Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Η καθημερινή οδύσσεια ενός φοιτητή στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ



Η καθημερινή οδύσσεια ενός φοιτητή στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ
    Τις τραγικές συνθήκες που βιώνει κυκλοφορώντας με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη περιγράφει ένας φοιτητής ιατρικής με επιστολή του στο seleo.gr. Και σύμφωνα με όσα λέει ευθύνες για την κατάσταση δε φέρει μόνο ο ΟΑΣΘ τα αργοπορημένα δρομολόγια και οι οδηγοί του αλλά και οι υπόλοιποι οδηγοί που παρκάρουν πάνω σε λεωφορειολωρίδες, η ελλιπής αστυνόμευση... Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει:
    Γειά σας.
    Παίρνω το θάρρος να γράψω σε εσάς έχοντας την ελπίδα ότι έχοντας και εσείς οι ίδιοι διαπιστώσει το καθημερινό πλέον πρόβλημα που επικρατή στην πόλη μας όσον αφορά το κυκλοφοριακό και την άθλια κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ θα το προβάλετε μήπως και κάτι αλλάξει στην πόλη μας.
    Είμαι φοιτητής Ιατρικής και μένω στην περιοχή της Βας. Όλγας και Μαρτίου. Για εμένα καθημερινά υπάρχει η ανάγκη χρήσης της αστικής συγκοινωνίας τόσο για την πρόσβαση μου στην σχολή όσο και στο Νοσοκομείο που έχω μάθημα. Πλέον ακόμα και αυτό που κάποτε θεωρούνταν απλό, δηλαδή το να κατέβω στην στάση και να επιβιβαστώ στο πρώτο αστικό που με βόλευε, απαιτεί σχεδιασμό. Ο λόγος που το λέω αυτό είναι γιατί πλέον τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ είναι τόσο αραιά που μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις έως και 20 λεπτά μέσο όρο στην στάση αν δεν έχεις συμβουλευτεί από πριν κάποια εφαρμογή για το σε πόση ώρα φτάνει το αστικό (ευτυχώς που υπάρχει και αυτό).
    Και αυτό αποτελεί το λιγότερο σοβαρό πρόβλημα καθώς όπως είπα με ένα σωστό προγραμματισμό βρίσκεσαι στην στάση την ώρα που θα καταφθάσει το αστικό. Αφού όμως φτάσει το αστικό αρχίζει το σοβαρό πλέον πρόβλημα. Μιλάμε πλέον όχι για αστικά αλλά για κονσέρβες. Και εξυπηρετούμαι από στάσεις που είναι πριν καν τα μισά του δρομολογίου και ήδη τα αστικά φτάνουν γεμάτα και αυτό συνέπεια της τρομερής αραίωσης των δρομολογίων.
    Καλώς ή κακώς θα επιβιβαστούμε στο αστικό και εδώ αρχίζει το αμέσως σοβαρότερο πρόβλημα. Θα δεχόμουν να είμαι «παστωμένος» μέσα στο αστικό αλλά να γίνεται η κίνηση του όπως θα έπρεπε να γίνεται. Τι εννοώ με αυτό.   Κάθε πρωί και όχι μόνο στην Βασ. Όλγας που υποτίθεται υπάρχει λεωφορειολωρίδα το αστικό δεν κινείται σχεδόν ποτέ εντός αυτής. Πάντα ανά μερικά μέτρα θα υπάρχει κάποιο όχημα σταθμευμένο στην λωρίδα.   Αυτό μπορεί να είναι ξεχασμένο από το προηγούμενο βράδυ, μπορεί να έχει σταματήσει να πάρει ένα καφέ, μπορεί να είναι φορτηγό που προφανώς και δεν τηρεί τις ώρες που προβλέπονται για φορτοεκφόρτωση, μπορεί να είναι μηχανάκια ή ποδήλατα που για κανάτα από τα δυο δεν ισχύει ο κ.ο.κ από ότι φαίνεται.  Αποτέλεσμα όλου αυτού που σας περιγράφω είναι ότι είσαι υπό άθλιες συνθήκες τουλάχιστον 20-30 λεπτά αντί για 10-15 λεπτά που θα χρειαζόταν να φτάσεις στον προορισμό σου.  
    Όλα αυτά τα αναφέρω γιατί και ο κύριος δήμαρχος και η δημοτική αστυνομία πρέπει να καταλάβουν πως Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο η Τσιμισκή.
    Το αμέσως επόμενο πρόβλημα είναι η συμπεριφορά των οδηγών η οποία από την περίοδο των απεργιών τους και μετά έχει πάρει την κατιούσα. Οδηγούν με τρόπο τρομερά επικίνδυνο για τους επιβάτες και ειδικά σε καταστάσεις υπερφόρτωσης των οχημάτων.
    Σας παρακαλώ δώστε δημοσιότητα στο θέμα καθώς η καθημερινότητα μας έχει γίνει ένα μαρτύριο και δεν αποτελεί λύση η χρήση προσωπικών οχημάτων αλλά και ούτε των ταξί των οποίων η αισχροκέρδεια έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς για μια διαδρομή που κάποτε ζητούσαν 4,3-5,3 πλέον πληρώνουμε 6-7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου