Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Πάτρα: Παίκτης κατηγορεί παράγοντες της ομάδας του για εκβίαση - Δυο συλλήψεις



Πάτρα: Παίκτης κατηγορεί παράγοντες της ομάδας του για εκβίαση - Δυο συλλήψεις
    Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών κατέφυγε 25χρονος βολεϊμπολίστας, προκειμένου να καταγγείλει υπόθεση εκβίασης σε βάρος του. Σύμφωνα με πληροφορίες  o νεαρός αθλητής  εκδήλωσε την πρόθεση του στους υπεύθυνους της ομάδας, να αποχωρήσει από αυτή και ζήτησε να του παραδοθεί το αθλητικό δελτίο συμμετοχής.
    Από αυτό το σημείο και έπειτα όπως ισχυρίζεται άρχισε ο «γολγοθάς» του, καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες του οι παράγοντες της ομάδας, συνεχώς έβρισκαν δικαιολογίες προκειμένου να παρατείνουν την παραμονή του, με σκοπό να μην του δώσουν τον δελτίο του. Μάλιστα σε επαφές που είχε ο 25χρονος μαζί του και σύμφωνα πάντα με τα όσα ο ίδιος ισχυρίζεται, οι υπεύθυνοι της ομάδας, του υπόσχονταν πως θα του δώσουν το δελτίο, με την προϋπόθεση να μην πάει σε αντίπαλη ομάδα.
    Τελικά ο νεαρός βολεϊμπολίστας, κατάφερε να τους πείσει να του δώσουν το δελτίο του. Όπως ισχυρίζεται όμως και βάσει των όσων φέρεται να κατέθεσε στην Αστυνομία, οι παράγοντες του αθλητικού σωματείου του ζήτησαν το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ.
    Ο 25χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών και τα χρήματα προσημειώθηκαν.
    Στο ραντεβού που ακολούθησε ο βολεϊμπολίστας παρέδωσε τα χρήματα στους αθλητικούς παράγοντες και στη συνέχεια επενέβησαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και τους πέρασαν χειροπέδες.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, οι συλληφθέντες που αρνούνται τις καταγγελίες του 25χρονου, υπέβαλλαν σε βάρος του μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος με Εισαγγελική εντολή.
    ΟΙ δυο συλληφθέντες με την σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πατρών, με την κατηγορία της εκβίασης.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ 
    Συνελήφθησαν, χθες (15-9-2017) το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες, μέλη  διοικητικού συμβουλίου αθλητικού σωματείου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία.
    Για την ίδια υπόθεση αναζητείται για να συλληφθεί ακόμη ένας ημεδαπός, ο οποίος ως Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, βαρύνεται με την ίδια κατηγορία.
    Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας αθλητή, σύμφωνα με την οποία, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του αθλητικού σωματείου, στο οποίο αγωνίζονταν, του απαιτούσαν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των (1.800) για του παραδώσουν το ατομικό του δελτίο.
    Πιο συγκεκριμένα, χθες αργά το βραδύ, στην Πάτρα, ο αθλητής παρέδωσε στους δυο δράστες το χρηματικό ποσό των (1.800) ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
    Αμέσως μετά τη συναλλαγή οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, ενώ σε σωματική έρευνα που τους ενήργησαν, βρήκαν στην κατοχή του ενός και κατέσχεσαν, όλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.
    Επιπλέον, σε βάρος του αθλητή σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση, έπειτα από μήνυση που υπέβαλλαν οι δύο δράστες.
    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου