Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Γιατί η Τουρκία έχει.. Γραμμένη την Ελλάδα στα.. Όπλα της


https://hellasbelowzero.blogspot.com
    Ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης και ο Θεόδωρος Καρυώτης καθηγητής πανεπιστημίου του Maryland έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδος τον Δεκέμβριο του 2010, σχετική με το νομικό καθεστώς που διέπει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και ιδιαίτερα αυτό της οριοθέτησης στο Καστελόριζο. Μέρος της επιστολής:
    «Η δια μονομερούς δηλώσεως δημιουργία της κυπριακής (ΑΟΖ) το 2004 από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο ήταν πραγματικά ηγετική κίνηση. Αν και η Τουρκία διεμαρτυρύθη, η απόφαση έγινε αμέσως αποδεκτή και από την ΕΕ και από τις ΗΠΑ. Επανειλημμένες προσεγγίσεις του όμως προς την Ελληνική πλευρά, να οριοθετήσει μαζί με την Κύπρο την ΑΟΖ, του έμειναν αναπάντητες. Η πρόσφατη απόφαση της μεγαλονήσου να οριοθετήσει την ΑΟΖ με το Ισραήλ δεν αφήνει πλέον καμία δικαιολογία στην Ελλάδα να μην ασκήσει τα νόμιμα δικαιωματά της. Εδώ και 30 χρόνια η χώρα μας επιμένει ότι η μοναδική διαφορά με την Τουρκία - η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου - είναι νομικής φύσης. Η έννοια της υφαλοκρηπίδας όμως έχει, εδώ και 25 χρόνια, υπερκεραστεί απ' αυτή της ΑΟΖ………….». 
Ολόκληρη η επιστολή στο link: https://www.pronews.gr/…/16644_bmarkezinis-th-karyotis-anoi
    Η.. μικρά Κύπρος, (
που κείται.. μακράν), τόλμησε (το αυτονόητο) να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, και ήδη πραγματοποιούνται γεωτρήσεις για εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της, παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας.
    Η.. μαμά Ελλάς δεν τολμά να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, γιατί οι κυβερνήτες της, (
προκειμένου να κρατούν τις καρέκλες τους - γιατί να.. μπλέξουν αυτοί), όχι μόνο πέταγαν το μπαλάκι στους επόμενους και οι επόμενοι στους επόμενους, αλλά και.. κατάφεραν να φαλιρίσουν την χώρα, αποδυναμώνοντας την αμυντικά. Έτσι η Τουρκία.. σφαλιάρα με σφαλιάρα, ιδιαίτερα μετά την ήττα στα Ίμια, (θεωρώντας ότι έχει να κάνει με νεοραγιάδες), έχει.. χάσει κάθε μέτρο και διεκδικεί το μισό Αιγαίο, αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδος σε 130 νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Γαύδου, θεωρεί.. κατεχόμενα 25 ελληνικά νησιά μεταξύ των οποίων κατοικημένα (Οινούσες, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι κ.ά) και οριοθετεί αυθαίρετα την δική της ΑΟΖ στην ανατολική μεσόγειο.. τρώγοντας την ΑΟΖ της Ρόδου, Καρπάθου, Κρήτης, Κύπρου και.. χαρίζοντας ΑΟΖ σε Λίβανο, Ισραήλ, Αίγυπτο και Λιβύη, (βλέπε χάρτες).
    Η πολιτική κατευνασμού (του θηρίου) και η παθητική στάση στις τουρκικές προκλήσεις, (στη βάση της μη άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων επί δεκαετίες), έφερε αυτά τα αποτελέσματα που αντιμετωπίζει τώρα η χώρα. Αν η Ελλάδα δεν αντιδράσει, (και με στρατιωτικά μέτρα αν αποτύχουν τα διπλωματικά), τότε όχι μόνο θα δημιουργηθούν τετελεσμένα σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της, αλλά και θα δοθεί το.. πράσινο φως στην Τουρκία να προχωρήσει στην σταδιακή υλοποίηση όλου του επιθετικού σχεδιασμού της για τον διαμελισμό της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου