Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

O Πούτιν χορηγεί ρωσική υπηκοότητα στον ηθοποιό Στίβεν Σίγκαλ



O Πούτιν χορηγεί ρωσική υπηκοότητα στον ηθοποιό Στίβεν Σίγκαλ
    Ο αμερικάνος ηθοποιός έχει συναντηθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια με τον ρώσο πρόεδρο, ενώ είχε υπερασπιστεί την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία
    Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα διάταγμα, με το οποίο χορηγείται η ρωσική υπηκοότητα στον αμερικανό ηθοποιό Στίβεν Σίγκαλ, που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές χολιγουντιανές ταινίες δράσης.
    Εξπέρ του αϊκίντο, ο Στίβεν Σίγκαλ έχει συναντηθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια με τον λάτρη του τζούντο Βλαντίμιρ Πούτιν. Μεταβαίνει τακτικά στη Μόσχα και είχε υπερασπιστεί την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014.
    «Ζητούσε επίμονα και από καιρό να του χορηγηθεί η ρωσική υπηκοότητα», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, διευκρινίζοντας πως ο ηθοποιός είναι «γνωστός για τα θερμά αισθήματά του προς τη χώρα μας».
    Ο Στίβεν Σίγκαλ, ο οποίος είχε ήδη λάβει τον Ιανουάριο τη σερβική υπηκοότητα, δεν είναι η πρώτη δυτική προσωπικότητα που λαμβάνει τη ρωσική υπηκοότητα. Ο γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος αναζητούσε μια χώρα στην οποία να πληρώνει λιγότερους φόρους, έλαβε ρωσικό διαβατήριο τον Ιανουάριο 2013.
    Ο πρώην πρωταθλητής κόσμου στην πυγμαχία Ρόι Τζόουνς Τζούνιορ και ο πρωταθλητής των μικτών πολεμικών τεχνών (MMA, Mixed Martial Arts) Τζεφ Μόνσον, αμφότεροι Αμερικανοί, έχoυν επίσης λάβει τη ρωσική υπηκοότητα.
    Στη διάρκεια επίσκεψής του τον Αύγουστο στη Λευκορωσία, ο Στίβεν Σίγκαλ είχε προκαλέσει πολύ γέλιο στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης με την ανάρτηση ενός βίντεο, στο οποίο έβλεπε κανείς τον αυταρχικό ηγέτη της χώρας Αλεξάντρ Λουκασένκο να τον υποχρεώνει να φάει ένα καρότο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου