Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

7.Οι ξαπλώστρες στην Ψαρού είναι ανάστατες

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
7.Οι ξαπλώστρες στην Ψαρού είναι ανάστατες
Το έστειλε ο Κώστας Μίντζολης
Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
    Η δεκαετία του ΄80 ο Χάρρυ Κλυνν έλεγε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική αφρικάνικη χώρα με λευκούς κατοίκους.    Σήμερα, τριάντα χρόνια μετά, τα κόζα έχουν αλλάξει. Η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα στην οποία επικρατούν συνθήκες Κολομβίας. Μπογκοτά.
    Η Ελλάδα δεν έχει την τύχη να έχει έναν και μοναδικό Πάμπλο Εσκομπάρ. Να ρίχνει αεροπλάνα για πλάκα και να καθαρίζει διακόσους νοματαίους για να φάει έναν μάρτυρα. Η Ελλάδα έχει πολλούς μικρούς Εσκομπάρ. Που δεν έχουνε κανένα πρόβλημα να βάζουνε βόμβες έξω από τα σπίτια δικαστικών και διευθυντών φυλακών.
    Ενα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο έγινε λαμπόγυαλο στη Λάρισα. Εγινε το μπαμ στις τέσσερις το πρωί και δεν έμεινε κολυμπηθρόξυλο. Αυτοκίνητα διαλυθήκανε, τζαμαρίες σπάσανε. Ζημιές σε πάνω από πενήντα διαμερίσματα. Οχι μόνο στης εισαγγελέως που θέλανε να στείλουνε το μήνυμα. Κανονική Κολομβία και Μπογκοτά.  Με την Αστυνομία και τον Στρατό μάλιστα να κυνηγάνε από τον Μάρτιο μήνα τους Αλβανούς δραπέτες που ήδη είχαν κάνει δύο φόνους.
    Οπως γινότανε το 1850 με τον λήσταρχο Νταβέλη ή κατά κόσμον Χρήστο Νάτσιο. Και το 1925 με τον Φώτη Γιαγκούλα που εκτελέστηκε και αποκεφαλίστηκε. Ετσι πάει. Οσο περνάει ο χρόνος η Ελλάδα αντί να πάει μπροστά γυρίζει πίσω. Κι όταν γυρίζεις πίσω οικονομικά, γυρίζεις πίσω από κάθε άποψη.
    Οταν γίνονται εκπτώσεις σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις μέχρι εξαθλίωσης, γίνονται εκπτώσεις στα πάντα. Τελικά τον φάγανε κι αυτόν τον Αλβανό τον Κόλα και ο κοσμάκης στην ελληνική ύπαιθρο μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Αντίθετα βαθύς προβληματισμός και περισυλλογή έχουν πέσει στις τάξεις τις σόουμπιζ.
    Οι μπροστινές ξαπλώστρες στην Ψαρού είναι ανάστατες. Στις βίλες στη Φιλοθέη και στην Εκάλη αρχίζουν να κάνουν ευχέλαια για να φύγει το κακό. Εκεί λοιπόν που όλοι ήτανε έτοιμοι να φάνε κουφέτα από τον Μιχάλη και τη Ζέτα, η είδηση έπεσε σαν κεραυνός. Αντί για γάμο, Χατζηγιάννης και Μακρυπούλια είναι στα χωρίσματα. Ο Σάκης Ρουβάς συγκλονίστηκε τόσο πολύ από το γεγονός που ήταν έτοιμος να διακόψει τις παραστάσεις στις Βάκχες που πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Διονύσου. Ο Αντώνης Ρέμος παραλίγο να ματαιώσει την καθιερωμένη καλοκαιρινή συναυλία του στην Ψαρού, που έγινε τελικά την Κυριακή. Ολα να τα αντέξει αυτή η χώρα. Μνημόνια, ανεργία, απολύσεις δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων. Τα πάντα. Ο χωρισμός του Μιχάλη και της Ζέτας δεν αντέχεται με τίποτα.
    Ρεπορτάζ μάλιστα αναφέρουν ότι ο Χατζηγιάννης κάνει ξεχωριστές διακοπές. Αντί να είναι χεράκι χεράκι με τη Ζέτα και να περπατάνε στην αμμουδιά δίπλα στο κύμα, εθεάθη στην Πάρο μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ο Λάκης σαν πνευματικός άνθρωπος πάνω απ' όλα είχε ανέκαθεν αδυναμία στους ποιοτικούς καλλιτέχνες. Κάτι που ανατρέχει στον Παπακαλιάτη, συνεχίστηκε αργότερα με τον Ρουβά και ολοκληρώνεται τώρα με τον Χατζηγιάννη.
    Η διαφορά ηλικίας στην τέχνη δεν παίζει κανέναν ρόλο. Οταν οι άντρες άλλωστε προέρχονται από έναν μεγάλο και σοβαρό χωρισμό, δεν τρέχουνε αμέσως να βρούνε καινούργια γκόμενα. Θέλουν να μείνουν για λίγο μόνοι τους. Θέλουν τον χρόνο τους. Ενα διάστημα σκέψης και περισυλλογής: «Τι έφταιξε; Τι ήταν αυτό που κάναμε λάθος; Τι πήγε στραβά;». Ολα αυτά τα καυτά και εφιαλτικά ερωτήματα βασανίζουν τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Γι' αυτές τις καταστάσεις λοιπόν ένας καλός φίλος είναι ό,τι καλύτερο. Να βλέπεις δηλαδή τον Χατζηγιάννη λιώμα από καψούρα στα σοκάκια της Πάρου και να τον παρηγορεί ο Λαζόπουλος και τι στον κόσμο. Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου