Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

10.Οικονομίδης: Ο Ζήγρας μου ανέθεσε έργα σε ακίνητα που κατέληξαν στον Τσοχατζόπουλο

ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΙΑ-ΣΚΑΝΔΑΛΑ-ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΕΣ
10.Οικονομίδης: Ο Ζήγρας μου ανέθεσε έργα σε ακίνητα που κατέληξαν στον Τσοχατζόπουλο 
    Τον ξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου έδειξε ως τον άνθρωπο που του ανέθετε σειρά αρχιτεκτονικών έργων σε ακίνητα που κατέληξαν στον πρώην υπουργό ο Αστέριος Οικονομίδης
    Στην απολογία του αρχιτέκτονα, ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρίας ARCON, Αστέριου Οικονομίδη προχώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά την άρνηση του 'Ακη Τσοχατζόπουλου να απολογηθεί για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.
    Ο κατηγορούμενος, χαρακτήρισε τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζοπουλου, Νίκο Ζήγρα ως "απότομο και σκληρό άνθρωπο".
    Υποστήριξε ότι του ανέθεσε σειρά αρχιτεκτονικών έργων σε ακίνητα -που κατέληξαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο- εμφανιζόμενος ως εκπρόσωπος αγγλικών funds "με 'Αραβες και Κύπριους επενδυτές".
    Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κ. Οικονομίδης είχε αναλάβει εργασίες στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου επί της οδού Κόμνα Τράκα, ενώ αγόρασε και ακίνητο στην οδό Δεινοκράτους, που τελικά κατέληξε στην κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου.
    Ο κ. Οικονομίδης υποστήριξε πως ούτε συμμετείχε σε οργάνωση, ούτε είχε σχέση με "ξέπλυμα μαύρου χρήματος", ενώ εμφανίστηκε μετανοημένος γιατί δεν κατονόμασε τον κ. Ζήγρα όταν ξεκίνησε ο έλεγχος για την υπόθεση του Α. Τσοχατζόπουλου.
    "Θεωρώ" -είπε ο κατηγορούμενος- "ότι αυτό που δεν έκανα σωστά είναι ότι στην ανάκριση δεν αποκάλυψα το όνομα του Ζήγρα. Είμαι δικαιολογημένα στη φυλακή, γιατί έκανα το λάθος να μην αποκαλύψω από ποιον έπαιρνα χρήματα. Με ρώταγαν "ποιος;" και απαντούσα …κουκουρούκου".
    Ο κατηγορούμενος επισήμανε πως όταν η υπόθεση ήταν υπό έρευνα από το ΣΔΟΕ, ο Νίκος Ζήγρας του έλεγε να μην τον κατονομάσει, γιατί το θέμα θα κλείσει και "θα ...καθαρίσει ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος". Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο κ. Ζήγρας τον συμβούλευε συνέχεια "να μην μπλέξει" και του είχε πει χαρακτηριστικά: "Είναι μια υπόθεση που έχουν πεθάνει δύο άνθρωποι στην Ρωσία. Εσύ έχεις παιδιά, μην μπλέκεις".
   Ο αρχιτέκτονας ανέφερε ότι "βλακωδώς το έκανα. Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα".
    Τόνισε, επίσης, ότι δεν μπορούσε να γνωρίζει πως πραγματικός εντολέας του κ. Ζήγρα ήταν ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος και ούτε πως υπήρχε "μαύρο χρήμα".
    Όπως είπε, "αν γνώριζα την παράνομη προέλευση των χρημάτων, τότε δεν θα αναλάμβανα το έργο".
    Με την έναρξη της απολογίας του ο αρχιτέκτονας επικαλέστηκε σειρά εγγράφων -μελέτες, τιμολόγια, επιστολές κ.α.- για να δείξει το σύννομο όλων των φάσεων και διαδικασιών των επίδικων έργων που ανέλαβε.
    Μάλιστα ανέφερε ότι για την ανάθεση της ανακαίνισης του σπιτιού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το 2001, έδωσε προμήθεια στον κ. Ζήγρα -επειδή του έφερε τη δουλειά- ένα εκατομμύριο δραχμές, ενώ για το ακίνητο της Κόμνα Τράκα "του κάναμε ανακαίνιση στο σπίτι του αξίας 12 χιλιάδων ευρώ".
    Ανέφερε, επίσης, μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος ότι η ανακαίνιση στην περιοχή της Ακρόπολης, που αντί για έξι μήνες κράτησε πέντε χρόνια, ουσιαστικά ήταν ζημιογόνα για την ARCON, πλην, όμως, "το έργο το θέλαμε γιατί είχαμε την ταμπέλα μας στο ακίνητο, στην είσοδο του Ηρωδείου".
    Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, σε συναντήσεις που είχε με τον τότε υπουργό οι συζητήσεις τους αφορούσαν θέματα για την κατάσταση των εταιριών του, για την επέκταση της ARCON στα Βαλκάνια κ.α. Είπε επίσης ότι σε πολλές από εκείνες τις συναντήσεις, παρών ήταν και ο κ. Ζήγρας.
    Ο κ. Οικονομίδης υποστήριξε πως μόνο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης κατάλαβε πως "ο Ζήγρας λειτουργούσε σαν φύλακας άγγελος του Τσοχατζόπουλου", ενώ αναφέρθηκε σε "ένα μοντέλο που λειτουργεί και φαίνεται πως όπου εμφανίζεται ο Ζήγρας, δεν εμφανίζεται ο Άκης".
    Κατά τη διάρκεια της απολογίας τού αρχιτέκτονα, ο Νίκος Ζήγρας με χαμηλόφωνα σχόλια και χειρονομίες έδειχνε την ενόχλησή του για όσα υποστήριζε σε βάρος του ο συγκατηγορούμενός του.
    Περνώντας, μάλιστα, ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου κάποια στιγμή, που ήθελε να βγει για λίγο εκτός αιθούσης, δίπλα από τους δημοσιογράφους είπε για τον αρχιτέκτονα: "Τι ψέματα λέει ο άνθρωπος".
    Η διαδικασία συνεχίζεται με ερωτήσεις της έδρας και συνηγόρων προς τον κατηγορούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου