Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Μεξικό: Νεκροί τέσσερις πολίτες και ο δήμαρχος πόλης από επίθεση ενόπλων.Μεξικό: Νεκροί τέσσερις πολίτες και ο δήμαρχος πόλης από επίθεση ενόπλων.
    Πέντε άνθρωποι, ανάμεσα τους ο δήμαρχος της πόλης Σαν Χουάν Τσαμούλα, δολοφονήθηκαν χθες από άγνωστους ενόπλους κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στην πολιτεία Τσιάπας του νοτιοανατολικού Μεξικού, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
    Η επίθεση συνέβη νωρίς το Σάββατο, όταν διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Σαν Χουάν Τσαμούλα, όπου έχει πληθυσμό 87.000 κατοίκους, τόνισε ο Χουάν Κάρλος Γκόμεζ Αράντα, ανώτερος αξιωματούχος της πολιτείας Τσιάπας.
    Ξαφνικά "ένοπλοι άνοιξαν πυρ" σκοτώνοντας τον Ντομίνγκο Λόπεθ Γκονζάλες, τον δήμαρχο της πόλης, δύο αξιωματούχους του δήμου και δύο ακόμη ανθρώπους. Δώδεκα ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.
    Οι διαδηλωτές ζητούσαν την καταβολή χρημάτων κρατικής βοήθειας και την έναρξη των εργασιών σε πολλά δημόσια έργα, πρόσθεσε ο Γκόμεζ Αράντα.
    Η Σαν Χουάν Τσαμούλα, ο πληθυσμός της οποίας αποτελείται κυρίως από αυτόχθονες, είναι μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της πολιτείας Τσιάπας, όπου ιδρύθηκε το 1994 ο Ζαπατιστικός Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (EZLN).
    Πριν από δύο εβδομάδες ο EZLN είχε προειδοποιήσει ότι οι "διαφωνίες και οι διαμάχες" που κυριαρχούν στην Σαν Χουάν Τσαμούλα πιθανώς να οδηγήσουν σε "εσωτερικές συγκρούσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου