Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (28/9/2019)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (28/9/2019)
     Στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα συνολικά, για το κέντρο της πόλης. Από Βαρδάρι μέχρι Σιντριβάνι, και από Εγνατία μέχρι θάλασσα. Κανείς δεν αμφιβάλλει πως οι πεζόδρομοι ομορφαίνουν την περιοχή, όμως συγχρόνως επιβαρύνουν την κυκλοφορία. Στη Μητροπόλεως, γίνεται το «έλα να δείς». Τρείς λωρίδες κυκλοφορίας, η μία για παρκάρισμα και η άλλη για λεωφορεία ( και περνούν πολλές γραμμές). Μένει μια λωρίδα για τα υπόλοιπα. Δεν φτάνει με τίποτα! Άντε να διπλοπαρκάρει κάποιος «για δύο λεπτά…» και ο δρόμος έκλεισε! Έχει σημασία εάν τον γράψει η Τροχαία ή του πάρουν τις πινακίδες; Το κακό έχει γίνει… Μόνιμο το πρόβλημα! Στην Λεωφόρο Νίκης ( παραλία), τρείς λωρίδες. Μέχρι πέρσι, η μία για παρκάρισμα. Πέρσι απαγορεύτηκε, η απαγόρευση κράτησε 5-6 μήνες, αλλά πλέον τα ΙΧ κτλ ξαναπαρκάρουν εκεί. Βέβαια, κατά τη γνώμη μου, το όφελος ήταν μικρό με την απαγόρευση, όμως ένα διπλοπαρκαρισμένο αρκεί για να φέρει το μποτιλιάρισμα. Και επειδή όλος ο δρόμος είναι γεμάτος από μπάρ κτλ, διπλοπαρκαρισμένα υπάρχουν πολύ συχνά… Οπότε, γίνεται «χαμός»! Για την Εγνατία, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, εάν πρώτα δεν τελειώσουν τα έργα του Μετρό, περίπου το 2028… Μέχρι τότε το δράμα παραμένει. Κατά μήκος της πόλης, υπάρχουν η Αγίου Δημητρίου (προβλήματα από Διοικητήριο μέχρι Τοτρκικό προξενείο), η Εγνατία, η Τσιμισκή ( χωρίς ουσιαστικά προβλήματα), η Μητροπόλεως και η Λεωφόρος Νίκης.Αυτούς τους δρόμους έχουμε, με αυτούς θα πορευτούμε. Άλλο δεν γίνεται. Ας μην θέλουμε ταχύτητες 80 χιλιομέτρων μέσα στην πόλη, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Ας μην θέλουμε να κατεβαίνουμε στο κέντρο με το ΙΧ και να το παρκάρουμε εκεί ου θέλουμε, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Χρειάζεται αφ’ ενός έλεγχος και αφ’ ετέρου συνειδητοποίηση των προβλημάτων από τους Θεσσαλονικείς, ώστε να μην επιτείνουν το περιστασιακά κυκλοφοριακό χάος…. Όσο για τα «κολονάκια» στους δρόμους, τα περισσότερα φαίνεται πως τα είχαν περίσσεμα, και τα έβαλαν όπου τους κατέβηκε! Μελέτη επιστημόνων…. Όμως, ένα πτυχίο, έστω και ένα μεταπτυχιακό δεν σε κάνει και επιστήμονα.
------------------------------------------
    Περιμέναμε να μας πεί η Κομισιόν πως οι Έλληνες μαθητές υστερούν κατά 30% περίπου, ακόμα και στην ανάγνωση; Από την μία τα ολέθρια μέτρα κατά της παιδείας ( όπως τα έκαναν οι συριζαίοι και όχι μόνο…) από την άλλη η τεχνολογική «πρόοδος» ( κινητά, τάμπλετ. η/υ κτλ) καταφέρνουν να κάνουν τα παιδιά να μην χρησιμοποιούν το μυαλό τους για τίποτα άλλο εκτός από αυτά. Η διδασκαλία, αντί να βελτιωθεί, χειροτέρεψε. Το βιβλίο γενικώς, πάει σε αχρηστία ή σε μουσειακό έκθεμα. Το χαρτί και το μολύβι, απουσιάζουν από τις φυσικές επιστήμες και τα μαθηματικά ( ιδίως από αυτά) Τι περιμένατε να γίνει;;;;;
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου