Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (24/3/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (24/3/2020)
    ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ, έτσι;
------------------------------------------
    Με όλο αυτό τον ορυμαγδό που γίνεται, ο κόσμος «έχει χάσει τη μπάλα», όπως λένε… Και κυρίως, στα οικονομικά θεματα Έπαιρναν που έπαιρναν λίγα, τώρα παίρνουν από λιγώτερα μέχρι τίποτα! Και οι υποχρεώσεις «τρέχουν», γιατί αυτές δεν τις πιάνει ο κορνοϊός. Λογαριασμοί ( ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΑΕΡΙΟ, ΟΤΕ κτλ), υποχρεώσεις στην εφορία, ασφάλειες, δάνεια…. Και πάει λέγοντας. Το πρόβλημα, δεν είναι απλό. Κάποιοι από εμάς, έχουν δώσει «πάγια εντολή» στις τράπεζες, να εξωφλούν κάποιους λογαριασμούς. Και εάν υπάρχουν λεφτά, όλα καλά. Εάν δεν υπάρχουν όμως ( λογω κορνοϊού); Κάποιοι, έχουν την δυνατότητα να εξοφλούν οφειλές μέσω ίντερνετ ( bankig ή κάπως έτσι δεν το λένε;) Και εάν έχουν λεφτά, εντάξει. Εάν δεν έχουν; Εάν πάλι, συνειδητοποιώντας τον κίνδυνο ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΕΞΩ για να πάνε στην Τράπεζα να πληρώσουν τις οφειλές τους, τι θα κάνουν; Όλα αυτά, οδηγούν στο συμπέρασμα πως  η κυβέρνηση πρέπει να πάρει ένα μέτρο για την μείωση ή εξάλειψη του προβλήματος. Όχι να τα πληρώσει εκείνη, αλλά να δώσει εντολή ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ για 3 μήνες ή για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση του κορνοϊού.  Και κάποιες από αυτές, να θεωρηθεί ότι εξωφλήθηκαν ( ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΑΕΡΙΟ, ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ), μη απαλασσομένων των πελατών στην  εφ’ άπαξ καταβολή όταν «στρώσει» η κατάσταση, και κάποιες άλλες ( δανεια, εφορια ) να παραταθούν για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα. Αυτή τη ρύθμιση, την έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία. Ας μην συσσωρεύουμε προβλήματα πάνω σε αυτά που ήδη δημιουργήθηκαν.
------------------------------------------
    Ο κορονοϊός μονοπωλεί το ενδιαφέρον , τις ειδήσεις αλλά και τις συζητήσεις εδώ και μέρες, με ποσοστό συνεχώς αυξανόμενο. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο, εκτός από τον κορνοϊό! Δεν έχουν και άδικο, εδώ που τα λέμε….. Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, το μέλημά μας είναι ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΜΕ, εμείς και η οικογένειά μας. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! Όμως, δεν φτάνει που το ηθικό μας βρίσκεται στα Τάρταρα, έρχονται οι ειδήσεις ( από οποιοδήποτε ΜΜΕ) να επιτείνουν αυτή την κατάσταση! Κάντε και λιγο «κράτει» ρε παιδιά… Όπως πάτε, εάν γλυτώσουμε από τον κορνοϊό, θα πάμε από εγκεφαλική συμφόρηση. Έλεος!.....
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου