Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

"Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας"


"Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας"
http://thessbomb.blogspot.gr/
"Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας"
28 Απριλίου έως και 6 Μαΐου 2018
στη ΔΕΘ, Περίπτερο 12.
9 ημέρες γεμάτες γεύσεις, μουσική, χορό και πολιτισμό.
Με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν πάρκινγκ
Δείτε αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα

    Η μεγάλη έκθεση τοπικών προϊόντων ''Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας'' άνοιξε το πρωί του Σαββάτου της πύλες της για το κοινό.
    Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε στις 19:00 το απόγευμα ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατiδης. Το παρών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Μανώλης Χνάρης, η
Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κατερίνα Ζωγράφου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο διοργανωτής κ. Νεκτάριος Σερμάκης, ο πρώην Υφυπουργός, Βουλευτής και Νομάρχης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Σαρρής, επίσημοι προσκεκλημένοι και εκπρόσωποι των Περιφερειών Κρήτης και Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και πλήθος κόσμου.
    Ως έναν ιδιαίτερα πετυχημένο εκθεσιακό θεσμό χαρακτήρισε την ''Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση - τοπικές γεύσεις Ελλάδας'' ο Υφυπουργός.
    Η έκθεση που ξεκίνησε σήμερα, αναμένεται να φιλοξενήσει και φέτος χιλιάδες επισκέπτες καθώς θα παραμείνει ανοιχτή για 9 ημέρες έως και την
Κυριακή 6 Μαΐου στις 9:30 το βράδυ.
    Οι ώρες λειτουργίας τα Σαββατοκύριακα είναι
από τις 10:30 το πρωί έως και τις 21:30 το βράδυ. Τις καθημερινές η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 21:30 το βράδυ.
    Δεκάδες εκθέτες από κάθε γωνιά της Κρήτης αλλά και παραγωγοί από άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Έβρο, Σέρρες, Καστοριά, Καβάλα, Ξάνθη, Ημαθία, Βοιωτία, Αχαΐα, Τρίκαλα και όχι μόνο, εμπλουτίζουν την έκθεση και παρουσιάζουν στους επισκέπτες της μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων.
    Πρόκειται για εξαιρετικά τοπικά προϊόντα όπως λάδι, προϊόντα ελιάς, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια, αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, γλυκά, καραμελωμένους καρπούς, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, τοματοειδή, προϊόντα σαλιγκαριού, προϊόντα σοκολάτας, σοκολατάκια με ελιά, σύκο και κάστανο, μπάρες δημητριακών, φιλέτα σαλιγκαριών, σάλτσες, ταχίνι, λουκούμι, παστέλια, τυροκομικά από γάλα βουβαλιού, σοκολάτα και μερέντα από χαρούπι, σφακιανόπιτες, καλιτσούνια, κοσμήματα και χειροποίητες κατασκευές, καλλυντικά, αιθέρια έλαια, σαπούνια, αρώματα αλόη και άλλα.
    Προϊόντα μοναδικής ποιότητας, που οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν από κοντά, να τα γευτούν και να τα προμηθευτούν απευθείας από τους παραγωγούς τους.
    Παράλληλα στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιούνται δεκάδες μουσικές, χορευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με συγκροτήματα από την βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη.
    Περισσότεροι από τριακόσιοι χορευτές, πενήντα μουσικοί, δεκάδες πολιτιστικά σωματεία, σεφ και πολλοί ακόμη συντελεστές, θα συμμετάσχουν σε αυτό το εννιαήμερο πολιτιστικό αντάμωμα γεύσεων, μουσικής, χορού και πολιτισμού.
    Η Έκθεση που οργανώνεται από τις
Επικοινωνίες Κρήτης- Νεκτάριος Σερμάκης, πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και της Δ.Ε.Θ. Hellexpo, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) και του ΕΟΤ.
    Η διοργάνωση που πλέον αποτελεί θεσμό, έχει ήδη πραγματοποιήσει 8 μεγάλες εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, με χιλιάδες επισκέπτες και τεράστια προβολή σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
    Αναλυτικές πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της
www.pagritiaekthesi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου