Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1116

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1116
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
ΤΟ ‘’13ΡΙ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
2.ΠΑΡΑΤΡΑΠΕΖΑ Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς
3.ΠΟΛΛΕΣ ΧΡΥΣΕΣ ΕΥΧΕΣ
4.Δημόσιος υπάλληλος «έφαγε» 55.000 ευρώ και έμεινε κανονικά στη δουλειά της
5.Το παραμυθάκι μας ξεκινάει κάπως έτσι...
6.«Ο φαρμακοποιός μάς φιλούσε τα χέρια»
7.Τα περίπτερα κατεβάζουν τα ρολά
8.Επιστροφή αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους
9.Βλέπει την έξοδο
10.Έκαναν έδρα και το Ελ Πάσο
11.ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
12.Άνθρωπος της Λέσχης Bilderberg και της Τριμερούς Επιτροπής ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας
13.ΨΗΓΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑΣ ΠΕΡΙ ΑΡΕΤΩΝ

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
1.Γεγονότα
1825: Ο Ελληνικός Στόλος, με επικεφαλής τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη και τους πυρπολητές Ανδρέα Πιπίνο και Γεώργιο Πολίτη, πυρπολεί τον τουρκικό στόλο του Καπουδάν πασά στη Μεθώνη και μία πυριτιδαποθήκη στην ξηρά.
1841: Η νεοσύστατη Εθνική Τράπεζα εκδίδει το πρώτο της χαρτονόμισμα, ονομαστικής αξίας πεντακοσίων δραχμών.
1925: Ο Ολυμπιακός, ενάμιση μήνα μετά την ίδρυσή του, δίνει τον πρώτο αγώνα του στο ποδηλατοδρόμιο, το κατοπινό στάδιο Καραϊσκάκη. Νικά τη γαλλική ομάδα του πλοίου Ζαν Ντ' Αρκ με 5-0.
1926: Η εκπαίδευση στην Ελλάδα γίνεται υποχρεωτική δια νόμου για παιδιά ηλικίας από 6 έως 14 ετών.
1954: Καταστρεπτικός σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλονίζει τις Σοφάδες Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 25 άτομα και να τραυματιστούν 117.
1976: Ο εκκεντρικός ντράμερ των Who, Κιθ Μουν, κλείνει με εννέα ταξί, τα οποία μισθώνει, τις εξόδους ενός δρομίσκου κάτω από το ξενοδοχείο του στη Νέα Υόρκη για να πετάξει με την ησυχία του στο δρόμο τα αντικείμενα του δωματίου του.
Γεννήσεις
1896: Γκάρι Ντέιβις, αμερικανός μπλουζίστας και ιερωμένος. Το ιδιαίτερο παίξιμό του στην κιθάρα επηρέασε πολλούς κατοπινούς μουσικούς, όπως οι Μπομπ Ντίλαν, Γιόρμα Καουκόνεν, Τζάκοον Μπράουν και Greatful Dead. (Θαν. 5/5/1972)
1930: Πιερ Φελίξ Γκουαταρί, γάλλος ψυχίατρος και φιλόσοφος. Υπήρξε από τους ηγέτες του κινήματος της αντιψυχιατρικής. (Θαν. 29/8/1992)
1956: Λανς Φον Τρίερ, δανός σκηνοθέτης, εισηγητής της κινηματογραφικής θεωρίας Δόγμα 95.
Θάνατοι
1792: Τζον Μόνταγκιου, πολιτικός, εφευρέτης και εξερευνητής, 4ος κόμης του Σάντουιτς. Το 1762 εφηύρε ένα πρόχειρο φαγητό που ονομάστηκε σάντουιτς, επειδή ως δεινός χαρτοπαίκτης δεν μπορούσε να σπαταλά πολύ χρόνο για να φάει. (Γεν. 13/11/1718)
1883: Εντουάρ Μανέ, γάλλος ιμπρεσιονιστής ζωγράφος. (Γεν. 23/1/1832)
1910: Ζαν Μορεάς, φιλολογικό ψευδώνυμο του Ιωάννη Παπαδιαμαντόπουλου, έλληνας λογοτέχνης, με σημαντική καριέρα στο Παρίσι. (Γεν. 15/4/1856)

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2.ΠΑΡΑΤΡΑΠΕΖΑ Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς
    «Αυτά τα λεφτά τα δουλέψαμε με ιδρώτα 35 χρόνια μετανάστες στο εξωτερικό και να το κατάντημα». Με δάκρυα στα μάτια η 72χρονη Ευανθία Χριστοφορίδου (φωτ.) άκουσε χθες την απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων για τη δράση παρατράπεζας στη Θεσσαλονίκη, που εκμεταλλεύτηκε τα εφάπαξ απόστρατων αξιωματικών του στρατού, συγγενών και φίλων τους.
http://www.makthes.gr/
Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com
    Μαζί με τον σύζυγό της ήταν μετανάστες στην Ελβετία και πείστηκαν να «επενδύσουν» όλες τις οικονομίες τους, που χάθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες. Το «κανόνι» που έσκασε τον Μάρτιο του 2007 στη Θεσσαλονίκη σε δύο χρηματοπιστωτικές εταιρείες στην οδό Βενιζέλου είχε αντίκτυπο κυρίως σε οικογένειες απόστρατων αξιωματικών, μερικοί από τους οποίους στο παρελθόν είχαν διατελέσει και αρχηγοί σε κορυφαία επιτελεία. Το σύνολο των ποσών που διεκδικούν σήμερα τουλάχιστον 80 «επενδυτές» σε κούφια ομόλογα της Ελβετίας φτάνει τα 14 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη 30 θύματα περιμένουν αποφάσεις από δικαστήρια. Χθες, παρότι πολλοί από τους απόστρατους ήταν στο δικαστήριο, αρνήθηκαν να μιλήσουν στους δημοσιογράφους. «Πήραν τα λεφτά από την ελίτ της Θεσσαλονίκης, ήξεραν πού χτυπούσαν», είπε στη «Μ» απόστρατος στρατηγός, αρνούμενος να μιλήσει επώνυμα. «Ήταν μία καλοστημένη κομπίνα, γνώριζαν ποιους επέλεξαν, χάσαμε όλες τις οικονομίες μας», συμπλήρωσε η σύζυγός του.
    Η δράση της παρατράπεζας που στήθηκε στις «πλάτες» μίας μη αστικής κερδοσκοπικής εταιρείας, που είχαν συστήσει απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί, εκτιμάται ότι ξεκίνησε από το 2001, όταν έγιναν οι πρώτες επενδύσεις. Κατηγορούμενος «εγκέφαλος» ο 45χρονος, σήμερα, Γιώργος Αψηλίδης, επί χρόνια σύμβουλος της εταιρείας Ασπίς Πρόνοια και με στενές σχέσεις με τον Παύλο Ψωμιάδη, όπως τουλάχιστον λένε τα θύματα. Ο προφυλακισμένος ήδη Αψηλίδης χθες τιμωρήθηκε με κάθειρξη 15 χρόνων για την κύρια υπόθεση και επιπλέον πέντε χρόνων για μία επιμέρους απάτη και έμεινε στη φυλακή. Δεξί χέρι του κατηγορείται ότι ήταν ένας απόστρατος στρατηγός, ο 81χρονος σήμερα Θεοδόσης Καλλιώρας, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, δικάστηκε με πληρεξούσιο, ενώ από πέρυσι αναζητείται, καθώς ποτέ δεν κατέβαλε τη χρηματική εγγύηση που του επιβλήθηκε στην ανάκριση. Χθες τιμωρήθηκε με κάθειρξη 10 ετών για την κύρια υπόθεση και επιπλέον πέντε ετών για την επιμέρους και όταν συλληφθεί, θα οδηγηθεί στις φυλακές.
Αλίευε απόστρατους επενδύτες
    Ο απόστρατος στρατηγός ανέλαβε να «αλιεύει» πελάτες συναδέλφους του, γνωρίζοντας καλά πότε εισέπρατταν χρήματα από το εφάπαξ τους. Τους προσέγγιζε μέσω της εταιρείας που είχε συσταθεί και ο ίδιος ίδρυσε γραφεία στη Θεσσαλονίκη, και τους έπειθε να επενδύσουν τα χρήματά τους στα προγράμματα του Αψηλίδη, υποσχόμενος ετήσιο επιτόκιο μέχρι 15%, που ποτέ δεν εισέπραξαν. Οι απόστρατοι επενδυτές εμπιστεύτηκαν τον Καλλιώρα και μάλιστα κατέθεταν χρήματα στο όνομά του και παραλάμβαναν επιταγές ενός έτους, μαζί με την απόδοση, που τελικά ήταν «σκουπίδια».
    Τρίτος «τροχός» της παρατράπεζας ήταν ακόμη ένας χρηματοοικονομικός σύμβουλος της εταιρείας Ασπίς και κουμπάρος του Π. Ψωμιάδη, ο Γιώργος Τσεκερίδης, ο οποίος χθες καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για απάτη και έμεινε ελεύθερος, αφού η έφεσή του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Υποστήριξε άλλωστε πως ο ίδιος έπεσε θύμα του Ψωμιάδη και έχει εκποιήσει την περιουσία του, για ν’ αποζημιώσει θύματα.
    Μέσω των αποστράτων προσεγγίστηκαν και τα υπόλοιπα θύματα της παρατράπεζας. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση ζευγαριού μεταναστών από την Ελβετία, που έδωσαν για να επενδυθούν 295.000 ελβετικά φράγκα, 240.000 δολάρια και 70.000 ευρώ. «Μας πρότεινε την επένδυση ένας απόστρατος πατριώτης μου», είπε στη «Μ» ο 77χρονος Ελευθέριος Χριστοφορίδης, που έχασε τις οικονομίες 35 χρόνων. «Στην αρχή μου είπαν να ασφαλίσω τα παιδιά, στη συνέχεια μ’ έπεισαν να επενδύσω τα χρήματά μου, αλλά έχασα τα πάντα. Δεν μπορώ να κοιμηθώ από τότε», ανέφερε. «Τα κουκούλωσαν όλα, ευχαριστούμε που είστε σήμερα εδώ», συμπλήρωσε η σύζυγός του, απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους.
    Πάντως, πολλές από τις καταθέσεις, όπως φαίνεται από το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ, κατέληγαν στους λογαριασμούς της εταιρείας Ασπίς.
Εξαπάτησε και τα πεθερικά του
    Ο εμπνευστής της παρατράπεζας Γιώργος Αψηλίδης δεν δίστασε να εξαπατήσει ακόμη και τους στενούς συγγενείς του. Μεταξύ των συγκεντρωμένων θυμάτων χθες στην αίθουσα του κακουργιοδικείου ήταν ο 64χρονος Παναγιώτης Παρασκευόπουλος και η σύζυγός του Ουρανία. Οι γονείς της συζύγου του. «Έφαγαν το εφάπαξ του άντρα μου, δούλευε τόσα χρόνια στα τσιμέντα, ήταν 125.000 ευρώ», έλεγε με παράπονο η γυναίκα, καταγγέλλοντας ότι έπεσε μέχρι και θύμα ξυλοδαρμού από τον κατηγορούμενο.
    «Έφτασα να κάνω μέχρι και δάνειο για να τον σώσω. Μας ζήτησε χρήματα για να αποδεσμεύσει, όπως είπε, τα λεφτά από την Ελβετία. Του δώσαμε ακόμη 25.000 ευρώ, που ακόμη πληρώνουμε, και μας χτύπησε», περιέγραψε ο σύζυγός της στη «Μ», δείχνοντας μάλιστα και τη φωτογραφία από τα τραύματα που είχε από τον γαμπρό του.
«Έχω τα λεφτά, θα τα δώσω όπου θέλω»
    Ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίστηκε στην απολογία του στο δικαστήριο την Τετάρτη ο βασικός κατηγορούμενος, προκαλώντας την αντίδραση των θυμάτων. Χθες δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, δηλώνοντας ασθένεια από τις φυλακές. Επέμεινε ότι οι επενδύσεις που έγιναν ήταν σωστές και εξέπληξε αναφέροντας ότι διαθέτει χρήματα.
    «Έχω λεφτά, είναι στο εξωτερικό, αλλά θα τα δώσω όποτε και όπου θέλω εγώ. Με δεμένα χέρια όμως δεν μπορώ να το κάνω», υποστήριξε. Μάλιστα, είπε πως δεν δίδει λεπτομέρειες για τα χρήματα που είπε ότι έχει, για να μην τον πιάσει… η εφορία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ- ΕΥΧΕΣ
3.ΠΟΛΛΕΣ ΧΡΥΣΕΣ ΕΥΧΕΣ
    Εύχομαι στα μέλη του κόμματός μας, στις φίλες και στους φίλους μας, στους συναδέλφους όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σε όλους τους Έλληνες ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, με υγεία, ευτυχία, προκοπή, εκπλήρωση στόχων και προσδοκιών. Για την πατρίδα μας γρήγορη έξοδο από την καταστροφική ύφεση, δυναμική ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα.     Για τους κυβερνώντες και τους αντιπολιτευόμενους περισσότερη σοβαρότητα - υπευθυνότητα - φρόνηση για το καλό της Πατρίδας.
    Στο κόμμα μας είσοδο στη Βουλή των Ελλήνων. Ο αγώνας συνεχίζεται πολύ δυναμικά και αισιόδοξα. Εύχομαι νίκες σε όλα τα επίπεδα. Μας αξίζουν νίκες, για μια περήφανη Ελλάδα με χαμογελαστούς Έλληνες
Μπορούμε! Ναι μπορούμε!!
Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση, Ανάσταση στην πατρίδα μας
Με εκτίμηση και αγάπη
Γιώργος Τσακίρης
Μέλος του Ανωτ. Πολιτικού Συμβουλίου Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας
 ΥΓ : Σας περιμένουμε στο Συνέδριο στις 26 Μαΐου 2013 στο CARAVEL

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Δημόσιος υπάλληλος «έφαγε» 55.000 ευρώ και έμεινε κανονικά στη δουλειά της
ProtoThema.gr
    Επιχείρηση αθωωτικών αποφάσεων για επίορκους υπαλλήλους είχε στηθεί στα πειθαρχικά συμβούλια του Δημοσίου, που συνεδρίαζαν μόνο για τα... μάτια και οι αποφάσεις που έπαιρναν σε πολλές περιπτώσεις ήταν σκανδαλώδεις.
    Oπως αναφέρει το «Έθνος» σε δημοσίευμά του, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε ΔOY της Κρήτης, η οποία συνελήφθη να πλαστογραφεί έγγραφα και να υπεξαιρεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσό 55.403 ευρώ. Η υπάλληλος εντοπίστηκε. Κλήθηκε από το πειθαρχικό σε απολογία, επέστρεψε τα 10.000 αλλά τελικά επικαλέστηκε λόγους υγείας και τιμωρήθηκε με εξάμηνη αργία άνευ αποδοχών. Στη συνέχεια επέστρεψε κανονικά στην εργασία της.
    Άλλη περίπτωση είναι αυτή εκπαιδευτικού του ΟΑΕΔ, ο οποίος ήτα πρόεδρος σε επιτροπή επιλογής ωρομίσθιων καθηγητών σε ΙΕΚ του οργανισμού. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, λοιπόν, το 2011 προσέλαβε την κόρη του κάνοντας δεκτό πλαστό πτυχίο ΤΕΙ.
    Όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε, ο υπάλληλος ανέφερε στο πειθαρχικό πως δεν γνώρισε ότι η κόρη του δεν είχε τελειώσει το ΤΕΙ και τελικά τιμωρήθηκε με εξάμηνη αργία άνευ αποδοχών. Στη συνέχεια επέστρεψε κανονικά στη δουλειά του.
    Στα μαλακά έπεσε και η διοικητική υπάλληλος νοσοκομείου που αύξανε με υπερωρίες τον μισθό συγγενούς της. Εντοπίστηκε, πέρασε πειθαρχικό και... τιμωρήθηκε με στέρηση μισθού για έναν μήνα.
    Οι αποφάσεις αυτές ήταν τελεσίδικες... Κανείς πλην του υπουργού δεν μπορούσε να τις ανακαλέσει και έτσι επί της ουσίας οι επίορκοι υπάλληλοι έμεναν ατιμώρητοι, καθώς οι υπουργοί σπάνια ενημερώνονταν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Το παραμυθάκι μας ξεκινάει κάπως έτσι...
    Το παρακάτω κείμενο είναι παρμένο από ένα κυπριακό blogspot. Δώστε προσοχή στις δύο τελευταίες παραγράφους!!! Αυτά που γράφει είναι σαν να έγιναν την εβδομάδα που πέρασε! Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι γράφτηκε στις 12 Μαΐου 2012!
    Τελικά, όλα έγιναν .... ξαφνικά, κανένας δεν ήξερε, κανένας δεν φανταζόταν τίποτα......
Το έστειλε ο Γιάννης Ζάχος
http://cyprus-critics.blogspot.gr/2012/05/bank-run.html
Bank Run
     Κάποτε υπήρχε ένα εύρωστο και δυνατό τραπεζικό σύστημα στην βλακονησίδα που λέγεται Κύπρος. Για κάποιον λόγο η μικρή, ασήμαντη και ταλαιπωρημένη αυτή χώρα έπεισε πολλές εταιρίες ξένων συμφερόντων να εγκατασταθούν στο νησί και να φέρουν τα λεφτά τους. Η κίνηση απογειώθηκε όταν ο χογλακόροτσος μπήκε στην Ευρωπαϊκή ένωση και στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και έθεσε τον εταιρικό του φόρο στο 10%.
    Τότε έγινε το έλα να δεις. Πανικός στην βλακονησίδα. Το μαύρο χρήμα έρεε στην οικονομία άφθονο. Μαύρα κατάμαυρα λεφτά έρχονταν από Ρωσίες Λετονίες, Ουκρανίες και άλλες δημοκρατικές χώρες. Πλένονταν καθαρίζονταν ξυριζόταν γυαλίζονταν από τις Κυπριακές τράπεζες με την βοήθεια κυβέρνησης λογιστών και δικηγόρων και ήταν πλέον έτοιμα για ανακύκλωση στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι κάτοικοι της βλακονησίδας έγραφαν στα τεράστια τριχωτά τους παπάρια όλες τις προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων για το λεγόμενο money laundering. Τι λένε ρε οι βλάκες. Σιγά, τι θα πει μαύρο χρήμα.
    Έστησε λοιπόν το uber νησί της μεσογείου όλη την οικονομία του σε αυτό το ψέμα. Το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της βλακονησίδας ήταν πλέον δικηγόροι, λογιστές, τραπεζικοί. Όσοι από αυτούς βαριόντουσαν να δουλέψουν ήταν κυβερνητικοί, ενώ οι υπόλοιποι εγαλεύκαν τουρίστες ή έπαιζαν τους developers. Το χρήμα έρεε άφθονο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων κυκλοφορούσε πλέον με γερμανικά αυτοκίνητα και ύφος κόντε ρεπανάκια.
    Οι Κύπριοι άντρες είχαν λύσει πλέον όλα τους τα σοβαρά προβλήματα και το μόνο που είχε απομείνει ήταν οι τρίχες. Ο Κύπριος άντρας κυβερνητικός, τραπεζικός, δικηγόρος, λογιστής μη έχοντας να ασχοληθεί πλέον με βιοποριστικά θέματα κήρυξε ιερό πόλεμο κατά της φύσης και της τρίχας με όπλο την χαλάουα και το λέιζερ. Επίσης δεύτερο του σπίτι έγινε πλέον το γυμναστήριο και το σφίξιμο μέχρι π@ρ@ής.
    Η Κύπρια γυναίκα από την άλλη συγκεντρώθηκε αποκλειστικά στο αι@οίο της. Ξαλαφρωμένη και αυτή από όλα τα βιοποριστικά προβλήματα της έκανε το ξύρισμα επιστήμη. Χωρίς τρίχες, με ολίγη, με γραμμή, με καρδούλα και πάει λέγοντας. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
    Επίσης η μικρή-μικρός Κύπρια-Κύπριος σπουδασμένη-ος 25άρης χλιδάνεργος κυκλοφορούσε με το αυτοκίνητο που του αγόρασε ο μπαμπάς ενώ παραπονιόταν γιατί τάχα δεν βρίσκει την δουλειά που θέλει. Ποία είναι αυτή; Μα φυσικά κάποια από τις πιο πάνω που αναφέραμε. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν προσβολή για την μικρή-μικρό Κύπρια-Κύπριο σπουδασμένη-ο 25άρη.
    Άλλο φρούτο που άνθισε την τελευταία δεκαετία ήταν φυσικά και οι μικροί καυλιτέχνες που πέρασαν και αυτοί μια τεράστια περίοδο άνθησης. Αυτούς τους μικρούς ατάλαντους με το ζόρι καυλιτέχνες τους οποίους σπούδασε ο μπαμπάς στο εξωτερικό και γύρισαν στην Κύπρο διψασμένοι για κουλτούρα και καθόλου άγχος αφού θα τους ταΐζει έτσι και αλλιώς ο μπαμπάκης μια ζωή.
    Ήταν όλοι τους πλέον άρχοντες. Έγιναν μάλιστα και ρατσιστές. Η Κύπρια φυλή έπρεπε να μείνει καθαρή. Όλοι αυτοί οι λευκοί ευρωπαίοι Κύπριοι δεν μπορούσαν να συνυπάρξουν με τους σκουρόχρωμους μη Ευρωπαίους αλλά και ούτε και με τους φτωχούς ανατολικοευρωπαίους. Παρόλ’ αυτά είχαν όλοι τους μια σκουρόχρωμη Φιλιππινέζα να τους υπηρετεί, ένα Ρουμάνο να τους χτίζει το σπίτι, ένα Σριλανκέζο να τους ξεσκατίζει τον γέρο τους και μια Μολδαβή να τους παίρνει τσι@@@@κι τις Κυριακές.
    Και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Στην βλακονησίδα βγήκε πρόεδρος ο αρχι-κομμουνιστής ο οποίος φρόντισε να επισπεύσει την διαδικασία διάλυσης. Όλα τα σκατά που μάζεψαν οι πιο πάνω «επαγγελματίες» αλλά και το σάπιο σύστημα που έστησαν οι προκάτοχοι του ξαφνικά αποκαλύφτηκαν. Ήταν που ήταν όλα χτισμένα στην άμμο, τους έδωσε ο κομμουνιστής πρόεδρος-νίντζα μια αριστερή κλωτσιά με τις Εσέλ κλάτσες και το παπουτσάκι-γαλότσα και τα έκανε όλα μαντάρα. Διαλύθηκε το μικρό συννεφάκι του Κύπριου-Κύπριας και ξαφνικά είναι όλα διαφορετικά.
    Ο Κύπριος κυβερνητικός νιώθει την απειλή της μείωσης μισθού. Ο τραπεζικός-δικηγόρος- λογιστής νιώθει την απειλή της απόλυσης. Ο developer είναι ήδη άνεργος ενώ οι απόλυτες εταιρίες, οι Κυπριακές τράπεζες, βρίσκονται πλέον στο χείλος του γκρεμού.
    Η επόμενη σελίδα της ιστοριούλας μας έχει τίτλο Bank run. Εκεί όπου καταρρέει μια τράπεζα γιατί όλοι οι καταθέτες τρομοκρατημένοι ζητούν ανάληψη των χρημάτων τους ταυτόχρονα. Και το βιβλίο κλείνει με την χρεοκοπία της τράπεζας και με τους καταθέτες αγανακτισμένους να χάνουν τα λεφτά τους. Θα τους σώσει όλους η κυβέρνηση λένε οι ειδικοί. Αμ δε, λέω εγώ.
    Η ιστοριούλα με την Northern Rock δεν είναι μακριά. Υπάρχει όμως μια τεράστια διαφορά στα δύο παραμύθια. Στο δικό τους παραμύθι το Ηνωμένο Βασίλειο είχε την οικονομία αλλά και τη ράχη να τη σώσει. Στο δικό μας όμως, η μικρή και ασήμαντη βλακονησίδα ούτε τον εαυτό της δεν μπορεί να σώσει.
    Λέτε να το δούμε και αυτό; Ποιος ξέρει μπορεί. Τίποτε δεν είναι πλέον απίθανο.
    Τέλος του παραμυθιού. Καληνύχτα σας.

6.«Ο φαρμακοποιός μάς φιλούσε τα χέρια»
http://www.ethnos.gr/
    Σε δεκάδες καταγεγραμμένες συνομιλίες τους, οι φερόμενοι ως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης και οι συνεργάτες τους εμφανίζονται να συνεννοούνται, να αγωνιούν και να κανονίζουν το «σπρώξιμο» έναντι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ των παράνομων και μη εγκεκριμένων φαρμάκων που έχουν εισάγει από την Τουρκία.
    Χρησιμοποιούν κάποιες φορές συνθηματικές ονομασίες, όπως ο «Rolex» και ο «Medical killer», αλλά συνήθως μιλούν με τα ονόματά τους και «δίνουν» ονόματα υποψήφιων «πελατών» (μεγαλογιατρών και ιδιοκτητών κέντρων εξωσωματικής γονιμοποίησης). Σε σειρά συνομιλιών μοιράζονται τις πόρτες των κλινικών που θα χτυπήσει ο καθένας.
-Αντε, κανόνισε εκεί Π. και Μ. (σ.σ. ιδιοκτήτες κέντρων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής των Αθηνών), όρμα εσύ.
-Καλά, δεν το αφήνω, δεν το αφήνω.
-Και να, εδώ Β. και Π. εγώ (σ.σ. κλινικάρχες της Θεσσαλονίκης).
Σε επόμενη επικοινωνία τους κάνουν απολογισμό
-Με τον Π. τι έγινε;
-Το μεσημέρι τη Δευτέρα έχω ραντεβού, θα πάω να του πω ακριβείς τιμές και θα αρχίσει να ουρλιάζει. Και μετά θα δώσει δουλειά στον δικό σου και ο δικός σου θα μας πάρει τηλέφωνο για παραγγελία.
    Συσκευασίες των σκευασμάτων, όπως αυτά κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, αναζητούσαν τα μέλη του κυκλώματος
    Ακολουθούν πολλές συνομιλίες, στις οποίες τα μέλη της οργάνωσης ενημερώνονται για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το μεγάλο «deal» των 30.000 «κομματιών» συγκεκριμένου φαρμάκου στο γνωστό κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης της Θεσσαλονίκης. Αυτές γίνονται αρχικά με φαρμακοποιό που μεσολαβεί και στη συνέχεια με έναν εκ των ιδιοκτητών. «Αγκάθια» είναι η τιμή και το ύψος της προκαταβολής.
    Στο μεταξύ, τα νέα από τις επαφές με τις κλινικές της Αθήνας είναι πιο αισιόδοξα.
-Ο Μ. την άλλη εβδομάδα έχει παραγγελία μεγάλη.
-Μακάρι ρε Τ. άντε, εγώ δεν ακούω τίποτα, άμα δεν ακούσω Λ. μάζεψέ τα και στείλε δεν...
-Ε, καλά εντάξει, τώρα αυτό είπε.
-Ο τέτοιος; Ο Π.;
-Ο Π. είπε οπωσδήποτε, οπωσδήποτε αυτή την εβδομάδα.
    Πωλήσεις
    Σε άλλη συνομιλία, ο άνθρωπος που φέρεται να κινεί τα νήματα μιλά με ενθουσιασμό για τους τζίρους του, που μπορούν να φτάσουν και το 1,5 εκατομμύριο ευρώ τον μήνα.
-«Αυτή την εβδομάδα κλείνω με 250 χιλιάρικα την εβδομάδα. Μιλάμε έχουν τρελαθεί οι φαρμακοποιοί. Για σήμερα με έδωσε παραγγελία ένα φαρμακείο 85.000 ευρώ».
-«Σώπα, ρε».
-«Ναι, ρε μ...α, τρελός είσαι; Τούμπες κάνουνε, μ...ας είσαι; Και όλοι ζητάτε χωρίς τιμολόγιο, χωρίς τίποτα. Με φιλούσε τα χέρια. Μ...α αυτός έβγαλε καθαρό κέρδος από μένα δέκα χιλιάρικα».
-«Ε, δεν θα έβγαλε;»
-«Ε, σου λέω πραγματικά θα κλείσουμε ενάμισι εκατομμύριο τον μήνα. Ενάμισι θα κάνω έτσι όπως πάει η δουλειά».
    Στις επαφές τους με τους υποψήφιους πελάτες κάποιοι δείχνουν διστακτικότητα. Οι δράστες χρησιμοποιούν ως δέλεαρ το υψηλό κέρδος, ενώ προσπαθούν να τους καθησυχάσουν, επικαλούμενοι υψηλές διασυνδέσεις, ακόμη και μέσα στο υπουργείο Υγείας.
-Εντάξει; Θα τα πούμε από κοντά.
-Ναι θα σου πω.
-Οπωσδήποτε να τα πούμε από κοντά.
-Με άνθρωπο μέσα από το υπουργείο, θα δώσει πλάτη και αυτά... τέλος πάντων, θα στα πω όλα από κοντά.
Περιοριστικοί όροι σε 6 εμπλεκόμενους
Προφυλακίστηκε ο εγκέφαλος του κυκλώματος
    Οι εγκέφαλοι του κυκλώματος με την παράνομη διακίνηση φαρμάκων απολογήθηκαν χτες στην ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ενώ προχτές απολογήθηκαν τα δύο αδέλφια- μεγαλογιατροί, που είναι ιδιοκτήτες γνωστού Κέντρου Εξωσωματικής στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι εμπλέκονται εκτός από τη χρήση των παράνομων φαρμάκων και στην εμπορία ωαρίων.
    Επειτα από πολύωρες απολογίες που κράτησαν μέχρι αργά το απόγευμα η ειδική ανακρίτρια και ο εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του ιατρικού επισκέπτη Ε.Π., που φέρεται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος. Οι άλλοι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγυήσεων από 5.000 έως 20.000 ευρώ, ενώ τους απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.
    Οι δύο αδελφοί, ιδιοκτήτες του Κέντρου Εξωσωματικής, καθηγητής της Γυναικολογίας-Μαιευτικής στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ ο ένας και αναπληρωτής καθηγητής ο δεύτερος, αφέθηκαν προχθές ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, που προβλέπουν την καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ ο καθένας, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.
    Ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ αφέθηκε και ένα ακόμη άτομο, που στην υπόθεση φέρεται να είχε ρόλο μεταφορέα, ενώ ένας ακόμη γιατρός από την Αθήνα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.
Αλλοιώναν κουτιά, ετικέτες και οδηγίες χρήσης
Πώς «βάφτιζαν» τα τουρκικά φάρμακα
    Για το «βάφτισμα» των τουρκικών φαρμάκων σε ελληνικά, το κύκλωμα αναζητούσε συσκευασίες των σκευασμάτων, όπως αυτά κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν ως δείγμα για την αντιγραφή κουτιών, ετικετών και οδηγιών χρήσης.
    Σε μία από τις συνομιλίες, ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος έχει εξασφαλίσει ένα δείγμα του αντικαρκινικού φαρμάκου που τον ενδιέφερε, από ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης.
-«Εκείνη την ώρα κάνανε έγχυση και περίμενα να τελειώσει στον ασθενή την έγχυση και πήρα το μπουκαλάκι», αναφέρει. Δεν πρόλαβε όμως το κουτί και τις οδηγίες γιατί «τα είχαν καταστρέψει τα κορίτσια».
    Συμφωνούν ότι «πρέπει να το βρούμε για να φτιάξουμε κοπιράιτ», αλλά στην πορεία διαπιστώνουν άλλο πρόβλημα:
-«Το θέμα είναι ότι το μπουκαλάκι μέσα είναι στα ελληνικά γραμμένο ρε π...τη. Πρέπει να μας φτιάξει και ετικέτα μέσα για το μπουκάλι επάνω».
-«Μπορεί να το ξύσει και να βάλει ελληνικό;».
-«Δεν είναι πάνω ανάγλυφα στο μπουκαλάκι. Αυτοκινητάκι είναι, το οποίο βγαίνει, αλλά θέλει μαστοριά για να βγει».
ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

7.Τα περίπτερα κατεβάζουν τα ρολά

http://www.ethnos.gr/
Στέλλα Κεμανετζή
    Λουκέτο βάζουν το ένα μετά το άλλο τα περίπτερα ακόμα και σε πολύ κεντρικά σημεία των πόλεων, αποδεικνύοντας ότι δεν ξέφυγαν ούτε αυτά από τη μέγκενη της οικονομικής κρίσης.
    Ηδη, 80.000 οικογένειες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, ενώ πολλοί φοβούνται ότι η κατάσταση στον κλάδο θα επιδεινωθεί. Ο εκρηκτικός συνδυασμός των υπέρογκων χρεών, της κατάργησης του ευεργετήματος απονομής αδειών σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και οι τροποποιήσεις που επέφερε το πολυνομοσχέδιο του Οκτωβρίου είχε ως αποτέλεσμα πανελλαδικά να έχουν μείνει 11.500 περίπτερα από 17.500 το 2009 και στην Αθήνα μόλις 3.000 από 5.500.
    «Δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά... Είναι το θέμα με τα καπνικά, το πολυνομοσχέδιο και η απελευθέρωση του επαγγέλματος, τα προβλήματα με τους δήμους και τις απαιτήσεις τους. Και φυσικά η εγκληματικότητα, για την οποία δεν μιλάει κανένας», λέει στο «Εθνος» ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Επαγγελματιών Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής Γιώργος Δούκας.
    «Οι περιπτεράδες είμαστε εύκολος στόχος και έχουμε πληρώσει μεγάλο φόρο αίματος τα τελευταία χρόνια. Οσο για το μέλλον; Αυτό είναι συνυφασμένο με το μέλλον της χώρας. Επειδή τα φορολογικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη δική μας δουλειά, αν δεν σταματήσει να φορολογείται άγρια ο απλός κόσμος, τότε δεν πρόκειται να δούμε Θεού πρόσωπο ούτε εμείς».
    Οι ιδιοκτήτες μιλούν για επιχείρηση αφανισμού. Οπως λένε, στην Αττική έχουν απομείνει σήμερα 6.440 σημεία πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων (περίπτερα και μίνι μάρκετ) από 10.550 που ήταν το 2009, ενώ τα περίπτερα που σήμερα είναι ανοιχτά, μετά βίας φθάνουν τα 3.000.
Βουνό τα προβλήματα που καλούνται να ξεπεράσουν καθημερινά οι περιπτεράδες στην προσπάθειά τους για επιβίωση.
    Οι εκπρόσωποί τους τονίζουν ότι τα τρία τελευταία χρόνια το λιανεμπόριο έχασε περίπου 160 εκατ. ευρώ από ποσοστά μεικτού κέρδους που είχε πριν από το 2009. Σαν να μην έφταναν αυτά, όπως τονίζουν οι ίδιοι, το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο φέρνει περαιτέρω συρρίκνωση...
    «Το πολυνομοσχέδιο έχει στόχο την καταστροφή της μικρής λιανικής, θέλουν να μας καταστρέψουν, εμάς που πουλάμε καπνοβιομηχανικά προϊόντα με μέσο ποσοστό κέρδους 3% και κάτω, επί της ονομαστικής τιμής. Το λαθρεμπόριο στα καπνικά έχει αυξηθεί δραματικά. Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι έχει φθάσει περίπου στο 17% και, εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, θα ξεπεράσει το 35%.
    Σε απόλυτα νούμερα, αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό Δημόσιο θα χάνει περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ ετησίως από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ). Δεν είναι τυχαίο ότι πέρασαν στο πολυνομοσχέδιο διάταξη για αγορά τσιγάρων μέχρι 50 κούτες μέσω Internet.
    Οι δήμοι στους οποίους ανατέθηκε από την Πολιτεία η διαχείριση του ζητήματος, παραβίασαν το Σύνταγμα, έβγαλαν τους αναπήρους εκτός και δημιούργησαν τα δημοτικά περίπτερα. Δεν καταργούν μόνο, αλλά ξηλώνουν περίπτερα για τα οποία υπάρχουν κάτοχοι άδειας και στη συνέχεια δεν προκηρύσσουν θέσεις.
    Οι άνθρωποι αυτοί μένουν ξεκρέμαστοι χωρίς περίπτερα και θέσεις. Θα έπρεπε πρώτα να προτείνονται οι νέες θέσεις και μετά να καταργούνται οι παλιές», τονίζει ο γενικός γραμματέας του κλάδου.
ΧΩΡΙΣ ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ
«Μας έχουν να δουλεύουμε σαν είλωτες»
    Οι περιπτερούχοι έχουν καταθέσει υπόμνημα με το οποίο ζητούν η αρμοδιότητα για τα περίπτερα να δοθεί στους περιφερειάρχες.
    «Υπαγόμασταν», λέει, «στις νομαρχίες, που καταργήθηκαν και έγιναν περιφέρειες. Εκεί έπρεπε να υπαγόμαστε. Εγινε επίτηδες, επειδή υπάρχουν συμφέροντα. Υστερα υπάρχει και το θέμα των κοινοχρήστων χώρων. Από τη μία, μας υποχρεώνουν να έχουμε σταντ και, από την άλλη, ο δήμος μας επιβάλλει πρόστιμα για αυτά. Ο,τι τετραγωνικά χρεώνονται στις καφετέριες και οπουδήποτε αλλού, τα ίδια πρέπει να χρεώνονται και σε μας. Σε κανένα περίπτερο δεν υπάρχει παροχή ύδρευσης, ούτε καν δικαίωμα χημικής τουαλέτας. Μας έχουν να δουλεύουμε σαν είλωτες και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς να εισπράττουν μετρητά η ελληνική Πολιτεία και οι εταιρείες που συναλλάσσονται μαζί μας», συμπληρώνει ο κ. Δούκας.
ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ
Tα στέκια αλλάζουν χέρια...
    Οι εκπρόσωποι των περιπτερούχων λένε με πίκρα ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο τα περίπτερα αλλάζουν χέρια. Οπως λένε, παλιότερα, περιπτεράδες -και λόγω της νομοθεσίας για τις ευπαθείς ομάδες- ήταν μόνο Ελληνες.
    Σήμερα η γεωγραφία των περιπτέρων είναι πλέον πολυπολιτισμική, καθώς πολλές εθνικότητες έχουν μπει στον χώρο νοικιάζοντάς τα.
    Ενας μεγάλος αριθμός έχει περάσει στα χέρια οικογενειών από την Αλβανία οι οποίοι τα λειτουργούν σχεδόν ολόκληρο το 24ωρο με συνέπεια και τηρώντας τους κανόνες χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στον κλάδο.
    Αρκετοί είναι και οι Πακιστανοί, οι περιπτερούχοι υποστηρίζουν ότι φθάνουν περίπου τους 120, οι οποίοι έχουν νοικιάσει περίπτερα. Κάποιοι από αυτούς, όμως, πουλάνε παράνομα τσιγάρα με αποτέλεσμα να πλήττεται ο κλάδος, όπως υποστηρίζει το Σωματείο Επαγγελματιών Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Επιστροφή αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους
ΠΩ ΠΩ ΠΩ ! ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΟΙ ! ΚΑΙ ‘’ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ’’…ΚΡΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ???
http://www.ethnos.gr
    Στις χώρες καταγωγής τους επαναπροωθήθηκαν 31 αλλοδαποί πολίτες, ( δεν είναι αλλοδαποί πολίτες, αμόρφωτοι. Λαθρομετανάστες είναι. )διαφόρων υπηκοοτήτων, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
    Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν 24 πολίτες Αλβανίας, ένας πολίτης Αλγερίας, ένας πολίτης Αιγύπτου, ένας πολίτης Βουλγαρίας, ένας πολίτης Ιράν, ένας πολίτης Ρουμανίας, ένας πολίτης Σρι Λάνκα και ένας πολίτης Γερμανίας, για τους οποίους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.
    Η επιστροφή των αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους πραγματοποιήθηκε οδικώς μέσω της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, για τους 24 Αλβανούς υπηκόους ενώ για τους υπόλοιπους αλλοδαπούς πραγματοποιήθηκε μέσω εμπορικών πτήσεων από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
    Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.Βλέπει την έξοδο
....γιατί δεν μπόρεσε να κάνει τα ''γατάκια'', ''λιοντάρια''...
    «Άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις». Αυτό είχε δηλώσει ο Γιώργος Δώνης μετά το τέλος του αγώνα στην Τρίπολη.
    Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές αφού ο Ιβάν Σαββίδης δεν χρειάστηκε να προβληματιστεί ιδιαίτερα για το αν θα έπρεπε να συνεχίσει να στηρίζει τον Δώνη. Δεν χρειάστηκε φυσικά να πάρει και την άποψη του Τσιαστιακόφ αφού στο συγκεκριμένο θέμα ήταν απόλυτος.
    Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ διέκρινε πως η απομάκρυνση του Δώνη είναι μονόδρομος για πολλούς λόγους.
    Πρώτα απο όλα γιατί απέτυχε να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου. Έναν στόχο που είχε ξεχωρίσει ο Σαββίδης και κατ΄ επανάληψη μέσα από γραπτές τοποθετήσεις του αλλά και ομιλίες στα αποδυτήρια είχε απαιτήσει από την ομάδα.
    Δεύτερος λόγος; Η εικόνα του ΠΑΟΚ και στα δυο παιχνίδια. Ο Σαββίδης είχε βρεθεί στα αποδυτήρια μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα και είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για την εμφάνιση. Ζήτησε στην ρεβάνς η ομάδα να παρουσιάσει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Το θέαμα που αντίκρισε τον απογοήτευσε, τον εκνεύρισε. Δεν είναι άνθρωπος των βιαστικών αποφάσεων και αυτό άλλωστε το έχει δείξει στο παρελθόν αφού υπήρξαν και άλλες αφορμές για να απομακρύνει τον Δώνη και δεν το έκανε. Την Κυριακή το βράδυ όμως δεν μπορούσε να βρει κάποιον λόγο για να κρατήσει τον Δώνη.
    Τρίτος λόγος; Το ότι η ομάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ ενόψει των πλέι οφ. Μπορεί να μπαίνει με μια διαφορά δυο βαθμών από τον Αστέρα αλλά το πρώτο ματς με τον Ατρόμητο θα κρίνει πολλά. Ο Σαββίδης διαπίστωσε πως η ομάδα χρειάζεται μια αλλαγή για να μην χάσει και τον τελευταίο στόχο που της έχει απομείνει.
    Τέταρτος λόγος που οδήγησε τον Σαββίδη στην απομάκρυνση του Δώνη; Οι αντιδράσεις του κόσμου. Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τρία εντός έδρας ματς και θέλει τον κόσμο στο πλευρό του. Αν δεν άλλαζε η υπάρχουσα κατάσταση αφενός ο κόσμος δύσκολα να βρισκόταν στο γήπεδο και αφετέρου όσοι βρίσκονταν κανείς δεν ξέρει ποια στάση θα κρατούσαν. Ή μάλλον όλοι φανταζόμαστε και πρώτα απ? όλα ο Σαββίδης. Για αυτούς τους λόγους ο Σαββίδης αποφάσισε να πάψει τη στήριξη στον Δώνη και απομένουν τα διαδικαστικά για να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

10.Έκαναν έδρα και το Ελ Πάσο
ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ…ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟΝ ‘’ΞΥΡΙΣΟΥΝ’’.

http://www.metrosport.gr/
    Κανένα σύνθημα δεν είναι τυχαίο... "Όπου πας μαζί σου θα 'μαι" τραγουδούν οι οπαδοί του Ηρακλή εκφράζοντας και μ' αυτό τον τρόπο την αιώνια πίστη και λατρεία τους στην ομάδα.
    Το έχουν κάνει διαχρονικά πράξη. Ήταν σ' όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια στο πλευρό της ομάδας. Θα ήταν "είδηση" αν έλειπαν από το Ελ Πάσο. Δεν έλειψαν ούτε από εκεί. Ούτως ή άλλως θα βοηθούσαν την ομάδα και σ' αυτό το ματς. Η πορεία πρωταθλητισμού που πραγματοποιεί η ομάδα δίνει επιπλέον κίνητρα.
    Με τα μέλη της Αυτόνομης Θύρας 10 να πραγματοποιούν ακόμη μια εκδρομή, το Iraklis Athens Club να δίνει το παρόν σ' άλλον ένα αγώνα στην Αθήνα, ο Ηρακλής έπαιξε και χθες σε συνθήκες έδρας. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν (η Καλλιθέα ζήτησε εγγυήσεις από τον Ηρακλή για να επιτρέψει στον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο, πρόβλημα που λύθηκε με την υπογραφή ειδικού εγγράφου της ΠΑΕ) στήριξαν την ομάδα από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, αν και αρκετοί λόγω της κατάστασης έχασαν τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
11.ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
    Αναρωτήθηκα τι μπορεί να προσφέρει ένα ακόμα βιβλίο μέσα στα τα δεκάδες που εκδίδονται καθημερινά. Γρήγορα συνειδητοποίησα ότι οι «Σπαρτιάτες, oι σκλάβοι του πολέμου», του Χαρίτωνα Γιωτάκη σε εκδόσεις Χριστάκη, είναι ένα βιβλίο έκπληξη από κάθε άποψη που αναφέρεται σε μία από τις ομορφότερες και ενδοξότερες περιόδους όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας Ιστορίας (520–480 π.Χ.).
    Η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ προσεγμένο, απαιτητικό και λογοτεχνικώς μεστό βιβλίο. Το οπισθόφυλλο και ο πρόλογος είναι απόλυτα κατατοπιστικά. Τα κεφάλαια δεν ονοματίζονται, απλά διαχωρίζονται κατά ιστορική φάση. Στις πρώτες σελίδες οι παραπομπές είναι πολλές, όμως απαραίτητες και διαφωτιστικές ώστε ο αναγνώστης να παραμείνει στην εξέλιξη χωρίς γνωστικά κενά.
    Παρουσιάζεται ένας κόσμος άγνωστος, διαφορετικός από κάθε άλλον ενδεχόμενα και ακατάληπτος για την αυστηρότητα και τις εμμονές του στις παραδόσεις και την τήρηση του Νόμου. Σταδιακά, «κυλώντας» ανάμεσα στις σελίδες, ζούμε τα ιδιότυπα κοινωνικά στοιχεία της Σπαρτιατικής πολιτείας, ιδιαίτερα αυστηρά ακόμα και για εκείνη την εποχή. Επικρατεί η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας, η απόλυτη υπακοή στον Νόμο -ό,τι κι αν αυτός πρόσταζε- με τα ιδιότυπα στοιχεία του που έκαναν την Σπάρτη να φαντάζει ως τοπίο τρόμου τόσο σ’ εκείνη την εποχή όσο και σε άλλες, μεταγενέστερες και εξαιρετικά βίαιες περιόδους της παγκόσμιας Ιστορίας.
    Είναι απολύτως εμφανής η ασφυκτική πίεση που βίωναν καθημερινά οι πολίτες αυτής της σκληρής κοινωνίας, καθώς και η ιδιότυπη ψυχολογική εξάρτηση η οποία ηγεμόνευε τις υπάρξεις τους. Οι «σκλάβοι» του τίτλου αντιπροσωπεύουν πλήρως τη δέσμευση και τον πραγματικό προορισμό του κάθε Σπαρτιάτη από τη στιγμή που γεννιόταν.
    Διαφαίνεται καθαρά η συγκέντρωση από την πλευρά του συγγραφέα ιστορικών στοιχείων μέσα από συγγράμματα, διατριβές, μελέτες και εκτιμήσεις συγχρόνων ερευνητών, που θα αποτελέσουν τον κορμό για τη σύνθεση του «καμβά» του έργου.
    Παρόλα αυτά, δεν παραβλέπουμε ότι είναι μυθιστόρημα και όχι ιστορική μελέτη. Με το όραμα του λογοτέχνη, ο συγγραφέας έπλασε τα πρόσωπα, δόμησε την πλοκή και τα έδεσε με τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, με την ευχέρεια που του επιτρέπει η χρήση της συγγραφικής αδείας.
    Ο συγγραφέας οδηγεί τους αναγνώστες του σε ένα συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο, δημιουργώντας τους έναν κατακλυσμό συναισθημάτων μέσα από την νοερή μετάβαση στον καθημερινό βίο της Σπάρτης, κατά τη διάρκεια αυτής της πολυτάραχης χρονικής περιόδου. Δεν λείπουν βέβαια οι βίαιες σκηνές, που τολμούν όμως να απεικονίσουν ωμά το πνεύμα και τα έθιμα της εποχής.
    Φυσικά, δεν θα μπορούσε θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι ο συγγραφέας υπηρέτησε πλήρως τη θητεία του στον Ελληνικό Στρατό, και μάλιστα ως Έφεδρος Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, γεγονός το οποίο, ενδεχομένως, να επηρέασε θετικά την συναισθηματική ποιότητα του συγγράμματος.
    Η βαθιά, κοπιώδης και πολύχρονη μελέτη του συγγραφέα, ειδικά των αρχαίων κειμένων από το πρωτότυπο, από μόνη της κάνει το μυθιστόρημά του να επικρατεί σε κάθε σύγκριση με ξένους συγγραφείς οι οποίοι μελετούν τα ίδια κείμενα με απόδοση στη γλώσσα τους, συγγράφουν σε αυτήν, με αποτέλεσμα πάλι να αλλάζει εκ νέου η γλώσσα κατά τη μετάφραση στην ελληνική έκδοση. Κάθε σχόλιο πλέον είναι περιττό.
    Η χρήση της ελληνικής γλώσσας είναι εντυπωσιακή. Ο λόγος του μυθιστορήματος στρωτός, από πεπαιδευμένο λογοτέχνη απεικονίζει την εποχή με τη μεγαλύτερη δυνατή ιστορική ορθότητα. Η ροή των γεγονότων συνεχόμενη, κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο. Η συγκινησιακή φόρτιση μέσα από την απρόσμενη εναλλαγή των διαδραματιζόμενων περιστατικών και οι απρόβλεπτες εξελίξεις αναπόφευκτες. Οι σκηνές μάχης κόβουν την ανάσα.
    Ειδικές οδηγίες μελέτης δεν υπάρχουν για ένα μυθιστόρημα. Συνιστάται η απόλυτη ψυχική παράδοση του αναγνώστη στη ροή της πλοκής του κειμένου ....
Γ.Σιδερής

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
12.Άνθρωπος της Λέσχης Bilderberg και της Τριμερούς Επιτροπής ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας
    Τελικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθώς ο νέος Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Enrico Letta, συμμετείχε στην συνάντηση της Λέσχης Bildeberg που έγινε πέρυσι, στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
    Ο Letta εκτός από μέλος της Bilderberg, είναι αντιπρόεδρος του ‘Aspen Institute’ (θυγατρική οργάνωση της Bilderberg που ιδρύθηκε το 1950) και μέλος της Τριμερούς Επιτροπής.
Bilderberg, Τριμερής και Aspen Institute.
    Και στις 3 ελιτίστικες σκοτεινές οργανώσεις είναι λοιπόν μέλος ο Enrico Letta. Πως να μην προκόψει….
    Ο 46χρονος Enrico Letta θα είναι ο δεύτερος νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιταλίας και ένας από τους νεότερους ηγέτες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.
    Και το πρώτο στίγμα της πολιτικής του μάλλον προκαλεί εκνευρισμό στο Βερολίνο.
    Ο Letta έλαβε την Τετάρτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να έχει αίσιο τέλος, αφού έχει τις “ευλογίες” των δύο κομμάτων. Οι διαπραγματεύσεις με τα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη.
    “Επέλεξα τον Enrico Letta επειδή είναι νεαρός για τα δεδομένα της πολιτικής ζωής της Ιταλίας, είναι όμως ήδη αρκετά έμπειρος”, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Giorgio Napolitano.
    Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, γεννήθηκε στην Πίζα τον Αύγουστο του 1966 και σπούδασε νομική στο πανεπιστήμιο της πόλης. Έχει λάβει διδακτορικό στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
    Παρότι αναρριχήθηκε μέσα από τις τάξεις της κεντροαριστεράς, ο Letta είναι ανιψιός του Gianni Letta, ενός εκ των κορυφαίων συμμάχων του Silbvio Berlusconi.
    Παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατείχε διάφορες υπουργικές θέσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή του υπουργού Ξένου Εμπορίου. Διετέλεσε ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2006.
    Το AFP τον περιγράφει σαν “μετα-ιδεολογιστή μετριοπαθή( ???????? ) . Το σίγουρο είναι ότι οι πρώτες δηλώσεις του Letta συντάσσονται με το μέτωπο κατά της λιτότητας που σχηματίζεται στην Ευρώπη, προκαλώντας, λογικά, ανησυχία στο Βερολίνο.
    “Οι ευρωπαϊκές πολιτικές της λιτότητας δεν είναι πια επαρκείς”, είπε ο Letta, αφότου έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Giorgio Napolitano. Η ΕΕ εστίασε υπερβολικά στις πολιτικές της λιτότητας και τώρα πρέπει να κάνει περισσότερα για να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη, είπε.
    Και τόνισε ότι η νέα ιταλική κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει στα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Στο επίκεντρο της προσοχής του θα τεθεί η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις, ανέφερε.

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
13.ΨΗΓΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑΣ ΠΕΡΙ ΑΡΕΤΩΝ
Το έστειλε ο Κώστας Παπακώστας
Αρετή που δεν κοστίζει δεν αξίζει.
Αρετή είναι η πραγματική ευγένεια. Θερβάντες.
Αρετή είναι η ευπραξία στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου. Αριστοτέλης
Αρετή είναι υγεία και ομορφιά και ευεξία της ψυχής. Πλάτων.
Αρετές μας είναι τα ελαττώματά μας που τα παραδεχτήκαμε. Γιάννης Τσαρούχης.
Άρχεσθαι μαθών, άρχειν επιστήσει.
Εάν μάθεις να κυβερνάσαι, θα μάθεις και να κυβερνάς. Σόλων ο Αθηναίος.
Αγάπα και κάνε ό,τι θέλεις. Γερόντισα Γαβριηλία.
Αγαπάμε πάντοτε αυτούς που μας θαυμάζουν, δεν αγαπάμε όμως πάντοτε αυτούς που θαυμάζουμε.
Αγάπη επιθυμώ και όχι θυσίες, γνώση Θεού και όχι ολοκαυτώματα. Ωσηέ στ΄ 6.
Ακολούθησε το ρυθμό της φύσεως, το μυστικό της είναι η υπομονή.
Άμιλλα είναι η τάση να φτάσει κανένας τον άλλον που τον θαυμάζει ή και να τον ξεπεράσει, χωρίς να αισθάνεται φθόνο αν ο άλλος τον ξεπερνάει. Αριστοτέλης.
Αν δεν μπορείς να πείς την αλήθεια δεν είσαι υποχρεωμένος να πείς ψέμα, ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα υπάρχει η διέξοδος της σιωπής.
Ανδρείος δεν είναι μόνο εκείνος που νικά τους εχθρούς, αλλά κι εκείνος που νικά τις ηδονές. Δημόκριτος.
Απλά γαρ έστι της αληθείας έπη. Αισχύλος
Απ’ την καρδιά μου αγαπώ αυτούς που με φθονούνε, σκεφτείτε πόσο αγαπώ αυτούς που μ’αγαπούνε. Λαϊκό Κρητικό.
Αρετή γονέων, απογόνοις ωφέλιμος. Άγιος Χρυσόστομος.
Αρχή παιδείας η των ονομάτων επίσκεψις. Επίκτητος.
Αρχή σοφίας φόβος Κυρίου. Παροιμίες.
Βασική προϋπόθεση για να κατακτήσεις τις καρδιές δεν είναι η δύναμη, αλλά η πειθώ.
Βρές την αγάπη, είναι το αποτελεσματικότερο φάρμακο για την υγεία της ψυχής.
Για να καταλάβω καλά την αυθεντική αξία της χαράς, πρέπει να έχω κάποιον με τον οποίο θα τη μοιραστώ. Μάρκ Τουαίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου