Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Τσέπωσε 64.000 ευρώ εισπράττοντας για χρόνια την σύνταξη της νεκρής μάνας της


Τσέπωσε 64.000 ευρώ εισπράττοντας για χρόνια την σύνταξη της νεκρής μάνας της
    Ποινή κάθειρξης 5 χρόνων και διετή στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε μια γυναίκα από τα Φιλιατρά, η οποία εισέπραττε έως το 2011 τη σύνταξη του ΕΦΚΑ για λογαριασμό της νεκρής, από το 2002, μητέρας της.
    Η κατηγορούμενη, προσφέρθηκε να αποζημιώσει το ΕΦΚΑ αποδεχόμενη να κατασχεθεί για λογαριασμό του εν λόγω φορέα ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας της σε περιοχή της Αττικής. Ωστόσο, η διευθύντρια της υπηρεσίας του ΕΦΚΑ στην Κυπαρισσία, καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας, δήλωσε ότι το εν λόγω ακίνητο διαπιστώθηκε -
δύο φορές μάλιστα, το 2013 και το 2015- ότι δεν υφίσταται ως ιδιοκτησία της κατηγορουμένης, παρά τον ισχυρισμό που προέβαλε η υπεράσπιση ότι είναι εγγεγραμμένο στο Κτηματολόγιο.
    Ακόμα, το στέλεχος του ΕΦΚΑ πρόσθεσε ότι, η κατηγορούμενη δεν ενημέρωσε την υπηρεσία της για τον θάνατο της μητέρας της το 2002 και συνέχισε να εισπράττει τη σύνταξή της κάθε μήνα μέχρι και το 2011.   Μάλιστα, επικαλέστηκε και την αναλυτική κατάσταση που παρείχε στην υπηρεσία της η τράπεζα από την κίνηση του επίμαχου λογαριασμού, στον οποίο η κατηγορούμενη ήταν συνδικαιούχος με τη μητέρα της.
    Συνολικά, η κατηγορούμενη είχε εισπράξει τα 9 αυτά χρόνια
64.000 ευρώ ενώ μαζί με τους τόκους, θα πρέπει να επιστρέψει 170.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου