Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Με απαίτηση του Κ.Γαβρόγλου μετατέθηκαν οι αξιωματικοί που ερευνούσαν τους εξτρεμιστές της μειονότητας



Με απαίτηση του Κ.Γαβρόγλου μετατέθηκαν οι αξιωματικοί που ερευνούσαν τους εξτρεμιστές της μειονότητας
http://www.efenpress.gr
    Μετατέθηκαν χθες το βράδυ ο Διοικητής Ασφαλείας Κομοτηνής ο οποίος αποσπάστηκε σε αστυνομικό τμήμα και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Κρατικής Ασφαλείας στην Τροχαία οι οποιοι χειρίστηκαν την γνωστή υπόθεση διερεύνησης του αν υπάρχει διδακτικό προσωπικό του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου με επιστημονικό αντικείμενο – πεδίο – ειδικότητα, που σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου “τουρκική μειονότητα”.
    Σημειώνεται ότι ο πρώην πλέον Διοικητής Ασφαλείας είχε χτυπηθεί πριν από 15 μήνες στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής από αναρχικούς, μετά την πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως αγαπητό άτομο στην κοινωνία της Κομοτηνής.
    Οι δύο αξιωματικοί πλήρωσαν το «μάρμαρο» επειδή έπραξαν το καθήκον τους για να διερευνήσουν τους εξτρεμιστές της μουσουλμανικής μειονότητας που επιχειρούν να επιβάλλουν τον όρο «τουρκική»
    Η απομάκρυνσή τους έγινε κατόπιν απαιτήσεως του υπουργείου Παιδείας και πρόκειται για εθνικό όνειδος. (Και ποιος  είναι αυτός ο κύριος και με ποια ιδιότητα απαιτει μεταθέσεις και εκφράζει θέσεις; Σαν πολύ τον σπουδαίο δεν παριστάνει; Ας είναι, σύντομα θα πάει σπίτι του μαζί με πολλούς άλλους. Αλλά και ο ΥΔΤ και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ  γιατί δεν αντέδρασαν; Δεν τους πέφτει λόγος;- Juan)
    Το pronews.gr σας είχε ενημερώσει έγκαιρα προ δύο ημερών για την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας το οποίο ζητούσε τον λόγο από την Ασφάλεια γιατί ερευνά εξτρεμιστές. (!!!)
   
Σε έγγραφο που έστειλε ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ζητούσε «τα πλήρη στοιχεία του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο-πεδίο-ειδικότητα σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου "τουρκική μειονότητα"».
    Επίσης η τοπική Ασφάλεια ζητούσε από το Δημοκρίτειο να απαντήσει εάν υπάρχουν δημοσιευμένες μελέτες ακαδημαϊκών ή άλλων έγκυρων μελετητών, που να ασχολούνται με το παραπάνω ζήτημα.
    Απόλυτα φυσιολογικός έλεγχος για λόγους διασφάλισης των εθνικών συμφερόντων και βέβαια συνάδουν απόλυτα με την εθνική γραμμή, τουλάχιστον αυτή που ισχύει μέχρι τώρα που ο Α.Τσίπρας μίλησε για "ανάγκη εκσυγχρονισμού" της συνθήκης της Λωζάνης και ο Ρ.Τ.Ερντογάν για "επικαιροποίησή" της.
    Και τότε παρενέβη το (ελληνικό...) υπουργείο Παιδείας, που ζήτησε... εξηγήσεις από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές Κομοτηνής, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι... "η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται"!
    Μετά την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας, εκδόθηκε ανακοίνωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία ενημέρωσε ότι "ανακαλείται έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής και απεστάλη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης την 30 Νοεμβρίου 2017".
    Κι έτσι,όποιος θέλει να χρησιμοποιεί τον όρο"τουρκική μειονότητα" μπορεί να το κάνει χωρίς να κινδυνεύει...
    Υπενθυμίζεται ότι, κατά την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στη Δυτική Θράκη, ο Τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα, έκανε λόγο για «ομοεθνείς» και «συμπατριώτες» του.
Παράλληλα, μίλησε για τουρκογενείς, Πομάκους και Ρομά, που αποτελούν τη μουσουλμανική μειονότητα, αλλά ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως είναι «Τούρκοι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Τους είχε συστήσει, μάλιστα, να μιλούν «πολύ καλά τα τουρκικά»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου