Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1006 ( 8 ΙΑΝ 2013 )

ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
3.«Μεγάλη Αλβανία»: Eνα σχέδιο των ΗΠΑ κατά του Ορθόδοξου κόσμου;
4.Επιτέλους! Ισόβια σε όσους ληστεύουν με καλάσνικοφ
5.Σε κλοιό κακουργημάτων ο πρώην «τσάρος» και οι συγγενείς του
6.Η Ελληνική Τραγωδία και οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας ενός λαού.Πλησιάζει η Νέμεσις
7.Σε αδιέξοδο βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά την κίνηση της Άγκυρας να ξεκινήσει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για υδρογονάνθρακες
8.Δυναμικές πρωτοβουλίες για το Μακεδονία Παλλάς
9.Η Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων με οδηγίες της Τρόικας
10.ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΙΟΥΜΟΡ

1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Αγάθων, Βασίλισσα, Κέλσιος, Κέλσια, Κέλσα, Κέλση, Δομινίκη, Δομνίκα, Δομνίκη, Παρθένα, Έλσα, Έλση, Νένα

2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Νέα Ανάκτορα (Προεδρικό Μέγαρο)
Περιοχή: οδός Ηρώδου Αττικού & Β. Γεωργίου Β' 2
Έτος: 1891-1897
Περιγραφή:
Το σημερινό Προεδρικό Μέγαρο οικοδομήθηκε στα τελευταία χρόνια του 19ου αιώνα, ως ιδιαίτερο ανάκτορο του διαδόχου (τότε) Κωνσταντίνου, με δωρεά του Ελληνικού Δημοσίου, βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Ernst Ziller (1837-1923). Άρχισε να κτίζεται το 1891 και τελείωσε το 1897. Πρότυπό του υπήρξαν μάλλον οι μεγαλοαστικές αθηναϊκές κατοικίες της εποχής, παρά τα μεγαλοπρεπή ανάκτορα της Ευρώπης. Επρόκειτο για ένα τριώροφο νεοκλασικό κτίριο, με λιτή και αυστηρή συμμετρική πρόσοψη, πλαισιωμένο από δύο πτέρυγες, με μοναδική προεξοχή το πρόπυλο ιωνικού ρυθμού στην κυρία εισοδο, προς την οδό Ηρώδου Αττικού. Όταν το 1909 πυρκαγιά κατέστρεψε ένα μεγάλο τμήμα των Παλαιών Ανακτόρων (σημερινής Βουλής), το ανάκτορο της Ηρώδου Αττικού χρησιμοποιήθηκε προσωρινά και ως έδρα του βασιλιά Γεώργιου Α' (παράλληλα με το εξοχικό Ανάκτορο του Τατοΐου). Μετά τη δολοφονία του τελευταίου και την ενθρόνιση του Κωνσταντίνου Α' (1913), μετατράπηκε και επισήμως σε βασιλικά ανάκτορα ("Νέα Ανάκτορα"). Με την έξωση της δυναστείας και την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας (1924), το κτίριο χρησιμοποιήθηκε ως έδρα του Προέδρου της Δημοκρατίας ("Κυβερνείο") μέχρι το 1935, οπότε παλινορθώθηκε η δυναστεία και οι βασιλείς εγκαταστάθηκαν και πάλι στην Ηρώδου Αττικού. Μετά τη φυγή του Κωνσταντίνου Β' στο εξωτερικό το 1967, το κτίριο παρέμεινε αχρησιμοποίητο μέχρι τη μεταπολίτευση του 1974. Έκτοτε, μετά την οριστική εγκαθίδρυση της δημοκρατίας, χρησιμοποιείται πλέον ως Προεδρικό Μέγαρο. Από την ανέγερσή του μέχρι σήμερα, σημαντικότερες μετατροπές είναι η προσθήκη το 1909 της αίθουσας χορού (μονώροφης επέκτασης προς βορρά του κυρίως κτιρίου, σημερινής αίθουσας διαπιστευτηρίων) και η προσθήκη της πίσω πτέρυγας (σημερινής αίθουσας δεξιώσεων) στις αρχές της δεκαετίας του 1960.
Ενδεικτική Βιβλιογραφία:
Κ. Η. Μπίρης, Αι Αθήναι από του 19ου εις τον 20ον αιώνα, Αθήνα 1η έκδ. 1966, 3η έκδ. 1996* Νίκος Χασαπόπουλος, "Στο Μαξίμου έμειναν μόνο οι αναμνήσεις", Το Βήμα, 8.10.1989...

3.«Μεγάλη Αλβανία»: Eνα σχέδιο των ΗΠΑ κατά του Ορθόδοξου κόσμου;
greeknation.blogspot.gr/
Ο Αλεξάντρ Λάτσα, γεωπολιτικός αναλυτής για την Ευρασία, σε άρθρο του υποστηρίζει ότι η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» είναι στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε να βλαφτούν τα συμφέροντα της Σερβίας και της Ρωσίας και του Ορθόδοξου Κόσμου γενικότερα.
Υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ εκμεταλλεύθηκαν μία στιγμή αδυναμίας της Ρωσίας, για να επιτεθούν στη Σερβία και ότι τώρα, οι δύο αυτές χώρες, είναι πιο κοντά από ποτέ.
Στο άρθρο του τονίζει ότι “η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», θα δώσει φωτιά στα Βαλκάνια και η φωτιά αυτή θα φέρει αποδυνάμωση της Ευρώπης και θα αποσταθεροποιήσει χώρες στις οποίες πυκνοκατοικούνται από Ορθόδοξους, όπως τα Σκόπια, Ελλάδα, Μαυροβούνιο και Σερβία.
Η Σταυροφορία κατά του κομμουνιστικού κόσμου μετατράπηκε σε Σταυροφορία ενάντια του Ορθόδοξου Κόσμου.
Η ενοποίηση των αλβανικών φυλών
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, έχει υποστηρίξει τη χορήγηση αλβανικής ιθαγένειας σε όλους τους Αλβανούς, όπου και αν βρίσκονται στο εξωτερικό. Αυτή η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη Βλόρε/Αυλώνα, με την ευκαιρία της 100ης επετείου της Ανεξαρτησίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Η δήλωση αυτή ακολουθήθηκε και άλλες, κάπως, απομονωμένες, όπως στις δηλώσεις που έκανε στο Κοσσυφοπέδιο με τον ομόλογό του, Χασίμ Θάτσι, ο οποίος υποσχέθηκε την ενοποίηση των Αλβανών.
Το Κοσσυφοπέδιο
Ο χώρος επιλέχθηκε να είναι στο Κοσσυφοπέδιο, που σήμερα κατοικείται κατά πλειοψηφία από Αλβανούς, αλλά δεν ήταν έτσι πάντα. Το 1974, χορηγήθηκε στο Κοσσυφοπέδιο το καθεστώς μιας αυτόνομης επαρχίας, για να αφαιρεθεί μετά από τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς το 1989, όταν οι Σέρβοι αποτελούσαν μόνο το 15 τοις εκατό του πληθυσμού. Όταν, το 2008, το Κοσσυφοπέδιο διακήρυξε την ανεξαρτησία του – μια δεκαετία μετά την επέμβαση των δυτικών δυνάμεων- λίγοι αναλυτές έδειξαν με το δάχτυλό τους την κυριαρχία του Αλβανισμού σε αυτό το μικρό κράτος.
Οι δυτικές χώρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνώρισε αμέσως την ανεξαρτησία του, χωρίς να εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη μεταχείριση της σερβικής μειονότητας παρά το τρομερό προηγούμενο του 2004, όταν οι Χριστιανοί έγιναν θύματα σφαγής, πυρπόλησης εκκλησιών και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αρκούσαν τέσσερα χρόνια για τον πρωθυπουργό της Αλβανίας να καθορίσει ότι οι Σέρβοι εθνικιστές δεν αντιμετωπίζονται ως Κοσοβάροι (κάτοικοι του Κοσσυφοπεδίου) αφού αυτοί ήρθαν τον 6ο αιώνα, αναβιώνοντας αρχαίες συγκρούσεις, μέχρι την κατάληψη της περιοχής από του Οθωμανούς.
Εχθρός η Ρωσική Εκκλησία
Ο Ρώσος θεωρητικός Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, δήλωσε το 2007: «Ο κύριος εχθρός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι τώρα η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. «Τη δημιουργία μια Μεγάλης Αλβανίας μπορεί να τη δει κανείς ως μια ιστορική και γεωστρατηγική άποψη. Και μια τέτοια δημιουργία θα μπορούσε να προκαλέσει μία νέα βαλκανική κόλαση που θα έχει άμεση συνέπεια στα Σκόπια, στην Ελλάδα, στο Μαυροβούνιο και τη Σερβία, με στόχο να περιορίσει τη Ρωσία.
Από την άλλη πλευρά, η επιρροή της Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη θα πρέπει να αμφισβητηθεί και να γίνει προσέγγιση αυτής (της ανατολικής Ευρώπης) στη Δυτική Ευρώπη.
Με τον τρόπο αυτόν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα φθάσουν στον κύριο στόχο τους: Να αποφευχθεί η προσέγγιση της ηπειρωτικής Ευρώπης καθώς και αυτή του Καθολικού και Ορθόδοξου Κόσμου.”
YΓ. Ο Λάτσα είναι Γάλλος που ζει στη Ρωσία και εργάζεται ως σύμβουλος στη Μόσχα.
4.Επιτέλους! Ισόβια σε όσους ληστεύουν με καλάσνικοφ
Ισόβια κάθειρξη θα αντιμετωπίζουν οι ληστές που χρησιμοποιούν καλάσνικοφ ή άλλον βαρύ οπλισμό. Αυτό προβλέπει τροπολογία που αναμένεται να εντάξει το υπουργείο Δικαιοσύνης στο νομοσχέδιο του Κώδικα για τα ναρκωτικά, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα. Ειδικότερα, όσοι διαπράττουν ληστείες χρησιμοποιώντας καλάσνικοφ ή άλλον βαρύ οπλισμό, εάν συλληφθούν και παραπεμφθούν σε δίκη θα καταδικαστούν απαρέγκλιτα με ισόβια κάθειρξη.
ΡΩΤΑΩ, ΤΩΡΑ, ΕΓΩ, ΟΣΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΟΛΥΒΙ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ, ή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ, ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ???? ΦΥΣΙΚΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ…
Ο Κώδικας για τα ναρκωτικά περιλαμβάνει ρυθμίσεις που εκσυγχρονίζουν τη νομοθεσία για τα ναρκωτικά. Συγκεκριμένα, εισάγει ευνοϊκές διατάξεις για τους κρατούμενους ως προς το καθεστώς χορήγησης αδειών, την υφ' όρον απόλυση, τον επανακαθορισμό των προϋποθέσεων μεταγωγής στις αγροτικές φυλακές κ.λπ.

5.Σε κλοιό κακουργημάτων ο πρώην «τσάρος» και οι συγγενείς του
http://greeknation.blogspot.gr/2013/01/e.html
Για διακίνηση μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή και ηθική αυτουργία σε αλλοίωση κρατικού εγγράφου καθώς και για άλλα πολύ σοβαρά αδικήματα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις την επόμενη πια εβδομάδα οι εξαδέλφες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και οι σύζυγοί τους, στα πλαίσια της εισαγγελικής έρευνας για τη διαγραφή τριών ονομάτων από τη λίστα Λαγκάρντ.Την ίδια ώρα, και ενώ κάθε μέρα που περνά ο πρώην υπουργός Οικονομικών βαρύνεται με όλο και περισσότερες ενδείξεις για την ενοχή του, ο ίδιος διατείνεται με δήλωσή του στο «Βήμα της Κυριακής» πως γνωρίζει ποιος αλλοίωσε τη λίστα, αρνούμενος ωστόσο να τον κατονομάσει.
Ο πρώην «τσάρος» επιφυλάσσεται, λέει, να αποκαλύψει τον ένοχο αργότερα και σε συνάρτηση με την πορεία της διαδικασίας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.
Στους οικονομικούς εισαγγελείς κατέθεσαν ήδη δύο στενοί συνεργάτες του πρώην υπουργού, ενώ αναμένεται να καταθέσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και όλοι όσοι στο υπουργείο Οικονομικών εκείνη την εποχή συνεργάζονταν άμεσα ή έμμεσα με το γραφείο του υπουργού. Στα πλαίσια αυτά θα κληθούν για συμπληρωματικές καταθέσεις οι Ιωάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης καθώς και κύριος Διομήδης Σπινέλλης, υπεύθυνος τότε για τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών.
Ο Ιωάννης Διώτης που αποτελεί πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση αλλά και επίκεντρο επιθέσεων από το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το ρόλο που διαδραμάτισε στην υπόθεση, επιμένει στη γραπτή του δήλωση που δημοσιοποίησε πριν από λίγες μέρες και δεν προβαίνει σε νέες δηλώσεις. «Σιγή ασυρμάτου» τηρεί και ο Γιάννης Καπελέρης.
Οι δύο πρώην συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου που παρουσιάστηκαν ήδη στον εισαγγελέα ερωτήθηκαν σχετικά για τις τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν τη διαχείριση του ηλεκτρονικού αρχείου που έφθασε στο υπουργείο Οικονομικών από τη Γαλλία, μέσω του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, για να καταλήξει στα χέρια του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Οι οικονομικοί εισαγγελείς διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το ηλεκτρονικό αυτό υλικό αντιγράφηκε σε άλλες ηλεκτρονικές μορφές, όπως σε Excel και στη συνέχεια αποθηκεύτηκε σε USB. Σε αυτή την τελική ηλεκτρονική μορφή παρεδόθη στον Ευάγγελο Βενιζέλο από τον Ιωάννη Διώτη, από ό, τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Οι οικονομικοί εισαγγελείς προσπαθούν να εντοπίσουν το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που υλοποίησαν την αντιγραφή αφού θεωρούν, από τα στοιχεία που διαθέτουν, πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν ήταν αυτός που αντέγραψε μόνος του τα στοιχεία. Από τον εντοπισμό αυτών των προσώπων αλλά και της διαδικασίας που ακολουθήθηκε ενδεχομένως να εντοπιστεί και το άτομο που κατόπιν εντολής προφανώς διέγραψε τα τρία ονόματα.Οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου- Συμεών Σικιαρίδης, Ανδρέας Ρωσσώνης και Ελένη Παπακωνσταντίνου- διατείνονται πως το ποσό του 1.222.000 δολαρίων που καταγράφεται σε έναν από τους δύο λογαριασμούς (ο άλλος είναι ανενεργός) είναι νόμιμο και έχει δηλωθεί. Επιφυλάσσονται δε να αποδείξουν τα παραπάνω στις καταθέσεις τους προς τους οικονομικούς εισαγγελείς. Άλλωστε τα ίδια ακριβώς δηλώνει και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος επιμένει στη νομιμότητα της συγκεκριμένης κατάθεσης στο λογαριασμό της HSBC.
Για τους υπόλοιπους λογαριασμούς της λίστας Λαγκάρντ, οι οικονομικοί εισαγγελείς δεσμεύονται πως σε δύο μήνες από σήμερα, θα έχουν καταλήξει στο πλήρες πόρισμα σχετικά με τη διακίνηση των χρημάτων που έχουν κατατεθεί από τα 2.062 της λίστας. Ήδη έχουν εντοπίσει μικρό αριθμό καταθέσεων τα ποσά των οποίων δεν δικαιολογούνται από το φορολογικό προφίλ των καταθετών.Την ίδια ώρα φαίνεται πως έχει αρχίσει για πρώτη φορά και κατόπιν εορτής ο έλεγχος σε τέσσερις ακόμη λίστες. Την περίφημη λίστα Λουξεμβούργου, με 4.000 Έλληνες καταθέτες που αφορά κατά πληροφορίες το θηριώδες ποσό των 15 δις, τη λίστα Λιχτενστάιν, τη λίστα του Λονδίνου με 400 Έλληνες πολίτες που αγόρασαν ακίνητα στη Βρετανία κατά το τελευταίο διάστημα και τη λίστα της Ολλανδίας που αφορά 104 Έλληνες πολίτες που διατηρούν πολυτελή θαλαμηγό με έδρα την Ολλανδία. Παράλληλα, ήδη έχουν αποσταλεί τα πρώτα σημειώματα της εφορίας προς τους 14.000 Έλληνες πολίτες οι οποίοι μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Το ΥΠ.ΟΙΚ. έχει εντοπίσει σε σύνολο 54.000 ατόμων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό από την έναρξη της κρίσης και μετά, 22.000 καταθέτες οι οποίοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν φορολογικά τα ποσά αυτά. Σημειώνεται πως η λίστα αυτή έχει δοθεί στο υπουργείο Οικονομικών από την Τράπεζα της Ελλάδος. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου πάντως δηλώνουν πως η ανταπόκριση των ατόμων που έλαβαν τα πρώτα «ραβασάκια» είναι περιορισμένη. Με λίγα λόγια, οι καταθέτες που ελέγχονται προκειμένου να δικαιολογήσουν τα ποσά που μετέφεραν στο εξωτερικό, δεν προστρέχουν να διευθετήσουν τις εκκρεμότητές τους.
Εντός αυτού του ζοφερού κλίματος που παραπέμπει στην πολιτική κατάσταση που επικρατούσε κατά την περίοδο του 1989, φουντώνει η πολιτική κόντρα καταρχήν μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αλλά και κυρίως μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ισχυρίσθηκε ότι το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος διαθέτει τα μέσα για να διαπιστώσει επακριβώς πότε αφαιρέθηκαν τα ονόματα των συγγενών Παπακωνσταντίνου από τη λίστα Λαγκαρντ. Άφησε δε αιχμές για την διαχείριση της υπόθεσης, λέγοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει κληθεί για να γνωμοδοτήσει επί του θέματος.
Σε αυτά τα πλαίσια η Κουμουνδούρου εξέδωσε χθες επίσημη ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται δριμύτατα κατά του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, αλλά και της οικογένεια Μπόμπολα με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ και τις θέσεις που εκφράζει αυτός ο σταθμός σχετικά με τις ευθύνες ή όχι του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και σε σχέση με τη δανειοδότηση του MEGA με 98 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
«Ερωτήματα προς τον κ. Πρετεντέρη και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA»
Σε χθεσινό του σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Πρετεντέρης, προφανώς εκφράζοντας και τη θέση του τηλεοπτικού σταθμού, αφού δεν υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο, σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.
Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει στοιχεία, ευθύνες, αποδείξεις και ονόματα, ώστε να προκύπτει κάτι που να συνδέει ποινικά τον κ. Βενιζέλο με την υπόθεση και να σταματήσει τους καβγάδες στα τηλεπαράθυρα.
Ενημερώνουμε τον κ. Πρετεντέρη να μην ανησυχεί, διότι σκοπεύουμε να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασής μας. Θα περιμένουμε όμως και από τον ίδιο να μας απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:
- Γνωρίζει άραγε αν στην επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκεται μεταξύ πολλών άλλων και ο «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζεται; Αν το γνωρίζει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει για τα ακριβή ποσά κατάθεσης, καθώς και αν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί νόμιμα στην Ελλάδα;
- Γνωρίζει επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων;
- Τέλος, ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ότι η Τηλέτυπος ΑΕ, σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98εκ. ευρώ;
- Αν ισχύει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει ο έγκριτος δημοσιογράφος αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου ύψους, την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη;
Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις του, στο αποψινό δελτίο του έγκυρου σταθμού».
Aργότερα η «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.» μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ως εξής:
Τα τελευταία 24ωρα διακινούνται διάφορα ψευδή σενάρια τα οποία εμφανίζουν την εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (το ΜEGA CHANNEL δηλαδή) να έχει λάβει ένα τεράστιο τραπεζικό δάνειο, ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ.
Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ τονίζει ότι η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική, αφού το ύψος του δανείου είναι 10 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων εκταμιεύθηκαν στον σταθμό μόνο τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ.
Για να δοθούν δε (από πέντε τράπεζες) τα 8,5 αυτά εκατομμύρια, χρειάστηκε το MEGA CHANNEL να υποθηκεύσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.
Σε ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. αναφέρεται:
"Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. δεν δανείστηκε 98 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα. Το δάνειο (από πέντε τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατομμυρίων, εκ των οποίων εισπράχθηκαν μόνον 8,5 εκατομμύρια -με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών. Οι τράπεζες, μάλιστα, για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατομμύρια απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατομμυρίων, τις οποίες και έλαβαν. Να σημειωθεί ότι του δανείου προηγήθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ"».
6.Η Ελληνική Τραγωδία και οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας ενός λαούΠλησιάζει η Νέμεσις

H Ελληνική Τραγωδία σε αριθμούς. Γι αυτό το έγκλημα υπάρχουν ένοχοι. Και η ώρα της Νέμεσις πλησιάζει. Διαβάστε το απακαλυπτικό κείμενο του Γιώργου Δελαστίκ για τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας ενός λαού...
Ρεζίλι έχει γίνει διεθνώς η Ελλάδα ως η χώρα-κορόιδο που δανείζεται εκατοντάδες δισεκατομμύρια μετατρεπόμενη οικιοθελώς σε υπόδουλο προτεκτοράτο, προκειμένου να πληρώνει ηλιθίως τους κάθε είδους κερδοσκόπους που θησαυρίζουν ξεπουπουλιάζοντάς την! Έχουμε φτάσει ως κράτος στο πρωτοφανές σημείο ξεφτίλας να αποκομίζει κέρδη της τάξης του 40% ή 80% εμπορευόμενη ελληνικά ομόλογα ακόμα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!
Η κυβέρνηση «Κουίσλινγκ» Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη ικετεύει τώρα τους Ευρωπαίους να της δώσουν ως βοήθεια τα … κέρδη (!) που έχει βγάλει η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα.
Δεν υπάρχει κατηγορία κερδοσκόπων που να μην κάνει Πάσχα στην υγεία των Ελλήνων. Στις 21 Δεκεμβρίου 2012 η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ πλήρωσε «στη ζούλα», αθόρυβα, χωρίς κανένας να το πάρει χαμπάρι, στο ακέραιο της τιμής του ένα ομόλογο αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ σε κερδοσκοπικό οίκο – «γύπα» που είχε αρνηθεί να μπει στο «κούρεμα» του Βενιζέλου κι έτσι αποκόμισε κέρδος αστρονομικό. Άλλος οίκος – «γύπας» περιμένει να εισπράξει 240 εκατομμύρια στις 26 Μαρτίου, ενώ ακολουθούν τρεις ακόμη τον Απρίλιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, που θα κάνουν πολύ πιο γερή μπάζα, εισπράττοντας 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Και η ΕΚΤ πάντως θα κάνει πάλι το δικό της πάρτι εις υγείαν των κορόιδων. Στις 20 Φεβρουαρίου θα πάρει ένα πολύ διακριτικό «ορντέβρ» 140 εκατομμυρίων, αλλά και τα δύο κύρια πιάτα θα έρθουν το Μάιο και τον Αύγουστο, οπότε η εθελόδουλη κυβέρνηση της Αθήνας θα πρέπει να πληρώσει στην ΕΚΤ 4,1 και 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ αντιστοίχως – δηλαδή 6 δισ. συνολικά! Δεν θα μείνουν παραπονεμένοι φυσικά και οι υπόλοιποι δανειστές. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει περίπου 2 δισ. ευρώ σε τόκους και το υπόλοιπο του έτους άλλα 4,6 δισεκατομμύρια – δηλαδή πάνω από 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά για τόκους μέσα στο 2013.
Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Στις 11 Ιανουαρίου η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει έντοκα γραμμάτια ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Θα τα αποπληρώσει ή θα αναγκάσει τις ανακεφαλαιοποιημένες ελληνικές τράπεζες να δεχθούν να τα αντικαταστήσουν με νέα έντοκα γραμμάτια. Θα το μάθουμε σε πέντε μέρες, αν και ο αρχικός προγραμματισμός είναι αυτή τη φορά να πληρωθούν τα έντοκα γραμμάτια ώστε να μπορούν να εκδοθούν άλλα μετά από μερικούς μήνες, όταν η κατάσταση γίνει ακόμα πιο ασφυκτική από πλευράς ρευστότητας του Δημοσίου. Δεν ξεχνάμε φυσικά ότι για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, έχουν ήδη εκταμιευτεί 16 δισ. ευρώ και αναμένεται να τους δοθούν μέσα στον Ιανουάριο άλλα 7,2 δισ., ανεβάζοντας το συνολικό ποσό για τις τράπεζες στα 23,2 δισ. ευρώ, τα οποία χρεώνεται ο ελληνικός λαός. Δεν έχουμε επίσης καθαρή εικόνα αυτή τη στιγμή αν τα 11,3 δισ. ευρώ της επαναγοράς των ομολόγων θα υπολογιστούν στις εισροές των δανειακών δόσεων συνολικού ύψους 52,4 δισ., ευρώ που έχει ανακοινωθεί ότι θα λάβει η κυβέρνηση Σαμαρά μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Η ουσία πάντως είναι ότι όλα τα δάνεια πέφτουν καταβόθρα της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, όπως το διαμόρφωσαν τα «δίδυμα της συμφοράς» Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμου – Βενιζέλου και Σαμαρά – Στουρνάρα, οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν τα δεινά που συσσώρευσαν στον ελληνικό λαό.
Το οικονομικό έγκλημα που έχουν διαπράξει είναι ασύλληπτο. Από το Μάιο του 2010 που ο κατάπτυστος Γιώργος Παπανδρέου οδήγησε την Ελλάδα στο καθεστώς εσχάτης υποτέλειας του Μνημονίου μέχρι και το Δεκέμβριου του 2012, δηλαδή μέσα σε μόλις δυόμισι χρόνια, οι αχρείοι αυτοί πολιτικοί εγκληματίες «φέσωσαν» τη χώρα με νέα δάνεια ύψους 182,9 δισ. ευρώ! Πρόκειται για ποσό ασύλληπτο, καθώς σε δυόμισι δανείστηκαν ποσό ίσο …με το ΑΕΠ της Ελλάδας το 2013, το οποίο εκτιμάται στον προϋπολογισμό από την κυβέρνηση ότι θα είναι 183 δισ. ευρώ και πιθανότατα θα είναι μικρότερο! Δανείστηκαν το ΑΕΠ της χώρας σε δύομισι χρόνια υποδουλώνοντας οικονομικά και πολιτικά την Ελλάδα, εξαθλίωσαν τους Έλληνες στερώντας τους μεσοσταθμικά το ένα τρίτο του εισοδήματός τους, κατέλυσαν όλες τις εργασιακές κατακτήσεις και δικαιώματα ενός αιώνα και ως απόρροια αυτής της πολιτικής τους, έχουν φέρει τη χώρα σε κατάσταση ουσιαστικής χρεωκοπίας, κάνοντας ταυτόχρονα πιο πλούσιους τους δανειστές και όλους τους κερδοσκόπους του πλανήτη. Δεν πρόκειται για ανικανότητα εκ μέρους των ηγετών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Πρόκειται για ανελέητη εντολή και απαίτηση των Γερμανών καπιταλιστών να φτωχύνει δραματικά όλος ο πληθυσμός της Ελλάδας, αλλά και της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας κλπ. και εν συνεχεία για συνειδητή επιλογή του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Παπανδρέου και όλης αυτής της αισχρής συνομοταξίας πολιτικών να υλοποιήσουν το γερμανικό στόχο, φορτώνοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο οικονομικό βάρος στα λαϊκά στρώματα, εκπληρώνοντας έτσι το ταξικό μέρος της αποστολής τους.
Όσο ο λαός τους ανέχεται και δεν εξεγείρεται νομίζοντας ότι κάποιο θαύμα θα γίνει και η κατάσταση θα βελτιωθεί με μαγικό τρόπο, οι Γερμανοί και οι ντόπιοι γερμανοτσολιάδες θα λιώνουν αδίστακτα και ανελέητα τους εργαζόμενους, τους νέους, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους. Ή αυτοί ή εμείς – και για την ώρα αυτοί έχουν το πάνω χέρι.
Eφ. ΠΡΙΝ 5 /1/2013
http://denplirono.wordpress.com                       kourdistoportocali

7.Σε αδιέξοδο βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά την κίνηση της Άγκυρας να ξεκινήσει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για υδρογονάνθρακες
Σε αδιέξοδο βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά την κίνηση της Άγκυρας να ξεκινήσει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για υδρογονάνθρακες.
Δυστυχώς μέσα στην καταιγίδα γεγονότων της περασμένης άνοιξης ουδείς έδωσε την απαιτούμενη προσοχή στις αποκαλύψεις του defencenet.gr τον περασμένο Φεβρουάριο, με τις χάρτες των ερευνών στα ανοιχτά των Αδάνων, της Αττάλειας, της Αντιόχειας και της Μούγλας και περιλαμβάνουν κομμάτια ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως της Ρόδου, νότια και ανατολικά της Καρπάθου, νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης καθώς και κομμάτια της κυπριακής ΑΟΖ.
Επίσης ουδείς συγκινήθηκε όταν στις 27 Απριλίου 2012 δημοσιεύθηκαν στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου της 16ης Μαρτίου 2012 για τη χορήγηση στην Τουρκική Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αδειών για έρευνες υδρογονανθράκων (2012/2802, 2012/2968, 2012/2973, 2012/2974, 2012/2975, 2012/1753).
Όταν η Άγκυρα ανακοίνωσε και την άμεση απόκτηση με καθεστώς μακράς μίσθωσης, σκάφους ερευνών από νορβηγική εταιρεία στο οποίο θα σηκώσει την τουρκική σημαία, στην κυβέρνηση κατάλαβαν ότι η Τουρκία δημιουργεί de facto καταστάσεις εκμεταλλευόμενη την αφασία της Αθήνας, την οικονομική καταστροφή που έφεραν στο τόπο η πολιτική και οικονομική ελίτ και πάνω απ'όλα την στρατιωτική αδυναμία της Ελλάδας.
Δεκαοκτώ μήνες έχει να βγάλει τον στόλο το ΓΕΝ στο Αιγαίο και περίπου 12 μήνες έχει να γίνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση μεγάλων μονάδων στο Αιγαίο. Όχι γιατί δεν ήθελαν, αλλά γιατί δεν μπορούσαν. Απλώς δεν υπήρχαν καύσιμα, λιπαντικά κλπ.
Υπό αυτές τις συνθήκες τα περί ΑΟΖ ακούγονταν περισσότερο ως "ανέκδοτο" στους γνωρίζοντες. Και εξ αυτού του λόγου, αλλά και γνωρίζοντες από "πρώτο χέρι" την ικανότητα διαχείρισης μιας κρίσης από την πολιτική ηγεσία, εξ αρχής είχαμε εκφράσει τις έντονες αμφιβολίες μας για την ανακήρυξη ΑΟΖ στην παρούσα χρονική φάση.
Τώρα εμφανίζονται διαρροές που μιλάνε για "μερική ανακήρυξη ΑΟΖ με αποστολή των συντεταγμένων για τα εξωτερικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα Ηνωμένα Εθνη μέσα στους πρώτους μήνες του 2013". Δηλαδή "ολίγον έγκυος".
Μόνο και μόνον αυτή η διαδικασία διαρροών και προθέσεων μας πείθει για την ελαφρότητα διαχείρισης του όλου θέματος και την άγνοια κινδύνου, αλλά και διαδικασιών άσκησης υψηλής γεωστρατηγικής πολιτικής.
Το ανέκδοτο που λέει "Που πας βρε Καραμήτρο" είναι απόλυτα περιγραφικό της όλης κατάστασης, έστω και αν οι υπερασπιστές της άποψης υποστηρίζουν ότι "Η Τουρκία είναι απασχολημένη με την Συρία και δεν θα επιχειρήσει επιθετικές κινήσεις".
Είναι έτσι; Εν μέρει, ναι.
Ήδη για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια από την ημέρα κατάρριψης του τουρκικού RF-4E στις 22 Ιουνίου 2012 μέχρι και τώρα έχει μειωθεί κατά 70% η δραστηριότητα της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο. Πληροφορίες του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν μετακίνηση από το Μπαλίκεσιρ και την Μπαντίρμα τουλάχιστον τεσσάρων Μοιρών τουρκικών μαχητικών, προς τα αεροδρόμια του νότου.
Επίσης υποστηρίζεται ότι "Οι ΗΠΑ δεν είναι αρνητικές στην κίνηση αυτή" που ερμηνεύεται ότι μπορεί να υπάρξει υποστήριξη από την Ουάσιγκτον.
Μπορεί κανείς Έλληνας να εμπιστευθεί τις ΗΠΑ όταν τίθεται θέμα επιλογής μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας; Η ιστορία λέει "Όχι".
Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν με ακρίβεια την κατάσταση των ΕΔ και ειδικά του Ναυτικού και της Αεροπορίας, αφού παιχνίδια τύπου ΑΟΖ θέλουν "άλλα κόλπα": Θέλουν μονάδες επιφανείας μεγάλου εκτοπίσματος με ισχυρά α/α ραντάρ και κυρίως α/α βλήματα άμυνας περιοχής, θέλουν αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, θέλουν σύστημα επιτήρησης, θέλουν δορυφορικές επικοινωνίες και δορυφορική επιτήρηση, θέλουν μαχητικά που να μπορούν να περιπολούν για 60' επάνω από την περιοχή που προστατεύουν σε αποστολές CAP ή αεροσκάφη-τάνκερ για ανεφοδιασμό των μαχητικών κλπ κλπ.
Τι απ'όλα αυτά έχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις; Τίποτα!
Αλλά είναι αστεία και η προσπάθεια περί "μερικής ανακήρυξης ΑΟΖ".
Νομίζουν ότι θα έχει διαφορά η αντίδραση της Τουρκίας σε μερική ή κανονική ανακήρυξη; Πλανώνται πλάνην οικτράν.
Βέβαια να πούμε ότι αν υπήρχε ένα σοβαρό και όχι φοβικό υπουργείο Εξωτερικών και πυγμή/αποφασιστικότητα σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ηγεσίας, όλα γίνονται.
Παράδειγμα η Κύπρος, που αντιμετωπίζει σοβαρότερο πρόβλημα ασφάλειας από την Ελλάδα, έχει πολύ πιο αδύναμες ένοπλες δυνάμεις από την Ελλάδα, αλλά δεν δίστασε να προχωρήσει στην άσκηση του δικαιώματός της.
Άρα το πρόβλημα δεν είναι μόνο ύπαρξης μέσων. Είναι - κυρίως - πρόβλημα πολιτικής βούλησης...
Να πούμε κι ένα τελευταίο: Στο Μαξίμου έχουν αντιληφθεί το κενό μέσων που υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και για πρώτη φορά από το 2005 εκφράζονται θέσεις που δείχνουν πρόθεση να κλείσουν όσο πιο άμεσα γίνεται, τουλάχιστον μερικώς, αυτά τα κενά...
defencenet

8.Δυναμικές πρωτοβουλίες για το Μακεδονία Παλλάς
Γράφει ο Κώστας Μαργαρίτης
Ο διοικητής του ΙΚΑ αποφάσισε να προχωρήσει στο διαγωνισμό για την ενοικίαση του γνωστού ξενοδοχείου, «με συνοπτικές διαδικασίες». Οι υπάλληλοι πιστοί και αφοσιωμένοι στα καθήκοντά τους, ξεπέρασαν πολλές φορές και τις δυνατότητές τους για να παραμείνει το ξενοδοχείο ανοικτό, να λειτουργεί επαγγελματικά και να εξυπηρετεί τους πελάτες του.
Ο διαγωνισμός θα πρέπει να αναδείξει Έλληνα επιχειρηματία, που θα έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων μονάδων, να πληρώνει τους εργαζόμενους του με συνέπεια και όχι με μισθούς πείνας, να έχει δώσει δείγματα γραφής της δουλειάς του στη Θεσσαλονίκη και να μπορεί να κάνει επενδύσεις στο παραμελημένο και απαξιωμένο Μακεδονία Παλλάς.
Ορισμένοι προσπάθησαν να προχωρήσουν και πάλι στη γνωστή εφαρμογή της απευθείας ανάθεσης, αλλά όπως είναι γνωστό το ενδιαφέρον μας για τις τύχες των εργαζομένων και του ξενοδοχείου-συμβόλου της Θεσσαλονίκης παραμένει έντονο εδώ και ένα χρόνο και δεν τους επέτρεψε να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο που είχαν στο μυαλό τους.
Ξημερώνει μια νέα ημέρα για το ξενοδοχείο, αρκεί οι «εγκέφαλοι» του ΙΚΑ να αισθανθούν το βάρος των ευθυνών τους και να αξιολογήσουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις προτάσεις που θα κατατεθούν.
Η περυσινή λογική, των 5000 ευρώ μηνιαίως-δώρο, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο χώρο των ξενοδόχων και είχε ως θύματα τους εργαζομένους. Οι περισσότεροι είδαν το δρόμο της απόλυσης, κάποιοι εκβιάστηκαν να ακολουθήσουν σπαστά ωράρια και οι υπόλοιποι συμβιβάστηκαν με τη 4ωρη απασχόληση.
Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν και να απομονωθούν όσοι τα εφαρμόζουν στις επιχειρήσεις τους.
Η Θεσσαλονίκη μας, πόλη τουριστική, έχει ανάγκη το συγκεκριμένο ξενοδοχείο τώρα που κάνει τη στρατηγική της επίθεση για τη προσέλκυση τουριστών από το εξωτερικό. Με σωστή διοίκηση, με αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και με επενδύσεις, η πόλη μπορεί να διεκδικήσει στην αγορά του τουρισμού το μερίδιο που της αναλογεί.
9.Η Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων με οδηγίες της Τρόικας
Γράφει ο Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Πληροφορούμεθα ότι το Συμβούλιο Άμυνας, βάσει των οδηγιών του 3ου Μνημονίου, προβαίνει σε νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, που βάση έχει τον χαμηλότερο προϋπολογισμό των τελευταίων σαράντα χρόνων για την Άμυνα της Χώρας.
Παράλληλα παρακολουθήσαμε, προ ημερών τον Αξιότιμο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξή του (Πρώτο Θέμα) να λέει: «Η Νέα Δομή των Ε.Δ.διαμορφώθηκε σε στενή συνεργασία με την Στρατιωτική ηγεσία και είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με το Εθνικό Αμυντικό Δόγμα της χώρας και παρακολουθεί τα ζητούμενα του 21ου αιώνα, για ένα σύγχρονο στράτευμα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της χώρας μας κ.λπ.».
Όχι, δεν είναι έτσι, σας έδωσε εντολή η Τρόικα και εσείς βάλατε το μαχαίρι στο λαιμό της Στρατ. Ηγεσίας.
Οι Σκεπτόμενοι Έλληνες νοιώθουμε θλίψη, πικρία, απογοήτευση και καταπάτηση του Εθνικού μας φιλότιμου και με μόνιμη κατήφεια, όταν σκεπτόμαστε ότι τρεις υπάλληλοι διεθνών τοκογλυφικών τραπεζών καθορίζουν το Αμυντικό δόγμα της πατρίδος μας, άσχετα με τις εθνικές ανάγκες μας. Έλεος κύριοι, σεβαστείτε αυτή την χώρα που έγραψε Ιστορία στα πεδία των Μαχών, εκπλήσσοντας ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Διαφυλάξετε κύριοι της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας ως κόρην οφθαλμού, είναι η τελευταία μας Ελπίδα και η μοναδική ελπίδα του Έθνους, στις δύσκολες αυτές στιγμές, καθ’ όσον ένας από τους σοβαρότερους κινδύνους για την ακεραιότητα της Πατρίδος είναι οι βλέψεις της σημερινής Τουρκίας (βλέπε Θράκη και Αιγαίο). Η Τουρκία έχει σήμερα, 80 προγράμματα εν εξελίξει ανάπτυξης και ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεών της, νομίζω δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο.
Είναι πολύ ανησυχητικά αυτά που ακούγονται και λέγονται τελευταία.
Με θλίψη παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα «…εν τούτοις σε περίπτωση αποτυχίας θα ληφθούν επί πλέον μέτρα… αλλά από περικοπές περιττών δαπανών, στις οποίες συμπεριέλαβε, ως προτεραιότητα, τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες. Ερωτηματικό βέβαια ποιες θεωρεί περιττές δαπάνες. Εδώ που έφθασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, μία περαιτέρω μείωση αμυντικών δαπανών, εάν δεν είναι προδοσία της άμυνας της πατρίδος, είναι οπωσδήποτε ανικανότητα του Υπουργείου να εισπράξει από αυτούς που καρπώθηκαν τα τεράστια χρηματικά ποσά κατά την ξέφρενη χρονική περίοδο 1981-2010
Όσο θα είστε απλοί διαχειριστές των τοκογλύφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνον, τίποτε δεν μπορείτε να προσφέρετε στον Ελληνικό Λαό, παρά να καταντήσετε την χώρα μας χειρότερη από την Βουλγαρία
Διότι αφ’ ενός, δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας εξασφαλίζει την ακεραιότητα της πατρίδος μας από επιβουλείς, ούτε από την πλημμυρίδα των μεταναστών και αφ’ ετέρου δεν θα σας επιτρέψει να περικόψετε εξοπλιστικά των οποίων οι προμήθειες γίνονται από Ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι, είναι βέβαιο πλέον ότι οποιαδήποτε μελλοντική περικοπή στην άμυνα θα γίνει είτε από τις πενιχρές αποδοχές του Στρατιωτικού προσωπικού, είτε με εγκληματικά δραστική μείωση της οροφής των Ενόπλων Δυνάμεων
Υπ’ όψιν στην Βουλγαρία το Δ.Ν.Τ. επέβαλε την δραστική μείωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και το κλείσιμο όλων των Εργοστασίων Παραγωγής πολεμικού και λοιπού Υλικού για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δηλαδή ουδεμία παραγωγή στον τόπο μας, τα πάντα θα αγοράζονται από τις κεντρικές Ευρωπαϊκές Χώρες που παράγουν στρατιωτικό υλικό και μέσα.
Έτσι μειώθηκε η οροφή του Βουλγαρικού Στρατού από 120.000 σε 30.000, αποστρατεύτηκαν στελέχη, κυρίως μικρών βαθμών, που βρέθηκαν στην κυριολεξία στον δρόμο, καταφεύγοντας σε ευκαιριακές χειρωνακτικές εργασίες. Το δε κλείσιμο των εργοστασίων γιγάντωσε έτι περαιτέρω το μεγάλο πρόβλημα της γείτονος χώρας. Η Βουλγαρία όμως δεν έχει προβλήματα με τους γείτονες[Αιγαίο, Θράκη, Τσάμηδες, Σκόπια κλπ
Αξιότιμε κ. Υπουργέ οποιαδήποτε υποδούλωση της χώρας μας, έχει πάντοτε χρόνο λήξεως, η οικονομική όμως υποδούλωση δεν έχει χρόνο λήξεως, διότι επακολουθούν εθνικές συνέπειες. Σκεφθείτε από την στοιχειώδη οικονομική υποδούλωση της χώρας μας το 1897, χρειάστηκε να περάσουν 100 χρόνια για να απαλλαγεί η χώρα μας και εκείνο γιατί στο διάστημα αυτό βρέθηκαν άξιοι ηγέτες, που κατένειμαν και τα κέρδη και τα βάρη εξ ίσου στον Ελληνικό λαό, ανάλογα με το βαλάντιο ενός εκάστου. Αλλά παράλληλα έτριξαν τα δόντια τους και προς τους τότε διεθνείς τοκογλύφους.
«Ποτέ μια Δημοκρατία δεν σταθεροποιήθηκε, όταν εναντιώθηκε στους πόθους του λαού. Οι Δημοκρατίες που διατηρήθηκαν και ακμάσανε είχαν πάντοτε τρία βάθρα, Άξιους Ηγέτες, Δικαιοσύνη και Ισχυρό Στρατό» (ΝΙΚΟΛΟ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου