη μία και μοναδική ελληνοτουρκική διαφορά, που ήταν η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, σε δέσμη τουρκικών διεκδικήσεων, με σκοπό να παραπεμφθούν «πακέτο» στο Διεθνές Δικαστήριο, με τραγικές συνέπειες για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Όλο αυτό το διάστημα που διαρκούσαν οι αέναοι κύκλοι των διερευνητικών επαφών, οι δυο χώρες υποτίθεται ότι είχαν δεσμευθεί να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες στο ζήτημα των ερευνών στις αμφισβητούμενες περιοχές, για να μην τορπιλιστούν οι συνομιλίες, με την ελληνική πλευρά να παγιοποιεί με τη στάση της αυτή το καθεστώς αμφισβήτησης για το σύνολο του Αιγαίου!
Ενώ, όμως, η ελληνική πλευρά τηρούσε στάση του «απόλυτα καλού παιδιού» επί παντός επιστητού, όσον αφορά τις σχέσεις της με την Τουρκία, η Άγκυρα, όταν είδε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ να την ξεπερνούν και να δημιουργούν ένα περιβάλλον που απειλεί την τουρκική πολιτική, που αγνοεί το διεθνές Δίκαιο των Θαλασσών, προέβη η ίδια σε μονομερείς ενέργειες, προκηρύσσοντας τον Απρίλιο του 2011 διεθνή διαγωνισμό για έρευνες σε οικόπεδα που εκτείνονται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, σε εκτεταμένη περιοχή ΝΑ του Καστελορίζου. Η κρατική εταιρεία ΤΡΑΟ έκανε συνομιλίες με 13 ξένες εταιρείες, οι οποίες όμως δεν έδωσαν προσφορές, αφού ήταν εξοφθάλμως ορατή η παρανομία της Άγκυρας.
Τη μονομερή αυτή ενέργεια απέφυγε να καταγγείλει με σφοδρότητα η ελληνική κυβέρνηση, γιατί προφανώς το καταστροφικό δίδυμο ΓΑΠ-Δρούτσα δέχτηκαν με κάποιο τρόπο τη θέση του Νταβούτογλου, ότι η δέσμευση για αποφυγή μονομερών ενεργειών αφορά το Αιγαίο και όχι τη Μεσόγειο, συγκαταλέγοντας αυθαιρέτως το σύμπλεγμα νησιών της Μεγίστης (Καστελόριζο) στη Μεσόγειο, αν υπολογίζει ότι υπάρχει ένα τέτοιο σύμπλεγμα νησιών.
Δηλαδή, έστω και αν -ως υπόθεση εργασίας- προσχωρήσουμε την τουρκική λογική, η Ελλάδα θα παραμένει εγκλωβισμένη στη λογική του καλού παιδιού και ή θα αποφασίσει να μοιράσει το Αιγαίο μέσω του διαλόγου ή θα συμφωνήσει να παραπεμφθεί το σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων στο Διεθνές Δικαστήριο, και την ίδια στιγμή η Τουρκία θα αμφισβητεί εντελώς ανενόχλητη εμπράκτως με μονομερείς ενέργειες την ελληνική υφαλοκρηπίδα του Καστελορίζου, της Κάσου, της Καρπάθου, της Κρήτης και της Γαύδου, -την τελευταία τη διεκδικεί ολόκληρη και ως έκταση-, να μην το ξεχνάμε κι αυτό!
Η Τουρκία, την πρακτική των ερευνητικών σκαφών και των κανονιοφόρων που ακολουθούσε με επιτυχία στο Αιγαίο, επιχείρησε να δοκιμάσει στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, στέλνοντας εκεί το Σεπτέμβριο του 2011 για «έρευνες» το Πίρι Ρέις, ένα σαράβαλο κατ’ όνομα ερευνητικό σκάφος, συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία, με στόχο να ανατρέψει τις εξελίξεις στο «Οικόπεδο 12», πέφτοντας στον αμερικανο-ισραηλινό τοίχο της Noble Energy και της Delek.
Αυτή η νέα κατάσταση που δημιουργείται στην Ανατολική Μεσόγειο, που -υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις- μπορεί να επεκταθεί και στις άλλες θαλάσσιες περιοχές, προς Δυσμάς αλλά και στο Αιγαίο, σε συνδυασμό με την απροθυμία ξένων εταιρειών να συμμετέχουν σε εξοφθάλμως παράνομες, με βάση το διεθνές Δίκαιο των Θαλασσών, ενέργειες, οδήγησε στην Άγκυρα να αναθεωρήσει τις πρακτικές της και να προχωρήσει η ίδια σε κατασκευή δικού της υπερσύγχρονου ερευνητικού σκάφους, που θα ανήκει στην Γενική Διεύθυνση Μεταλλευτικών Ερευνών (ΜΤΑ), σε συνεργασία με το τουρκικό Υπουργείο Αμύνης, στα ναυπηγεία της Τούζλα, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί τα τέλη του 2014.
Επειδή, όμως οι εξελίξεις τρέχουν, η ΤΡΑΟ αποφάσισε να προχωρήσει εσπευσμένως στην αγορά του νορβηγικού υπερσύγχρονου ερευνητικού σκάφους «Polarcus Samur», αξίας 165 εκατ. δολαρίων, το οποίο, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα παραδοθεί στην Τουρκία το πρώτο τετράμηνο του 2013. Επί πλέον, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, η Τουρκία θα αποκτήσει και τη σχετική τεχνογνωσία, αφού στη συμφωνία αγοράς του σκάφους συμπεριλαμβάνεται και η ενοικίαση του εξειδικευμένου προσωπικού, μέχρι την απόκτηση σχετικής εμπειρίας από τους Τούρκους επιστήμονες.
Με άλλα λόγια, η Τουρκία με το νέο έτος, αν τελικά αγοράσει το νορβηγικό σκάφος, θα μπορεί να κάνει τρισδιάστατες έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα του Καστελορίζου, της Ρόδου, της Κάσου, της Καρπάθου και της Κρήτης, ενώ αναμένεται να αποκτήσει τη δυνατότητα να κάνει και γεωτρήσεις, με θαλάσσιες πλατφόρμες που σχεδιάζει να αγοράσει.
Άραγε έχει αξιολογηθεί σωστά η κίνηση αυτή της Άγκυρας και είναι έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει μονομερείς ενέργειες και τετελεσμένα που μπορεί να δημιουργήσει η Τουρκία, για παράδειγμα στην περιοχή που σκοτώθηκε ο Ηλιάκης και λίγο νοτιότερα, εκεί που τέμνονται “τα όρια της ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης”, όπως μας προϊδέασε εσχάτως ο κ. Αμπντελαζίζ και μάλιστα ενώπιον του κ. Αβραμόπουλου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λιβύη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου