Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα



Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα
    Η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, και αυτή την εβδομάδα καταφέρνει να μείνει εξαιρετικά δραστήρια μέσα από την πραγματοποίηση πολυάριθμων καλλιτεχνικών/πολιτιστικών εκδηλώσεων.
    Έτσι λοιπόν, μέσα από το θέατρο, το σινεμά και την μουσική η έντονα καλλιτεχνική αυτή πόλη μας βοηθά να μπούμε με τις καλύτερες διαθέσεις στο φθινοπωρινό - μελλοντικά χειμερινό κλίμα, εκεί ακριβώς όμως είναι που μας τα χαλάει εντελώς ο καιρός (Γιατί ενώ σας έχω πει πολλάκις, ότι καταβάλω μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να ενταχθώ στην εποχή του φθινοπώρου, με ό, τι αυτό συνεπάγεται, ο καιρός όντας ακραία καλοκαιρινός, μέχρι και 32 βαθμούς κελσίου είπανε θα φτάσει, δεν με βοηθά καθόλου! Γιατί σας ρωτώ, πώς να ενταχθείς στο κουλτουριάρικο φθινοπωρινό κλίμα με τα ζεστά τσάι και τις υπαρξιακές εκθέσεις ζωγραφικής, όταν έξω ο καιρός θυμίζει Χαβάη, ΠΩΣ;).
    Εντάξει μπορείτε ελεύθερα να αδιαφορήσετε για το παραλήρημα μου, διαβάζοντας απλά τις επιλογές που σας δίνω για έξοδο (Παρόλα αυτά, εάν υπάρχουν και άλλοι να μην το πω υπεραισθητοί, να το πω ψυχικά διαταραγμένοι σαν εμένα, θα ήθελα να μου στείλετε την θετική σας ενέργεια σας την στέλνω και εγώ!):
1. Ταινία «EMOJI»:
    Η ταινία (διάρκειας 91 λεπτών) ανήκει στην κατηγορία κινούμενα σχέδια, με ιδιαίτερα πρωτότυπη πλοκή. Το Emoji, η Ταινία ξεκλειδώνει τον μυστικό κόσμο που βρίσκεται μέσα στα smartphones, κρυμμένος στο app της Τεξτόπολης. Εκεί κατοικούν όλα τα emojis, τα οποία ελπίζουν πως κάποτε θα επιλεχτούν από τον χρήστη. Σε αυτό τον κόσμο, κάθε emoji έχει μια μοναδική και συγκεκριμένη έκφραση στο πρόσωπό του- εκτός από τον Τζιν, ένα υπερκινητικό emoji που έχει γεννηθεί χωρίς φίλτρο και μπορεί να πάρει πολλές και διαφορετικές εκφράσεις. Αποφασισμένο να γίνει κανονικό όπως τα υπόλοιπα, ο Τζιν ζητάει την βοήθεια του Κόλλα-Πέντε, του καλύτερού του φίλου και της μυστηριώδους χάκερ Ατίθασης. Μαζί θα ζήσουν μια επική και ανεπανάληπτη περιπέτεια, αφού θα επισκεφθούν διάφορα, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον Κώδικα που θα επισκευάσει τον Τζιν. Αλλά όταν ένας μεγαλύτερος κίνδυνος απειλεί τα smartphones, τότε η μοίρα όλων των emojis εξαρτάται από τους τρεις φίλους, που πρέπει να σώσουν τον κόσμο τους, πριν αυτός καταστραφεί.
Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 21 Σεπτεμβρίου 2017.
2. Ταινία «KINGSMAN, Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ»:
    Η ταινία (διάρκειας 141 λεπτών) είναι μία καθαρόαιμη περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής. Όταν τα κεντρικά τους γραφεία «KINGSMAN» καταστρέφονται και ο κόσμος βρίσκεται σε ομηρία, το ταξίδι τους, τους οδηγεί στην ανακάλυψη ενός οργανισμού κατασκοπίας στην Αμερική με το όνομα Statesman, η ίδρυση του οποίου συμπίπτει χρονικά με την ίδρυση του δικού τους οργανισμού. Σε μια νέα περιπέτεια που δοκιμάζει τις αντοχές και την εξυπνάδα των πρακτόρων τους στα άκρα, αυτές οι δύο ελίτ μυστικές οργανώσεις «KINGSMAN & STATESMAN», συνεργάζονται για να εξουδετερώσουν τον αδίστακτο, κοινό εχθρό τους, προκειμένου να σώσουν τον κόσμο.
Η ταινία θα ξεκινήσει την προβολή της στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Σεπτεμβρίου 2017.
3. Ταινία «LEATHERFACE»:
    Η ταινία (διάρκειας 90 λεπτών) είναι ένα γνήσιο αμερικανικό θρίλερ με έντονα ψυχογραφικά στοιχεία. Στην ταινία αυτή λοιπόν, θα μάθουμε την αρχή της ιστορίας ενός από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες κακών της έβδομης τέχνης. Σε αυτό το prequel του «Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι», τέσσερις βίαιοι νεαροί που έχουν μόλις αποδράσει από ένα ψυχιατρικό ίδρυμα, απαγάγουν μία νεαρή νοσοκόμα και την παίρνουν μαζί τους σε ένα εφιαλτικό road trip. Κυνηγημένος, από έναν αντίστοιχα διαταραγμένο αστυνομικό που ψάχνει εκδίκηση, ένας από τους νεαρούς είναι προορισμένος να ζήσει μία τραγωδία και περιστατικά που θα καταστρέψουν το μυαλό του, μεταμορφώνοντάς τον στο τέρας που πλέον ονομάζουμε Leatherface.
Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα θα γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου 2017.
4. Παράσταση «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» στο θέατρο δάσους:
    Η γνωστή στο θεατρόφιλο κοινό παράσταση παρουσιάζει την ιστορία δύο αδελφών που ταξιδεύουν στο χωριό της καταγωγής τους για να κηδέψουν τον πατέρα τους. Οι συγγενείς που τις συντρέχουν παρουσιάζουν όμως περίεργες συμπεριφορές. Οι πρώην φίλοι του μπαμπά τους είναι λίγο αλλόκοτοι. Μία μοιρολογίστρα θέλει να κλάψει τον νεκρό αλλά κρύβει επιμελώς και ένα περίστροφο στη μαντίλα της. Ο παραγιός δεν είναι Αλβανός αλλά είναι πέφτουλας. Το χωριό έχει πολλές φιλόδοξες δημοσιογράφους. Η Γωγούλα είναι προτεινόμενη για αποχώρηση στο Survivor. Ο Αγροφύλακας έχει βγάλει το Γυμνάσιο, ενώ ο ίδιος ο νεκρός όταν βλέπει την κηδεία του στην τηλεόραση αναφωνεί "Τίποτα δεν είμαστε, βρε παιδί μου. ΧΟΥΣ!". Και το είναι που το σπίτι αρχίζει να γεμίζει με πτώματα. Πτώματα από έρωτα, από συμφέρον και από αφέλεια! Που θα οδηγήσει αυτό το καταιγιστικό γαϊτανάκι συμβάντων;
 (Διεύθυνση: θέατρο δάσους, Μέρες: 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2017, Ώρα: 21:15, Εισιτήρια: 15€ Κανονικό Εισιτήριο 12€ Μειωμένο (Άνεργοι, Φοιτητές, Μαθητικό, Συνταξιούχοι άνω των 65) 12€ Προσφορά Αρχικής Προπώλησης ΑΜΕΑ Δωρεάν).
5. Παράσταση «Κατερίνα» του Αύγουστου Κορτώ στο θέατρο Εγνατία:
    Ο Κορτώ μέσω της παράστασης, αφηγείται την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν τη χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.
(Διεύθυνση: θέατρο Εγνατία, Μέρες: 22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2017, Ώρα: 21:15 Παρασκευή και 19:00 Σάββατο και Κυριακή).
6. Παράσταση «Καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη στο μικρό θέατρο Μονής Λαζαριστών:
    Στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, οι θεμελιακές αντιθέσεις των προσώπων, το αγνό πατριωτικό αίσθημα, ο έρωτας, η καθημερινότητα (βίαιη και κωμική ταυτόχρονα), οι αλλεπάλληλες εξεγέρσεις και ματαιώσεις μας αποκαλύπτουν το ανθρωπολογικό βάθος του έργου και το τοποθετούν χρονικά έξω από το ιστορικό του πλαίσιο, καθιστώντας το διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ. Η παράσταση παρουσιάζεται από πέντε ηθοποιούς, οι οποίοι και ντύνουν μουσικά την παράσταση (κρουστά-πνευστά) και βασίζεται στις δράσεις-σχέσεις των κύριων προσώπων: Καπετάν Μιχάλης, Νουρήμπεης, Εμινέ, Καπετάν Πολυξίγκης, Μανούσακας, Καπετάν Σήφακας, Κοσμάς.
(Διεύθυνση: μικρό θέατρο Μονής Λαζαριστών, Μέρες: 21, 22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2017, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: Κανονικό: 12€ Προπώληση: 8€ Φοιτητικό: 8€ Ατέλεια - Ανέργων: 5€, Προπώληση: Ταμείο Βασιλικού Θεάτρου T. 2315 200 200 Μονή Λαζαριστών: Μόνο ημέρες και ώρες παραστάσεων).
7. Η Ματούλα Ζαμάνη στη Μονή Λαζαριστών:
    Η Ματούλα Ζαμάνη και οι πιστοί της σωματοφύλακες ολοκληρώνουν τις καλοκαιρινές τους περιπέτειες στη σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. Με τραγούδια για "5 χειμώνες 6 καλοκαίρια" και ιστορίες που ντύθηκαν με μουσική για τον επερχόμενο δίσκο της, παλιές μεγάλες της επιτυχίες, παρανοϊκές διασκευές με 80s ηχόχρωμα, η Ματούλα ανοίγει ένα παράθυρο στο δικό της κόσμο και μας καλεί σε ένα δυνατό και ευαίσθητο μελωδικό ταξίδι, με άγνωστο προορισμό με σύμμαχο την μουσική.
 (Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη, Τηλέφωνο: 2315 200200, Μέρα: 21 Σεπτεμβρίου 2017, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 11€ (προπώληση), 13€ (ταμείο).
8. Οι MILO-Z/ NEW YORK CITY FUNK στο Eightball club:
    Οι Milo-Ζ είναι μία από τις καλύτερες και πιο αναγνωρίσιμες μπάντες του κόσμου της Funk, Jazz & Soul σκηνής, με μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς της Νέας Υόρκης. Ο συνδυασμός της Jazz, Funk, Hip Hop των Groovy χορευτικών και Soul ρυθμών, φέρει την υπογραφή του Milo, μετρ του σύγχρονου Nεοϋορκέζικου Funk, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ένα δικό του cult ρεύμα τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και στην Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Έχουν έρθει στην Ελλάδα πάνω από 10 φορές.
(Διεύθυνση: Πίνδου 1, Μέρα: 22 Σεπτεμβρίου 2017, Ώρα: 22:00, Εισιτήρια: Προπώληση: 10€, Σημεία προπώλησης: Ticket House & Rover).
9. The Epic Party στο WE:
    Το EPIC Party, το πάρτι που έγινε θεσμός, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια βραδιά γεμάτη με επικές μουσικές και φυσικά άφθονο κέφι και χορό μέχρι το πρωί. Ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, στο οποίο θα ακουστούν όλα τα αγαπημένα μας τραγούδια από τα 80s, τα 90s μέχρι και σήμερα. Εσύ θα λείπεις; (Διεύθυνση: Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη, Μέρα: 23 Σεπτεμβρίου, Ώρα: 22:00, Είσοδος: 4 ευρώ).
Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου