Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Συνεργείο αυτοκινήτων-νυχτερινό κέντρο και άλλες τρελές ιστορίες φοροδιαφυγής.Συνεργείο αυτοκινήτων-νυχτερινό κέντρο και άλλες τρελές ιστορίες φοροδιαφυγής.
efsyn.gr
    Χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής που προκαλούν αίσθηση έχουν αποκαλυφθεί κατά καιρούς, ωστόσο, στην Ελλάδα πάντα καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τους… εαυτούς μας. Χαρακτηριστική η περίπτωση συνεργείου αυτοκινήτων, το οποίο λειτουργούσε και ως κέντρο διασκέδασης. Περιττό να αναφερθεί ότι μπουκάλια, λουλούδια και συμφωνητικά με τους καλλιτέχνες που εμφανίζονταν ήταν γραμμένα στο χιόνι.
    Η ιστορία εκτυλίχθηκε στη Χαλκίδα και αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας και της υπηρεσίας Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
    Πρόκειται για συνεργείο αυτοκινήτων, με επέκταση δραστηριότητας ως κέντρο διασκέδασης. Η εκδήλωση έγινε στο προαύλιο της επιχείρησης, έκτασης περίπου 1.000 τ.μ., όπου ο αριθμός των παρευρισκομένων ήταν περί τα 900 – 1000 άτομα.
    Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση 269 φορολογικών στοιχείων, που αφορούσαν σε σερβιριζόμενες φιάλες ποτών και σε καλάθια με λουλούδια.Πέραν αυτού, ζητήθηκαν και τα ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών (ένας από αυτούς αρκετά γνωστός στο αθηναϊκό και όχι μόνο κοινό) με την επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό, επιδόθηκε ήδη πρόσκληση στους υπεύθυνους της επιχείρησης, ώστε να διαπιστωθεί αν υλοποιήθηκαν οι οικονομικοί όροι, που αναγράφονται στα συμφωνητικά.
    Εκτός από το συνεργείο-πίστα στους ελέγχους που έγιναν με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγ. Παρασκευής διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων.
    Ειδικότερα, οι 2 στις 3 επιχειρήσεις που ελέχθησαν (το 66,67%), βρέθηκαν να φοροδιαφεύγουν, (σοβαρές φορολογικές παραβάσεις) ενώ σε 301 περιπτώσεις διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου