Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Έκρηξη σε αποθήκη όπλων στη νότια Βαγδάτη λόγω καύσωνα


ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
Έκρηξη σε αποθήκη όπλων στη νότια Βαγδάτη λόγω καύσωνα
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
pentapostagma.gr
          Εκρήξεις σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής(26/7) σε αποθήκη όπλων της ομοσπονδιακής Αστυνομικής Δύναμης του Ιράκ, στα νότια προάστια της Βαγδάτης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού και των πλημμελών συνθηκών αποθήκευσης, ανακοίνωσε ο Στρατός. Πολλές εκρήξεις ακούστηκαν στη Βαγδάτη.
          Πηγές των Υπηρεσιών Ασφαλείας ανέφεραν ότι η αποθήκη, η οποία αποτελεί μέρος Στρατιωτικής Βάσεως που χρησιμοποιείται από την Αστυνομία καθώς και από παραστρατιωτικές δυνάμεις, ήταν εκείνη που είχε πιάσει φωτιά πέρυσι τον Αύγουστο. Η φωτιά αυτή επίσης πυροδότησε εκρήξεις που ακούστηκαν σε όλη τη Βαγδάτη και προκάλεσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 29 άλλων.
          Ιρακινές παραστρατιωτικές ομάδες με διασυνδέσεις με το Ιράν απέδωσαν πέρυσι σειρά εκρήξεων στις αποθήκες όπλων τους και σε βάσεις τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ καθώς κλιμακωνόταν η ένταση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης. Η δολοφονία από τις ΗΠΑ του πανίσχυρου Ιρανού Υποστρατήγου Κασέμ Σολεϊμανί και του Ιρακινού ‘Αμπου Μάχντι αλ Μουχάντις, Επιχειρησιακού Αρχηγού παραστρατιωτικής οργάνωσης σε πυραυλική επίθεση στη Βαγδάτη τον Ιανουάριο, ενέτεινε τον κίνδυνο το Ιράκ να μετατραπεί σε πεδίο μάχης στη σύγκρουση μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Τεχεράνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου