Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Κολομβία: Συνετρίβη αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες



Κολομβία: Συνετρίβη αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες
    Αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες, που απογειώθηκε από τη Βολιβία με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Medellin, συνετρίβη στην κεντρική Κολομβία, όπως μεταδίδει η Telegraph. Επίσημη πηγή ανακοίνωσε πως υπάρχουν έξι επιζώντες.
    Το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση τσάρτερ με την ομάδα της Βραζιλίας Τσαπεκόνσε, η οποια ταξίδευε για τον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα στο Μεντεγίν προκειμένου να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Νασιονάλ.
    "Επιβεβαιώθηκε, το αεροσκάφος με αριθμό αδείας CP2933 μετέφερε την ομάδα Chapecoense Real. Φαίνεται πως υπάρχουν επιζώντες", έγραψε νωρίτερα σε ανάρτησή του το αεροδρόμιο Jose Maria Cordova de Rionegro.
Οι 22 ποδοσφαιριστές της Τσαπεκοένσε
    Από τους 72 επιβαίνοντες οι 22 ήταν ποδοσφαιριστές της Τσαπεκοένσε. Πρόκειται για τους:
Ντανίλο, Φολμαν, Χιμένεθ, Ντενέρ, Αλαν Ρούσελ, Καραμέλο, Μαρσέλο, Μασάδο, Τιέγο, Νέτο, Ζοσιμάρ, Ζιλ, Σέρτζιο Μανοέλ, Μπιτέκο, Σαντάνα, Μαϊα, Κέμπες, Ανανίας, Γκόμες, Τιαγκίνιο, Ράνγκελ, Κανέλα
    Σωστικά συνεργεία μεταφέρουν επιζώντες από το σημείο της συντριβής, όπως γνωστοποίησε η αρμόδια υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.
    Ο δήμαρχος της πόλης Medellin, Federico Gutierrez, καθ' οδόν προς την ορεινή περιοχή έξω από την πόλη όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, μίλησε για "τραγωδία τεραστίων διαστάσεων". 
    Οι αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη σήμερα είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.
    Δεν είναι ακόμα σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή, ωστόσο τις τελευταίες ώρες στην περιοχή επικρατούσαν πολύ κακές καιρικές συνθήκες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου