Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Η σύγχρονη Βαβέλ και ο Χριστός!Η σύγχρονη Βαβέλ και ο Χριστός!
Νίκος Ταμουρίδης Αντιστράτηγος (ε.α) Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ
    Η δόμηση του νέου παγκόσμιου συστήματος, μέσα από πολυεθνικές πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, ιδεολογικές και πολιτισμικές πρακτικές, προχωρεί, ισοπεδώνοντας τα πάντα στο διάβα του. Οι λαοί αποσβολωμένοι παρακολουθούν τα γενόμενα χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Θαρρείς πως κακιά στοιχειά τους κρατούν δεμένους σε μια σύγχρονη Βαβέλ!
    Φαίνεται πλέον καθαρά, ότι το πρόβλημα δεν είναι πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό. Είναι απόλυτα πνευματικό.
    Το κακό, άριστα οργανωμένο, με χίλια πρόσωπα, μέσα στο παγκόσμιο υβριδικό θέατρο πολέμου, υποστηριζόμενο από πακτωλό χρημάτων, πολεμά κυρίως φανερά, αλλά και καλυμμένα, κάθε τι το αγνό και ωραίο και αληθινό. Αποδεικνύεται δε καθημερινά, ότι εμπόδιο δεν αποτελούν μόνον τα εθνικά κράτη, τα οποία σαφώς αποτελούν ισχυρά θεσμικά τείχη απέναντι στον επίδοξο πολιορκητή, αλλά μέγας εχθρός του είναι ο Χριστός! Και ότι συμβαδίζει μαζί Του. Και ιδιαίτερα ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία.
    Ο Ελληνισμός! Δεν του συγχωρούν με τίποτε το γεγονός ότι έδωσε στον κόσμο το φως του πνεύματος και καθόρισε τις αρχές της ηθικής! Δεν του συγχωρούν το γεγονός ότι επινόησε και δόμησε τις δυο πιο δυναμικές έννοιες του κόσμου, την ελευθερία του ανθρώπου και τη δημοκρατία! Δεν του συγχωρούν ότι με την ελληνική γλώσσα κατέγραψε τη ζωή και τη διδασκαλία του Θεανθρώπου και οδήγησε στην όσμωση του κλασσικού Ελληνισμού και του Χριστιανισμού δομώντας έτσι την Ορθοδοξία!
    Η Ορθοδοξία! Δεν της συγχωρούν με τίποτε το γεγονός ότι πρεσβεύει την πλήρη αλήθεια περί θεού, ανθρώπου και κόσμου.
    Μέσα σε αυτό το παγκόσμιο πολεμικό πλαίσιο, η Ευρώπη των ονείρων μας κατρακυλά στον γκρεμό του παραλογισμού και της ανηθικότητας. Πλήρης υποδούλωση στο κακό, τρομοκρατία, φόβος, ανωμαλία, σύμφωνα συμβίωσης ομοφύλων, ακόμη και ανθρώπων με ζώα, παιδοφιλία, κτηνοβασία, ειδωλολατρία, σατανισμός. Αυτές είναι οι νέες ''αξίες'' της Ευρώπης.
    Η πατρίδα μας, η Ελλάδα, παρασυρμένη από ανίκανους ανθέλληνες και αντίχριστους πολιτικούς, μοιάζει με ένα σαλεμένο οικοδόμημα, έτοιμο να καταρρεύσει. Έχοντας απεμπολήσει τις αξίες της ελληνορθόδοξης παράδοσής μας, παγιδευμένη σήμερα στις συντεταγμένες του χώρου και του χρόνου, σέρνεται κι αυτή στους δρόμους της απάνθρωπης και ανήθικης Ευρώπης.
    Φαίνεται λοιπόν να επικρατεί παντού ο φαινομενικά άρχοντας του κόσμου τούτου, το κακό, το αντίχριστο πνεύμα, με όποια μορφή κι αν εκδηλώνεται κοσμικά. Κι αυτό έχει γεμίσει με φόβο τον κόσμο, ο οποίος δέχεται σχεδόν αδιαμαρτύρητα την ισοπέδωση των πάντων και την μεταμόρφωσή του σε μια άμορφη μάζα, χωρίς πνεύμα και ηθική. Ο καθημερινός βομβαρδισμός από τα ΜΜΕ με φοβικές βόμβες κάθε είδους δεν έχει προηγούμενο, μέχρι να τρομοκρατηθούμε τόσο που να δεχθούμε όλοι το κακό ως καλό, το παράνομο ως νόμιμο, το ανώμαλο ως κανονικό.
    Εδώ ακριβώς ταιριάζει το ερώτημα του Γάλλου φιλέλληνα ποιητή Μιστράλ: ''Κι εμείς; Ενός κορμού ξερόκλαδα εκεί πέρα; Κι η χριστιανική ψυχή βουβή;'' Και η απάντησή του: ''Όχι! Αγνάντια στη σκυφτή και ντροπιασμένη Ευρώπη, ας πιούμε ξέχειλη τη δόξα παλληκάρια''!
    Ο Ελληνισμός, αυτός ο μικρός σε πληθυσμό, αλλά τεράστιος σε πνεύμα φορέας της Ιδέας και της Επιστήμης έχει την θεϊκή υποχρέωση να αντισταθεί. Εδώ στην εσχατιά της νοτιοανατολικής Ευρώπης, στους πυρωμένους τούτους βράχους όπου συντρίβονται οι ορδές των βάρβαρων κυμάτων, είτε από ανατολή είτε από δύση, εδώ πρέπει να ξαναγεννηθεί η ελπίδα της αναγέννησης!
    Είμαστε απίστευτα δυνατοί! Έχουμε τα δικά μας πυρηνικά όπλα. Γνώση, πίστη, ενότητα, αγώνας! Όλες αυτές οι δυνάμεις βρίσκονται μέσα μας, δεσμευμένες από τον κακό εαυτό μας. Τις κρατάνε δεμένες κακά στοιχειά σ' αυτή τη σύγχρονη Βαβέλ. Και αυτά τα μάγια λύνονται με μια απλή ταπεινή προσευχή: ''Κύριε ημών Ιησού Χριστέ υιέ Θεού ελέησον ημάς''!
    Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να ενσαρκώσουν τα οράματα του σύγχρονου σκλαβωμένου κόσμου!
    Αρκεί να το καταλάβουν, αρκεί να το πιστέψουν, αρκεί να το τολμήσουν!

2 σχόλια:

 1. Σύμφωνα με το πνεύμα του άρθρου όποιος δεν ασπάζεται χριστιανισμό και ειδικά Ορθοδοξία δεν έχει θέση στον Ελληνικό Εθνικό κορμό. Σημειώνει ο αρθρογράφος:
  «Αποδεικνύεται δε καθημερινά, ότι εμπόδιο δεν αποτελούν μόνον τα εθνικά κράτη, τα οποία σαφώς αποτελούν ισχυρά θεσμικά τείχη απέναντι στον επίδοξο πολιορκητή, αλλά μέγας εχθρός του είναι ο Χριστός! Και ότι συμβαδίζει μαζί Του. Και ιδιαίτερα ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία.....
  Έχοντας απεμπολήσει τις αξίες της ελληνορθόδοξης παράδοσής μας.....
  Ο Ελληνισμός, αυτός ο μικρός σε πληθυσμό, αλλά τεράστιος σε πνεύμα φορέας της Ιδέας και της Επιστήμης έχει την θεϊκή υποχρέωση να αντισταθεί....
  Δεν του συγχωρούν ότι με την ελληνική γλώσσα κατέγραψε τη ζωή και τη διδασκαλία του Θεανθρώπου και οδήγησε στην όσμωση του κλασσικού Ελληνισμού και του Χριστιανισμού δομώντας έτσι την Ορθοδοξία!
  Και αυτά τα μάγια λύνονται με μια απλή ταπεινή προσευχή: ''Κύριε ημών Ιησού Χριστέ υιέ Θεού ελέησον ημάς''!».
  Γίνεται λόγος λοιπόν για τα εθνικά κράτη όταν ο ολετήρας Μονοθεϊσμός είναι ο γεννήτορας της κάθε παγκοσμιοποίησης. Με γνήσιο τέκνο τον χριστιανισμό αφάνισε από προσώπου γης (όπου πάτησε) κάθε έννοια Εθνισμού. «Ες έδαφος φέρειν» ο Ελληνισμός. Το αντιλαμβανόμαστε σήμερα με το έτερο ξαδερφάκι Ισλάμ, όταν το μόνο τους μέλημα είναι ο επεκτατισμός και η ίδρυση του χαλιφάτου. Χάθηκαν τα έθνη ελέω Μουσλίμ. Όποιος ασπάζεται τη σέχτα τους Αφρικάνος - Άραβας -Ευρωπαίος αυτομάτως είναι και «αδελφός», είναι «αίμα». Ομιλεί για Ελληνορθόδοξη παράδοση. Ποιά? Αυτή που θάψανε πριν 17 αιώνες και πάνω στους κατεστραμμένους Ελληνικούς ναούς χτίσανε τις εκκλησιές τους? Κόπηκε βίαια κάθε έννοια Ελληνικής παράδοσης και στη θέση της φέρανε την ξενόφερτη από την Παλαιστινιακή Ιουδαία. Ομιλεί για μικρό ελληνικό πληθυσμό. Που πήγαν άραγε τα 40 εκατομ. Έλληνες και εξελληνισμένοι πληθυσμοί αρχές του Μεσαίωνα όταν και μόνο ο χαρακτηρισμός «Έλλην» ήταν αρκετός να σε στείλει αλυσόδετο πάμφτωχο στην Σκυθόπολη όταν το πλέον ανώδυνο ήταν να χάσεις τη ζωή σου? Ομιλεί για κλασσικό Ελληνισμό και γλώσσα. Ποιοι? Αυτοί που αφάνισαν την Ελληνική γραμματεία (μόνο το 1/10000 έχει απομείνει και αυτό σωσμένο μέσω των Αράβων), που εκτέλεσαν τη φιλοσοφία αφόρισαν τα μαθηματικά την ιατρική και όλες τις θετικές επιστήμες ως έργα του Σατανά «η των Ελλήνων πλάνη». Φυσικά δεν ομιλούμε για τις πάμπλουτες βιβλιοθήκες της αρχαιότητας. Εκεί δεν ξέφυγε από την πυρά καμία οδηγώντας την ανθρωπότητα αιώνες πίσω. Όσον αφορά την γλώσσα? Παρέλαβαν μια παγκοσμίου εμβέλειας Θεϊκή γλώσσα και τι μας παρέδωσαν? Τη συρρίκνωσαν τη γλώσσα με τους Κυρίλλους και τους Μεθοδίους τους• αντί να ντρέπονται μας τους διαφημίζουν. Δίδαξαν την εθνική γλώσσα στους Συριακούς πληθυσμούς με αποτέλεσμα να αποκτήσουν οι Εξελληνισμένοι από αιώνες Σύριοι εθνική συνείδηση και να χαθούν δια παντός από την Ελληνική επιρροή. Δεν είναι ο Ελληνας ταπεινός για να προσεύχεται με ταπεινότητα. Η ταπεινότητα μας έφαγε. Ο Έλλην είναι υπερήφανος, υψηλόφρων και τους Θεούς ακόμα στα μάτια τους ατενίζει. Ελληνοχριστιανισμός λοιπόν ή το σωστότερο Ελληνοϊουδαιοχριστιανισμός. Θύτης και θύμα αγκαλιασμένοι με βαθύ έρωτα. Να γελάς αλλά περισσότερο να κλαις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Hθελα απλα να επαναλαβω κατι που εχω ξαναπει, απαντωντας μονο στην τελευταια προταση. Ακομα και να το καταλαβουν, να το πιστεψουν και να το τολμησουν οι Ελληνες, η χωρα αυτη βαδιζει προς τον αφανισμο της. Εχει περασει πριν απο καιρο (την δεκαετια του 1990) το σημειο μη επιστροφης -the point of no return-. Tωρα πλεον ειναι αργα οποια επιλογη και αν ακολουθησει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή