Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Το μέγιστο ψέμα του Κλάους Ρέγκλινγκ για το «κούρεμα» του PSI



Το μέγιστο ψέμα του Κλάους Ρέγκλινγκ για το «κούρεμα» του PSI
    Θα μπορούσε να είναι άγνοια ελέω προπαγάνδας που πούλησαν τότε σε όλη την Ευρώπη. Και όμως ο κύριος Κλάους Ρέγκλινγκ λόγω θέσης δεν δικαιολογείται να μην ξέρει τι έγινε το 2012. Και να έχει το θράσος να δηλώνει ότι το μεγαλύτερο κούρεμα ιδιωτικού χρέους στην ιστορία έγινε τότε στην Ελλάδα, με «παραιτηση» των ιδιωτών πιστωτών.
     Μα για ποια παραίτηση ιδιωτών πιστωτών μιλάτε κύριε Ρέγκλινγκ; Σε ποιον πλανήτη ζούσατε τότε; Δεν πήρατε είδηση ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες είχαν ήδη ξεφορτώσει το σύνολο των ελληνικών ομολόγων που κρατούσαν στις πλάτες των ασφαλιστικών ταμείων, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και φυσικά των ελληνικών τραπεζών;  Δεν καταλάβατε ότι αυτές οι ελληνικές τράπεζες ήταν που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με άμεσο αντίκτυπο στο ελληνικό χρέος; Δηλαδή κούρεμα απ’ τη μία και χρέωση από την άλλη.
     Ή μήπως εννοείτε τους δύστυχους και έντιμους έλληνες μικρό – ομολογιούχους που καταστράφηκαν στην κυριολεξία με εφαρμογή αναγκαστικού δικαίου και όχι φυσικά οικειοθελή παραίτηση όπως ισχυρίζεστε; Τα ασφαλιστικά ταμεία που κατέρρευσαν κυριολεκτικά, αφού είχαν αγοράσει στο ακέραιο της ονομαστικής τους αξίας τα ομόλογα από τις ξένες τράπεζες, παρότι τα spreads ευρίσκοντο σε επίπεδα χρεοκοπίας…
    Ποιους κοροϊδεύετε λοιπόν κύριε Ρέγκλινγκ; Το έγκλημα του PSI το πλήρωσε στο σύνολο του ο Ελληνικός Λαός. Με φυσικό αυτουργό για να μην ξεχνιόμαστε, τον δοτό πρωθυπουργό, τον ανεκδιήγητο Λουκά Παπαδήμο, πολιτικό τέκνο του επίσης ανεκδιήγητου Κώστα Σημίτη, του πολιτικώς λεπρού πρώην πρωθυπουργού, προϊσταμένου του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Γιάννου Παπαντωνίου, της Γιάννας Αγγελοπούλου, του Γιάννη Στουρνάρα και του Θεόδωρου Πάγκαλου. Αυτού του καταστροφέα της Ελλάδας ο οποίος τολμά να περιφέρεται σαν Δελαπατρίδης και σαν Μαρίκα Παλαίστη που την μακιγιάριζαν στο παρελθόν οι κάθε είδους νταβατζήδες και που σήμερα την μακιγιάρει μόνον ο τρίτος ανεκδιήγητος της παρέας, το απολειφάδι της δημοσιογραφίας Γιάννης Πρετεντέρης.
ΥΓ.  Εννοείται ότι σύμφωνα με το καταστατικό του ESM δεν νοείται κούρεμα χρέους. Η Ελλάδα όμως ζητάει ελάφρυνση και είναι πολύ συγκεκριμένη.  Αυτό για τους δημοσιογράφους που επικαλούνται ότι υπηρετούν τον ελεύθερο τύπο και την ελευθεροτυπία, οι οποίοι δολίως η από ασχετοσύνη προέβησαν σε διαστρέβλωση της δήλωσης. Αντί να ασχοληθούν με το μεγάλο ψέμα για το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου