Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

7.Σουηδική πόλη χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως αχθοφόρους με 1,05 ευρώ την ώρα

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
7.Σουηδική πόλη χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως αχθοφόρους με 1,05 ευρώ την ώρα
Ενώ εμείς, έ ???
 

Newsit.gr
    Ως αχθοφόρους στον σιδηροδρομικό σταθμό έναντι αμοιβής 1,05 ευρώ την ώρα απασχολεί η πόλη του Σουηδικού Γκμουντ τους πρόσφυγες που υποβάλουν αίτηση χορήγησης ασύλου.
    Οι πρόσφυγες, προερχόμενοι κυρίως από χώρες της Αφρικής και από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, διαμένουν προς το παρόν στο προσφυγικό καταφύγιο της πόλης και, σύμφωνα με τον Δήμο, εργάζονται εθελοντικά, χωρίς το γεγονός αυτό να συνδέεται με την τύχη της αίτησής τους για άσυλο. Είναι δε υποχρεωμένοι να φορούν κόκκινη μπλούζα με το διακριτικό «Service» (υπηρεσία) , ενώ η αμοιβή τους από τους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους είναι, σύμφωνα με την γερμανική νομοθεσία, η ανώτατη που μπορεί να λάβει ένας πρόσφυγας του οποίου εκκρεμεί η αίτηση χορήγησης ασύλου.  ( η κατώτατη ποια είναι ??? )
    Η πόλη αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα που προέκυψε στον κεντρικό σταθμό της, όταν, λόγω επισκευών, κατασκευάστηκε μια προσωρινή σκάλα στην οποία οι επιβάτες έπρεπε να μεταφέρουν οι ίδιοι τις αποσκευές τους.
    Η απόφαση ωστόσο του Δήμου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από εκατοντάδες πολίτες στην σελίδα της πόλης στο Facebook. Πολλοί κάνουν λόγο για "κλασικό στιλ σκλάβων" ή αναρωτιούνται πόσο "εθελοντικά" μπορεί να εργάζεται κανείς τόσες ώρες κάτω από τον δυνατό ήλιο. Η τοπική εφημερίδα Gmünder Tagespot πάντως επαίνεσε την πρωτοβουλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου