Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Υποβρύχιο μεταφοράς στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων για «αόρατες» επιχειρήσειςΥποβρύχιο μεταφοράς στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων για «αόρατες» επιχειρήσεις
Το έστειλε ο Δημοσθένης Λαμπρινάκης
Ναυτεμπορική
    Η Lockheed Martin, σε συνεργασία με το Submergence Group LLC, θα κατασκευάζει ειδικά υποβρύχια (Dry Combat Submersibles – DCS) που θα μεταφέρουν προσωπικό – στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων- στον χώρο της αποστολής τους εν καταδύσει. 
    Τα υποβρύχια αυτά έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια και επιχειρούν σε μεγαλύτερα βάθη από τα swimmer delivery vehicles (SDV) που είναι σήμερα σε χρήση. Η εταιρεία έχει υπογράψει συμβόλαιο ύψους 166 εκατομμυρίων δολαρίων με την αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (USSOCOM) για την κατασκευή μέχρι τριών σκαφών DCS μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Τα οχήματα αυτά ζυγίζουν πάνω από 30 τόνους, μπορούν να καθελκυστούν από σκάφη επιφανείας και είναι σε θέση να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις σε κατάδυση.
    Αυτή τη στιγμή, οι στρατιώτες που κινούνται υποβρυχίως χρησιμοποιούν SDV για να φτάνουν στον προορισμό τους, με τους ίδιους να φορούν καταδυτικό εξοπλισμό και να είναι εκτεθειμένει στο περιβάλλον του βυθού. Το DCS επιτρέπει στους στρατιώτες να φτάνουν πολύ πιο κοντά στον στόχο πριν μπουν στο νερό.
    «Τα επιτεύγματά μας στις υποβρύχιες τεχνολογίες θα διασφαλίζουν πως το προσωπικό είναι εξοπλισμένο με τεχνολογικά ισχυρά και προσαρμοστικά συστήματα, που μπορούν εύκολα να ανανεώνονται» είπε η Έρικα Μάρσαλ, υπεύθυνη προγράμματος στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Παλμς Μπιτς. «Αυτά τα αξιόπιστα υποβρύχια σκάφη θα προστατεύουν το προσωπικό, διασφαλίζοντας ότι θα καταφθάνει με ασφάλεια, έτοιμο να εκτελέσει την αποστολή του, και θα επιστρέφει με ασφάλεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου