Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Απειλές από Ρουβίκωνα μετά τη σύλληψη ηγετικού στελέχους για την επίθεση στο Βρετανικό Συμβούλιο


Απειλές από Ρουβίκωνα μετά τη σύλληψη ηγετικού στελέχους για την επίθεση στο Βρετανικό Συμβούλιο
    Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», για την εισβολή το Βρετανικό Συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη. Ο συλληφθείς ταυτοποιήθηκε από την επεξεργασία του υλικού και η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
    Στο πλαίσιο της προανάκρισης που πραγματοποίησε η ασφάλεια για την επιδρομή μελών του Ρουβίκωνα στο Βρετανικό Συμβούλιο, αστυνομικοί πήραν καταθέσεις από τους υπαλλήλους αλλά και από την διοίκηση. Παράλληλα, εξέτασαν και όλα τα βίντεο που ήταν διαθέσιμα από τις κάμερες ασφαλείας.
    Από την επεξεργασία του υλικού, ταυτοποιήθηκε ένα μέλος του Ρουβίκωνα ο οποίος θεωρείται από τα πιο κεντρικά πρόσωπα και ιδρυτής της ομάδας και έχει συλληφθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν.
    Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος αφού σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία και θα οριστεί δικάσιμος.
Απειλές από Ρουβίκωνα για νέες παρεμβάσεις,  μέσω Facebook
    Λίγο μετά τη σύλληψη μέλος του Ρουβίκωνα έγραψε στο Facebook:
    «Παρασκευή βράδυ συνελήφθη σύντροφος της ομάδας για την παρέμβαση στο βρετανικό συμβούλιο ύστερα από μήνυση του προέδρου του συμβουλίου.Πηγαν και τον πήραν ασφαλιτες από τον χώρο της εργασίας του.Σημερα ενημερώθηκα ότι με «ταυτοποίησαν» για την επίθεση στην γαλλική πρεσβεία.Οι προκλήσεις θα απαντηθούν άμεσα και δυναμικά.Για κάθε σύλληψη ή δίωξη μελών της ομάδας,ΔΕΚΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΖΟΝΤΑΙ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου