Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΘΕΟΜΗΝΙΩΝ



ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΘΕΟΜΗΝΙΩΝ
 *Αμφικτύων
    Ξεχειλίζει    η αγανάκτηση  από την πρόσφατη χρησιμοποίηση από την    Εθνική     Μετεωρολογική Υπηρεσία  κατά τρόπον άκομψον    αρχαιοελληνικών  ονομάτων  στα βαρομετρικά χαμηλά που έφεραν   καταστρεπτικές καταιγίδες και θεομηνίες και άφατο πόνο σε αρκετούς πολίτες . Αν  η  ονοματοδοσία  προέρχεται από εξωελληνικά μετεωρολογικά κέντρα τότε έχουμε να κάνουμε με οργανωμένη ανθελληνική εκστρατεία κατασυκοφάντησης των ένδοξων Ελλήνων φιλοσόφων και όχι μόνον .
    Τούτο συνέβη  στην παρούσα κακοκαιρία  «Ζήνων» η οποία έθιξε την φήμη του φιλοσόφου Ζήνωνα του Ελεάτη και λίγο πριν  με την θεομηνία  «Ευρυδίκη» που αφάνισε την Δυτική Αττική . (Αυτή έχει το όνομα της νύμφης Ευρυδίκης συζύγου του Ορφέα, χάριν της οποίας κατέβηκε στον Αδη και με την μουσική του απάλυνε την ψυχή του Αδη και της Περσεφόνης και του έδωσαν την Ευρυδίκη με μία προϋπόθεση να μην την κοιτάξει πριν ανέβει στη γη. Αυτός αθέτησε την συμφωνία και έχασε από τα μάτια του την αγαπημένη του).
    Και ερωτώ επιτρέπεται τέτοια μεγάλα ονόματα της Ελληνικής  Φιλοσοφίας και Μυθολογίας  τα οποία έχουν περάσει στην παγκόσμια Επιστήμη και την ξένη δραματουργία , ζωγραφική και ποίηση να τα χρησιμοποιεί η ΕΜΥ   για σκοπούς εμφαντικότητας σε  καταστροφικά  φαινόμενα ; Μήπως το ίδιο δεν συνέβη  στο παρελθόν με τον «Εωσφόρο» αστέρα που από φορέας του φωτός της αυγής συμβολίζει τώρα τον Σατανά; (Εωσφόρος και Έσπερος είναι  ο      Αυγερινός και Αποσπερίτης, δηλαδή ο ίδιος πλανήτης Αφροδίτη).
     Καλό είναι   να αναζητούμε αρχαιοελληνικά ονόματα αλλά  αυτά  να είναι  κατάλληλα για το θέμα που  συμβολίζουν. Για    καταστρεπτικά  φαινόμενα υπάρχουν πάμπολλα αρχαία ονόματα που και στο άκουσμα τους σε κάνουν να παγώνεις και να φοβάσαι.  Αναφέρω κατωτέρω μερικά    που προσιδιάζουν στις θεομηνίες και καταστροφές:
     Πλούτων, Χάρων, Αχέρων, Κωκυτός, Περιφλεγέθων, Λήθη, Στυξ, Ασφόδελος, Άορνος, Τάρταρος, Λέρνη, Φόβος, Διχόνοια, Κένταυρος, Σκύλλα, Χάρυβδις, Βριάρεω, Χίμαιρα, Γοργώ, Αρπύια, Γηριόνης, Μοίρα, Ερινύα, Κλωθώ, Λάχεσις, Ατροπός  , Φθόνος , Έρις, Μώμος, Εσπερίδες,  Ερεβος, Κέρβερος, Έχιδνα, Αλικτώ, Τισιφόνη, Μέγαιρα, Τρόμος. Μανία, Όφις, Ωκυπέτη, Κελαινώ, Ποδάργη, Αλόπη, Οκυπόδη, Οκυρρόη, Ωκυθόη, Αελλόπη, Εκάτη, Εμπουσα, Φλεγία, Τάνταλος,  Ερυκα, Ροιώ,Κόβαλος, Μόθων, Ταράξιππος, Γλαύκος, Καύρος, Κότυς Ατη, Υβρις, Αιδώς κλπ
      Ας ελπίσουμε ότι στο εξής η ΕΜΥ δεν θα χρησιμοποιήσει  αρχαιοελληνικά ονόματα σοφών , πολύ περισσότερο θεών,  και θα σεβαστεί την αρχαία μας παράδοση.
    Ένα πανάρχαιο έθνος που διαθέτει χιλιάδες καταξιωμένα σε όλους τους τομείς εύηχα και θαυμάσια ονόματα περιορίζεται σε 10-20 ονόματα και το χειρότερο  υπάρχουν και  Έλληνες  που  χρησιμοποιούν ονόματα θεών μας σε  σκύλους. Ντροπή !
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου