Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Νέα φάλαγγα με τουρκικές ενισχύσεις στο Idlib


Νέα φάλαγγα με τουρκικές ενισχύσεις στο Idlib
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος 
flash.gr
    Δέκα τζιχαντιστές που στηρίζονται από την Άγκυρα σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών, στην - υποτίθεται - ζώνη αποκλιμάκωσης
    Οι τουρκικές δυνάμεις φέρνουν νέες στρατιωτικές ενισχύσεις στο Idlib ενώ δημιούργησαν προκεχωρημένο στρατιωτικό φυλάκιο στο χωριό Ram Hamdan. Όπως ανέφεραν μέλη ΜΚΟ,  είδαν μια νέα τουρκική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή, η οποία έφτασε στα σύνορα της Συρίας με περίπου 20 οχήματα, μέσω του Kafr Lusin που διασχίζει τα σύνορα με την περιοχή Iskenderun. Τα οχήματα ενίσχυσαν τις τουρκικές θέσεις στο Idlib.
    Από την άλλη πλευρά, οι τουρκικές δυνάμεις δημιούργησαν μια νέα στρατιωτική θέση στο χωριό Ram Hamadan, βορειοανατολικά της πόλης Idlib. Καθώς η Τουρκία συνεχίζει να αποστέλλει περισσότερη στρατιωτική ενίσχυση, ο αριθμός των τουρκικών στρατιωτικών μονάδων οι οποίες εισήλθαν στη "ζώνη αποκλιμάκωσης" από τότε που τέθηκε σε ισχύ η νέα εκεχειρία, αυξήθηκε σε 1.110, εκτός από την είσοδο εκατοντάδων παραστρατιωτικών τρομοκρατικών ομάδων.
    Από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, οι ακτιβιστές της ΜΚΟ παρακολούθησαν την είσοδο περισσότερων από 4.510 φορτηγών και στρατιωτικών οχημάτων στο έδαφος της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων δεξαμενών, μεταφορικών μέσων, τεθωρακισμένων οχημάτων, και στρατιωτικών ραντάρ. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που αναπτύχθηκαν κατά την ίδια περίοδο στο Idlib και το Χαλέπι ξεπέρασε τους  9.500.
    Τέσσερις στρατιώτες του καθεστώτος  σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν, προσπαθώντας να διεισδύσουν στην πρώτη γραμμή της Al-Fatira. Ένας μαχητής τζιχάντ δολοφονήθηκε επίσης και τέσσερις άλλοι αντάρτες τραυματίστηκαν κατά τις ίδιες συγκρούσεις που κράτησαν για ώρες, ενώ οι δυνάμεις του καθεστώτος δεν ήταν σε θέση να ανακτήσουν τα σώματα των νεκρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου