Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (22/3/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (22/3/2020)
    Τελικά, πιστεύω πως δεν θα αποφύγουμε την απαγόρευση κυκλοφορίας! Και για αυτό, θα φταίμε οι ίδιοι!  Δεν καταλαβαίνουν κάποιοι, πως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ! Νομίζουν, πως όλα αφορουν τους άλλους, όχι τους ίδιους. Τόσο ηλίθιοι…. Απέναντι από το σπίτι μου, είναι ένα μικρό καφενείο, όπου κάθε μέρα μαζευόταν καμιά 10ριά πελάτες και φίλοι, συνταξιούχοι. Από την στιγμή που απαγορεύτηκε η λειτουργία των καφενείων, το συγκεκριμένο βρήκε λύση! Βοηθούντος και του καιρού, πέρασε τα 4 – 5 τραπέζια και καρέκλες ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ, και οι πελάτες που φαίνεται «δεν τους πιάνει τίποτα», συνεχίζουν το καφεδάκι και την κουβεντούλα… Άντε λοιπόν, να τους βάλεις μυαλό…..
------------------------------------------
    Το να φύγει κανείς από την πόλη, μαζί με την οικογένειά του, και να πάει στο χωριό του στο πατρικό του σπίτι, όπου δεν έφτασε ακόμα ο κορνοϊός, εκ πρώτης όψεως φαίνεται μια πολύ καλή λύση. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ! Αυτό που δεν καταλαβαίνουν, είναι πως ο κορνοϊός δεν έχει χρώμα, ούτε γεύση, ούτε μυρωδιά! Μπορεί να έχει προσβληθεί κάποιος, και για 14 περίπου μέρες, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ! Και μέχρι τότε, κυκλοφορεί και εν δυνάμει αποτελεί μολυσματικό παράγοντα. Εντάξει, στο χωριό δεν υπάρχει κορνοϊός. Εάν όμως τον μεταφέρεις ΕΣΥ, χωρίς να το ξέρεις, τι γίνεται; Και, στα χωριά συνήθως, οι κάτοικοι πλέον είναι μεγάλης ηλικίας και πιθανώτατα χωρίς υγειονομικές υπηρεσίες. Εάν λοιπόν ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ μολυνθεί το χωριό, και πεθάνουν και κάποιοι, θα έχεις τύψεις ή όχι; Εάν την γλυτώσεις βέβαια…. Και καλά, εσύ δεν έχεις μολυνθεί, ούτε η οικογένειά σου. Ο διπλανός σου όμως που με την ίδια λογική έφυγε από την πόλη και ήρθε στο χωριό, είσαι σίγουρος πως δεν είναι φορέας; Όσο και εάν δεν το θελουμε ( και εμένα έχει αρχίσει «να μου τη δίνει») πρέπει να μείνουμε στα σπίτια μας. Τα χειρότερα, δεν ήρθαν ακόμα.
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου