Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

8.ΕΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.ΕΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ
Του Ανδρέα Μελεζιάδη
     Πρίν από λίγες μέρες, και συγκεκριμένα στις 11 Ιουλίου 2013, ένας αγαπητός συνάδελφος εα αξκός, αντιμετώπισε πρόβλημα για την είσοδό του σε ένα ΚΑΑΥ, όχι για τον ίδιο, αλλα για τα μέλη της οικογένειάς του.
    Το πρόβλημα αυτό το κοινοποίησε, με την ελπίδα να βρεθεί κάποια λύση, μια και υπάρχει και μας απασχολεί εδώ και αρκετά χρόνια.
    Αμέσως, θυμήθηκα ότι πρίν από καιρό, είχα εντοπίσει αυτό το πρόβλημα, και είχα υποβάλει στην ΕΑΑΣ συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυσή του, και μάλιστα από τον Ιούλιο του 2012.
    Όλα τα παραπάνω, φαίνονται στην αμέσως παρακάτω σύνδεση.
    Πριν από λιγώτερες μέρες πάλι, διάβασα με έκπληξη στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, από τον συνάδελφο Απόστολο Παπαπαρίση, μία ανάρτηση που καλούσε όσους εα αξκούς το επιθυμούν, να υποβάλουν δικαιολογητικά για την έκδοση ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΥ για τα μέλη των οικογενειών τους, προκειμένου να εκδοθεί και να ισχύει για όλη την Ελληνική Επικράτεια, για την είσοδο στα ΚΑΑΥ και τα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ.
    Μέχρι τότε, ήξερα ότι κάθε Σχηματισμός και άνω, εκδίδει τέτοια δελτία για την Ζώνη Ευθύνης του, επομένως κάτι τέτοιο μπορούσε να το κάνει μόνον το Γενικό Επιτελείο Στρατού ( ΓΕΣ ). Εκτός και εάν ‘’έχασα επεισόδια’’.
    Επικοινώνησα με τον αναρτήσαντα, και με ενημέρωσε ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟ του ΓΕΣ, σύμφωνα με το οποίο, όποιος εα αξκός το επιθυμεί, μπορεί να προμηθευτεί το ενιαίο δελτίο εισόδου για τα μέλη της οικογένειάς του, από το ΓΕΣ μέσω της ΕΑΑΣ, βάσει της Φ.400/248/78469/Σ.52/ Αθήνα, 17 Ιαν 2013/ ΓΕΣ/ ΔΕΝΔΗΣ, η οποία όπως φαίνεται, έχει εκδοθεί   τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2013.
    Ζήτησα και πήρα αντίγραφο αυτού του εγγράφου, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην παρούσα ανάρτηση, σύμφωνα με το οποίο ‘’ …υφίσταται δυνατότητα έκδοσης ενιαίας κάρτας και για τα μέλη της ΕΑΑΣ και των ανα την επικράτεια Παραρτημάτων της, καθώς και των μελών της οικογενείας τους.’’ Και το έγγραφο συνεχίζει με τα δικαιολογητικά και τις ενέργειες που προβλέπονται.
    Μα, αυτό δεν θέλαμε ? Βέβαια, δεν περιλαμβάνονται οι ΛΕΣΧΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα μικρό που μπορεί να επιλυθεί, ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. Δεν είναι δύσκολο.
    Αμέσως, παρά την καλή μου πίστη, μου έρχονται στο μυαλό κάποιοι συλλογισμοί.
    Το παραπάνω έγγραφο, που εξεδόθει τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2013, και απευθύνεται στην ΕΑΑΣ και τα Παραρτήματά της, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ και ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ στους συναδέλφους εα αξκούς, εδώ και 7 μήνες ?
    Η εφαρμογή του ‘’επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων’’, και σε όποια παραρτήματα οι υπεύθυνοι των οποίων έχουν την στοιχειώδη λογική, ευθυκρισία και ενδιαφέρον για να το υλοποιήσουν ?
    Ας μην αρχίσω τα ‘’ΓΙΑΤΙ’’, επειδή δεν θέλω να παραστήσω τον ‘’εισαγγελέα’’. Μπορώ όμως, να αναφέρω μερικά αυτονόητα πράγματα.
    Δεν σας λέω τι θα έκανα εγώ, εάν ήμουν υπεύθυνος του θέματος. Θα σας πώ όμως τι θα έκανε ο φίλος μου ο Παπαδομιχελακοκωνσταντικόπουλος, όπως μου είπε.
ΠΡΩΤΟΝ. Θα δημοσίευε ΑΜΕΣΑ στην ‘’ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ’’, στην θέση δημισιευμάτων μικρής σημασίας που έχουν μοναδικό σκοπό να συμπληρώσουν την ύλη, ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΕΓΓΡΑΦΟ του ΓΕΣ, για την ενημέρωση των συναδέλφων.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Θα επικοινωνούσε με το ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗ, για να ενημέρωθεί εάν η έκδοση των επιμάχων δελτίων, γίνεται ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ή σε τακτά χρονικά διαστήματα ( πχ. ανά τρίμηνο, μέχρι πότε, κτλ )
ΤΡΙΤΟΝ. Θα ενημέρωνε τα κατά τόπους Παραρτήματα, για την ΑΜΕΣΗ ΤΗΡΗΣΗ του εγγράφου, την ανάρτηση ενημερώσεως στα γραφεία του Παραρτήματος , την παροχή οδηγιών, την συγκέντρωση και έλεγχο των δικαιολογητικών που θα είχαν υποβληθεί και την αποστολή τους , εντός των προθεσμιών, στο ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗ όπως αναφέρεται στο έγγραφο, κοινοποιώντας τις καταστάσεις στην ΕΑΑΣ για ενημέρωση.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ. Θα καθόριζε υπεύθυνο χειριστή του θέματος τόσο στην ΕΑΑΣ, όσο και στα Παραρτήματα.
    Αυτά μου είπε ο φίλος μου ο Παπαδομιχελακοκωνσταντικόπουλος πως θα έκανε.
    Βέβαια, ας μην ξεχνάμε το γεγονός ότι η ΕΑΑΣ τον τελευταίο καιρό είναι εξόχως απασχολημένη με τα συλλαλητήρια, ψηφίσματα, δελτία τύπου και άλλα παρεμφερή, οπότε δεν υπάρχει χρόνος για να ασχοληθεί με το θέμα, που δεν φαίνεται και τόσο σοβαρό. Ενώ τα άλλα….
    Με λίγη πικρία, απορία, κακεντρέχεια, κτλ κτλ, μου δημιουργείται ένα ερώτημα.
    Η ΕΑΑΣ και τα Παραρτήματα δεν έχουν μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ?
    Δεν μπορούν να τους ανατεθούν καθήκοντα πέρα από τα αναγραφόμενα στο καταστατικό ?
    Φίλοι μου, μου φαίνεται ότι πολύ γρήγορα ξεχάσατε τον καιρό που ήσασταν εν ενεργεία
    Δεν επιμένω στην εκχώρηση του δικαιώματος έκδοσης δελτίων στις κατά τόπους ΕΑΑΣ, πιθανολογώντας το σκεπτικό του ΓΕΣ, για τον απόλυτο έλεγχο και την έκδοση δελτίον ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ. Διότι, είναι πιθανόν να ισχύσει το ‘’Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΕΝ ΠΟΝΟΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙΣ ΟΥ ΛΕΙΠΕΙ’’.
    Έχω την γνώμη, ότι όλες οι ενέργειες που περιέγραψε ο φίλος μου, πρέπει να γίνουν ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ. Επειδή όμως, δεν είναι και Πάπας, αλάθητος δηλαδή, ίσως μπορούν να γίνουν και άλλες ενέργειες που εκείνος δεν σκέφτηκε. Ας μην ξεχνάμε ότι η ΕΑΑΣ υπάρχει, για να εξυπηρετεί και υπηρετεί τους εα αξιωματικούς.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου