Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ο συνδικαλιστής που πάτησε το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και προκάλεσε σάλο


Ο συνδικαλιστής που πάτησε το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και προκάλεσε σάλο
    Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μία φωτογραφία από τη χθεσινή διαμαρτυρία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έξω από τη Βουλή, για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
    Στη φωτογραφία εικονίζεται ένας άνδρας -πιθανότατα συνδικαλιστής- ο οποίος πατά με το πόδι του, με περίσσιο θράσος, πάνω στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
    Ο συγκεκριμένος κύριος φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται το πού βρίσκεται ή τη σημασία του μνημείου, βεβηλώνοντάς το, αφού πατά πάνω, παίζοντας αμέριμνος με το κομπολόι του.
«Χαμός» στα social media
    Η φωτογραφία δεν άργησε να γίνει viral και να κυκλοφορήσει σε δεκάδες λογαριασμούς σε Facebook και Τwitter.
    «Ο άγνωστος στρατιώτης νιώθει χρήσιμος για τον Νεοέλληνα στην τοποθεσία Σύνταγμα»,
    «Ήρθαν τα μνημόνια και δεν μπορούμε να παίξουμε το κομπολόι μας με άνεση να πούμε»,
    «Ο άγνωστος κομπολογοπαίχτης της ΔΕΗ»,
    «Άγνωστος στρατιώτης vs γνωστού λαμογιοσυνδικαληστή…»,
ήταν μόνο μερικά από τα σχόλια που κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
    Μάλιστα, τη φωτογραφία ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Η εικόνα της παρακμής της Ελλάδος σε μία φωτογραφία... δείτε την απάθεια με την οποία πατά το πόδι του ο βέβηλος...».
Συνδικαλιστές: Καμία σχέση με τη ΔΕΗ ο άνδρας που πάτησε το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη
    Δεν είναι συνδικαλιστής ούτε εργαζόμενος στη ΔΕΗ ο εικονιζόμενος στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη που πατάει στο κενοτάφιο παίζοντας το κομπολόι του.
    Αυτό διευκρινίζει η Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ σχολιάζοντας τη φωτογραφία από τη χθεσινή διαμαρτυρία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έξω από τη Βουλή, για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της επιχείρισης, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.  Πρόκειται για απαράδεκτη και προκλητική φωτογραφία επισημαίνει η Ενωση και καταδικάζει απερίφραστα τη στάση του συγκεκριμένου άνδρα σημειώνοντας ότι στη χθεσινή διαμαρτυρία συμμετείχαν και εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από άλλους εργασιακούς χώρους.
    Η ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ- ΔΕΗ  καταδικάζει απερίφραστα και απόλυτα τέτοιου είδους πράξεις και τις θεωρεί άκρως προσβλητικές και εθνομηδενιστικές για όσους έχουν δώσει την ζωή και το αίμα τους για την σωτηρία της πατρίδα μας, υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωσή της και προσθέτει:
    Η αναπαραγωγή και ο κακόβουλος σχολιασμός, το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την κοινωνία από το μεγάλο ξεπούλημα που κάνει η συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου στις Λιγνιτικές Μονάδες σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα και εξυπηρετεί απόλυτα ολόκληρο το καθεστωτικό πολιτικό σύστημα, που επιθυμεί ο κοινωνικός αυτοματισμός να έχει πάντοτε τον πρωτεύοντα ρόλο ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες.
    Δυστυχώς κάποιοι ως "χρήσιμοι ηλίθιοι"  υιοθετούν το κυβερνητικό παιχνίδι ώστε αντί να ασχολούμαστε με το πόσο θα κοστίσει στην τσέπη του Έλληνα καταναλωτή το ξεπούλημα του εθνικού ενεργειακού πλούτου και ότι θα ακριβύνει το ηλεκτρικό ρεύμα, επιλέγουν να αναδείξουν μία αισχρή φωτογραφία ώστε να την συμψηφίσουν με την ηθική νομιμοποίηση του ξεπουλήματος και της ιδιωτικοποίηση της εθνικής περιουσίας.
    Διευκρινίζει τέλος ότι η φωτογραφία δεν εχει καμία σχέση με εργαζόμενο της ΔΕΗ και συμπληρώνει ότι «όσοι επιμένουν να υβρίζουν το Συνδικαλιστικό Κίνημα και να δηλώνουν γιαλαντζί υπερπατριώτες, ότι με τα όσα ψήφισε χθες η Βουλή: οδηγούν σε μαρασμό τις τοπικές κοινωνίες, μετατρέπουν την ηλεκτρική ενέργεια σε προϊόν κερδοσκοπίας,  χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας και φυσικά κερδίζουν μόνο τα εγχώρια και διεθνή συμφέροντα που συνεργάζονται με την σημερινή κυβέρνηση και η πατρίδα μας μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε αποικία των δανειστών

1 σχόλιο: