Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ «ΝΟΤΟΡΙΟΥΣ» (1946)


ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ
ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ  «ΝΟΤΟΡΙΟΥΣ» (1946)
   Τα πρώτα χρόνια της νιότης μας, ο κινηματογράφος ήταν μια βασική διασκέδαση, ατομική,  με την παρέα, αλλά και οικογενειακή. Ξέραμε το είδος των ταινιών που παίζει κάθε κινηματογράφος, και διαλέγαμε ανάλογα. Τότε, οι κινηματογράφοι Β΄Προβολής έβαζαν δύο έργα, και ανάλογα με τον κινηματογράφο ήταν αξιόλογα.
    Το «ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ» θα προβάλει δύο παλιές ταινίες την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, αριστουργήματα της παγκοσμίου παραγωγής.
   Θα είναι ταινίες δράσεως ( περιπέτειες, ιστορικές, γουέστερν, αστυνομικές) κυρίως από 1940 μέχρι 1970. Αξίζει να τις δούμε!
  Για σήμερα, έχουμε την ταινία του 1946 «ΝΟΤΟΡΙΟΥΣ» (Notorious)
    Μετά την καταδίκη του πατέρα της για εσχάτη προδοσία εις βάρος των Η.Π.Α., η Αλίσια Χούμπερμαν (Ίνγκριντ Μπέργκμαν) πνίγει τον πόνο της στο αλκοόλ και τους άνδρες. Ένα βράδυ συναντά τον πράκτορα Ντέβλιν (Κάρι Γκραντ), ο οποίος την πείθει να συνεργαστεί με τις μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. προκειμένου να εξαρθρώσουν μια σπείρα Ναζί οι οποίοι δρουν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ο έρωτας της Αλίσια για τον Ντέβλιν, καθώς και η αγάπη της για την Αμερική, μια χώρα την οποία αισθάνεται ότι ο πατέρας της πρόδωσε, την ωθούν να δεχτεί την αποστολή. Έτσι η Αλίσια και ο Ντέβλιν πηγαίνουν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου εκείνη συναντά δήθεν τυχαία ένα από τα μέλη της σπείρας, τον Άλεξ Σεμπάστιαν (Κλοντ Ρέινς), που ήταν φίλος του πατέρα της και ερωτευμένος μαζί της. Προκειμένου να αποσπάσει ενοχοποιητικά στοιχεία για τη δραστηριότητα της σπείρας, η Αλίσια δέχεται να παντρευτεί τον Σεμπάστιαν, ο οποίος της κάνει πρόταση γάμου παρά το γεγονός ότι η μητέρα του δεν την εγκρίνει για νύφη. Όταν η Αλίσια κι ο Ντέβλιν ανακαλύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία...Η συνέχεια της ταινίας του Άλφρεντ Χίτσκοκ επί της οθόνης....
Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Ηθοποιοί: Κάρυ Γκράντ, Ίγκριντ Μπέρκμαν, Αλέξης Μινωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου