Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Καμία αντίδραση από την κυβέρνηση μετά τις χειροπέδες στους «2»


Καμία αντίδραση από την κυβέρνηση μετά τις χειροπέδες στους «2»
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
Νέο επικοινωνιακό σόου από την Άγκυρα με τους δύο στρατιωτικούς περικυκλωμένους από αστυνομικούς σαν να είναι κοινοί εγκληματίες - Κούκλατζης: Απορώ με όλα όσα συμβαίνουν
    Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτών που έχουν εγκλωβιστεί σε ένα είδος «εξπρές του μεσονυκτίου». Για τρίτη φορά απορρίφθηκε από την τουρκική Δικαιοσύνη το αίτημα τους για αποφυλάκιση και έτσι επέστρεψαν στις φυλακές της Αδριανούπολης, στις οποίες θα παραμείνουν κρατούμενοι.
    Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι «δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους».
    Αξίζει να θυμίσουμε ότι παραμένουν προφυλακισμένοι από τις αρχές Μαρτίου στην Τουρκία, αναμένοντας να κατατεθεί το κατηγορητήριο από τους εισαγγελείς. Εκτός από το τρίτο "όχι", τα τουρκικά Μέσα φρόντισαν να ενισχύσουν το αίσθημα απογοήτευσης στην Ελλάδα, επιστρατεύοντας φωτογραφίες και βίντεο των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Σε βίντεο που μετέδωσε το πρακτορείο DHA οι δύο άνδρες μεταφέρονται με χειροπέδες και πλαισιωμένοι από αρκετούς αστυνομικούς σαν κοινοί εγκληματίες. Είναι η πρώτη εικόνα που έχουμε, μετά από καιρό.
    Σύμφωνα με την «Μιλιέτ», κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους στο Δικαστήριο, ο Άγγελος Μητρετώδης είπε για μία ακόμα φορά πως πέρασαν τα σύνορα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.
    «Ακολουθούσαμε κάποια ίχνη στα σύνορα. Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι κακό. Μετά πήρα τηλέφωνο και είπα στον διοικητή μου ότι ως δείγμα καλής πρόθεσης θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες. Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο αλλά εγώ αυτό δεν το έκανα. Εξηγήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος, και οι Τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρους τους. Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες. Δεν είχαμε πάνω μας καμιά στολή για να κρυφτούμε. Εμείς απλώς ακολουθούσαμε τα ίχνη στο χιόνι. Σκεφτήκαμε ότι τα ίχνη προέρχονταν από πρόσφυγες ή παράνομους μετανάστες».
    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο συγκρατούμενός του Δημήτρης Κούκλατζης.
    «Υπήρχαν παρόμοια συμβάντα με Τούρκους στρατιώτες. Όμως εμείς χωρίς να καταγράψουμε και χωρίς να ενημερώσουμε τους ανώτερους μας είχαμε επιτρέψει να περάσουν στην Τουρκία. Αυτό συμβαίνει συχνά στις δυο πλευρές. Μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει πρόβλημα. Γι’ αυτό και απορώ με όσα συμβαίνουν».
    Σε μία εμφανή κίνησης στήριξης της Ελλάδας, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της απορριπτικής απόφασης του τουρκικού δικαστηρίου, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδας Τζέφρι Πάιτ εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψουν οι στρατιώτες σύντομα στην Ελλάδα.
    «Αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι για την Ελλάδα το ζήτημα με τους δύο στρατιώτες που κρατούνται στην Τουρκία. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πλήρως εστιασμένη στο θέμα και ελπίζουμε οι δύο στρατιώτες να επιστρέψουν στο σπίτι τους πολύ σύντομα», δήλωσε από την Τρίπολη. Ερωτηθείς δε, αν εκτιμά ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία θα κλιμακωθούν επικίνδυνα, απάντησε πως δεν έχει κρυστάλλινη μπάλα για να διαβάζει το μέλλον και εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην προσέγγιση του Έλληνα πρωθυπουργού «να κρατά διαύλους ανοιχτούς στην αναζήτηση μιας βάσης διαλόγου και επαναπροσέγγισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου