Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Δημόσια εκτέλεση με λιθοβολισμό για γκέι και μοιχούς προβλέπει νέος νόμος στο Μπρουνέι


Δημόσια εκτέλεση με λιθοβολισμό για γκέι και μοιχούς προβλέπει νέος νόμος στο Μπρουνέι
https://www.iefimerida.gr
    Σάλο διεθνώς έχει προκαλέσει η εφαρμογή νέων νόμων από την ερχόμενη εβδομάδα στο Μπρουνέι που προβλέπουν την δημόσια εκτέλεση διά λιθοβολισμού gay και μοιχών.
    Τα μέτρα στο μικρό βασίλειο της νοτιοανατολικής Ασίας προβλέπουν ακόμη και την αποκοπή ενός χεριού και ενός ποδιού στους καταδικασθέντες για κλοπή και θανατική ποινή για τους ενόχους για σοδομισμό και βιασμό.
    Το Μπρουνέι -βρετανική αποικία μέχρι το 1984- έχει υιοθετήσει μια συντηρητικότερη εκδοχή του Ισλάμ τα τελευταία χρόνια και από το 2014 άρχισε να εφαρμόζει το μουσουλμανικό νόμο της Σαρία κατ’ εντολή του σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ, ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με προσωπική περιουσία περί τα 20 δισ. δολάρια.
    Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησαν την άμεση απόσυρση των νέων νόμων, που αφορούν μόνον στους μουσουλμάνους υπηκόους του βασιλείου, οι οποίοι αποτελούν τα δύο τρίτα του πληθυσμού. «Η νομιμοποίηση τέτοιων ωμών και απάνθρωπων ποινών είναι από μόνη της αποκρουστική», είπε εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας προσθέτοντας ότι ορισμένα από τα αδικήματα που στοχοποιούνται «δεν θα έπρεπε καν να θεωρούνται έγκλημα, όπως το συναινετικό σεξ μεταξύ ενηλίκων του ίδιου φύλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου