Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1095

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1095
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
ΤΟ ‘’ΔΕΚΑΤΡΙΑΡΙ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΣΧΑΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ: «ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΝ ΑΝΑΒΑΛΕΤΕ ΠΑΛΙ ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ»
2.ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ( ΕΧΙΝΟΣ ΞΑΝΘΗΣ )
3. Θα αρπάξουν μέρος των καταθέσεων και των Ελλήνων
4."Οι Έλληνες αντέχουν τα δεινά αλλά δεν παραδίνονται"
5.ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ !!!
6.ΕΥΡΩΠΗ, Σουρής – για την Ευρώπη 1886
7.ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΣΤΕΙΑ
8.Ο Μήτσος θα γελάσει τελευταίος...
9.Δάνεια από ΑΟΟΑ
10.Χωρίς εκτίμηση…
11.Ο εχθρός, τα όργανα και τα μέλη
12.Πως εξαφανίστηκε η αρχαία Σπάρτη;
13.Καρδίτσα: Υπάλληλος υπεξαίρεσε εκατομμύρια ευρώ και διεκδικεί μισθούς!

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
1. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΣΧΑΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ: «ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΝ ΑΝΑΒΑΛΕΤΕ ΠΑΛΙ ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ»
http://www.pentapostagma.gr
defencenet.gr
    Σαφή προειδοποίηση δια της διπλωματικής οδού απευθύνει πλέον η Μόσχα στην κυβέρνηση όσον αφορά με τις συνεχείς αναβολές στην ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τις ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ.
    Η ημερομηνία κατάθεσης τελικών προσφορών αναβλήθηκε για τρίτη φορά για τις 29 Απριλίου και στη Μόσχα θεωρούν ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια παρελκυστική πολιτική λόγω των πιέσεων που δέχεται από την πλευρά της Ουάσιγκτον.
    Εδώ να σημειώσουμε ότι αντίθετα με τις ΗΠΑ η Γερμανία έχει "κατεβάσει" τους τόνους, και συνεπώς δεν υφίσταται στο βαθμό που υπήρχε η αντίθεση των Βρυξελών στο θέμα.
    Προφανώς τα γεγονότα καταδεικνύουν μια κατ' αρχήν συννενόηση των δύο πρωτευουσών σε αυτά τα επίπεδα. Η Μόσχα θεωρεί ότι οι προσφορές των δύο εταιρειών δεν μπορούν να πλησιαστούν και είναι αισιόδοξη.
    Να θυμίσουμε ότι πίσω από το θέμα των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ κρύβεται μεγάλος αριθμός ρωσικών επενδύσεων ακόμα και στον τουρισμό. Μην ξεχνάμε και την αυστηρή προειδοποίηση του Βλάντιμιρ Πούτιν όταν είπε «μάθημα» στην Ελλάδα να γίνει η κυπριακή τραγωδία τοποθετούμενος δημόσια για το ζήτημα μετά τη τηλεφωνική συνομιλία που είχε προ ημερών με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιτ Κάμερον ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
    Συγκεκριμένα ο Β. Πούτιν δήλωσε ότι «Θα πρέπει να γίνει μάθημα στην Ελλάδα η κυπριακή κρίση και να προσέξουν ιδιαίτερα την κατάληξη του διαγωνισμού των εταιρειών ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ στην Ελλάδα όπου η Ρωσία έχει προσφέρει το μεγαλύτερο τίμημα», εννοώντας ότι τυχόν απόρριψη της ρωσικής πρότασης κατόπιν την πιέσεων της ΕΕ ή της τρόικα, θα προκαλέσει την ρωσική απόσυρση ενδιαφέροντος σε σειρά επενδυτικών σχεδίων. Αλλά και την μη επάνοδο της Ρωσίας αν καταρρεύσει η Ελλάδα.
    Άρα είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν υπάρξει ευτυχής κατάληξη για τις ρωσικές εταιρείες στο διαγωνισμό.
    Το γεγονός ότι τα στελέχη της Gazprom «στάθηκαν» ιδιαίτερα στο θέμα των χρεών της ΔΕΠΑ, συνδέεται από παράγοντες του χώρου και με τις πληροφορίες που έχουν φτάσει σε κυβερνητικά στελέχη, ότι δεν αποκλείεται το αρχικό τίμημα που είχαν καταθέσει οι Ρώσοι ως ενδεικτική προσφορά, να είναι χαμηλότερο στη δεσμευτική τους προσφορά.
    Οι λόγοι που φέρονται να επικαλούνται οι Ρώσοι είναι, αφενός μεν η αβεβαιότητα σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν την απόκτηση της ΔΕΠΑ από τη Gazprom, αφετέρου τα υψηλά χρέη που οφείλονται στη ΔΕΠΑ από ιδιώτες (κυρίως ηλεκτροπαραγωγούς) καθώς και τη γενικότερη επισφάλεια που δημιουργεί το μεγάλο έλλειμμα ρευστότητας (και κερδών) στην ελληνική ενεργειακή αγορά.
    Παράγοντες, πάντως, που γνωρίζουν τις συζητήσεις αυτές, εκτιμούν ότι το «κατέβασμα» των Ρώσων σχετίζεται και με το γεγονός ότι στην πραγματικότητα παίζουν χωρίς αντίπαλο. Δεν έχουν επομένως λόγο να ανεβάσουν ψηλά τον πήχη, όταν πλέον γνωρίζουν πως – με οικονομικά τουλάχιστον όρους- είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί…
    Κατά τα λοιπά, εκτός από το θέμα των χρεών, στην παρουσίαση που έκανε την Τετάρτη προς τη Gazprom η διοίκηση της ΔΕΠΑ, η ρωσική πλευρά ενημερώθηκε τόσο για τα οικονομικά της επιχείρησης όσο επίσης για το επιχειρησιακό της σχέδιο μέχρι και το 2016 οπότε και λήγει η σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου που έχει με τη ρωσική εταιρεία.
    Το θέμα της εγγύησης που ζητούσε ο Αλεξέι Μίλερ από την κυβέρνηση έχει λυθεί, και οι Ρώσοι μετά από τις συνεχόμενες αναβολές από Φλεβάρη σε Μάρτη, από Μάρτη σε 12 Απρίλη,και τέλος στις 29 Απριλίου έχουν δώσει τελεσίγραφο. Θεωρούν ότι έχουν την καλυτερη προσφορά και περιμένουν να δικαιωθούν.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ( ΕΧΙΝΟΣ ΞΑΝΘΗΣ )
    Στο πρόγραμμα της εκδρομής του κλιμακίου Θεσσαλονίκης της Τάξεως ΣΣΕ 1973 στην Ξάνθη, την Κυριακή 7 Απριλίου πήραμε μέρος στην τελετή για την 72 η επέτειο της εισβολής των Γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα το 1941, και την μάχη του οχυρού ‘’ΕΧΙΝΟΣ’’ δίπλα από το ομώνυμο χωριό.
    Εκτός από τους επισήμους προσκεκλημένους, παρέστη και ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Πεζικού, (κλιμάκιο Θεσσαλονίκης)
    Η άκρως συγκινητική τελετή περιελάμβανε
            Προσέλευση επισήμων
            Προσευχή από τον Μητροπολίτη και τον Μουφτή.
             Κατάθεση στεφάνων
            Προσκλητήριο πεσόντων και Εθνικό Ύμνο
            Εμπνευσμένη ιστορική ομιλία για την διεξαγωγή της Μάχης, από εκπρόσωπο του Δ΄Σώματος Στρατού
            Επίσκεψη στο οχυρό
            Μικρή δεξίωση.
   Ακολουθούν λίγες φωτογραφίες από την τελετή.
Ανδρέας Μελεζιάδης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3. Θα αρπάξουν μέρος των καταθέσεων και των Ελλήνων;
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ? ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ? ΑΛΛΩΣΤΕ, ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
http://www.ethnos.gr
    Εκατομμύρια Ελληνες αναρωτιούνται ανήσυχοι: Θα βάλει χέρι και στις δικές μας καταθέσεις η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη όπως έκανε και ο δεξιός πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σε συνεργασία με τους Γερμανούς; Ευνόητο είναι φυσικά ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που πιστεύουν τον υπουργό Οικονομικών, τον πρωθυπουργό ή οποιονδήποτε αρχηγό των κυβερνητικών κομμάτων ή υπουργό που διαβεβαιώνει ότι δήθεν «αποκλείεται» να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει πολιτικός ηγέτης στον κόσμο που να λέει στους πολίτες της δικής του χώρας ότι σκοπεύει να τους αρπάξει τμήμα των καταθέσεών τους ή και όλα τα χρήματα που έχουν στις τράπεζες. Απλούστατα, τους τα αρπάζει χωρίς προαναγγελία! Δυστυχώς, η πιθανότητα να καταληστευθούν και οι Ελληνες καταθέτες κατά το πρότυπο των Κυπρίων είναι εξαιρετικά αυξημένη. Οχι μόνο και όχι τόσο λόγω των προθέσεων των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη.
    Πρωτίστως λόγω της γραμμής της Γερμανίας, η οποία αποφάσισε αντί να δίνει δάνεια για να σώζονται οι τράπεζες άλλων χωρών, να κατάσχονται ολόκληρες ή εν μέρει οι καταθέσεις όποιας τράπεζας βρίσκεται σε κίνδυνο! Με το κόλπο αυτό αφενός θα μαζεύονται όλο και περισσότερες καταθέσεις στις γερμανικές τράπεζες όπου δικαίως θα θεωρούνται πιο σίγουρα τα χρήματα που οι κάτοχοί τους θέλουν για οποιονδήποτε λόγο να παραμείνουν στην Ευρωζώνη και αφετέρου θα υπονομεύονται όλο και περισσότερο οι οικονομίες των χωρών της υπόλοιπης Ευρωζώνης, καθιστώντας τις κυβερνήσεις τους όλο και πιο υπάκουες στο Βερολίνο και στις εντολές του.
    Ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ήταν σαφέστατος στην αρχική δήλωσή του που αποκάλυπτε πλήρως τον στρατηγικό σχεδιασμό για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης: «Η Κύπρος είναι το νέο μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο η Ευρωζώνη θα παρεμβαίνει στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση και έχουν μεγάλο τραπεζικό τομέα. Την κρίση θα την πληρώνουν μέτοχοι και καταθέτες και όχι οι φορολογούμενοι μέσω των προγραμμάτων διάσωσης. Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε για την Κύπρο αντιπροσωπεύει ένα νέο μοντέλο λύσης τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη. Ισως και άλλες χώρες χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τον τραπεζικό τους τομέα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωζώνης στην περιβόητη συνέντευξή του. «Την κρίση θα την πληρώνουν μέτοχοι και καταθέτες»! Θα την πληρώνουν και οι καταθέτες, αυτή είναι η νέα θέση των ηγετών της Ευρωζώνης.
    Δεν το είπαν μόνο, το επέβαλαν κιόλας εμπράκτως στην περίπτωση της Κύπρου, καταληστεύοντας τους κατόχους καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ σε ποσοστό που τώρα αρχίζουν να αποκαλύπτουν ότι μπορεί να φτάσει και στο... 60% (!!!) για τις καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου και το 90%, ίσως και περισσότερο στη Λαϊκή Τράπεζα που την έκλεισαν. Για να δώσουν δηλαδή δάνεια «βοήθειας» στην Κύπρο 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα αρπάξουν από τους καταθέτες στις κυπριακές τράπεζες πάνω από... 20 δισεκατομμύρια, ίσως και περισσότερα! Δεν είναι όμως μόνο οι μεγαλοκαταθέτες από 100.000 και πάνω που θα χάνουν τα λεφτά τους. Το Eurogroup στην αρχική του απόφαση για κατάσχεση τμήματος των καταθέσεων από το πρώτο ευρώ, ούτε «λάθος» έκανε ούτε «παρασύρθηκε» από τους Κύπριους κυβερνώντες που δήθεν αποπειράθηκαν να φορολογήσουν και τον κοσμάκη για να γλιτώσουν τη βαρύτερη φορολόγηση οι πλούσιοι. Αυτά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Σιγά μην άκουγε ο Σόιμπλε τον Αναστασιάδη που τον έχει του κλώτσου και του μπάτσου! Σιγά μην... παρέσυρε ο Αναστασιάδης τον Σόιμπλε!
    Οι Γερμανοί ήθελαν να στείλουν το μήνυμα προς όλους τους λαούς της Ευρώπης ότι από εδώ και πέρα οι καταθέσεις τους θα κατάσχονται και αυτό το μήνυμα το έστειλαν με επιτυχία. Ολοι οι πολίτες της Ευρωζώνης πανικοβλήθηκαν. Οσο για τα συμπεράσματα που έβγαλαν στην καγκελαρία από τη ληστεία των καταθέσεων στην Κύπρο, δεν προοιωνίζονται τίποτα καλό για το μέλλον των καταθέσεων στην Ευρώπη.
    Εκτιμούν ότι η κατάσχεση των καταθέσεων πέτυχε απόλυτα, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις τους! «Δεν παρατηρήθηκε σε άλλες χώρες μόλυνση από την Κύπρο. Ακόμη και στην ίδια τη χώρα δεν σημειώθηκε ο επίφοβος πανικός και οι αντιδράσεις στο εξωτερικό ήταν μάλλον συγκρατημένες» έγραφε χαρακτηριστικά στο κυριακάτικο φύλλο της προχθές η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» με έκδηλη ικανοποίηση, σε σχεδόν ολοσέλιδη ανάλυση που είχε τον χαρακτηριστικό και κατηγορηματικό τίτλο «Η Κύπρος είναι μοντέλο για την Ευρώπη»!
    Ανομολόγητα δηλαδή οι Γερμανοί μετάνιωσαν που μέχρι τώρα δεν είχαν προωθήσει την πολιτική της κατάσχεσης καταθέσεων. Αλίμονό μας!

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4."Οι Έλληνες αντέχουν τα δεινά αλλά δεν παραδίνονται"
defencenet.gr
    Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αφήσει εύκολα την Ε.Ε. και να αποκτήσει το δικό της νόμισμα, ώστε να βγει από την κρίση, εκφράζει ο διάσημος γλωσσολόγος, φιλόσοφος και πολιτικός αναλυτής, Νόαμ Τσόμσκι.
    Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Το Βήμα: «Δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε εύκολα να αφήσει την Ε.Ε. και να αποκτήσει το δικό της νόμισμα ώστε να βγει από την κρίση με έναν “κανονικό τρόπο”, υποτιμώντας τη δραχμή κτλ. Αυτό το έχουν κάνει άλλα κράτη και ακούγεται εύκολο όμως για την Ελλάδα θα είχε “κόστος”», τονίζει ο κ. Τσόμσκι και προτείνει τη συμπόρευση χωρών της Νότιας Ευρώπης.
    «Η πιθανή συμπόρευση των χωρών της Νότιας Ευρώπης - Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλάδα-, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και κάποια περιφερειακή χώρα όπως η Ιρλανδία, είναι μια σοβαρή ελπίδα από την οποία μπορεί να επωφεληθεί και η Ελλάδα. Μπορεί να υπάρχουν ιδιαιτερότητες στην κάθε χώρα, αλλά στην ουσία τα προβλήματα είναι κοινά.
    Η Ελλάδα πρέπει να γίνει μέρος ενός συνασπισμού των χωρών της Νότιας Ευρώπης, οι οποίες θα είναι στο ευρώ και θα μπορέσουν ενωμένες να αντιδράσουν απέναντι στη Γερμανία. Κατά τη γνώμη μου αυτή είναι η πιο καλή λύση για την Ελλάδα».
    Ο Νόαμ Τσόμσκι χαρακτηρίζει τους Έλληνες ως έναν ανθεκτικό λαό που αντέχει στην πίεση.
«Υπάρχουν κάποιοι λαοί που έχουν στην ιδιοσυγκρασία τους την ανθεκτικότητα. Τέτοιος λαός για παράδειγμα είναι οι Παλαιστίνιοι, αλλά σίγουρα είστε και οι Έλληνες. Λαοί που είναι συνεχώς κάτω από πίεση μπορούν να αντέξουν τα δεινά που τους επιβάλλουν οι ισχυροί αλλά κυρίως να έχουν τον χρόνο ώστε να λάβουν τη σωστή απόφαση στη σωστή στιγμή. Το να αντέχεις δεν σημαίνει ότι παραδίδεσαι, ότι σταματάς την αντίσταση».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ !!!
http://tsekouratoi20133.blogspot.com
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΤΑΛΟΥΚΑΣ
    Ο φιλόσοφος Αντισθένης συμβούλευε τους Αθηναίους να ανακηρύξουν με την ψήφο τους τα.. γαϊδούρια σε άλογα. Όταν του είπαν ότι κάτι τέτοιο είναι έξω από κάθε λογική, ο Αντισθένης παρατήρησε:«Μήπως και στρατηγούς δεν αναδεικνύετε με την ψήφο σας χωρίς να έχουν πάρει καμία απολύτως εκπαίδευση;»
    Ένας μοχθηρός άνθρωπος ήθελε να προφυλάξει το σπίτι του από κάθε κακό. Προς τούτο τοποθέτησε στην πόρτα μια επιγραφή που έλεγε: "Κανένα κακό μη μπει στο σπίτι αυτό".Ο Διογένης διαβάζοντας την επιγραφή παρατήρησε:«Μα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού από που θα μπει;»
    Όταν είδε ο Διογένης κρατικούς ταμίες να έχουν πιάσει κάποιον που είχε κλέψει ένα μπουκάλι, παρατήρησε: «Οι μεγάλοι κλέφτες έχουν συλλάβει το μικρό κλέφτη».
    Ο Δημοσθένης έλεγε ότι πολλές φορές ήθελε να ευχηθεί να χαθούν οι κακοί, φοβόταν όμως μήπως με την ευχή αυτή ερημωθεί εντελώς η πόλη.
    Ο Αριστείδης και ο Θεμιστοκλής, πολιτικοί αντίπαλοι, στάλθηκαν πρεσβευτές σε μια πόλη. Ο Αριστείδης τότε είπε στον ΘεμιστοκλήΘέλεις να αφήσουμε την έχθρα στα σύνορα της χώρας μας; Κι αν το κρίνεις απαραίτητο, συνεχίζουμε μόλις επιστρέφουμε στην πατρίδα».
    Κάποτε ο Φίλιππος, ο Βασιλιάς των Μακεδόνων, φιλονικούσε με την Ολυμπιάδα, τη σύζυγό του. Τη στιγμή εκείνη φτάνει στο παλάτι ως απεσταλμένος από την Κόρινθο, ο Δημάρατος και ο Φίλιππος τον ρωτά:«Πώς πάνε από ομόνοια οι Έλληνες;».Ο Δημάρατος του απαντά:«Πολύ ενδιαφέρεσαι για την ομόνοια των Ελλήνων, τη στιγμή που μέσα στο σπίτι σου δεν βλέπω να βασιλεύει ομόνοια».
    Ρώτησαν τον ΑριστοτέληΤι κερδίζουν όσοι λένε ψέματα;».Ο φιλόσοφος απάντησε:«Να μην τους πιστεύει κανείς και όταν ακόμα λένε την αλήθεια».
    Ο γιος μιας εταίρας πέταγε πέτρες σε περαστικούς. Ο Διογένης του είπε:«Πρόσεχε μήπως ανάμεσα στους άλλους χτυπήσεις και τον πατέρα σου, που δεν γνωρίζεις».
    Ο Μ. Αλέξανδρος έστειλε στον Φωκίωνα 100 τάλαντα. Ο Αθηναίος πολιτικός ρώτησε τους ανθρώπους που του έφεραν το μεγάλο αυτό ποσό:«Γιατί ο Αλέξανδρος διάλεξε εμένα απ' όλους τους Αθηναίους για να μου χαρίσει 100 τάλαντα;».Οι απεσταλμένοι απάντησαν:«Διότι μόνο εσένα θεωρεί έντιμο άνθρωπο».Ο Φωκίων αρνήθηκε να δεχθεί το δώρο λέγοντας:«Ας μ' αφήσει λοιπόν να συνεχίσω να είμαι έντιμος».
    Ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος, παρακολουθούσε τους Ολυμπιακούς αγώνες, οι Πελοποννήσιοι όμως αν και ευεργετημένοι απ' αυτόν, τον γιουχάϊζαν. Όταν οι φίλοι του εξοργισμένοι από τη συμπεριφορά απευθύνθηκαν στον Φίλιππο, ο βασιλιάς τους είπε:«Αν οι ευεργετημένοι Πελοποννήσιοι, συμπεριφέρονται έτσι φαντάζεστε τι θα κάνουν, αν τους βλάψω;».
    Ρωτήθηκε ο Εμπεδοκλής γιατί αγανακτεί, όταν τον βρίζουν. Ο φιλόσοφος απάντησε:«Αν δεν λυπάμαι όταν με κακολογούν, δεν θα είναι δυνατό να χαίρομαι όταν με επαινούν».
    Κάποτε ο Διογένης φώναζε:«Ελάτε εδώ άνθρωποι!».Και όταν μαζεύτηκαν πολλοί, τους κυνήγησε με το μπαστούνι του λέγοντας:«Ανθρώπους κάλεσα, όχι καθάρματα!».
    Ρωτούσαν τον Διονύσιο τον νεότερο πώς ο πατέρας του, αν και απλός πολίτης μπόρεσε να καταλάβει την εξουσία και γιατί ο ίδιος, αν και γιος τυράννου την έχασε. Ο Διονύσιος έδωσε την απάντηση:«Ο πατέρας μου έκανε την προσπάθειά του, όταν η δημοκρατία προκαλούσε μίσος, ενώ εγώ αγωνιζόμουν, όταν η τυραννίδα κινούσε φθόνο».
    Ο Επαμεινώνδας όταν είδε ένα μεγάλο στρατό που δεν είχε ικανό στρατηγό, είπε:«Μεγάλο θηρίο αλλά χωρίς κεφαλή».
    Σε ένα νεαρό στρατιώτη που δεν έδειχνε την ίδια ανδρεία με τον πατέρα του, απαιτούσε όμως να παίρνει την ίδια αμοιβή μ' αυτόν, ο βασιλιάς Αντίγονος ο Β' έλεγε:«Εγώ νεαρέ, πληρώνω μισθό και δίνω δώρα όχι για πατραγαθία, αλλά για ανδραγαθία».
    Ο τύραννος των Συρακουσών Διονύσιος ο πρεσβύτερος τοποθέτησε σε ανώτερη θέση έναν κακοήθη άνθρωπο και πολύ αντιπαθή στο λαό. Όταν τον ρώτησαν, γιατί έκανε κάτι τέτοιο, απάντησε:«Θέλω να υπάρχει κάποιος που να τον μισούν περισσότερο απ' όσο εμένα».
    Ρώτησαν τον Αριστείδη τι τον στενοχωρούσε πιο πολύ στην εξορία. Εκείνος απάντησε:«Η κακή φήμη της πατρίδας μου. Όλοι την κακολογούν επειδή με εξόρισε».
    Κάποιος πολίτης αριστοκρατικής καταγωγής, αλλά μοχθηρός, υπενθύμιζε στον Σωκράτη την άσημη καταγωγή του. Ο φιλόσοφος του έδωσε την απάντηση:«Αν εγώ πρέπει να ντρέπομαι για τους άσημους προγόνους μου, οι υπέροχοι πρόγονοί σου πρέπει να νιώθουν ντροπή για σένα, τον ανάξιο απόγονό τους».
    Ο Φωκίων διαφωνούσε συνήθως με όλους στα πολιτικά θέματα. Μια φορά όμως όταν μίλησε στην εκκλησία του δήμου, όλοι ασπάστηκαν τις ιδέες του. Απορημένος γύρισε προς τους φίλους του και τους ρώτησε:«Μήπως είπα σήμερα κάποια ανοησία, χωρίς να το καταλάβω;».

6.ΕΥΡΩΠΗ, Σουρής – για την Ευρώπη 1886
http://www.politismospolitis.org
Απόστασε το χέρι μου από το να μουντζώνω
και σάλιο δεν μου έμεινε από το φτύσε φτύσε,
αλλ’ έως τώρα τίποτε μ’ αυτά δεν κατορθώνω,
και σύ, Ευρώπη, μας γελάς και πάντα ίδια είσαι.
Και απορώ, μα το σταυρό, πώς ως αυτή την ώρα
και άλλα δεν μας έστειλες εδώ Θωρακοφόρα.

Προθύμως σας εκάμαμεν εκείνο που ζητείτε
και αν δεν μας πιστεύετε, κοπιάσετε να δήτε
ποία ειρήνη κατ’ αυτάς στο κράτος βασιλεύει
και πώς καθένας ήσυχα γλεντά και χουζουρεύει.
Ήλθε το άντε στάτους κβο με τόσας αναπαύσεις
και άρχισαν να γίνονται διορισμοί και παύσεις.

Λοιπόν, τί άλλο από μας, Ευρώπη, απαιτείς
κι ακόμη από το λαιμό πιασμένους μας κρατείς;
Θέλεις λοιπόν να ζήσωμε χωρίς πολιτικήν
και ως στρατόν να έχωμε την χωροφυλακήν
κι ουδέ ο ρήτωρ Κωνσταντής ν’ ακούγεται παρλάρων
διά το πραξικόπημα εκείνο των Βουλγάρων;

Εσύ, βρε καγκελλάριε των σαχλο-Γερμανών
σύ εναντίον μας κινείς και γην και ουρανόν
εσύ, διαόλου αλεπού, που ψόφος δεν σε πιάνει
εσύ κρατάς κατάκλειστο το κάθε μας λιμάνι,
και όλα τα καράβια σου εις τα νερά μας στέλλεις,
διότι έτσι αγαπάς, διότι έτσι θέλεις.

Εσύ, βρε καγκελλάριε, εσύ, βρε Μαμελούκε,
εσύ, πανευγενέστατε της Δύσεως Τραμπούκε,
παίζεις και πάλι πρόστυχο και βρώμικο παιχνίδι
και του κυρίου Γλάδστωνος του πάει ριπιπίδι
κι αισθάνεται το βάρος σου ο σβέρκος κάθε ράχης.
αλλ’ έστι δίκης οφθαλμός, που κακό ψόφο νάχεις.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ [1886]

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
7.ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΣΤΕΙΑ
Αν εξαιρέσουμε την πραγματικότητα, όλα τα άλλα πηγαίνουν υπέροχα.
Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Γιαυτό στο ΙΚΑ σου κλείνουν ραντεβού για μετά από 4 μήνες.
Δεν είχα ίντερνετ για λίγες ώρες. Επιτέλους πήρα πτυχίο, παντρεύτηκα, έχασα 15 κιλά, διάβασα καμία 20αριά βιβλία και έκανα μπάνιο.
Είπα να κάτσω να σοβαρευτώ....αλλά δεν βρήκα που να καθίσω.
Όταν με παίρνουν στο σταθερό του σπιτιού και με ρωτάνε "που είσαι;" Tους λέω "κλείσε οδηγάω θα σε πάρω σε λίγο".
Ζω επικίνδυνα.. Ζω τη ζωή μου στα άκρα.. Μέσα στην αδρεναλίνη..Τρώω κουραμπιέ χωρίς πιάτο στο σαλόνι..
Φήμες λένε ότι έχει συναντηθεί θεσσαλονικιός με αθηναίο και δεν τσακώθηκαν για τα τυριά και τα σουβλάκια.
Αν αγαπάς κάποιον άστον να φύγει... Δεν πρόκειται να πάει μακριά, ξεκινάνε πάλι απεργίες.
Τα καλύτερα κατοικίδια είναι τα ψαράκια. Δύο βδομάδες ξέχασα να τα ταίσω κ αυτά εκεί, ακούνητα στη γυάλα ανάσκελα κοιμούνται. Δεν ενοχλούν καθόλου.
Το εγκεφαλικό προυποθέτει εγκέφαλο, μην αγχώνεστε μερικοί.
Αν το στριμώχναμε λίγο, χωρούσε άλλη μια μέρα μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας...
Αν μαζέψω τα "ναι βρε να κανονίσουμε κανά καφέ"που έχουμε πει με γνωστούς, είμαι κλεισμένος μέχρι το 2016.
Φήμες λένε ότι κάποιος γύρισε από το φούρνο χωρίς να φάει τη γωνίτσα από τη φρατζόλα.
Ποτέ δε θα καταλάβω πως χορταίνουν με σαλάτες, πως οι περικοπές θα φέρουν ανάπτυξη και πως απ το Δημήτρης βγαίνει το Μήτσος..
Η "δίαιτα από δευτέρα" είναι κινητή εορτή.
Χθες,στην Κίνα εισέβαλαν και λήστεψαν μια τράπεζα. Δόθηκε το σκίτσο των ληστών στην αστυνομία και έχουν ήδη συλληφθεί 1.173.852 ύποπτοι..
Οι ώρες 6,7,8 θα έπρεπε να βγαίνουν μόνο σε απόγευμα.
Αυτά τα πελάγη ευτυχίας προς τα που πέφτουν, να παω να αρμενισω;
Μου παραχώρησε ταξιτζής προτεραιότητα! Σταμάτησα, πήγα του άνοιξα την πόρτα, τον αγκάλιασα.."μίλησε μου αδερφέ, τι κακό σε βρήκε;; Τι σε βασανιζει..;;
- Η γιαγιά στον 4ο βλέπει ειδήσεις. Οι υπόλοιποι τις ακούμε.
Ελληνες, ένας λαός που όλη μέρα βλέπει φανατικά εκπομπές μαγειρικής και το βράδυ παραγγέλνει delivery!!
Αν περιμένεις τηλέφωνο και δεν χτυπάει...πήγαινε τουαλέτα. Πιάνει εννιά στις δέκα.
Εδώ και καμιά ώρα τριγυρνάει ένα περιπολικό στη γειτονιά. Να πάω να του πω που είναι τα everest γιατί βαρέθηκα;

8.Ο Μήτσος θα γελάσει τελευταίος...και το ιατρικο συμβουλιο
Ο Μήτσος και η «Μήτσαινα» ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο και το κοντέρ να δείχνει 60 χλμ / ώρα...
Κάποια στιγμή λέει η γυναίκα: - Μήτσο μου, το ξέρω ότι είμαστε παντρεμένοι εδώ και 20 χρόνια, αλλά θέλω διαζύγιο...
Ο Μήτσος δεν λέει τίποτα, απλώς αυξάνει ταχύτητα και φτάνει τα 70 χλμ.
Η γυναίκα του λέει:
- Θέλω να χωρίσουμε επειδή τα έχω με τον καλύτερο φίλο σου που είναι και καλύτερος εραστής...
Ο Μήτσος αρχίζει και θυμώνει αλλά δεν λέει τίποτα, απλώς αυξάνει ταχύτητα και φτάνει τα 80 χλμ. Η γυναίκα του συνεχίζει...
- Θέλω το σπίτι και τα παιδιά...
Ο Μήτσος δεν μιλάει και αυξάνει ταχύτητα στα 90 χλμ... - Θέλω όλες τις καταθέσεις και όλες τις πιστωτικές...
Ο Μήτσος φουλάρει στα 100 και κατευθύνεται προς έναν τοίχο και τότε απορημένη η γυναίκα του τον ρωτάει...
- Εσύ, Μήτσο, δεν θέλεις τίποτα;
Λίγο πριν χτυπήσουν τον τοίχο της λέει...
- Έχω όλα όσα χρειάζομαι.
- Τι έχεις, Μήτσο;
- Τον αερόσακο!
Χτυπά το τηλέφωνο μέσα στη νύχτα.
Το σηκώνει ο γιατρός αγουροξυπνημένος, και ακούει την φωνή ενός συναδέλφου του:
- Χρειαζόμαστε τέταρτο για το πόκερ, λέει ο φίλος.
- Έρχομαι αμέσως, ψιθυρίζει αυτός, υποκρινόμενος τον ανήσυχο.
- Αγάπη μου, είναι κάτι σοβαρό; ρωτάει η σύζυγος του γιατρού, που έχει ήδη ξυπνήσει.
- Πολύ! Να φανταστείς είναι ήδη τρείς γιατροί εκεί….και πρέπει να κάνουμε συμβούλιο!

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.Δάνεια από ΑΟΟΑ
   Οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων στους δικαιούχους (εν ενεργεία και αποστράτους) του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) ορίζονται σε κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που υπεγράφη μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Ελευσινιώτη.
    Σύμφωνα με την απόφαση, το επιτόκιο των χορηγουμένων από τον Οργανισμό δανείων ορίζεται στο ήμισυ του κάθε φορά ισχύοντος επιτοκίου των εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.
Δηλαδή από 01-01-2013 το επιτόκιο μειώνεται αυτόματα σε 1%.
    Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα επιμήκυνσης των δανείων, τα οποία φτάνουν μέχρι και τις 100.000 ευρώ, από τα 15 στα 20 έτη με σχετική αίτηση του ενδιαφερομένου.

    Ακολουθούν δύο δημοσιεύσεις, σχετικές με μία κατάπτυστη απάντηση κάποιου Δασταυρίδη από τη Λάρισα, κομματόσκυλου ολκής, όπως και ο ίδιος ομολογεί αναπτύσσοντας τις ‘’επαγγελματικές’’ του περγαμηνές για να μας πείσει ότι είναι ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ !...
    Κανείς άνθρωπος ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ δεν θα έβαζε τον εαυτό του κάτω από μια σημαία ΟΠΟΙΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ κόμματος, με αντάλαγμα πρόσκαιρες επιβραβεύσεις με θέσεις και οφίτσια. Και μόνο που τα επικαλείται, αυτομάτως κατατάσσεται μόνος του σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες. Ας διαλέξει ο ίδιος σε ποια.
          Λαμόγιο του κερατά, με την ‘’κουτάλα’’ στο χέρι ανά πάσα στιγμή.
          Πανηλίθιος ακόλουθος λα’ι’κιζόντων ‘’εθνοσωτήρων’’ του μπαλκονιού και της στάνης.
          Ημιμαθές ανθρωπάριον που δεν δικαιολογεί με τίποτα την ύπαρξή του, ως ομιλόν δίποδο περιωρισμένης πνευματικής καλλιέργειας και εμβελείας.
          Απόφοιτος ‘’κλαδικού’’ κομματικού χαμαιτυπείου.
          Ημιπαράφρων οδαλίσκος, αμφιταλαντευόμενος μεταξύ ψυχιατρικών και ψυχοσωματικών κλινικών.
          Πεοκρούστης μετ’ επιτάσεως, μη δυνάμενος να αντιληφθεί την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
          Ταλαιπωρητής των συνδιαλεγομένων μετ’ αυτού επι πνευματικών θεμάτων.
          Άσχετος, κρυπτόμενος όπισθεν αμφιλεγομένων πνευματικών περγαμηνών τις οποίες ό ίδιος απένειμε στον εαυτό του με λαμπρή τελετή.
    Ας διαλέξει ο ίδιος…..γιατί εγώ τον έχω κατατάξει ‘’κάπου’’.
    Όσο για το ‘’κάποιος’’ και όχι ‘’κύριος’’, το κύριος είναι μεγάλη λέξη και κερδίζεται με κόπο, ευθυκρισία, σεμνότητα, και αρκετές άλλες αρετές, τις οποίες προφνώς αγνοεί.
    Όμως πολύ χρόνο ξόδεψα για χάρη του…Χαμένο χρόνο !

10.Χωρίς εκτίμηση…
    Μέσα σε λίγες ώρες από τη δημοσίευση στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του αψυχολόγητου και προσβλητικού προς τους αποστράτους και κατ’ επέκταση στα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, άρθρου με τίτλο «ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ…» σε απάντηση δικού μου άρθρου με τίτλο «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!... Μειώσεις συντάξεων αποστράτων λόγω …κρίσης», έλαβα εκατοντάδες οργισμένα τηλεφωνήματα, e-mails, σχόλια στο blog της ΕΑΑΣ Λάρισας (eaaslarisas.blogspot.com) και σχόλια στο facebook, όχι μόνον από συναδέλφους αλλά και από απλούς πολίτες, που με προέτρεπαν να ανταπαντήσω και μάλιστα σκληρά. Τρεις μέρες μετά η οργή και τα μηνύματα από την Κρήτη μέχρι το Διδυμότειχο αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Δε γνωρίζω τι επιδίωκε ο συντάκτης. Αν ήθελε να γίνει διάσημος, το πέτυχε. Το επίθετο του θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη μας, ως συνώνυμο της κομματικής αλαζονείας και της αχαριστίας.
Αν ήθελε να κάνει καλό στο κόμμα του, απέτυχε και μάλιστα παταγωδώς. Δικηγόρος στο επάγγελμα, τέως (μάλλον) Γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλίας της ΝΔ και νυν (από Οκτώβριο 2012) Υδκτής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και δυστυχώς γι’ αυτόν ΘΥΜΑΜΑΙ!!!
    Θυμάμαι τις προεκλογικές υποσχέσεις του κόμματος του για μη περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων.
    Θυμάμαι την αναγραφή στο πρόγραμμα της ΝΔ σε περίοπτη θέση την άρση των αδικιών που υπέστησαν οι απόστρατοι από την προηγούμενη κυβέρνηση.
    Θυμάμαι ακόμη ότι άρθρο του, τον Αύγουστο του 2011, ξεκινούσε ως εξής: «Είναι προφανές πλέον στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ότι η υπογραφή του Μνημονίου δεν ήταν μονόδρομος και οι υπογράφοντες τούτο, πιστεύω πως θα λογοδοτήσουν.»
    Αν και ανώτερης πνευματικής μόρφωσης, όπως υποστηρίζει ότι είναι, του διαφεύγει ακόμη και σήμερα, ότι οι απόστρατοι έβαλαν πλάτη αδιαμαρτύρητα αφού ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές αλλά για τις άδικες διπλές και τριπλές μειώσεις στις συντάξεις τους.
    Αδυνατεί επίσης να αντιληφθεί τον οικονομικό Αρμαγεδώνα που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις της κρίσης στους αποστράτους με δυσανάλογες μειώσεις σε σχέση με όσους πληρώνονται από το δημόσιο.
     Δεν κατάλαβε τίποτε από το άρθρο μου (αν το διάβασε) παρά μόνον αυτό που τον ενδιέφερε, ότι το κόμμα του χάνει ψήφους και έπραξε ότι είναι δυνατόν για να χάσει περισσότερες.
    Δεν κατάλαβε (θα μου πεις ποιος βολεμένος καταλαβαίνει) ότι οι μέχρι σήμερα μειώσεις στις συντάξεις των αποστράτων ξεπέρασαν το 55% όταν ο μέσος όρος στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες είναι κοντά στο 30% και ότι αν εφαρμοσθεί το μεσοπρόθεσμο 2013-2016 οι μειώσεις θα αγγίξουν το 70%.
    Επειδή η κοινωνική συνοχή είναι ευθύνη όλων μας και προκειμένου να μειωθεί η κοινωνική ένταση που προκάλεσε με το άρθρο του, τον καλώ να ανακαλέσει όσα ψευδή και ανακριβή ανέφερε για τη ζωή και τα κατά φαντασία προνόμια των στρατιωτικών.
    Τον καλώ επίσης να ζητήσει συγνώμη για τις κεκαλυμμένες προσβολές ιδιαίτερα από τις οικογένειες των νεκρών μας στην εκτέλεση του καθήκοντος εν καιρώ ειρήνης, ιεροσυλία τα γραφόμενα του σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους σε αναχαιτίσεις στο Αιγαίο, στις μάχες σώμα με σώμα με το οργανωμένο έγκλημα, στις κάτω από αντίξοες συνθήκες ασκήσεις, στη διάνοιξη ναρκοπεδίων, στις μάχες με τη φωτιά,…
Μέχρι να συμβεί αυτό,
Χωρίς εκτίμηση
Αποστόλης Παπαπαρίσης
Πρόεδρος ΕΑΑΣ Λάρισας

11.Ο εχθρός, τα όργανα και τα μέλη
Σχης ε.α. Αθανασιάδης Βαγγέλης
    Σήμερα η Πατρίδα μας, βρίσκεται στη δυσκολότερη στιγμή της Ιστορίας της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρόκειται να επικρατήσει όπως κάνει άλλωστε διαχρονικά, στην Ιστορία της. Ο εχθρός της, έχει απρόσωπη μορφή, χρησιμοποιώντας ασύμμετρους μεθόδους και μας έχει οδηγήσει σε μια απίστευτη ηθική, κοινωνική και οικονομική κρίση και εξαθλίωση. Είναι κάτι παράξενο, απροσδιόριστο, ετερόκλητο, και ταυτόχρονα υποδόρια επικίνδυνο.
    Από το «εσάς τους Αξιωματικούς θα σας φέρω σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μην ξανασηκώσετε κεφάλι», φτάσαμε στο σήμερα, που με στοχευόμενες ενέργειες κατά των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας προσπαθεί, έχοντας όπλο την οικονομία, να προσβάλλει το Αμυντικό Σύστημα της Πατρίδος μας
    Οι διαμορφούμενες απειλές, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, είναι πλέον φανερές.     Όμως ποια τελικά είναι τα όργανα και τα μέλη, αυτού του εχθρού;
    Θα μπορούσε να είναι, το υπάρχον «Πολιτικό Σύστημα» διότι απεδείχθη περίτρανα ότι λειτούργησε επί μιας 35ετίας τουλάχιστον, στερούμενο παντελώς από «βάθος πολιτικής και διπλωματίας», ήθους και αρχών. Λειτούργησε με τη κομματοκρατία, υστεροβουλία, εγωκεντρισμό, φόβο, ψέμα, κλοπή, πελατειακές σχέσεις και εξαγορά της συνειδητής ψήφου.
    Υιοθετώντας τα παραπάνω, οδηγούμαστε στο ενδεχόμενο καθορισμό για τα μέλη του. Όπως να είναι «Πολιτικάντηδες» οι οποίοι ηθελημένα, είτε άθελα συνέβαλαν να φτάσουμε στο σήμερα.
    Ηθελημένα διότι, προκειμένου να αναρριχηθούν στα ανώτατα αξιώματα της πολιτικής ηγεσίας, δεν δίστασαν να «πατήσουν επί πτωμάτων», να πουν ψέματα, να ποδοπατήσουν ένα ολόκληρο Λαό και να τον οδηγήσουν στην σημερινή εξαθλίωση. Στην εξαθλίωση ενός Λαού, με Πολιτισμό και χαρακτηριστικά ήθους, αξιοπρέπειας, καλόβουλο και αγαθό.
    Άθελα πάλι, λόγω έλλειψης νοημοσύνης και με το «δέλεαρ» της προσωπικής καταξίωσης, δεν αντιλαμβάνεται το έγκλημα που πράττει καθώς επίσης, ότι το συγκεκριμένο απαίσιο και θολό «Πολιτικό Σύστημα», αν παραστεί ανάγκη, θα τον θέσει «ως πρόβατο επί σφαγής».
    Επειδή, δεν μπορώ να διακρίνω, αν ηθελημένα ή άθελα γράφτηκε η συγκεκριμένη επιστολή του κ. Δασταυρίδη δεν απαντώ επί προσωπικού. Σίγουρα όμως, γνωρίζει ότι ο Ελληνικός Λαός, παρά τα γραφόμενα του:
              • Συνεχίζει, να έχει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας στη κορυφή των δημοσκοπήσεων, στο ερώτημα «Ποιους εμπιστεύεστε».
              • Όπως επίσης, ποια επαγγέλματα έχει στη κορυφή των δημοσκοπήσεων στο ερώτημα, «Ποιους θεωρείται περισσότερο διεφθαρμένους».
    Από την άλλη βέβαια, μου είναι «πρόκληση» αυτή η επιστολή, γιατί σε μια ενδεχόμενη απάντησή της, κάλλιστα ο Ελληνικός Λαός, θα μάθαινε που είναι η αλήθεια και που το ψέμα. Οψόμεθα….

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
12.Πως εξαφανίστηκε η αρχαία Σπάρτη;

περιοδικο : "Αρχαιολογια"
    Μια απίστευτη βαρβαρότητα -
    Πως εξαφανίστηκε η αρχαία Σπάρτη Θησαυροί της αρχαίας Ελληνικής τέχνης καταστραφήκαν και λεηλατηθήκαν, όπως είναι γνωστό, από ρωμαίους, φράγκους σταυροφόρους, από τον ενετό στρατηγό Μοροζινι και από τον Άγγλο (Σκωτο για την ακρίβεια) Έλγιν. Εξίσου μεγάλη καταστροφή επήλθε από περιηγητές και απεσταλμένους μουσείων, πανεπιστημίων και βασιλιάδων της Ευρώπης, που..ηλθαν στην Ελλάδα στους χρόνους της τουρκοκρατίας, για να αποθησαυρίσουν νομίσματα, χειρόγραφα, επιγραφές και έργα τέχνης.
    Όλους αυτούς υπέρβαλε σε απληστία και σε καταστροφές που προκάλεσε στους προγονικούς θησαυρούς της Ελλάδας ο αββας Michel Fourmont (1690/1746), απεσταλμένος του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου IE'.
    Ο αββάς Fourmont ξεπερνάει και τον Έλγιν όσο αφορά στο βάναυσο τρόπο της καταστροφής των μνημείων, που κυριολεκτικά αφάνισε, αλλά και στον απίστευτο αριθμό των αρχαιοτήτων που κατάστρεψε.
     Στην προσπάθειά του να φανεί αρεστός στο βασιλιά του και να εξασφαλίσει αποκλειστικά για εκείνον μονό το δικαίωμα της μελέτης και της ερευνάς επιγραφών και μνημείων, μετά την καταγραφή τους επιδιδόταν με, παρανοϊκή στην κυριολεξία, μανία στην καταστροφή τους επιχαίροντας μάλιστα γι' αυτήν.
    Ο Fourmont αναζήτησε επιγραφές στην Αθηνά, στη Σαλαμίνα, στα Μέγαρα και στην Πελοπόννησο, οπού διείσδυσε ακόμη και στα αγριότερα μέρη της Μάνης.
    Ο ίδιος ομολογεί σε χειρόγραφο του, που σώζεται μαζί με το ημερολόγιο του, ότι συγκέντρωσε πάνω από 1.500 επιγραφές στην περιήγηση του το 1729 στην Ελλάδα.
    Σε επιστολή του προς τον κόμη Maurepas, o Fourmont καυχιέται ότι κατέστρεψε(!) τις επιγραφές, για να μην αντιγραφούν από μελλοντικό περιηγητή!!! (...)(...) Όσα γραφεί ο fourmont για την καταστροφή που έκανε στη Σπαρτή εξηγούν και τη σπανιότητα των αρχαιοτήτων σήμερα στη φημισμένη πόλη.
    Σημειώνει λοιπόν ο Αββας τα εξής απίστευτα: "επί 30 μέρες και πλέον 30, 40 και 60 εργάτες εκθεμελιώνουν, καταστρέφουν, εξαφανίζουν την πόλη της Σπάρτης. Μου υπολείπονται 4 μονό πύργοι να καταστρέψω...
    Προς το παρόν ασχολούμαι με την καταστροφή των τελευταίων αρχαιοτήτων της Σπάρτης.
Καταλαβαίνετε (αποτείνεται στο Maurepas) τι χαρά δοκιμάζω(!).
    Αλλά να η Μαντινεία, η Στυμφαλία, η Τεγέα και ιδιαίτερα η Νεμέα και η Ολυμπία αξίζουν την εκ βάθους εκθεμελίωση. (!!!!!!!!!)
    Έκανα πολλές πορείες αναζητώντας αρχαίες πόλεις αυτής της χωράς και έχω καταστρέψει μερικές.
    Ανάμεσα τους την Τροιζηνα, την Ερμιόνη, την Τύρινθα (tyrins στο χειρόγραφο αντί tiryns), τη μισή ακρόπολη του Άργους, τη Φλιασιά, το φενέο... Εισέδυσα στη Μάνη.
    Εδώ και έξι εβδομάδες ασχολούμαι με την ολοκληρωτική καταστροφή της Σπάρτης!
    Γκρεμίζοντας τα τείχη, τους ναούς της, μην αφήνοντας πέτρα στην πέτρα θα κάνω και την τοποθεσία της άγνωστη στο μέλλον, για να την ξανακάνω εγώ γνωστή.
    Έτσι θα δοξάσω το ταξίδι μου. Δεν είναι αυτό κάτι;"!!!
    Και πιο κάτω: "η Σπάρτη είναι η πέμπτη πόλη που κάτεσκαψα.
    Ασχολούμαι τώρα με την καταστροφή των βαθύτερων θεμελίων του ναού του Αμυκλαίου Απόλλωνα.
    Θα κατέστρεφα και άλλους αρχαίους τόπους το ίδιο εύκολα, αν με άφηναν.
    Τον πύργο τον γκρέμισα ολοκληρωτικά.".
    Για την Τροιζήνα αναφέρει: "γκρέμισα ότι απέμεινε από τα οχυρά και τους ναούς της.".
    Και με απίστευτη αφέλεια ομολογεί: "από τους περιηγητές που προηγήθηκαν δεν θυμάμαι να τόλμησε κανείς να κατεδαφίσει πύργους και άλλα μεγάλα κτίρια!"
    Παρανοϊκός; ημιμαθής; φανατικός εχθρός του αρχαίου πνεύματος εξαιτίας και της ιδιότητας του ως κληρικού; δεν ξέρει κανείς την ακριβή απάντηση.
    Ίσως λίγο από όλα.
    Το βέβαιο ωστόσο είναι πως η καταστροφή που προκάλεσε είναι κολοσσιαία και σ' αυτήν οφείλεται η εξαφάνιση της αρχαίας Σπάρτης, της Τροιζήνας και της Ερμιόνης.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία, που ο ίδιος δίνει, μόνο στη Σπάρτη πλήρωσε 1.200 ημερομίσθια για το γκρέμισμα των μνημείων και των κτιρίων που σώζονταν ακόμη.
    Ανατριχιάζει κανείς με τη σκέψη ότι θα μπορούσε ο Fourmont να μεταφέρει το βαρβαρικό μένος στην Ολυμπία, που την επίσκεψη της μάλιστα είχε προγραμματίσει.
    Αλλά ανακλήθηκε, ευτυχώς, στη Γαλλία λίγο αργότερα. (...)

13.Καρδίτσα: Υπάλληλος υπεξαίρεσε εκατομμύρια ευρώ και διεκδικεί μισθούς!

defencenet.gr
    Μόνο ως απύθμενο θράσος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την ενέργεια μιας επιόρκου δημοσίου υπαλλήλου (στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών Καρδίτσας) η οποία παρότι καταδικάστηκε για υπεξαίρεση 1,3 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του ιδρύματος, διεκδικεί οφειλόμενους μισθούς 9 μηνών με το αιτιολογικό ότι την απέλυσαν το 2010 πριν εκπνεύσει ο ένας χρόνος κατά τον οποίο είχε τεθεί σε δυνητική αργία.
    Με επιστολή που απέστειλε στις 15.03.2013 στη Διεύθυνση του ΚΕΠΕΠ Καρδίτσας η Ν.Σ που εκτίει ποινή κάθειρξης 24 χρόνων στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού για υπεξαίρεση νοσηλίων από ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ κ.λπ) που προορίζονταν για τα δεκάδες παιδιά που περιθάλπονταν στο ίδρυμα, ζητεί τώρα να της καταβληθούν οφειλόμενοι μισθοί ύψους 20.000,00 ευρώ περίπου.
    Η νομική αυτή ενέργεια της διεκδίκησης μισθών από το δημόσιο βασίζεται σε ένα χρονικό κενό 9 μηνών που μεσολάβησε από τη στιγμή που τέθηκε σε δυνητική αργία ενός χρόνου το 2010 και της απόλυσής της από το ίδρυμα που έγινε όπως υποστηρίζει παράτυπα πριν εκπνεύσει η προθεσμία της αργίας.
    Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, στην επιστολή της προς την Διεύθυνση του ΚΕΠΕΠ Καρδίτσας και με κοινοποίηση το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η καταδικασθείσα πρώην υπάλληλος αναφέρει μεταξύ άλλων.
    «Σύμφωνα με το υπʼ αριθμόν 276/12-10-2012 απόσπασμα πρακτικού του 2ου Τμήματος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου έγινε δεκτή η ένστασή μου κατά της απόλυσής μου από τη θέση υπαλλήλου του ΚΕΠΕΠ Καρδίτσας. Ως γνωστό τέθηκα σε αργία για ένα έτος τον Μάρτιο του 2010 αλλά τον Νοέμβριο του ίδιου έτους έγινε η απόλυσή μου πριν τη λήξη του χρόνου της αργίας. Σας παρακαλώ να προβείτε στην απόδοση των νόμιμα οφειλομένων μισθών σύμφωνα με τα ως τότε μισθοδοτικά μου δικαιώματα έτσι ώστε να μου καταβληθούν παρά χρήμα οι οφειλόμενοι μισθοί μου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου