Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Συνέβη στις ΗΠΑ -Πέταξαν τρόφιμα αξίας 35.000 δολαρίων γιατί μια γυναίκα έβηξε επίτηδες επάνω τους


Κορωνοϊός: Συνέβη στις ΗΠΑ -Πέταξαν τρόφιμα αξίας 35.000 δολαρίων γιατί μια γυναίκα έβηξε επίτηδες επάνω τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Αντιμέτωπη με ποινικές κατηγορίες θα βρεθεί μια γυναίκα στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, που έβηξε επίτηδεςεν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού- σε προϊόντα αξίας 35.000 δολαρίων σε σούπερ μάρκετ.
    Η ανώνυμη γυναίκα εισήλθε στο σούπερ μάρκετ της αλυσίδας τροφίμων Gerrity στο Ανόβερο και άρχισε να βήχει σε προϊόντα, αρτοσκευάσματα, κρέας και άλλα, όπως έγραψε ο Τζόε Φαζούλα, συνιδιοκτήτης της αλυσίδας στο Facebook. Το προσωπικό την απομάκρυνε γρήγορα από το κατάστημα και κάλεσε την αστυνομία, που την βρήκε μετά από μερικές ώρες και την έβαλε υπό κράτηση, σύμφωνα με τον αστυνομικό Άλμπερτ Γουόκερ.
    Η αστυνομία πρόσθεσε πως η γυναίκα «μόλυνε σκόπιμα» τα τρόφιμα και πως σκοπεύει να καταθέσει ποινικές κατηγορίες εναντίον της, μόλις ολοκληρωθεί η εξέταση της ψυχικής της υγείας. Οι αξιωματούχοι δεν πιστεύουν πως έχει προσβληθεί από κορωνοϊό αλλά θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να εξεταστεί  έγραψε ο Φαζούλα.
Πέταξαν προϊόντα αξίας 35.000 δολαρίων
    Το αποτέλεσμα της «φάρσας» της ήταν το κατάστημα να πετάξει κάθε προϊόν με το οποίο ήρθε σε επαφή και συνεργάσηκε με έναν τοπικό υγειονομικό επιθεωρητή για τον εντοπισμό και την απολύμανση των περιοχών που εισήλθε. Τελικά, όπως ανακοίνωσε το σούπερ μάρκετ, πετάχτηκαν προϊόντα αξίας 35.000 δολαρίων.
     «Λυπάμαι πραγματικά για την απώλεια των τροφίμων» δήλωσε ο Φαζούλα. «Παρόλο που είναι πάντα κρίμα να πετιούνται τόσα τρόφιμα, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για την ασφάλεια του εφοδιασμού μας με τρόφιμα, είναι ακόμη πιο ενοχλητικό».
Άτομα που απειλούν να διαδώσουν τον κορωνοϊό, θα κατηγορούνται για τρομοκρατία
    Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την Τετάρτη πως οι άνθρωποι που σκόπιμα διαδίδουν τον κορωνοϊό, θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για τρομοκρατία. Οι αξιωματούχοι σε όλα τα κράτη των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά τις απειλές εξάπλωσης του κορωνοϊού.
    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας άνδρας στο Νιου Τζέρσεϊ, έβηξε επίτηδες σε υπάλληλο σούπερ μάρκετ λέγοντας πως είχε κορωνοϊό κατηγορήθηκε για «τρομοκρατικές απειλές». Και στο Μιζούρι, ένας 26χρονος είναι αντιμέτωπος με την ίδια κατηγορία, γιατί έγλυψε κάτι αποσμητικά σε ένα σούπερ μάρκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου