Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ αύξων αριθμός 515 - 211


ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
    Θέλοντας να ξυπνήσω τις αναμνήσεις και το παιδί που κρύβεται μέσα σε όλους, κάθε εβδομάδα, θα βάζω ένα τεύχος από την έκδοση ‘’ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ’’ ( ή ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ όπως τα λέγαμε πιτσιρικάδες ), από την προσωπική μου συλλογή, για να αναπολήσουν τις μέρες που τρέχαμε στο περίπτερο την ημέρα κυκλοφορίας του. Έκανε μόνο 3 δραχμές.
    Η ποιότητα του τεύχους, είναι ανάλογη του χρόνου και της καταστάσεως, αφού η αρχή τους έγινε την δεκαετία του ’50. ( 1954)
    Σε όσους αρέσουν τα ΚΟΜΙΞ και τα παλαιά περιοδικά γενικώς, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://www.mycomics.gr/
    Σήμερα, σας έχω το τεύχος «ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ α/α 515 - 211. Τουήτυ και Συλβέστρος. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ. Με τις Οσκαρικές δημιουργίες του Φριτς Φρίλινγκ (ο οποίος αργότερα σχεδίασε και τον Ροζ Πάνθηρα), Ο μαγικός καθρέφτης, κι Ένα κι ένα κάνουν δύο. Επίσης δύο κωμωδιούλες του Μπομπ Κλάμπετ (Χιονοπόλεμος και Ο Σιλβέστρος στο κλουβί). Μετά την κυκλοφορία του τεύχους την Κυριακή 9 Μαρτίου 1958, ο εκδοτικός οίκος ανέστειλε την έκδοση νέων τίτλων και την περίοδο 1958-1960 συνέχισε με επανεκδόσεις παλαιοτέρων τευχών. Οι επανεκδόσεις συνεχίστηκαν έως το καλοκαίρι του '60 οπότε τέθηκαν σε κυκλοφορία νέοι τίτλοι ενώ στο μεταξύ άλλαξε και η ημέρα κυκλοφορίας του περιοδικού από ΚΥΡΙΑΚΗ σε ΣΑΒΒΑΤΟ.
    Ελπίζω και οι μικρότεροι να τα ευχαριστηθούν. Σίγουρα, είναι καλύτερα από τις πολιτικές αναλύσεις.    Πατήστε στο λίνκ  http://andremelez.blogspot.gr/   και γυρίστε νοερά 55 – 60 χρόνια πίσω……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου