Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1110

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1110
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
ΤΟ ‘’13ΡΙ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙΣΜΕ
2.Βόλος: Ζωγράφισαν τη σβάστικα στη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
3.ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ
4.Κούρεμα καταθέσεων στις χώρες του νότου
5.ΕΚΤ - Τραπεζίτες μεθόδευσαν την κατάρρευση!
6. Ουδέποτε παραιτήθηκε η Ελλάδα από τις διεκδικήσεις της! Ξέρουν και τρέμουν οι Γερμανοί...
7.Τα ελληνικά μνημεία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO!
8.To γκράφιτι για τον Ακη Τσοχατζόπουλο που σαρώνει στο διαδίκτυο
9. ποιηση
10. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
11. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
12.Πήγαν να σηκώσουν τουρκική σημαία στον Φλοίσβο
13.Σπάνιο μπλε διαμάντι βρέθηκε σε ορυχείο της Ν. Αφρικής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
1.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙΣΜΕ
ΙΝΣΤΙTΟΥΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Οδός Ηρώων Πολυτεχνείου 77-79,
Πειραιάς, Τ.Κ. 18536
Τηλ. /Fax 210-4530044
Καλούνται τα Μέλη και οι Φίλοι του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών Ελλάδος
να τιμήσουν με την παρουσία τους την Διάλεξη του
Αντγου εα ΕΠΑΜ . ΓΑΛΑΝΑΚΗ
με θέμα:
ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ
Την 25η Απριλίου 2013 ημέρα Πέμπτη, και ώρα 7.00 μ.μ.
στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού
(οδ. Αγίας Σοφίας 1, Ν. Ψυχικό, Στάση Σκαλάκια επί της Λεωφόρου Κηφισίας).

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Βόλος: Ζωγράφισαν τη σβάστικα στη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
http://www.newsbomb.gr
    Άμεση ήταν η αντίδραση του δήμου Βόλου, έπειτα από καταγγελία δημότη για βεβήλωση της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι αναρτημένη στο μνημείο του Ηρώου στην παραλία του Βόλου.
    Όπως διαπιστώθηκε, άγνωστοι δράστες είχαν σχηματίσει με μαύρο σπρέι τον αγκυλωτό σταυρό πάνω στη σημαία.
    Σύμφωνα με το e-volos.gr, αμέσως δόθηκε εντολή από την Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ, κ. Νατάσα Οικονόμου και η σημαία αντικαταστάθηκε.
    Εκφράζοντας την αποδοκιμασία της για το περιστατικό, η κ.Οικονόμου τόνισε ότι «δεν μας εκπλήσσει το μίσος των νεοναζιστών απέναντι στην ευρωπαϊκή ιδέα, αφού το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης αποτέλεσε την απάντηση της ειρήνης και το αντίβαρο του πολέμου. Πράξεις όπως αυτή, προσβάλλουν βάναυσα τα δημοκρατικά και φιλειρηνικά αισθήματα των συμπολιτών μας. Ο Βόλος είναι και θα παραμείνει μια ανοιχτή, δημοκρατική κοινωνία».
Μάλλον λάθος κατάλαβε η εν λόγω κυρία. Αν ήταν ‘’νεοναζίστες’’ θα είχαν βάλει την δική τους σημαία. Το ‘’μήνυμα’’ ήταν ότι είμαστε σε μια ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ Ευρωπα’ι’κή Ένωση, και όποιος δεν το κατάλαβε μέχρι τώρα,… ατύχησε!

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ
Του Σαράντου Καργάκου
Ιστορικού – Συγγραφέως
    Απέφευγα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας (έχουμε κι εμείς βέβαια τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας!) ν’ αναφερθώ στο περιβόητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.
    Ήμουν εξήμισυ ετών όταν ανήμερα σχεδόν του Αγίου Νικολάου του 1943 οι Γερμανοί πηγαίνανε για σκοτωμό τ’ αδέρφια του πατέρα μου. Η μάνα μου λέει πως με κρατούσε από το χέρι. Πέρασε το αυτοκίνητο με τους μελλοθάνατους από μπροστά μας, ο μικρός θείος μου που ήταν δεν ήταν 30 ετών, σήκωσε το χέρι και μας χαιρέτισε μ’ ένα πικρό χαμόγελο.
    Και μετά το αυτοκίνητο χάθηκε σε κάποια στροφή. Τότε για πρώτη φορά άκουσα κι έμαθα τη λέξη εκτέλεση. Κι η λέξη έμεινε άσβηστη στη συνείδησή μου, γιατί έκτοτε είχαμε κι άλλες, κι άλλες πολλές ακόμη εκτελέσεις. Έφευγαν από κοντά μας αγαπημένα πρόσωπα κι ο κόσμος έλεγε: «Τα πήγαν για εκτέλεση»!
    Κάποτε τα δεινά έληξαν και στον τόπο εγκαθιδρύθηκε μια κουτσή και στραβή τάξη. Η οικογένειά μου περνούσε δύσκολες ώρες αφόρητης φτώχειας. Η Κατοχή μάς είχε εξουθενώσει.
    Κάποιοι δικηγόροι ξεκίνησαν έναν αγώνα για αποζημιώσεις. Μάζευαν υπογραφές από συγγενείς θυμάτων. Υπόσχονταν -αν θυμάμαι καλά- δύο χιλιάδες το «κεφάλι». Πήγαν και στον πατέρα μου να υπογράψει, μα ο φτωχούλης αρνήθηκε με βδελυγμία. «Δεν κοστολογούνται τα κεφάλια των αδελφών μου», είπε. Κι ένιωσε πως ανταπέδιδε με τη φράση αυτή την καλύτερη τιμωρία στην επηρμένη μεταπολεμική Γερμανία, τη Γερμανία του οικονομικού θαύματος, που στηρίχθηκε στην ξένη εργασία και στην αφειδώς παρεχόμενη αμερικανική βοήθεια.
    Αν σ’ όλη αυτή τη μακρά διαδικασία με πληγώνει κάτι, είναι όχι αυτή καθαυτή η εκτέλεση, αλλά η «νομιμότητα» αυτής της εκτέλεσης.
    Οι γερμανικές αρχές είχαν διακηρύξει πως για κάθε σκοτωμένο Γερμανό θα εκτελούνταν 40 άμαχοι Έλληνες. Ας το σκεφθούμε αυτό: 40 Έλληνες έναντι ενός Γερμανού! Έτσι μας κοστολόγισαν κι έτσι μας κοστολογούν. Ένας Έλληνας είναι υποπολλαπλάσιο του Γερμανού.
    Αυτό εκφράζει όχι απλώς τη ναζιστική θηριωδία αλλά τη γενικώτερη ευρωπαϊκή νοοτροπία. Γιατί, όπως πολύ σοφά έλεγε ο Ντισραέλι, «μπορεί μια αποικία ν’ απέκτησε ανεξαρτησία, αλλά δεν παύει γι’ αυτό το λόγο να είναι αποικία».
    Αν σήμερα οι Γερμανοί δυστροπούν να πληρώσουν την επιδικασθείσα από τα Δικαστήρια αποζημίωση στους μαρτυρικούς κατοίκους του Διστόμου (και όχι μόνον του Διστόμου), δεν το κάνουν μόνο από τσιγκουνιά, το κάνουν για να μας ταπεινώσουν ακόμη μια φορά. αρνούνται υπόσταση στα δικαστήριά μας. Ουσιαστικά δεν αναγνωρίζουν σε μας υπόσταση κράτους. Παραπέμπουν το ζήτημα στον Υπουργό. Αυτός είναι ένας περιδεής εκπρόσωπος της Νέας Τάξης που δεν λογοδοτεί στον ελληνικό λαό αλλά στα Διευθυντήρια των Νέων Καιρών.
    Αυτό που όμως με θλίβει δεν είναι η ψυχική κακομοιριά των κυβερνώντων, είναι το ηθικό κατάντημα κάποιων δημοσιογράφων. Άκουγα ένα μεσημέρι κάποιον ραδιοσχολιαστή που με άκρως περιφρονητική φωνή στιγμάτιζε τη συμπεριφορά των Διστομιτών, επειδή κατέφυγαν στα ασφαλιστικά μέτρα κατά των Γερμανών. Κι έλεγε: «Πού φθάσαμε…»! Έπρεπε να είχε ζήσει τη γερμανική φρίκη της Κατοχής, για να είχε δει το πού φθάνε το κτήνος όταν κυριεύει την ανθρώπινη ψυχή.
    Τι έκαναν οι κάτοικοι του Διστόμου από το να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη; Μήπως έπρεπε κι αυτοί – κι όχι μόνο αυτοί- να συμπεριφερθούν γερμανικά, δηλαδή να πιάσουν καμμιά πεντακοσαριά Γερμανούς τουρίστες και να τους κρατήσουν ομήρους ή να τους εκτελέσουν;
    Στα αντίποινα των Γερμανών εμείς δεν απαντήσαμε με αντίποινα. Οι Γερμανοί τιμωρήθηκαν ελάχιστα γι’ αυτά που διέπραξαν στον τόπο μας. Κάλυψαν ένα ελάχιστο μέρος των αποζημιώσεων που όφειλαν. Συνέχισαν τη ναζιστική πολιτική, όχι βέβαια στη γραμμή του Χίτλερ (δεν είναι ακόμη καιρός) αλλά στη γραμμή του Γκαίμπελς. Παραπλάνηση και εξαπάτηση. Και μετά αποθράσυνση. Θα ‘ρθει στιγμή που θα μας ζητήσουν αποζημίωση για τις σφαίρες που ξόδεψαν για να μας… σκοτώσουν.
Μέρος Δεύτερο
    Το κείμενο που προηγήθηκε είχε γραφτεί προ πολλών ετών για να δημοσιευθεί στην εφημερίδα όπου αρθρογραφούσα επαγγελματικώς. Δεν δημοσιεύθηκε, και σε λίγες ημέρες «εκτελέστηκα» και δημοσιογραφικώς. Μου τράβηξαν το χαλί επιτηδείως κάτω από τα πόδια μου. Τώρα που ήλθαν οι δύσκολοι καιροί και η Γερμανία μάς φόρεσε καπίστρι, πολλοί σταθμοί και πάμπολλα έντυπα μού ζητούν να μιλήσω και να γράψω για τις περιβόητες αποζημιώσεις.
    Μου ζητήθηκε να μιλήσω και για τις εκτελέσεις. Κι αντιμετώπισα τις λοιδορίες δύο «καναλοκύνων». Αναφερόμουν στην εκτέλεση των συγγενών μου και στην υπέροχη στάση της γιαγιάς μου. Ήμουν μπροστά, όταν ο πατέρας τής ανακοίνωσε την εκτέλεση των δύο παιδιών της, των δύο αδελφών του. Η γιαγιά -βαθιά χριστιανική ψυχή- κατέβασε το μαύρο τσεμπέρι ως τα μάτια και πριν τυλίξει με αυτό το στόμα για να μη βγει κραυγή οδύνης, κατόρθωσε να μουρμουρίσει:
– Ο θεός να τους συγχωρέσει για το κακό που μου έκαναν!…
    Κι έπειτα κλείστηκε στη βαθιά σιωπή της. Που και που ένα σιγαλό – σαν αγεράκι απαλό- μοιρολόι.
    Πέρασαν κάποια χρόνια. Ήμουν στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου, την λεγόμενη τότε «Ογδόη». Ο πατέρας έφθασε ένα μεσημέρι ράκος στο σπίτι. Τον είχε επισκεφθεί στο κατάστημα του «Δραγώνα» (Αιόλου 89) ο άνθρωπος που είχε βάλει στη λίστα των μελλοθάνατων τα αδέρφια του. Ήταν ετοιμοθάνατος. Τον «κουράριζε» στον Άγιο Σάββα, εξάδελφός μου ογκολόγος. Του έμεναν λίγες ημέρες ζωής. Ζήτησε από τον εξάδελφό μου την άδεια να βγει για λίγες ώρες. Έπρεπε κάποιον να δει. Και πήγε να βρει τον πατέρα μου. Δεν μπορούσε να ανέβει στον ημιώροφο. Τον ζήτησε και κατέβηκε ο πατέρας. Σαν τον είδε πάνιασε.
– Ήλθα να πάρω τη συγγνώμη σου, του είπε ο άλλος. Σε λίγες μέρες πεθαίνω…
Ο πατέρας, βαθιά συγκλονισμένος, μόλις κατόρθωσε να ψελλίσει μία φράση:
– Να ‘σαι συγχωρεμένος…
    Ανέβηκε γρήγορα τις σκάλες και κλείστηκε στο γραφειάκι που ήταν το λογιστήριο. Δεν ήθελε να τον δει κανείς με δάκρυα στα μάτια. Ήταν ένας μικρόσωμος άνθρωπος με υψηλή περηφάνεια. Μας τα είπε στο σπίτι με αναφιλητά. Ήταν η πρώτη φορά που μάλωσα με τον πατέρα μου. Με τη σκληρότητα της νεανικής ηλικίας πίστευα πως η συγγνώμη σ’ έναν εγκληματία συνιστά αδικία. Σήμερα το ίδιο θα έπραττα κι εγώ,
    Αυτό δεν σημαίνει πως έκοψα να είμαι Μανιάτης. Αλλά η πείρα μιας μακράς ζωής με εδίδαξε ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι η συγγνώμη. Γι’ αυτό συγχωρώ και τον δημοσιογράφο – κάποτε φίλο- και τα παρασαρκώματα που τον περιστοιχίζουν, που, χωρίς να φορούν την στολή της «Βέρμαχτ», συνεχίζουν με άλλα μέσα το έργο τους.
    Συγχωρώ ακόμη και τους Γερμανούς δημοσιογράφους, τραπεζίτες και πολιτικούς για όσα μας κάνουν. Κι όχι απλώς τους συγχωρώ, αλλά τους ευγνωμονώ. Από τη δική τους αγνώμονα στάση, θα ξεπηδήσει η δική μας ανάταση, η νέα εθνική μας επανάσταση. Όχι κατά των Γερμανών αλλά κατά των υπολειμμάτων του δωσιλογισμού που «κοπροκρατούν» (το ρήμα του Ελύτη) πολιτικά και οικονομικά τη δόλια πατρίδα μας.
Πηγή: Αθηναϊκό Ημερολόγιο 2012, Εκδόσεις Φιλιππότη – Olympia.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Κούρεμα καταθέσεων στις χώρες του νότου
‘’τά ‘παμε, τα ξανάπαμε, να μην τα ξαναλέμε,
Για όλα όσα γίνανε εμείς οι δυό τα φταίμε’’

http://www.newsbomb.gr
    Η συνέντευξη του κ.Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, είναι ενδεικτική των προθέσεων του Βερολίνου να διαλύσει τις οικονομίες των χωρών του Νότου και να αναγκάσει τους καταθέτες να μεταφέρουν τα χρήματα τους σε Γερμανικές τράπεζες.
    Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, απροκάλυπτα, προανήγγειλε εφαρμογή του μοντέλου του κουρέματος των καταθέσεων, που εφαρμόστηκε στην Κύπρο, και σε άλλες χώρες των οποίων οι τράπεζες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
    Όπως όλα δείχνουν σε πρώτη φάση, στο στόχαστρο μπαίνουν οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ ενώ δεν θα πρέπει να θεωρούνται και διασφαλισμένες οι καταθέσεις κάτω από αυτό το ποσό.
    Στο στόχαστρο του Βερολίνου έχουν μπει τράπεζες της Ισπανίας που είναι υπερβολικά εκτεθειμένες από τα δάνεια που χορήγησαν και προκάλεσαν τη φούσκα των ακινήτων στη χώρα της Ιβηρικής.
    Ήδη πολλά δάνεια έχουν σταματήσει να αποπληρώνονται εδώ και 18 μήνες ενώ καθημερινά προστίθενται και άλλοι Ισπανοί που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.
    Όπως όλα δείχνουν, το Βερολίνο χρησιμοποίησε την Κύπρο ως πειραματόζωο, ως ένα πείραμα του θερμοκηπίου.
    Τώρα θέλει να εφαρμόσει το ίδιο πείραμα σε μία μεγαλύτερη χώρα, σε ένα μεγαλύτερο μέγεθος ,ως οικονομία, την Ισπανία.
    Είναι σαφές ότι οι Γερμανοί παίζουν με τη φωτιά.
    Η βουλιμία, ο επεκτατισμός και ο αυταρχισμός τους μπορεί να οδηγήσουν σε αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα αποτελέσουν όχι μόνο το τέλος του ευρώ αλλά και το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης , όπως την ξέραμε.
    Η Γερμανία, για κάποιο λόγο, συγκεντρώνει χρυσό και μεγάλα τραπεζικά αποθέματα ρευστότητας εδώ και ένα περίπου χρόνο.
    Η επίθεση που δέχθηκε από ΗΠΑ, Ιαπωνία και άλλες χώρες στη σύνοδο των G-20 για την καταστροφική πολιτική που έχει επιβάλει στην Ευρώπη και μεγαλώνει την ύφεση δεν πτοεί το Βερολίνο.
    Η πρωτοφανής και κυνική δήλωση του κ.Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει νέο κύμα εκροών στις τράπεζες των χωρών του Νότου και κλίμα αποσταθεροποίησης στις ήδη παραπαίουσες οικονομίες τους.

5.ΕΚΤ - Τραπεζίτες μεθόδευσαν την κατάρρευση!
Κάτι καινούριο μας λένε τώρα…
http://www.newsbomb.gr
    Η διαρροή της απόρρητης έκθεσης Alvarez & Marsal για την Κύπρο «δείχνει» μυστικές πρωτοβουλίες τραπεζιτών και συνέργεια της ΕΚΤ που οδήγησε τον Ελληνισμό στο χάος
    Οι πιο σκοτεινές ημέρες του Ελληνισμού φαίνεται πως ήταν αυτές του Δεκέμβρη το 2009. Εκεί ακριβώς βρίσκεται το κλειδί της υποδούλωσης Ελλάδας και Κύπρου μέσω ενός εφιαλτικού σκηνικού που ξεδιπλώνεται στις σελίδες της έκθεσης του οίκου Alvarez & Marsal, που διέρρευσε πριν λίγες ώρες στο διαδίκτυο.
    Υπόγειες αγορές Ελληνικών ομολόγων από Κυπριακή τράπεζα, μία ημέρα μόλις μετά την «πανηγυρική» ανακοίνωση της για την μη έκθεση σε Ελληνικά ομόλογα που λόγω των ύποπτων χειρισμών της κυβέρνησης Παπανδρέου, εκείνη ακριβώς την περίοδο άρχισαν να θεωρούνται «τοξικά».
    Το σημαντικότερο εύρημα όμως της έκθεσης (όπως διέρρευσε στο olympia.gr) είναι η «περίεργη» χρηματοδότηση της τράπεζας από την ΕΚΤ, η οποία φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε για αυτές τις αγορές. Αυτή η ενέργεια ζημίωσε την Κυπριακή τράπεζα με το ιλιγγιώδες ποσό που άγγιξε τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ! Αυτός είναι και ο λόγος της κατάρρευσης που πήρε διαστάσεις ντόμινο.
    Όπως αναλύεται στην έκθεση, οι αγορές ομολόγων ανήλθαν σε 2,4 δις ευρώ. Εδώ όμως έρχεται και η πραγματική «βόμβα»: Στις 16 Δεκεμβρίου του 2009, η τράπεζα αιτήθηκε και έλαβε χρηματοδότηση από την ΕΚΤ στο ποσό των 3 δισ. ευρώ, το οποίο δεν ήταν απαραίτητο -όπως ρητά αναφέρεται- για να καλύψει ανάγκες του ισολογισμού, αλλά διατέθηκε για την αγορά ομολόγων!
    Μια χρηματοδότηση λοιπόν με σκληρούς, μνημονιακούς όρους, που έγινε αποκλειστικά για να διευκολύνει την εξαγορά των «τοξικών» ομολόγων!
    Το πόρισμα θέτει σοβαρότατα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα:
- Γιατί η αγορά των Ελληνικών ομολόγων έγινε σε καθεστώς αδιαφάνειας;
-Ποιος ή ποιοι έδωσαν την εντολή;
-Γιατί δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες αποτίμησης της επικινδυνότητας;
-Ποια η γνώμη των ελεγκτικών αρχών;
-Γιατί δεν αγοράστηκαν παράλληλα CDS για να μειωθεί η έκθεση σε αυτά τα ομόλογα;
    Ερωτήματα που αυτομάτως πρέπει να εγερθούν και στην Ελλάδα, παραπέμπουν δε στις διαδοχικές ερωτήσεις του Προκόπη Παυλόπουλου, που έμεναν επί μήνες αναπάντητες, έως ότου ο κεντρικός τραπεζίτης Γιώργος Προβόπουλος με μία επιστολή γεμάτη αλαζονεία περιέπλεξε περισσότερο την κατάσταση.
    Η έκθεση της Alvarez & Marsal πιθανόν να δίνει απάντηση και για αυτή την ασύδοτη συμπεριφορά των κεντρικών τραπεζιτών: Η ΕΚΤ στην ουσία συνήργησε στο ξεφόρτωμα των ομολόγων, ειδικά από τις ξένες τράπεζες! Η χρηματοδότηση προς το Ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν έφτανε ποτέ στην Ελλάδα, αλλά μείωνε την έκθεση των ξένων τραπεζών στα «τοξικά» ομόλογα που κατέληγαν στην Ελλάδα. Το Ελληνικό χρέος εκτοξευόταν με τους επαίσχυντους νέους όρους δανεισμού και έπαιρνε ως αντίτιμο «χαρτιά», πράγμα που γνώριζε και η ΕΚΤ!
    Την ίδια στιγμή, πωλούσε τα CDS, που όπως προκύπτει από την έκθεση, θα ήταν ασπίδα προστασίας, που όμως κάποιοι απεμπόλησαν! Την ίδια σκοτεινή περίοδο του Δεκεμβρίου του 2009, για την οποία τόσα έχουν ακουστεί.
    Όπως φαίνεται, δεν είναι τυχαία η αποσιώπηση της έκθεσης της BlackRock, αφού η αντίστοιχη της A&M για την Κύπρο, υποδηλώνει ένα σκοτεινό παιχνίδι στις πλάτες του Ελληνισμού. Που οφείλει πλέον να αναζητήσει τους ενόχους και να αποδώσει ευθύνες.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6. Ουδέποτε παραιτήθηκε η Ελλάδα από τις διεκδικήσεις της! Ξέρουν και τρέμουν οι Γερμανοί...
    Αδιάψευστη απόδειξη ότι η χώρα μας ουδέποτε παραιτήθηκε από τις διεκδικήσεις της κατά της Γερμανίας για τα ζητήματα του κατοχικού αναγκαστικού δανείου, καθώς και των πολεμικών, ιδιωτικών και δημοσίων αποζημιώσεων, αποτελεί γερμανικό έγγραφο-φωτιά που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Το Βήμα και το οποίο απέστειλε η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τον Μάρτιο του 1967.
    Με το έγγραφο αυτό η γερμανική πρεσβεία απαντά σε σχετική ρηματική διακοίνωση της ελληνικής πλευράς της 9ης Νοεμβρίου 1966 προς τη Βόννη. Η τελευταία λοιπόν ρητά αναφέρει ότι ουδέποτε υπήρξε ελληνική παραίτηση, κατόπιν απαντήσεως που η ίδια η κυβέρνηση της Βόννης έστειλε στην πρεσβεία της στην Αθήνα.
    Τον Οκτώβριο του 1965 πραγματοποιούνται συζητήσεις στην Αθήνα μεταξύ της Ελλάδας και Γερμανίας για το ζήτημα, ενώ έχουν προηγηθεί σχετικές επαφές τον Σεπτέμβριο του 1964 και τον Μάρτιο του 1965, με προσωπική μάλιστα εμπλοκή του τότε πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου αλλά και του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως προκύπτει από αυτή τη γερμανική ρηματική διακοίνωση. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του Κέντρου ψάχνει το τι έχει συμβεί την περίοδο της πρωθυπουργίας Καραμανλή με το ζήτημα των αποζημιώσεων.
    Οπως σημειώνει η εφημερίδα, προτού λάβει τις σχετικές απαντήσεις από τη Βόννη έχει πέσει και η ίδια από τους αποστάτες. Τελικά έχει αλλάξει σειρά κυβερνήσεων ως τη στιγμή που στις 31 Μαρτίου του 1967, μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τη χούντα, το γερμανικό έγγραφο παραδίδεται στο υπουργείο Εξωτερικών, όταν οι Γερμανοί απαντούν ότι η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί αλλά οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα παρασύρουν την απάντηση στο ούτως ή άλλως απόρρητο ελληνικό ερώτημα στην αφάνεια.
    Σύμφωνα λοιπόν με το έγγραφο, η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα αναφέρει με τη ρηματική διακοίνωσή της (verbal note) με αριθμό πρωτοκόλλου Νο. 68/67 και ημερομηνία 31 Μαρτίου 1967 προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
    «Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής ιδεών μεταξύ της εξοχότητος του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και του ομοσπονδιακού υπουργού Εξωτερικών δρος Γκέρχαρντ Σρέντερ που έλαβε χώρα στην Αθήνα τη 15η Οκτωβρίου 1966, η ελληνική πλευρά, μεταξύ άλλων, ήγειρε το ζήτημα των αξιώσεων τις οποίες η Τράπεζα της Ελλάδος ισχυρίζεται ότι έχει εναντίον της Γερμανίας και οι οποίες προέρχονται από ορισμένες χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής της Ελλάδας τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Σρέντερ ανέφερε τις επιστολές του διευθυντή του ομοσπονδιακού υπουργείου των Οικονομικών Ράινχαρντ της 30ης Σεπτεμβρίου 1964 στον πρώην πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου και του διευθυντή του ίδιου υπουργείου δρος Κάιζερ της 26ης Μαρτίου 1965 στον βουλευτή-καθηγητή Α. Παπανδρέου. Σε αυτές τις επιστολές γίνεται αναφορά σε δηλώσεις που έγιναν από αντιπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης το 1958 με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της συμφωνίας μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Ελλάδας που αφορά τη χορήγηση πίστωσης 200 εκατ. μάρκων».
    «Οι δηλώσεις των Ελλήνων αντιπροσώπων ήταν της φύσεως που επέτρεψε στη γερμανική πλευρά την ερμηνεία ότι πιθανές ελληνικές αξιώσεις προερχόμενες από την εποχή της γερμανικής Κατοχής δεν θα ακολουθούνταν εν όψει της συμφωνηθείσας γερμανικής οικονομικής βοήθειας. Ωστόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ουδέποτε θεώρησε ότι με δηλώσεις αυτού του είδους, τότε ή σε μεταγενέστερες περιπτώσεις, η ελληνική κυβέρνηση είχε την πρόθεση να παραιτηθεί επισήμως από τις νομικά θεμελιωμένες αξιώσεις που πιστεύει ότι έχει από την εποχή της Κατοχής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».
    «Μπορεί να αναφερθεί ότι η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να χορηγήσει την πίστωση 200 εκατ. μάρκων είχε ως κίνητρό της τις φιλικές σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας και την επιθυμία να βοηθήσει την Ελλάδα, ανεξάρτητα από τη νομική κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί από την παραπάνω Συμφωνία».
    Το γερμανικό έγγραφο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, καταρρίπτει με τον πιο επίσημο τρόπο τους μύθους σχετικά με δήθεν ελληνική παραίτηση, τους οποίους καλλιέργησε έντεχνα και στο παρελθόν αλλά και τώρα, χωρίς όμως ποτέ να φέρει στο φως στοιχεία που να τους στηρίζουν. Αντίθετα, με το παρόν έγγραφο αναγνωρίζει και η ίδια ρητά ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιου είδους αποποίηση από την ελληνική πλευρά.
    Με το έγγραφο καταρρέει οριστικά η επιχειρηματολογία της γερμανικής πλευράς σχετικά με κλείσιμο του ζητήματος με τη σύμβαση του 1960, αφού το έγγραφο έχει συνταχθεί και αποσταλεί επτά ολόκληρα χρόνια αργότερα.
Τα ψεύδη για τη Σύμβαση του 1960
    Το κύριο επιχείρημα δια του οποίου η γερμανική πλευρά υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει δήθεν παραιτηθεί από τις αξιώσεις της κατά της Γερμανίας από την εποχή της Κατοχής, αφορά τη Σύμβαση του 1960 με την οποία ο Γερμανός εγκληματίας πολέμου Μέρτεν αφέθηκε ελεύθερος παρά την καταδίκη του σε 25 χρόνια κάθειρξης και εστάλη στη Γερμανία έπειτα από ασφυκτικές πιέσεις της τότε γερμανικής κυβέρνησης προς την τότε ελληνική κυβέρνηση.
    Ο Μέρτεν ήταν ο βασικός υπεύθυνος για την εξόντωση των ελλήνων εβραίων της Θεσσαλονίκης. Με την υπόθεση αυτή συνδέθηκε η Σύμβαση του 1960 και την παροχή της πίστωσης των 115 εκατ. μάρκων από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Η Σύμβαση όμως αναφέρει ρητά ότι τα χρήματα καταβάλλονται «υπέρ των μέτρων διώξεων για λόγους φυλής, θρησκείας ή κοσμοθεωρίας θιγέντων ελλήνων υπηκόων αίτινες υπέστησαν, συνεπεία των μέτρων τούτων διώξεως, ζημίας, ελευθερίας ή υγείας και ιδίως προς όφελος των επιζησάντων οικείων».
    Στο δε τρίτο άρθρο της Σύμβασης αναφέρεται ότι «ρυθμίζονται οριστικώς άπαντα τα ζητήματα αίτινα αποτελούν το αντικείμενον της Συμβάσεως ταύτης».
    Δηλαδή η γερμανική πλευρά υπογράφει ότι κανένα άλλο ζήτημα δεν ρυθμίζεται και πολύ περισσότερο δεν κλείνει με αυτή τη Σύμβαση, κάτι που γνωρίζει καλά σήμερα η Γερμανία και γι' αυτό αντιδρά ίσως τόσο σπασμωδικά...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Τα ελληνικά μνημεία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO!

Ευαγγελία Αναστασάκη
    Από το 1983 η UNESCO χαιρετίζει το πολιτιστικό παρελθόν του πλανήτη, συγκαταλέγοντας στη λίστα της τα σπουδαιότερα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς ανά τον κόσμο. Κι αν νομίζετε ότι η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της είστε γελασμένοι. Αρκετά είναι τα ελληνικά μνημεία που ανήκουν στην Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO. Ξέρετε ποια είναι;
1. Ναός Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες (από το 1986)
2. Δελφοί (από το 1987)
3. Ακρόπολη (από το 1987)

4. Άθως (από το 1988)
5. Μετέωρα (από το 1988)
6. Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά Μνημεία Θεσσαλονίκης (από το 1988)
7. Επίδαυρος (από το 1988)
8. Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου (από το 1988)

9. Μυστράς (από το 1989)
10. Ολυμπία (απότο 1989)
11. Δήλος (από το 1990)
12. Μονή Δαφνίου
- Μονή Οσίου Λουκά
- Νέα Μονή Χίου (όλες από το 1990)
13. Πυθαγόρειο και Ηραίον Σάμου (από το 1992)
14. Μυκήνες, Τίρυνθα (από το 1999)

15. Χώρα, Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννη Θεολόγου και Σπήλαιο της Αποκάλυψης Πάτμου (από το 1999)
16. Παλιά πόλη της Κέρκυρας (από το 2007)

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
8.To γκράφιτι για τον Ακη Τσοχατζόπουλο που σαρώνει στο διαδίκτυο
http://www.newsbomb.gr
Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία με το γκράφιτι στον σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό που απεικονίζει τον Ακη Τσοχατσόπουλο.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
9. ποιηση
ΟΤΑΝ ΚΑΘΟΜΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ
Όταν κάθομαι να γράψω
Τριγυρίζει το μυαλό μου
Σε σταθμούς και σε λιμάνια
Σε καρδιές και σε φεγγάρια.

Όταν ζω σε αναμνήσεις
Νιώθω ότι είμαι μόνος
Σημειώσεις ξεφυλλίζω
Σε ορίζοντες βαδίζω.

Τότε βλέπω ,τότε φέρνω
Στου μυαλού τα μονοπάτια
Τρυφερές επιθυμίες
Κέρδη και ζημίες

Ισοσκελισμένα πάντα.

Όταν κάθομαι να γράψω
Μετράω ρυθμό και στίχους
Τα πράγματα και θαύματα
Και της ζωής τα τραύματα.
Η ΣΙΩΠΗ
Απόψε ήμουν πιο κοντά
Άλλα ψιθύριζε η καρδιά
Μα φώναζε η λογική
Σήμα κινδύνου προσοχή.

Αν είναι αλήθεια η σιωπή
Ποια πόρτα είναι ανοιχτή
Να μπω κρατώντας το κερί
Τώρα που λέω μια ευχή.

Ήθελα να περπατήσω
Ρεματιές βουνά να σμίξω
Να χαθώ μέσα στο χρόνο
Με κρασί χωρίς τον πόνο

Απόψε ήταν μια χαρά
Με τα λουλούδια συντροφιά
Φωνές τραγούδια, σιωπή
Μεγάλη η συμμετοχή.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
Ημερομηνία 22 Απριλίου 2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΥΠ. ΑΡΙΘ 23/13

1. Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 συναντήθηκαν στο ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ μετά από πρόσκληση του Ειδικού Γραμματέα κ. Αντ. Οικονόμου, μέλη της επιτροπής για την επεξεργασία του νέου μισθολογίου των Ε.Δ. και των Σ.Α., με τα αντίστοιχα μέλη των Ενώσεων Αποστράτων. Την επιτροπή αυτή εκπροσώπησαν για τους εν ενεργεία συναδέλφους οι τέσσερις επικεφαλής των Οικονομικών Υπηρεσιών των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ ) και ο επικεφαλής της ΓΔΟΣΥ που υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ.
2. Από πλευράς αποστράτων μετέχουν οι Αντιναύαρχος Σ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α., ο Ταξίαρχος (Α.Σ.) ε.α. Β. Νικολόπουλος, ο Πλοίαρχος (Ο) Ι. Αντωνιάδης Π.Ν. ε.α. και ο Σμήναρχος (ΥΥΟ) ε.α. Α.Πάνος.
3. Από τους εκπροσώπους των αποστράτων ζητήθηκε από τον κ. Οικονόμου και έγινε αποδεκτό, η ισότιμη συμμετοχή τους στην οικεία επιτροπή, που θα συντάξει το νέο μισθολόγιο, με δεδομένο το γεγονός πως το μισθολόγιο των ε.ε. στελεχών των Ε.Δ. είναι απολύτως συνυφασμένο με αυτό των ε.α. και οποιαδήποτε μεταβολή του, θα επηρεάσει και τις συντάξιμες αποδοχές τους.
4. Κατά τη σύσκεψη αυτή τέθηκαν οι κατευθύνσεις/επιδιώξεις από τον κ. Οικονόμου, οι απόψεις των αποστράτων επί αυτών και στη συνέχεια έγινε παρουσίαση τεχνικών παραμέτρων που έθεσαν οι απόστρατοι, με στόχο κατ’ αρχήν να μην περικοπεί ούτε ένα επί πλέον ευρώ. Τέλος οι απόστρατοι παρουσίασαν τα στοιχεία των υπερβολικών μειώσεων που έχουν ήδη υποστεί μετά τις αλλεπάλληλες 12 περικοπές από το 2010 μέχρι σήμερα.
5. Θα ζητηθεί από τους αποστράτους και νέα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και το Γ.Λ.Κ., ώστε να παρουσιάσουν τις τεκμηριωμένες απόψεις τους.
6. Η επιτροπή θα συνέρχεται τακτικά μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της.
Ο Πρόεδρος ΕΑΑΣ Αντιστράτηγος ε.α Π. ΜΑΥΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Πρόεδρος ΕΑΑΝ Αντιναύαρχοςε.α Σ. ΠΕΡΒΑΙΝΑΣΠΝ
Ο Πρόεδρος ΕΑΑΑ και Συντονιστικού Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κ. ΙΑΤΡΙΔΗΣ

11. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Τηλ. 6972717990, WIND *779900
Αριθμ. Πρωτ. 14/2013
Αθήνα, 23 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 22

    Κατόπιν αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ), πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), με σκοπό την ενημέρωση επί θεμάτων που αφορούν κυρίως τις συντάξεις των αποστράτων.
    Από τα ερωτήματα που τέθηκαν και την ενημέρωση που έγινε, προέκυψαν οι παρακάτω πληροφορίες και στοιχεία:
          α. Μετά τη μείωση της σύνταξης λόγω τροποποίησης των βασικών μισθών των εν ενεργεία συναδέλφων, έχει γίνει η επεξεργασία των συντάξεων προκειμένου να καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων σε όσους συνταξιούχους η σύνταξη τους έχει κατέλθει κάτω των 2.500 ευρώ και δικαιούνται δώρου, σε συνδυασμό με τις σχετικές διατάξεις. Σε αντίστοιχη ερώτηση, μας διευκρινίστηκε ότι το ποσό προσδιορίζεται αφού αφαιρεθούν οι μειώσεις των Ν. 4024/2011(-20) και 4051/2012 (-12%).
           β. Ο υπολογισμός της ΕΑΣ γίνεται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία (πρώτα αφαιρείται η ΕΑΣ υπολογιζόμενη επί της βασικής σύνταξης και στη συνέχεια αφαιρούνται οι άλλες μειώσεις) και για να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Σε σχετική ερώτηση διευκρινίστηκε ότι ουδείς έχει λάβει επιστροφή χρημάτων για την υπόψη αιτία.
          γ. Στα αχρεωστήτως καταβληθέντα έχουν συνυπολογισθεί τα υπερβάλλοντα ποσά στις κρατήσεις υπέρ τρίτων (π.χ. περίθαλψη, ΕΑΣ) που είχαν γίνει στις αρχικές καταβληθείσες συντάξεις, πριν την αναδρομική μείωσή τους από 1/8-31/12/2012, εκτός από το φόρο ο οποίος θα συμψηφισθεί με το εκκαθαριστικό.
           δ. Στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση και αφορά «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών» περιλαμβάνεται διάταξη για την αναγνώριση των μισθολογικών προαγωγών που είχαν ¨παγώσει" για όσους αποστρατεύθηκαν από 1/7/2011. Για την αναγνώριση θα απαιτηθεί αίτηση του ενδιαφερομένου και η σχετική διοικητική πράξη του αρμόδιου Επιτελείου.
           ε. Το επίδομα υψηλής ευθύνης που προβλέπεται για τους ανώτατους βαθμούς έχει υποστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια αλλεπάλληλες μειώσεις με αποτέλεσμα να έχει συρρικνωθεί στα 133 ευρώ, δηλαδή κάτω και από το επίδομα των 176 ευρώ που δίδεται στους υπόλοιπους βαθμούς. Το θέμα είναι γνωστό, απαιτεί όμως τροπολογία για την αποκατάσταση της στρέβλωσης.
           στ. Το ποσοστό της κράτησης 5-10-15-20% που αναλογεί στο μέρισμα των Μετοχικών Ταμείων και των ΕΚΟΕΜ, (σύμφωνα με το Ν. 4093/2012 υπολογίζεται με τη βασική σύνταξη), παρακρατείται από τον αντίστοιχο φορέα (άρα το μέρισμα και το βοήθημα θα είναι καταρχήν μειωμένα αναλογικά λόγω αυτής της ρύθμισης).
           ζ. Για κάποιον που επιθυμεί αλλαγή τραπεζικού λογαριασμού στον οποίον κατατίθεται η σύνταξή του, χρειάζονται περίπου δύο μήνες για να υλοποιηθεί, λόγω της εφαρμογής του διατραπεζικού συστήματος "ΔΙΑΣ" (απάντηση σε σχετική ερώτηση λόγω του πρόσφατου θέματος των Κυπριακών τραπεζών).
    Η συνεργασία θεωρούμε ότι ήταν εποικοδομητική και έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα συναδέλφων μας.
    Εκκρεμούν οι απαντήσεις του Υπουργείου Οικονομικών στα θέματα που έθεσε η ΠΟΣ κατά την επίσκεψή της στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα την 11η Φεβρ. 2013.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Βασίλειος Νικολόπουλος Ταξίαρχος εα
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Βασίλειος Παπαδόπουλος Ταξίαρχος εα

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
12.Πήγαν να σηκώσουν τουρκική σημαία στον Φλοίσβο
Μπά ? Μαγκίτσες ? Δικός τους είναι ο Φλοίσβος και όλα τα άλλα, έχουν κάθε δικαίωμα να βάλουν την σημαία ή και ό τι άλλο τους ''καπνίσει''. Τώρα ξύπνησαν και δεν θέλουν σημαία και τα ''ρέστα''? Άς μην τα πουλούσαν.     ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΕΝ ΤΩ ΑΔΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.
    Τη σημαία με την ημισέληνο αξίωσε να σηκώσει στον Φλοίσβο ο τουρκικός επενδυτικός όμιλος Dogus, μετά την εξαγορά πακέτου μετοχών.
    Έχετε όλες τις σημαίες των κρατών –μελών της Ε.Ε. Πρέπει να βάλετε και τη δική μας, καθώς είμαστε οι μεγαλύτεροι μέτοχοι», τόνισε ο εκπρόσωπος του γνωστού για τις σχέσεις του με το κεμαλικό κατεστημένο κ. Φερίτ Σαχένκ.
    Όπως αναφέρει ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, ο διευθύνων σύμβουλος της μαρίνας Φλοίσβου κ. Στάυρος Κατσικάδης πάγωσε στο άκουσμα αυτού του αιτήματος. «Ξέρετε, ίσως μια τέτοια κίνηση να μην είναι ώριμη. Ίσως να έχουμε προβλημά και με το κόμμα της Χρυσής Αυγής», είπε.
    Ακόμα όμως και αν αυτή τη φορά το συγκεκριμένο αίτημα δεν έγινε πραγματικότητα, είναι βέβαιο ότι η επόμενη πρόκληση δεν θα αργήσει να έρθει. Πολύ περισσότερο όταν οι Τούρκοι έχουν τοποθετηθεί και στις μαρίνες που αγόρασαν από τον όμιλο Κυριακούλη στα Γουβιά της Κέρκυρας, την Καλαμάτα, τη Λευκάδα και τη μαρίνα Ζέας.
Κι άλλες προκλητικές απαιτήσεις
    Οι Τούρκοι σε λίγες ημέρες επεφύλαξαν κι άλλες εκπλήξεις στους Έλληνες συνεργάτες τους.      Συγκεκριμένα απαίτησαν να μην υπάρχει συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού υπό την ελληνική σημαία εάν δεν έχει υπάρξει αρχική ενημέρωση στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και να εξετάζονται όλα τα αιτήματα του ΕΟΤ από το διοικητικό κέντρο της Τουρκίας.
    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα σαν να μη φτάνουν όλα τα παραπάνω ο τουρκικός όμιλος έχει ζητήσει να πάρει πληροφορίες και για τον διαγωνισμό που θα προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ στη μαρίνα της Μυκόνου, καθώς θεωρούν πως «η.αξία της Μυκόνου στον χάρτη του Αιγαίου είναι τεράστια

13.Σπάνιο μπλε διαμάντι βρέθηκε σε ορυχείο της Ν. Αφρικής
Periergos
    Ένα σπάνιο μπλε διαμάντι βρέθηκε σε ορυχείο της Νοτίου Αφρικής. Ο 25,5 καρατίων πολύτιμος λίθος αναμένεται να επιφέρει στην εταιρεία που έχει το ορυχείο τεράστια κέρδη.
    Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, το διαμάντι κοστίζει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια.
Είναι πολύ ασυνήθιστο να πωλείται ένα διαμάντι αυτής της ποιότητας και του μεγέθους, είπε η Κάθι Μάλινς, εκπρόσωπος της εταιρείας.
    Το ορυχείο Κάλιναν βρίσκεται βορειο-ανατολικά της Πρετόρια και είναι γνωστό για τους μεγάλους πολύτιμους λίθους και για τα μπλε διαμάντια τους.
    Ένα παρόμοιο διαμάντι 26,6 καρατίων ανακάλυψε η εταιρεία τον Μάιο του 2009. Κόπηκε και πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s για περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια. Ο νέος του ιδιοκτήτης το ονόμασε «Το αστέρι της Τζόζεφιν».
    Το 1905 στο ορυχείο βρέθηκε το διάσημο διαμάντι «Αστέρι της Αφρικής», 530 καρατίων. Το διαμάντι δόθηκε ως δώρο στον βασιλιά της Βρετανίας, Έντουαρτ Ζ’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου