Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΡΤΖΟΥ


ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΡΤΖΟΥ
Νικόλαος Μέρτζος
    Αύριο Κυριακή 25 Νοεμβρίου συνέρχεται η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών προκειμένου να κρίνει κυριαρχικά μεταξύ άλλων την αίτηση που έχουν υποβάλει στο Ειρηνοδικείο 44 εταίροι της με τις γνωστές βαρύτατες συκοφαντίες σε βάρος του Διοικητικού Συμβουλίου και του τέως Προέδρου Νικολάου Ι. Μέρτζου για την Συμφωνία των Πρεσπών. Η προσέλευση προβλέπεται μαζική.
    Εντωμεταξύ είκοσι εταίροι από τους 44, που φέρονται να έχουν υπογράψει την αίτηση, έχουν δηλώσει χωριστά με γραπτή ατομική αναφορά τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο ότι:
        Α) Υπέγραψαν εξουσιοδότηση για να ζητηθεί απλώς η σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.
        Β) Αγνοούσαν και αποκηρύσσουν όσες συκοφαντίες προσέθεσαν εκ των υστέρων όσοι συνέταξαν και υπέβαλαν την αίτηση.
    Οι εν λόγω είκοσι εταίροι από τους 44 είναι κατ’ αλφαβητική σειρά οι εξής:
Αθανασιάδης Γεώργιος, Βαζούρα Ζωή, Γριβάκος Ευάγγελος, Ευθυμίου Παύλος, Ιωαννίδης Αρτέμιος, Ιωαννίδης Θεόφιλος, Καρνούτσος Κωνσταντίνος, Λάζος Ευάγγελος, Λυκοτραφίτης Κωνσταντίνος, Μάγρας Ιωάννης του Ευαγγέλου, Μάγρας Ιωάννης του Νικολάου, Ναούμ Νικόλαος, Παπαϊωάννου Βαλασία, Πασχαλίδης Νικόλαος, Πολυζωΐδης Κωνσταντίνος, Σαμαράς Στυλιανός, Τσολάκης Παντελής, Φωτιάδης Ιωάννης, Χασάπης Θεολόγης, Χρήστου Στέργιος.
    Είναι προφανές ότι αυτοτελώς στο συγκεκριμένο θέμα οι συντάκτες της αιτήσεως έχουν παραβιάσει τον Ποινικό Κώδικα. Εν όψει τούτου οι εναπομείναντες από τους 44 με ομαδική επαμφοτερίζουσα αναφορά τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο δήλωσαν μεταξύ άλλων τα εξής με τα ελληνικά τους:
    «Όσον αφορά τις εκφράσεις στην αίτησή μας, που θεωρείτε ως δυσφημιστικές, εξυβριστικές και μειωτικές τόσο κατά των μελών του Δ.Σ. συνολικά όσο και για τον πρώην Πρόεδρο της Εταιρείας, σας διαβεβαιώνουμε ότι οπωσδήποτε δεν είχαμε πρόθεση να βλάψουμε ή να προσβάλουμε κανέναν, και γι’ αυτό δεν έχουμε κανέναν λόγο να επιμένουμε. Εμείς δεν απειλήσαμε ούτε κατηγορήσαμε και δεν απειλούμε ούτε κατηγορούμε ουδένα. Σαφώς ο κάθε ΄Ελλην πολίτης έχει το απόλυτο δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του επί παντός επιστητού, όχι όμως μέσα από τον ιερότατο τόπο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και μάλιστα για θέματα της Μακεδονίας μας. Εμείς θέλουμε και επιθυμούμε την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, ενωμένη ισχυρή σαν μία «γροθιά» και όχι κατακερματισμένη»
    Το ζήτημα θα κρίνει κυριαρχικά η Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου