Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Δήμαρχος Πωγωνίου για τη συμπλοκή στα ελληνο-αλβανικά σύνορα: «Τα έχουν κάνει "σουρωτήρι" οι Αλβανοί- Ζητάμε ενισχύσεις»


Δήμαρχος Πωγωνίου για τη συμπλοκή στα ελληνο-αλβανικά σύνορα: «Τα έχουν κάνει "σουρωτήρι" οι Αλβανοί- Ζητάμε ενισχύσεις»
    "S.O.S" εξέπεμψε ο Δήμαρχος Πωγωνίου μετά την χτεσινή μάχη που δόθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα με τις σφαίρες να πέφτουν "βροχή". Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη ο δήμαρχος του δήμου Πωγωνίου, Κωνσταντίνος Καψάλης, ζητώντας επειγόντως ενισχύσεις.
Ο κ. Καψάλης αναφέρει:
     «Το χθεσινό περιστατικό με τον τραυματισμό αστυνομικού της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και το θάνατο ενός εκ των διακινητών, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο, με τον πιο τραγικό τρόπο, την ελλιπή φύλαξη στα χωριά του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου.
    Τα περισσότερα χωριά έχουν μετατραπεί σε διόδους διακίνησης ναρκωτικών με τα κυκλώματα να δρουν χωρίς φόβο καθώς γνωρίζουν την αδυναμία επαρκούς φύλαξης της περιοχής» 
   «Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων και παραμεθορίων χωριών» λέει «ζουν καθημερινά με το φόβο τόσο των ληστρικών επιθέσεων όσο και των "συναντήσεων" με τις ομάδες κακοποιών και κάθε είδους λαθρεμπόρων που χρησιμοποιούν δρόμους και μονοπάτια για τις συναλλαγές τους.
    Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, για μία ακόμη φορά, και επανερχόμαστε στο πάγιο αίτημά μας για αύξηση της αστυνόμευσης στην παραμεθόρια περιοχή.
    Δεν επιτρέπουμε να μετατραπεί το Πωγώνι σε "αρένα" εγκληματικών ενεργειών και ελεύθερης διέλευσης κάθε είδους ομάδων κακοποιών.
    Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας στην κατεύθυνση εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους».
Ένας 39χρονος νεκρός, ένας αστυνομικός στο Νοσοκομείο, 166 κιλά χασίς και δύο Καλάσνικοφ!
    Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα και εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών που τραυματίστηκε ελαφρά κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με Αλβανούς κακοποιούς που μετέφεραν ναρκωτικά.
    Οι αστυνομικοί δέχθηκαν τα πυρά από τα Καλάσνικοφ των Αλβανών όταν περιπολούσαν πεζοί σε δύσβατη περιοχή της Βήσσανης. Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών ένας Αλβανός ηλικίας 39 ετών έχασε την ζωή του. Οι Αλβανοί εγκατέλειψαν στο σημείο της συμπλοκής δύο όπλα Καλάσνικοφ και 166 κιλά χασίς. Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη αναφέρει το epiruspost.gr.
    Στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την αιματηρή συμπλοκή αναφέρεται:
    Χθες (22-11-2018) το απόγευμα, στο πλαίσιο εξακρίβωσης πληροφορίας για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών μέσω της Ελληνοαλβανικής μεθορίου στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κινούμενοι πεζή σε δύσβατη δασική περιοχή της Βήσσανης Πωγωνίου, δέχθηκαν αιφνίδια πυρά πολεμικού τυφεκίου kalashnikov.
    Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα 39χρονος αλλοδαπός και αμυδρά αστυνομικός.
    Στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6) ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν (13) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (166) κιλών και (200) γραμμαρίων καθώς και δύο πολεμικά τυφέκια Kalashnikov.
    Παθών αστυνομικός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».
    Στην ευρύτερη περιοχή διεξάγεται αστυνομική επιχείρηση προς εντοπισμό και σύλληψη έτερων δραστών ενώ συλλέγεται προανακριτικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου