Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1028

ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
3.Σήμερα κρίνεται το ΒΟΕΑ (!)
4.ΤΑ ΙΜΙΑ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ
5.Μήπως όμως, τελικά, εμείς τα φάγαμε; ...
6.ΕΔΕ και απολογια για τους πρωταιτιους της στασης κατά της ηγεσιας των ΕΔ
7.Θεσσαλονίκη, πόλη των φαντασμάτων
8.20 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους για την θέρμανση στα σχολεία
9.Δάνειο-μαμούθ 98 εκατομμυρίων ευρώ πήρε το MEGA!
10.ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ή Μιλένα ?
11.Έλληνας Τουρίστας σε Γ. Παπανδρέου: Ρε συ, εδώ κρύβεσαι;
12.ΠΙΟ ΦΤΩΧΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ‘’ΗΡΑΚΛΗ’’
13.ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 2013
14.Πόσο στοιχίζει το κάπνισμα
15.Πουτάνες προσοχή...
16.Φιλοσοφημένα πράγματα...!!!!!
17.Μας έχει μείνει τo χιούμορ...
18.Τα πιο περίεργα και παράξενα ονοματεπώνυμα
19.Βραζιλιάνα έβαλε πάλι δηλητήριο στο αιδοίο της προκειμένου να «ξεφορτωθεί» τον συζυγό της
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Τριών Ιεραρχών, Αγίου Μαύρου, Αγίας Χρυσής
Μαύρος, Μαυρουδής, Μαυροειδής, Μαυρέτα,Χρυσή, Χρύσα, Χρυσαλία, Χρυσαυγή, Χρυσούλα, Σήλια, Χρυστάλλα, Χρυσταλλία ,Αύρα
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Παλαιά Βουλή Παλαιά Ανάκτορα
Περιοχή: οδός Σταδίου & Κολοκοτρώνη
Έτος: 1858-1875
Περιγραφή:
Στο τότε βορειοανατολικό άκρο της παλαιάς πόλης των Αθηνών, κοντά στο τείχος Χασεκή, είχε οικοδομηθεί το 1832 μια από τις πρώτες νέες οικίες της απελευθερωμένης Αθήνας, μέσα σε ένα μεγάλο κήπο, για λογαριασμό του Χιώτη τραπεζίτη Αλέξανδρου Κοντόσταυλου.
Μετά την εγκατάσταση της πρωτεύουσας του νεοπαγούς Ελληνικού κράτους στην Αθήνα, το 1834, η οικία αυτή χρησιμοποιήθηκε για δύο περίπου έτη ως προσωρινό ανάκτορο του Όθωνα (με την προσθήκη μιας κυκλικής αίθουσας). Στη φάση εκείνη, ο Δανός αρχιτέκτονας Hans Christian Hansen (1803-1883) υπέβαλε μια μελέτη ολοκληρωμένης επέκτασης του κτιρίου, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε.
Μετά την άφιξη της Αμαλίας, το βασιλικό ζεύγος εγκαταστάθηκε στην οικία του (επίσης Χιώτη τραπεζίτη) Σταμάτιου Δεκόζη Βούρου, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώσπου να οικοδομηθούν τα οριστικά ανάκτορα (η σημερινή Βουλή). Η ολοκλήρωση των τελευταίων συνέπεσε με την Επανάσταση του 1843 και η Συντακτική Συνέλευση του 1844 συνήλθε στην οικία Κοντόσταυλου, στην οποία κατόπιν συνεδρίαζαν επί μια δεκαετία η Βουλή και η Γερουσία, μέχρι την πυρκαγιά του 1854 που κατέστρεψε τελείως το κτίριο.
Μετά από αυτό (και ενώ τα νομοθετικά σώματα εγκαταστάθηκαν προσωρινά σε μια πτέρυγα του Πανεπιστημίου), ανατέθηκε στον Γάλλο αρχιτέκτονα François Boulanger (1802-1875), η εκπόνηση μελέτης για την ανέγερση νέου κτιρίου στην ίδια θέση (με πρόβλεψη δύο αμφιθεάτρων).
Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε από την Αμαλία τον Αύγουστο του 1858, αλλά η οικοδομή διακόπηκε ένα χρόνο αργότερα, ελλείψει πόρων.
Μετά την έξωση του Όθωνα, ανατέθηκε το 1863 στον αρχιτέκτονα Παναγιώτη Κάλκο (1810-1878) η αναθεώρηση των σχεδίων, καθώς στο μεταξύ είχε καταργηθεί ο θεσμός της Γερουσίας, και παράλληλα αποφασίστηκε για λόγους οικονομίας η μετατροπή της πρόσοψης από διώροφη σε μονόρωφη.
Το κτίριο, νεοκλασικού ρυθμού (χωρίς ωστόσο την επιβλητική απλότητα άλλων συγχρόνων του), περατώθηκε το 1875 και έκτοτε στέγασε τη Βουλή των Ελλήνων μέχρι το 1935. Στη συνέχεια στέγασε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ από το 1961, ανακαινισμένο και διαρρυθμισμένο, φιλοξενεί το Μουσείο της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος.
Ενδεικτική Βιβλιογραφία:
Κ. Η. Μπίρης, Αι Αθήναι από του 19ου εις τον 20ον αιώνα, Αθήνα 1η έκδ. 1966, 3η έκδ. 1996, σ. 149-150* Αριστέα Παπανικολάου-Κρίστενσεν, Χριστιανός Χάνσεν: Επιστολές και σχέδια από την Ελλάδα, Αθήνα 1993* Ι.Ε.Ε.Ε., Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Αθήνα 1994..
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
3.Σήμερα κρίνεται το ΒΟΕΑ (!)
http://eaaslarisas.blogspot.gr
    Φαίνεται ότι σήμερα η αγωνία χιλιάδων δικαιούχων (παιδιά μετοχομερισματούχων) του Βοηθήματος Επαγγελματικής - Οικογενειακής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) θα έχει αίσιο τέλος.
    Την ίδια ικανοποίηση που θα νοιώσουν τα παιδιά, θα αισθανθούν και οι γονείς που θα δουν ότι τα χρήματα που τους κρατούσε η Υπηρεσία όλα αυτά τα χρόνια, σε μηνιαία βάση, δεν πήγαν χαμένα.
    Αναμένουμε τις τελικές ανακοινώσεις από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, με την εκταμίευση μέρους ή του συνόλου του ποσού που έχει καθορισθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση η μη δημιουργία και νέων ελλειμμάτων.
4.ΤΑ ΙΜΙΑ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ
    Στις 31 Ιανουαρίου του 1996 σημειώθηκε η πρώτη απώλεια ελληνικού εδάφους μετά την κυπριακή τραγωδία του 1974.Με την δραματική κατάσταση που δημιούργησαν η εξωτερική και εσωτερική τρόικα στην χώρα πιθανόν δεν θα είναι και η τελευταία. Οι δραστηριότητες των τούρκων στη Θράκη, των σκοπιανών για την Μακεδονία και των αλβανών για την Ήπειρο σε συνδυασμό με την ανεπίτρεπτη ελληνική υποχωρητικότητα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.
    Μια μεγάλη προδοσία συντελέστηκε τότε από την κατ’ όνομα ελληνική κυβέρνηση εν αγνοία του Ελληνικού λαού και χωρίς ευθύνη των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Σημίτης, πάγκαλος και αρσένης αποφάσισαν να παραδώσουν ένα κομμάτι Ελληνικής γης και να ευχαριστήσουν γι’ αυτό τους αμερικάνους. Έφθασαν δε στην έσχατη κατάντια να κατασυκοφαντήσουν τρεις Έλληνες Στρατιωτικούς που έδωσαν την ζωή τους για την Πατρίδα. Την σημαία που διέταξαν να υποσταλεί «την πήρε ο αέρας», κατά τον πάγκαλο, ενώ το ηρωικό πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν «κουρασμένο» και γι’ αυτό σκοτώθηκε.
    Σήμερα, 17 χρόνια μετά, με ψυχραιμία κάνουμε τις διαπιστώσεις μας:
-Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν έτοιμες να επιφέρουν καίριο πλήγμα στους τούρκους και να τους ταπεινώσουν θανάσιμα.
-Αν οι γενναίοι μας δεν έπαιρναν διαταγή να αφήσουν τους τούρκους αιχμαλώτους και να εγκαταλείψουν τις νησίδες, τα Ίμια θα παρέμεναν Ελληνικά και το ελικόπτερο δεν θα έπεφτε.
-Το πλήρωμα του ελικοπτέρου επιτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον του και εκπλήρωσε με ακρίβεια την αποστολή του, πεθαίνοντας για την Πατρίδα.
-Η πολιτική «ηγεσία» ήταν κρυμμένη και ανίκανη να πάρει αποφάσεις.
-Καθαρά Ελληνικά εδάφη μετετράπησαν σε ουδέτερες (γκρίζες) ζώνες και έτσι άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για νέες διεκδικήσεις των τούρκων.
    Η ιστορία, λοιπόν, επαναλαμβάνεται μετά από χιλιάδες χρόνια. Νέοι Λεωνίδες φυλάνε Θερμοπύλες στο Αιγαίο, αλλά και νέοι εφιάλτες παραδίδουν την Ελλάδα στους εχθρούς της.
    Σήμερα το κόμμα που ευθύνεται για την μεγάλη προδοσία, συγκυβερνά την χώρα, για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο μαζί με την ΝΔ και την ΔΗΜΑΡ. Αλήθεια, με τι σθένος εμφανίζονται οι συγκυβερνώντας σε στρατιωτικές ορκωμοσίες και πως ακούν τους λαμπρούς νέους μας να βροντοφωνάζουν: “Να υπερασπίζω με πίστιν και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας.Να μη τας εγκαταλείπω μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’αυτών”.
Δημήτρης Βαλασίδης
Αξιωματικός εε – Οικονομολόγος
5.Μήπως όμως, τελικά, εμείς τα φάγαμε; ...
Άρθρο σόκ Αξιωματικού για τα τεκταινόμενα στο Μ.Τ.Σ !
http://www.veteranos.gr/
Του Σπύρου Σταματόπουλου Συνταγματάρχη ε.α
    Είμαστε άσχετοι, αδιάβαστοι, εγωιστές, ατομιστές και έτοιμοι να κατηγορήσουμε τους άλλους για όλα. Μόνο εμείς δεν φταίμε και, επιπλέον, ξέρουμε και τα πάντα.
    Πολλές φορές σκεπτόμενος την κατάσταση στο ΜΤΣ η οποία με απασχολεί πολλά χρόνια τώρα αναρωτιέμαι γιατί και οι εν ενέργεια και οι εν αποστρατεία τα κάναμε τόσο χάλια. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγω είναι θλιβερό, πολλοί θα δυσαρεστηθούν, θα εξαγριωθούν και θα πουν πολλά και ακατανόμαστα.
    Μήπως όμως, τελικά, εμείς τα φάγαμε; Ποιός δημιούργησε την κρίση στο ΜΤΣ; Στρατιωτικοί δεν το διοικούσαν τόσα χρόνια; Δοτοί θα μου πείτε, υποχείρια των πολιτικών, στρατιωτικοί ήταν όμως.    
    Ποιος δημιούργησε 2 χιλιάδες αρχηγούς και πάνω από 7 χιλιάδες στρατηγούς μερισματούχους; Στρατιωτικοί, «συνάδελφοι». και τώρα το πληρώνουμε εμείς οι οποίοι δεν ξέραμε(;) κάποιοι όμως γνώριζαν ή εκ της θέσεώς των έπρεπε να γνωρίζουν όπως Αρχηγοί, διευθυντές ΔΟΙ ίσως και άλλοι, ΕΑΑΣ για παράδειγμα.
    Μαζί με τον ε.α. Ανθλγο Τοτονίδη Νικόλαο καταθέσαμε πρόσφατα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κακοδιαχείριση στο ΜΤΣ και ακόμη δεν μπορώ να συνέλθω από το σοκ που υπέστην διαβάζοντας τα αποτελέσματα του έκτακτου οικονομικού ελέγχου που έγινε.
Επί σειρά δεκαετιών και όχι απλά μερικών ετών ροκάνιζαν κανονικά κάποιοι ως τρωκτικά τα θεμέλια αυτού του οικονομικού οικοδομήματος το οποίο πλήρωναν οι στρατιωτικοί του Στρατού Ξηράς και οι Χωροφύλακες για να εξασφαλίσουν ένα επιπλέον εισόδημα μετά την αποστρατεία των δίχως καμία οικονομική ενίσχυση του κράτους με αποκορύφωμα τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του ξεπουλήματος της Γενικής Τραπέζης.
    Και ερχόμαστε στο σήμερα με άναρθρες κραυγές, συνεντεύξεις, υποθετικές ακροάσεις στην ηγεσία, γιατί ποιος ακούει αφού άλλοι αποφασίζουν (βλ. Τρόικα), και δίχως καν το συμφέρον ή τη λογική σκέψη χρησιμοποιώντας θέτουμε σε κίνδυνο την ίδια την σωτηρία μας. Και γίνομαι σαφέστερος και ας μου καταλογίσετε υστεροβουλία ή οτιδήποτε άλλο.
    Αναμένεται από μέρα σε μέρα ο ΑΝΥΠΟΙΚ Σταϊκούρας να υπογράψει για να δοθούν τα 180 εκ. ευρώ να πληρωθεί σε 12.000 παιδιά μας το ΒΟΕΑ, γιατί εμείς το φάγαμε δίνοντας αυξήσεις στα μερίσματα ενώ ήμασταν χρεωστικοί από το 2004, παρά την αντίθετη γνώμη των διευθυντών του Υπουργείου Οικονομικών και του Γενικού Λογιστηρίου, και εμείς επικροτούμε επίθεση κατά μέτωπο σε αυτόν από τον οποίο εξαρτώμεθα!
    Αν δεν υπογράψει ποιος θα δώσει άραγε τα χρήματα του ΒΟΕΑ στα παιδιά μας; Αναρωτηθήκατε άραγε αν πίσω από αυτή την επίθεση υπάρχουν συνδικαλιστικές σκοπιμότητες ή κρύβεται πολιτική υστεροβουλία, αν παίζεται για άλλη μία φορά παιχνίδι εις βάρος μας; Νομίζω ότι όλοι επιθυμούμε να εξυγιανθεί το ΜΤΣ για να έχει μέλλον και μαζί του και όλοι εμείς που κοντεύουμε να εξαϋλωθούμε από τις συνεχής περικοπές όπως και όλος ο Ελληνικός λαός.
    Για θυμηθείτε πέρυσι με Αβραμόπουλο, Σπηλιόπουλο και Σαχινίδη που πήραμε τα 140 εκατ για εξυγίανση και άρχισε πάλι να λειτουργεί το ΜΤΣ και να ξεχρεώνει το ΕΚΟΕΜΣ το οποίο πάλι «εμείς ληστέψαμε». Οι πολύ νέοι μερισματούχοι έχετε δίκιο να θυμώνετε αλλά στη γενικότερη έννοια του «εμείς» μας συμπεριλαμβάνει και εμάς!
    Βρέθηκε λοιπόν ο ΑΓΕΕΘΑ , για να μην αλλάξει γνώμη και αποσύρει την υποστήριξη του ο ΑΝΥΠΟΙΚ, ο οποίος θαρραλέα και έξυπνα έδωσε κάποιες διευκρινήσεις μήπως κάποιοι αντιληφθούν την κρισιμότητα της καταστάσεως.
    Έπεσαν επάνω του να τον φάνε ενώ ταυτόχρονα κυκλοφόρησε και η φήμη ότι αίρεται η μονιμότητα και άλλα ευτράπελα..(συνδικαλιστικές , σκοπιμότητες, πολιτική υστεροβουλία, τι έλεγα παραπάνω;), κάποιοι τον θέλουν μάλλον εκτός..
    Κανένας άλλος Αρχηγός ποτέ δεν ασχολήθηκε τόσο με τα οικονομικά, το ΜΤΣ και τους συνταξιούχους όσο ο νυν ΑΓΕΕΘΑ. Το διαπίστωσα και προσωπικά όταν ως μέλος του ΔΣ του ΠΣΑΑΕΔ-ΣΑ (φώτο )μας δέχθηκε και συνομιλήσαμε, αντιθέτως με άλλους ανώτατους οι οποίοι ήσαν υπεύθυνοι για την παρακολούθηση του ΜΤΣ τόσα έτη που γίνονταν αίσχη εις βάρος μας.
Πότε ΑΓΕΕΘΑ μίλησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς οικονομικών για τα προβλήματα των συνταξιούχων στρατιωτικών; Ο ΑΓΕΕΘΑ μπήκε μπροστά και πίεσε τους πάντες. Αν αποτύχουμε τώρα, θα κλείσει το ΜΤΣ γατί πρέπει να εξυγιανθεί και να μην παράγει χρέος. Ποιους συμφέρει άραγε να επέλθει το χάος;
    «Έγινα ΑΓΕΕΘΑ, εξάντλησα όλη την ιεραρχία στις ΕΔ, ούτε φιλοδοξώ να γίνω πολιτικός» μας είχε πει τότε και ίσως γι' αυτό να πρέπει να γίνει.
    Κανέναν δεν τον έβρισαν τόσο πολύ και τόσοι πολλοί, ενώ τους βοηθάει. Και φυσικά όλοι αυτοί οι λαλίστατοι, οι οποίοι διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους όταν τους λες «βοήθα, βάλε πλάτη, διαμαρτυρήσου για το Γένος», την κρίσιμη στιγμή εξαφανίζονται. Και γι' αυτό όμως ο ΑΓΕΕΘΑ, μαθαίνω βάζει, πλάτη.
    Όπως όλοι γνωρίζετε παραπάνω δεν πρόκειται να πάρω, ούτε χρωστάω στον Α/ΓΕΕΘΑ ή στον Σταϊκούρα και από ότι καλό μπορεί να βγει όλοι μαζί θα επωφεληθούμε το ίδιο. Ας είμαστε λίγο ποιο σώφρονες οι καιροί είναι ύποπτοι.
    Με συναδελφικούς χαιρετισμούς και πάντα καλοπροαίρετα
Σπ. Σταματόπουλος!
6. ΕΔΕ και απολογία για τους πρωταίτιους της στάσης κατά της ηγεσίας των ΕΔ
    Σε απολογία καλούνται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ οι πρωταίτιοι της ανακοίνωσης του ΣΥΣΜΕΔ του περασμένου Σαββάτου ενώ σε βάρος τους έχει διαταχθεί και ένορκη διοικητική εξέταση ΕΔΕ για να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συντάχθηκε η έγγραφη ανακοίνωση κατά της ηγεσίας των ΕΔ.
    Στο μεταξύ το ΓΕΕΘΑ για το θέμα του περιεχομένου των "καταγγελιών" και του ΣΥΣΜΕΔ που δημοσιεύθηκαν σε blogs εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
    "Με αφορμή δημοσιεύσεις σε ηλεκτρονικά μέσα, για εικαζόμενες μεταβολές του μισθολογικού, ασφαλιστικού και σταδιοδρομικού νομικού πλαισίου που διέπει τα στελέχη των ΕΔ, το ΓΕΕΘΑ διαβεβαιώνει το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού, ότι η σχετική φημολογία στερείται αξιοπιστίας.
Ειδικότερα, τα συνταξιοδοτικά ζητήματα των στελεχών έχουν ήδη ρυθμιστεί με το Ν.3865/2010 και ουδεμία σκέψη υπάρχει για τροποποίηση των διατάξεων αυτών. Ως προς τις φημολογίες περί κατάργησης ή άρσης της μονιμότητας, κατηγορίας ή κατηγοριών του στρατιωτικού προσωπικού, αυτές στερούνται κάθε σοβαρότητας".
    Το περασμένο Σάββατο ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), επικαλείται "πληροφορίες" του ότι το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων φέρεται να συζήτησε και να εισηγείται προς το υπουργείο Οικονομικών μέτρα που "επιδεινώνουν την οικονομική κατάσταση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων".
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου, «διαρροή πληροφοριών, φέρνει το ΣΑΓΕ να συζήτησε και πολύ σύντομα να εισηγείται προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών (δια του ΥΠΕΘΑ) τα κάτωθι:
-Κατάρτιση νέου μισθολογίου των Ελλήνων στρατιωτικών με κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών και πληρωμή βασικού μισθού, και συνεπακόλουθα των όποιων εναπομεινάντων επιδομάτων, στο φέροντα βαθμό και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1-8-2012 καταργουμένου του επιδόματος εξομάλυνσης,
- Νομοθέτηση 40ετούς πραγματικής υπηρεσίας (χωρίς τον υπολογισμό πλασματικών ετών, ο οποίος καταργείται) για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ακόμη και αυτών που ήδη θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αιτήθηκαν αποστρατείας σύμφωνα, με τα νόμιμα, αλλά οι αιτήσεις τους δεν έχουν γίνει ακόμη (κατά το χρόνο δημοσιεύσεως του ως άνω φερόμενου νομοθετήματος) αποδεκτές ή δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και
- Αλλαγή του νομικού/θεσμικού πλαισίου εξελίξεως των υπαξιωματικών εκ παραγωγικών σχολών προς τα χείρω, με κατάργηση της μονιμότητας των υπαξιωματικών λοιπών θεσμών και την περιοδική κρίση τους (ανά 5ετία) με σύναψη σύμβασης εργασίας».
defencenet
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Θεσσαλονίκη, πόλη των φαντασμάτων
και Υπερασπιστές των φαντασμάτων
Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α     Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Κ Ω Ν     Σ Π Ο Υ Δ Ω Ν
Θεσσαλονίκη, 29 Ιανουαρίου 2013
    Το βιβλίο του Γιάννη Ταχόπουλου Η Θεσσαλονίκη, ο Μαζάουερ και τα Φαντάσματα του Οθωμανισμού (Εναλλακτικές Εκδόσεις-Αντιπαραθέσεις, Αθήνα 2012) παρουσίασαν στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος, ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς, οσυλλέκτης ιστορικός Γιάννης Μέγας, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ν. Ι. Μέρτζος και ο συγγραφέας του βιβλίου. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Βασίλης Κοντογουλίδης.
    Την πρωτοβουλία και την οργάνωση της εκδηλώσεως είχαν οι Εναλλακτικές Εκδόσεις-Αντιπαραθέσεις.
    Η Εταιρεία διέθεσε την αίθουσά της, έναν ομιλητή και περιορισμένες προσκλήσεις.
    Το βιβλίο και η παρουσίασή του απετέλεσε μια ισχυρή, συλλογική επιστημονική απάντηση στο βιβλίο του επιφανούς καθηγητού Ιστορίας Μαρκ Μαζάουερ, Θεσσαλονίκη, πόλη των φαντασμάτων, το οποίο κυκλοφόρησε το 2004 στα αγγλικά και το 2006 στα ελληνικά αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και ευρύτατο αναγνωστικό κοινό στην Ελλάδα. Πρώτος −και μόνος− είχε απαντήσει εντωμεταξύ ο εταίρος Ιωάννης Τουλουμάκος, ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Α.Π.Θ., με την ad hoc βιβλιοκριτική του που δημοσιεύθηκε στον ετήσιο 36ο τόμο του περιοδικού της Εταιρείας Μακεδονικά, (σελ. 288-293).
    Αμέσως μετά τη συλλογική απάντηση στην Πόλη των Φαντασμάτων, το Σύστημα των «φωτισμένων» στα blogs και στον αθηναϊκό Τύπο αντεπετέθη ωμά και παραπλανητικά: «Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος τίναξε την εκδήλωση στον αέρα» αναφέρουν τα blogs. «Ο Χριστιανόπουλος “αθώωσε” τον Μαζάουερ», «Στο εδώλιο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ο γνωστός ιστορικός» τιτλοφορεί ένα ολοσέλιδο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «΄Εθνος» τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013.
Πού, όμως, στηρίζουν αυτό το συμπέρασμά τους οι υπερασπιστές των φαντασμάτων; Η εφημερίδα στηρίζει τους τίτλους της στις ακόλουθες μόνον φράσεις του Χριστιανόπουλου τις οποίες η ίδια δημοσιεύει κατά λέξη ως εξής:
    «Ο Μαζάουερ είναι ένα απροσδόκητο πλάσμα που εμφανίσθηκε στα καλά καθούμενα. Οι αναφορές του σε μας δεν είναι τόσο καλές, κάνει λάθη και έχει προκαταλήψεις για οτιδήποτε μη οθωμανικό. Αλλά το βιβλίο του δεν είναι ακριβώς Ιστορία, είναι περίπου λογοτεχνία. Αυτό είναι το αβαντάζ του Μαζάουερ. Το βιβλίο του είναι απίθανα γοητευτικό, ακόμη κι εγώ σκέφτομαι μήπως δεν πρέπει να το χτυπήσω»
    Ώστε, λοιπόν, «αθωώνει» τον Μαζάουερ και «τινάζει την εκδήλωση στον αέρα» ο Χριστιανόπουλος όταν, σύμφωνα με το «Έθνος», διαπιστώνει ότι ο ιστορικός «κάνει λάθη και έχει προκαταλήψεις. Το βιβλίο του δεν είναι ακριβώς Ιστορία, είναι περίπου λογοτεχνία. Αυτό είναι το αβαντάζ του Μαζάουερ». Είναι ακριβώς όλα όσα επεσήμαναν και όλοι οι άλλοι ομιλητές.
    Η κατάφωρη αντιστροφή αυτής της πραγματικότητας στην παραπάνω καταγγελτική «περιγραφή» της εκδήλωσης ακολουθεί πιστά τη μεθοδολογία Μαζάουερ: ωμή παρασιώπηση των γεγονότων, υπερμεγέθυνση έως διαστρέβλωση των επιθυμητών και λογοτεχνία αντί για περιγραφή των αληθινών γεγονότων.
    Την παρουσίαση παρακολούθησαν 350 περίπου Θεσσαλονικείς, ενώ τη διαστροφή της διαβάζουν εκατοντάδες χιλιάδες ανύποπτοι! Κατά τον μάστορά τους και τα τσιράκια του. Το μαγαζί της «ενημέρωσης» και της διαμόρφωσης Κοινής Γνώμης προσελκύει και χειραγωγεί τους πελάτες του όπως ένα πολυκατάστημα πολυεθνικής.
    Προς πλήρη ενημέρωση διαβιβάζεται συνέχεια το επιθετικό δημοσίευμα.
    Τυχαία σημαδεύουν ξανά τη Θεσσαλονίκη; Τυχαία την Εταιρεία μας που υπερασπίζεται την ελληνική Μακεδονία και αναδεικνύει την Ιστορία της;
Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 4, 546 21 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,
ΤΗΛ: 2310 271-195, 270-972, FAX: 2310 271- 501
e-mail: ems@ems.gr site: www.ems.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΙΚΟΣΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ? ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΟΚΤΩ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ????
ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ, ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΔΕ ΒΡΕΧΕΙ…
8.20 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους για την θέρμανση στα σχολεία
    Το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ προς όλους τους δήμους της χώρας εκταμιεύεται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Ευρυπίδη Στυλιανίδη με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ητοι, κυρίως για τις ανάγκες θέρμανσης και μεταφοράς μαθητών.
    Ειδικότερα, για τις περιοχές που βρίσκονται στην Α΄ και Β΄ ζώνη δίνεται επιπλέον το ποσό των 5 εκ. ευρώ.
    Σε σχετική του δήλωση ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είπε:
    Όπως είχαμε δεσμευθεί πριν τις εορτές, κανένα σχολείο δε θα μείνει χωρίς θέρμανση. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στην εκταμίευση 20 εκ. ευρώ για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών υποδομών σε όλη τη χώρα, αλλά δίνουμε στοχευμένα σε περιοχές που έχουν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες επιπλέον 5 εκ. ευρώ για να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα τα σχολεία τον υπόλοιπο χειμώνα.     Είναι υποχρέωση του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και όλων των δήμων να προτάξουν τη χρηματοδότηση που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης.
    Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε την απόφαση για την καταβολή 25,4 εκ. ευρώ σε Περιφέρειες της χώρας για την αποπληρωμή οφειλών τους προς τους μεταφορείς.
9.Δάνειο-μαμούθ 98 εκατομμυρίων ευρώ πήρε το MEGA!
    Βαθιά ανάσα πήρε το MEGA που ολοκλήρωσε την διαπραγμάτευση ομολογιακού δανείου μαμούθ το οποίο είχε αποκαλύψει από τον Οκτώβριο το axiaplus.
    Σε ανακοίνωσή της προς το ΧΑ η Τηλέτυπος δημοσιοποιεί «τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ. Το προϊόν του ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας».
Πηγή: axiaplus.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ή Μιλένα ?

Το έστειλε ο Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος
ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ
    Η Ελληνική κυβέρνηση, επί Όθωνα, τον συνέλαβε το 1839 και τον καταδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, με τη κατηγορία της «προδοσίας».
    Μετά από 1,5 χρόνο τον ελευθέρωσαν και κατάντησε ζητιάνος στα σοκάκια του Πειραιά.
    Η αρμόδια αρχή η οποία χορηγούσε πόστα είχε ορίσει μια ορισμένη μέρα στον ήρωα επαίτη μια θέση μια μέρα της εβδομάδος κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε (!) να επαιτεί κάθε Παρασκευή! Αυτή ήταν η ανταμοιβή του.
    Όταν αυτά έφτασαν στα αυτιά του πρέσβη της Μεγάλης Δύναμης ( Ρωσίας), αυτός στάλθηκε από την Ρωσική κυβέρνηση του, στο πόστο όπου επαιτούσε ο μεγάλος οπλαρχηγός.
    Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο μάζεψε αμέσως το απλωμένο χέρι του.
"Τι κάνετε στρατηγέ μου;" ρώτησε ο ξένος
"Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα" απάντησε υπερήφανα ο ήρωας.
"Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στον δρόμο;" επέμενε ο ξένος.
"Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πως περνάει ο κόσμος" απήντησε περήφανα ο Νικηταράς.
    Ο ξένος κατάλαβε, και διακριτικά, φεύγοντας άφησε να του πέσει ένα πουγκί με χρυσές λίρες.
    Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί και φώναξε στον ξένο:" Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρε το μην το βρει κανένας και το χάσεις!!!"
    Στις 25 (ή 27) του Σεπτέμβρη του 1849, ο γενναιότερος των γενναίων, πεθαίνει ξεχασμένος, τυφλός και πάμφτωχος.
    Αυτή ήταν η ελληνική υπερηφάνεια που έκανε την Ελλάδα ελεύθερη.
Μιλένα Αποστολάκη
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΤΩΝ 45
    Η Μιλένα Αποστολάκη είναι 65 χρόνων;;;???????? !!!!!!!!!!!!!Όχι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Απλά .ανήκει στους εκλεκτούς "εθνοσωτήρες" αυτού του τόπου...
    Κι όμως αποτελεί γεγονός: Η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος.
    Η τέως υπουργός του "εθνοπατέρα" Σημίτη που μας έκανε Ευρώ-κατόχους και πρώην «ιδιαιτέρα» γραμματέας του «σιδερένιου» μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, βγαίνει στην σύνταξη πρόωρα απο τη Ολυμπιακή , με τον νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός, «Βασιλάκης Καΐλας», κατά κόσμον Λοβέρδος....
    Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ/μήνα, με μόλις 21 χρόνια υποτιθέμενης «υπηρεσίας» στην Ο.Α.... το πόσο συχνά επισκεπτόταν τη δουλειά.... ας το αφήσουμε καλύτερα. κανείς δεν καλοθυμάται, διότι δεν εμφανιζόταν και ποτέ, αφού η κ. Αποστολάκη, χρόνια τώρα ασχολείται αποκλειστικά με την πολιτική.
    Βέβαια .... εμείς, όλοι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί, με 40 χρόνια υπηρεσίας θα πάρουμε - αν ποτέ πάρουμε - 850 ευρώ (που προσεχώς θα μειωθούν στα 300 ευρώ), κι αυτά στα 65 ή στα 70 μας.....
    Τέτοια μάλιστα ήταν η λιγούρα της, που πίεζε συνεχώς τον Λοβέρδο να «τακτοποιήσει» τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής όσο πιο γρήγορα γίνεται.
    Το σχετικό νομοσχέδιο, βέβαια, το συνέταξε ο Χατζηγάκης, ο οποίος, στα πλαίσια του πνεύματος του «νεοφιλελευθερισμού», έκρινε ότι πρέπει να γίνονται συνταξιούχοι των 2500 ευρώ, εργαζόμενοι που μετά βίας έχουν πατήσει τα σαράντα τους.
    Αλλά βέβαια, όπως ένα άλλο μεγάλο λαμόγιο είχε πει: Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
    Τέτοια ξελιγωμένη γενιά ανθρώπων δεν έχει ξαναπεράσει από την Ελληνική ιστορία, κάπως έτσι καταλήγουν με τρεις και τέσσερις συντάξεις ο καθένας !
    Αφού έφαγαν το καταπέτασμα και μας φέσωσαν για διακόσια χρόνια να δείτε που στο τέλος θα φάνε κι εμάς.
    Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαδίδουμε τα ρεζιλίκια τους!!
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
11.Έλληνας Τουρίστας σε Γ. Παπανδρέου: Ρε συ, εδώ κρύβεσαι;

    Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, προσκεκλημένος του Global Relations Forum.
    Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», ο Γιώργος Παπανδρέου εθεάθη έξω από το πολυόροφο φημισμένο ζαχαροπλαστείο Σαράι με τα πολίτικα γλυκά.
    Τη στιγμή εκείνη περνούσαν από την περιοχή και κάποιοι Έλληνες τουρίστες που φυσικά μίλησαν στον κ. Παπανδρέου.
«Ρε συυυ, εδώ κρύβεσαι;», φώναξε ο Έλληνας τουρίστας, όταν είδε τον Γιώργο Παπανδρέου να βολτάρει, συνοδευόμενος από τον Γιώργο Πεταλωτή.
    Ο Γ. Παπανδρέου φυσικά τον αγνόησε και απομακρύνθηκε με γρήγορο προς την πλατεία Ταξίμ.
    Ούτε ένα γλυκό δεν μπορεί να φάει ο Γιώργος Παπανδρέου, αν κάπου κοντά παραμονεύει Έλληνας. Ξινό του το βγάζουν!
http://www.newsbomb.gr
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
12.ΠΙΟ ΦΤΩΧΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ‘’ΗΡΑΚΛΗ’’
    Η οικογένεια του ΗΡΑΚΛΗ εγινε πιο φτωχή, μετά την απώλεια του αγαπητού σε όλους παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας Γιώργου Τσίγκου.
    Ο Τσίγκος, παίκτης κέντρου, αγωνίστηκε τιμώντας την φανέλα του ΗΡΑΚΛΗ από το 1959 μέχρι το 1968 αν θυμάμαι καλά, και είχα την χαρά να τον βλέπω να αγωνίζεται μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες που θαύμαζα από την ομάδα μας ( ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ-ΛΙΑΡΟΣ-ΜΠΕΛΛΗΣ-ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ-ΜΠΕΡΕΔΗΜΑΣ-ΡΑΜΜΟΣ-ΞΥΛΑΣ-ΑΣΒΕΣΤΑΣ-ΦΥΤΙΛΗΣ-ΤΟΥΜΠΕΛΗΣ κτλ κτλ)
    Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
13.ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 2013
το έστειλε ο Φραγκούλης Φράγκος
Aρχές Ιανουαρίου ο Αη Βασίλης πετάει με αεροπλάνο πάνω από την Ευρώπη και μοιράζει τους ρουφιάνους για το 2013.
Περνάει πάνω από την Γερμανία...
- Πόσους ρίχνουμε εδώ; ρωτά ο πιλότος;
- Ρίξε 500.
Περνάει πάνω από την Γαλλία...
- Πόσους ρίχνουμε εδώ;
- Ρίξε 1000.
Περνάει πάνω από την Ιταλία...
- Πόσους ρίχνουμε εδώ;
- Ρίξε 2000.
Περνάει πάνω από την Ελλάδα...
- Πόσους ρίχνουμε εδώ;
- Πλάκα κάνεις ρε; Από εδώ φορτώνουμε !!!
14.Πόσο στοιχίζει το κάπνισμα
Ένας καπνιστής και ένας αντιπαθητικός αντικαπνιστής συζητούν για τα αποτελέσματα του καπνίσματος.
- Καπνίζεις ;
- Ναι !
- Πόσα πακέτα τη μέρα ;
- Τρία.
- Πόσο κάνει το πακέτο;
- Τέσσερα ευρώ.
- Οπότε, καπνίζεις 3 πακέτα τη μέρα που κάνουν από 4 ευρώ για 15 χρόνια αυτά μας κάνουν 3Χ4Χ365Χ15= 65700 ευρώ!
- Εεεε, και;
-Το ξέρεις ότι με αυτά τα λεφτά θα μπορούσες να πάρεις μια Μερσεντές διακοσάρα με φουλ εξτρά ;
- Να σου κάνω κι εγώ μια ερώτηση ρε φίλε;
- Ναι !
- Εσύ, καπνίζεις;
- ΟΧΙ....
- Τότε που είναι ρε μ@λ@κ@ η δική σου η Μερσεντές; Έ;
15.Πουτάνες προσοχή...
Το έστειλε ο Παναγιώτης Κούτρας
Στουρνάρας: Αν κάνεις την δουλειά σου και δεν πάρεις απόδειξη, φεύγεις και δεν πληρώνεις.!!
Πουτάνες προσοχή...!!

16.Φιλοσοφημένα πράγματα...!!!!!
Το έστειλε ο Κώστας Μιντζολης
Αν αγαπάς κάτι............ άστο ελεύθερο.
Αν επιστρέψει, θα είναι δικό σου για πάντα...
Αν δεν επιστρέψει, δεν ήταν ποτέ δικό σου....

Αλλά.... Αν κάθεται στο σαλόνι σου, χρησιμοποιεί το τηλεκοντρόλ σου, ανακατώνει τα πράγματά σου, τρώει το φαγητό σου, μιλάει στο τηλέφωνό σου, δανείζεται το αυτοκίνητό σου, παίρνει τα λεφτά σου και δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί πως το έχεις αφήσει ελεύθερο, τότε... προφανώς είτε το έχεις παντρευτεί είτε το έχεις γεννήσει!
17.Μας έχει μείνει τo χιούμορ...
Το έστειλε ο Κώστας Μιντζολης
 Σαν οικονομία παμε κατα διαολου, σα κοινωνια παμε στον γκρεμο, σα χωρα παμε στην καταστροφη και σαν ατομα παμε για καφε..
 Μολις επέστρεψα απ' το γυμναστηριο. Τεζα. Πηγα, γραφτηκα και γυρισα...
 Κύριε αστυνόμε μη μου παιρνετε τις πινακίδες... Το 'χω φουλαρει... αμαρτία είναι...
 Οι γυναίκες έχουν πάντα δίκιο! Ώσπου κάποια στιγμή δεν έχουν... Τότε βάζουν τα κλάματα και ξαφνικά, μ' έναν μαγικό τρόπο, πάλι έχουν δίκιo...
 Συζητήσαμε για το πετρέλαιο στη πολυκατοικία κι όλοι συμφωνήσαμε ότι η φασολάδα είναι πολύ ωραίο φαγητό...
 Επιτρεπεται να πεσεις, επιβαλλεται να σηκωθεις και να συνεχισεις να κανεις οτι ηταν φιγουρα στο ζεϊμπεκικο..........
 Ζω επικίνδυνα!!!........ Μιλάω στη μάνα μου όταν βλέπει τούρκικα.
 Ειμαστε συγκλονισμενοι!!!! Γειτονας βαζει ΤΩΡΑ πετρελαιο στο σπίτι του, κι εχουμε βγει ολοι απ' τις γυρω πολυκατοικιες και τον χειροκροτουμε...!!!
 Τρελή κούραση η γυμναστική, δεν αξίζει. Από Δευτέρα αρχίζω Photoshop...
 Ήπια ένα ποτό χθες τόσο μπόμπα που σκεφτόμουν φεύγοντας να τους δώσω την κάρτα της Shell να μου περάσουν τους πόντους....
 Κρίση... μειωμένο νυχτερινό ρεύμα... τα βράδια ΔΕΝ ακούγονται πια βογκητά... Μόνο πλυντήρια...
Για να αγοράσει το iphone ένας μισθωτός στη Ζυρίχη, χρειάζονται 22 ώρες εργασίας. Ο Έλληνας απλά απειλεί την cosmote ότι θα πάει στη vodafone...
18.Τα πιο περίεργα και παράξενα ονοματεπώνυμα
(Όλα από τον τηλεφωνικό κατάλογο)
Το έστειλε ο Στέλιος Αγγελίδης
Ακίνδυνος Αλβανός , Σεραφείμ Μπουφές, Σουλτάνα Κουτσουκλανιότογλου, Αγλαΐα Βουνοτρυπίδου,Τίμιος Τέλειος, Νύκτα Δράκουλα, Κάρολος Φρίκης, Κάρολος Σκορδαλιάς, Βρασίδας Βρυκόλακας, Ιππουργός Ξυπόλυτος, ,Κροίση Πετρελαίου, Πέτσας Καλοψημένος, Αριστομένης Φάλαινας,Ολυμπία Φάρσαλα, Ολυμπία Τρίκαλα, Σεβαστή Φέτα, Πύργος Ηλίας, Κλεοπάτρα Κοκαλιάρογλου, Περσεφόνη Τρομπέτα, Λητώ Βρακάκη, Ευλογέτα Τσουτσούνη, Πόθος Καρπός, Λέλα Τρέλα, Ζήσης Γεράσης, Φρίξος Σπάτουλας, Φρίξος Χατζησαλάτας, Αντωνία Χατζηρούφα, Αριστοτέλης Ξεσφυγγούλης, Ηλίας Σφίγγης, Αριστοκράτης Ξεσφίγγης, Κάρολος Κινέζος, Ελπιδοφόρος Προσπαθόπουλος, Φανούριος Μπινές, Ακριβή Γουρούνα , Ροδόλφος Παπιομύτογλου, Άννα Γούλα, Χαριτωμένη Ταράτσα, Αμανάτιος Βελόνας, Αριστοτέλης Βερίκοκος, Ειρηνονίκη Γαμβρού, Όμηρος Λουκάνικας, Σαριμπάλα Ζωγραφίνα, Παγώνα Σίγουρα, Αρσινόη Σουβλάκη, Ανθούλα Καπνιστή, Παρασκευή Μεσημέρη, Κυριακή Μεσημέρη, Παρθένα Τσιμπούκα, Μάρτης Απρίλης, Ζαμπέτα Φέτα,Βούτα Κασσιανή, Παρθένα Γαμίδου, Ροδάμανθης Φουκαράς.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
19.Βραζιλιάνα έβαλε πάλι δηλητήριο στο αιδοίο της προκειμένου να «ξεφορτωθεί» τον συζυγό της
Yahoo! Ειδήσεις
    Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η είδηση για την απόπειρα δολοφονίας ενός άντρα από την συζυγό του, η οποία άπλωσε δηλητήριο στα γεννητικά της όργανα και μετά πήγε να τον «ξελογιάσει».
Συγκεκριμένα η -αγανακτισμένη με την συμπεριφορά του άντρα της- σύζυγος φέρεται να άπλωσε δηλητήριο στην επιφάνεια του αιδοίου της και στην συνέχεια να πίεσε τον άντρα της να της κάνει στοματικό έρωτα.
    Σύμφωνα με Αργεντινέζικο τηλεοπτικό σταθμό, ο -αγνώστων λοιπών στοιχείων- άντρας αντιλήφθηκε ότι κάτι συμβαίνει εξαιτίας της έντονης μυρωδιάς, πήρε την σύζυγο από το χέρι και την πήγε στο νοσοκομείο Sao Jose do Rito Preto του Σάο Πάολο προκειμένου να του επιβεβαιώσουν οι γιατροί τις υποψίες.
    Η υπόθεση πλέον έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Αν και αυτό που προκαλεί πραγματική εντύπωση είναι το γεγονός ότι αυτή είναι η 2η αντίστοιχη υπόθεση απόπειρας δηλητηρίασης που έχει καταγραφεί στην Βραζιλία τα τελευταία τρία χρόνια.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου