Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Απίθανη δικαστική υπόθεση: Μήνυσε τον προϊστάμενο επειδή αεριζόταν συνεχώς -Ζητά 1,28 εκατ. δολάρια


Απίθανη δικαστική υπόθεση: Μήνυσε τον προϊστάμενο επειδή αεριζόταν συνεχώς -Ζητά 1,28 εκατ. δολάρια
Newsroom iefimerida.gr
    Μια μήνυση για bullying στον εργασιακό χώρο κάθε άλλο παρά σπάνια είναι, δυστυχώς. Αλλά όταν αυτό γίνεται επειδή ο προϊστάμενος... αερίζεται διαρκώς, τότε σίγουρα η υπόθεση γίνεται ιδιαίτερα ασυνήθιστη.
    Κι όμως, ο Ντέιβιντ Χιγκστ πήγε στα δικαστήρια της Αυστραλίας τον πρώην προϊστάμενό του, Γκρεγκ Σορτ, κατηγορώντας τον ότι «σήκωνε τα οπίσθιά του και αεριζόταν» μπροστά του έως και έξι φορές την ημέρα! Ο Χιγκστ τον κατηγορεί για bullying και ζητά αποζημίωση ύψους 1,28 εκατ. δολαρίων από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν.
    Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτόρια έκρινε ότι αυτή η- αηδιαστική αναμφίβολα- συνήθεια του προϊσταμένου δεν συνιστά bullying. Ομως, ο Χιγκστ δεν το βάζει κάτω και έκανε έφεση. Ο 56χρονος υποστηρίζει ότι η πρακτική του Σορτ του προκάλεσε «σοβαρό στρες».
    «Καθόμουν γυρισμένος προς τον τοίχο και έμπαινε στο δωμάτιο, που ήταν μικρό και χωρίς παράθυρα. Αεριζόταν πίσω μου και έφευγε. Το έκανε 5-6 φορές την ημέρα», δήλωσε ο Χιγκστ. Στην ακροαματική διαδικασία ο «κατηγορούμενος» είχε υποστηρίξει ότι δεν θυμόταν να έκανε κάτι τέτοιο κοντά στον 56χρονο, αλλά παραδέχθηκε ότι «ίσως το έκανα 1-2 φορές». Τόνισε όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν το έκανε με πρόθεση να τον αναστατώσει ή να τον ενοχλήσει.
    Πάντως, ο 56χρονος ισχυρίζεται ότι ο προϊστάμενός του τα έκανε όλα αυτά για να τον ξεφορτωθεί. Το δικαστήριο θα αποφασίσει για την υπόθεση την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου