Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (1/12/2017)



ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (1/12/2017)
Ανδρέας
    Ευχαριστώ ιδιαίτερα, όλους τους φίλους που μου έστειλαν τις ευχές τους εχθές για την ονομαστική μου γιορτή. Τους ευχαριστώ, και θα προσπαθήσω να τις υλοποιήσω, όσο εξαρτάται από εμένα. Ζητώ συγγνώμη, επειδή λόγω αντικειμενικών δυσκολιών δεν μπόρεσα να απαντήσω στα ηλεκτρονικά μηνύματα με SMS και μέsω FACEBOOK.
-----------------------------------------------------
    Στην Ινδία, εκτός από τις αγελάδες που τις έχουν «ιερές», φαίνεται πως έχουν «ανθρωποποιήσει» και τα υπόλοιπα ζώα. Κατ’ αρχή, σέβομαι και επιδοκιμάζω τον σεβασμό τους σε αυτά. Όμως, αντί να βάλουν φυλακή τον ιδιοκτήτη των γαϊδουριών, να βάλουν φυλακή ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ, πάει πολύ… Ίσως όμως, δώσει ιδέες και εδώ, να βάζουν φυλακή τα ζώα τους αντί για τους ίδιους, για κάποιους που έπρεπε να είναι  «μέσα» εδώ και καιρό….
-----------------------------------------------------
    Λάθη στις επιστροφές αναδρομικών… Ανθρώπινο, θα μου πεί κάποιος. Όμως, συμπτωματικά, όλα τα λάθη γίνονται ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ! Θα με πείσει κανείς πως δεν υπάρχει δόλος; Αποκλείεται… Εδώ, χήρα συναδέλφου που «έφυγε» πριν 4-5 χρόνια, πήρε…. 7,5 ευρώ! Θα τα διορθώσουν, λένε. Πάντα αυτό λένε. Κάποιες φορές, το κάνουν. Κάποιες φορές, όμως… Αναλογισθείτε, πόσα μας χρωστούν αποδεδειγμένα, από τα… ανθρώπινα λάθη και τις… λάθος ερμηνείες των νόμων, και θα καταλάβετε. Και, όλα κατά σύμπτωση, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ!
-----------------------------------------------------
    Τελικά, ο ΟΑΣΘ (Ή όπως διάολο τον «βάφτισαν», ) το…. τερμάτισε! Καθημερινά, σκηνές «απείρου κάλλους» διαδραματίζονται μέσα στα λεωφορεία. Ο ΟΑΣΘ διατείνεται πως αυτά συμβαίνουν μόνο στις … ώρες αιχμής, αλλά οι ώρες αιχμής πιάνουν από τι 8 το πρωί, μέχρι τις 5 το απόγευμα. Τι μένει;
    Έβλεπα κάποτε, φωτογραφίες λεωφορείων από Ινδία και Μπαγκλαντές, και γελούσα. Δεν γελάω πλέον…. Τους ξεπεράσαμε! Κύριες γραμμές, με συχνότητα δρομολογίων ανα 6 – 7 λεπτά, τώρα ξεπερνάνε την μισή ώρα. Για να μπεί κανένας, εάν ανοίξουν οι πόρτες, πρέπει να έχει την απαραίτητη σωματική και ηλικιακή κατάσταση, αφού πρέπει να πιάσει έναν στύλο μέσα, και μετά να συμπιέσει όλους όσους είναι μπροστά του, και εάν έχει αρκετή δύναμη, ίσως μπορέσει να μπεί. Πρέπει να έχει και κάποιο ύψος, γιατί υπάρχει πιθανότητα, εάν είναι κοντός, να «σφηνωθεί» το κεφάλι του στα… οπίσθια του μπροστινού του. Το τραγελαφικό γίνεται στις στάσεις, όπου πρέπει πρώτα να κατέβουν καμιά δεκαριά επιβάτες, για να βγούν 2-3, και μετά να ξαναμπούν, φυσικά με τον ίδιο τρόπο…. Χώρια που είναι συνηθισμένο φαινόμενο, να κάθονται στις θέσεις ο ενας στα πόδια του άλλου, και να καταλαμβάνουν όλους τους χώρου. Ακόμα και αυτούς που δεν επιτρέπεται. Ποιος θα τους ελέγξει; Χαρακτηριστικό, πώς όλα τα λεωφορεία, όταν Λόγω χειμώνα, τα παράθυρα κλειστά, οπότε η βρώμα από τα πατσουλί και την απλυσιά μερικών, αφόρητη….
    Οι διαμαρτυρίες συνεχείς και μεγαλόφωνες, όμως… ποιος τους ακούει; Εχτές, ένας ηλικιωμένος έβριζε τον Τσίπρα, και η γυναίκα του δίπλα του έλεγε συνέχεια «Σώπα», «Σταμάτα», «Σκάσε» και πάει λέγοντας. Εκείνος όμως, απτόητος, συνέχιζε, προκαλώντας την θυμηδία και την επιδοκιμασία των υπολοίπων.
     Εμένα, που μετακινούμαι συνέχεια με λεωφορείο, εδώ και πολλά χρόνια, αφού δεν μπορώ να κατέβω στο κέντρο με το ΙΧ, όυτε να πάρω ταξί που είναι ( πλέον ) ασύμφορο, δεν με ενδιαφέρει το τι γίνεται στον ΟΑΣΘ και το τι κάνει ο Παππάς πατήρ. Με ενδιαφέρει το ότι με θεωρούν βόδι, γαίδούρι, υποζύγιο, πρόβατο και με στοιβιάζουν στα λεωφορέια, (κοινωνικό αγαθό σου λένε…) σαν σαρδέλες σε κονσέρβα.
    Και, φυσικά, ΄έχουν και την απαίτηση να «χτυπάς» εισιτήριο. Άντε καλά…. Ελεγκτές κυκλοφορούν μόνο κάποιες λίγες ώρες που δεν υπάρχει κίνηση, δηλαδή σχεδόν ποτέ! Μια απερίγραπτη κατάσταση, που παρόμοιά της δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι μπορούσα να ζήσω. Δεν ξέρω, ούτε και με ενδιαφέρει το ΤΙ και το ΠΟΙΟΣ φταίει. Με ενδιαφέρει να μετακινούμαι με αξιοπρέπεια στην πόλη μου, με τις αστικές συγκοινωνίες. Χώρια που με αυτή την κατάσταση, οι πορτοφολάδες βρήκαν την χαρά τους. Όμως, έχουν ένα πρόβλημα. Δεν μπορούν να κατέβουν γρήγορα….
    Εκμεταλλεύονται την μηδενική αντίδραση των Θεσσαλονικέων. Εάν ήξεραν πως για αυτή την κατάσταση θα αντιμετώπιζαν κάποιες «απαραίτητες» αντιδράσεις, ίσως το ξανασκεφτόταν. Πάντως, συγκοινωνίες δεν έχουμε. Μπορέι να τις πήγαν σε όλο το Νομό Θεσσαλονίκης, όμως μέσα στην πόλη, είναι ανύπαρκτες. Και δεν ενδείκνυνται σε όποιον έχει τα παραμικρά προβλήματα υγείας…
-----------------------------------------------------
    Κατά τα άλλα, «η ζωή μας γελά χαριτωμένα»……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου