Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Τα καλύτερα έθνικ εστιατόρια στην Θεσσαλονίκη



Τα καλύτερα έθνικ εστιατόρια στην Θεσσαλονίκη
    Πέντε έθνικ διευθύνσεις στην Θεσσαλονίκη που μας ταξιδεύουν γευστικά από το Μεξικό ως το Λίβανο και από τη Συρία ως την Ινδια.
El Burrito
Χρυσοστόμου Σμύρνης 5, τηλ: 2310220622
    Σταθερή αξία για μεξικάνικο τσιμπολόγημα και εξωτικά κοκτέιλ στο κέντρο, μια ανάσα από την παραλία, ο Γαϊδαράκος με τον μικρό πολύχρωμο χώρο στο στενάκι της Χρυσοστόμου Σμύρνης σερβίρει πολλά και νόστιμα: Από chipotle burrito και arroz con pollo με κοτόπουλο μέχρι γενναιόδωρες μερίδες fajitas και δροσερές σαλάτες. Στην διπλανή, ξέχωρη cocktaileria Mexicana, υπό το βλέμμα των Frida Kahlo, Emiliano Zapata, Pancho Villa και άλλων μεξικάνικων φιγουρών στους τοίχους, απολαμβάνουμε φοβερές μαργαρίτες.
Για κοκτέιλ και φαγητό, υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

Ναργκίς
Καπ. Πατρίκη 18, τηλ: 2310228502
    Ο κύριος Καν βρίσκεται σταθερά στις επάλξεις σε αυτή την αυθεντική ινδική γωνιά του κέντρου. Στο εστιατόριό του, με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και την έθνικ διακόσμηση, σερβίρει παπαντάμ (τσιπς από ρυζάλευρο και ρεβυθάλευρο), πακόρες κοτόπουλου, ταντούρι φούρνου, ψάρι μάσαλα, κάρρυ, χορτοφαγικά πιάτα και πολλές διαφορετικές σάλτσες.Μαζί με έθνικ ροφήματα ή φρέσκους χυμούς, υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

Massaya
Χειμάρρας 22, τηλ: 2310904202
    Οι γευστικοί θησαυροί του Λίβανου και της Συρίας έχουν βρει καταφύγιο σε αυτό το θεσσαλονικιώτικο εστιατόριο, με τον λιτό έθνικ χώρο στη γειτονιά της Μπότσαρη. Στο μενού βρίσκουμε κλασικές και μη συνταγές, από μελιτζανοσαλάτα μπαμπαγκανούς και παστουρμά ή χούμους, μέχρι πικάντικη χαρίσα, κούμπε (συριακά κεφτεδάκια με κιμά, κουκουνάρι, κρεμμύδι, πληγούρι και σιρόπι ροδιού), αρμένικες σαλάτες, σουάφ από μοσχάρι ή ζυγούρι στα κάρβουνα και σις ταούκ (τρυφερά σουβλάκια κοτόπουλομε κρεμμύδι, ρόδι και μαϊντανό).
Μαζί με φοβερό αραβικό καφέ με κάρδαμο για το κλείσιμο, και κερασμένο γλυκό, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Hola Mexicana
Κούσκουρα 6, τηλ: 2310 240700
    Το πιο πολύχρωμο street food εστιατόριο συναντάμε πλέον στην Κούσκουρα, όπου το Hola σερβίρει burritos, tacos και bowls, τα οποία «χτίζουμε» μόνοι μας, επιλέγοντας από υλικά όπως φασόλια, ρύζι με λάιμ και κόλιανδρο, κοτόπουλο, κον κάρνε, αβοκάντο, τσίλι, γουακαμόλε, carnitas, barbacoa και άλλα.
Κάθε τεμάχιο στοιχίζει περί τα 5-6€.

Falafel Taste Middle East
Μητρόπολεως 106, τηλ: 231 027 8363
    Στη γειτονιά του Λευκού Πύργου, αυτή η μικρή αλλά πεντανόστιμη μεσανατολίτικη γωνιά σερβίρει ίσως το καλύτερο φαλάφελ της πόλης, σε πέντε διαφορετικές εκδοχές. Διαλέξτε ανάμεσα σε αυθεντική, κλασική, ελληνική, πικάντικη ή αμερικανική εκδοχή φαλάφελ σε πίτα, και συνοδεύστε με σούπες ημέρας, ζεστό αρωματικό κρασί κατά την διάρκεια του χειμώνα, καθώς και χορτοφαγικές σαλάτες.
Υπολογίστε περί τα 5-6€ το άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου