Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1098

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1098
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
2.6 Απριλίου 1941-Οι Γερμανοί Ξανάρχονται
3.Πώς έστησαν την κατάρρευση Εθνικής και Eurobank & μεθοδεύουν δήμευση καταθέσεων
4.Tagesspiegel:"Οι ναζί κατέστρεψαν την Ελλάδα όσο καμία άλλη χώρα"
5.Αποκάλυψη για το Eurogroup! Διέρρευσε προσχέδιο για κούρεμα καταθέσεων σε όλη την ευρωζώνη
6.Oμολογία απάτης από το YΠΟΙΚ για Εθνική-Εurobank με ... "ορθή επανάληψη"!
7.Μας «ψεκάζουν», μας «ποτίζουν» ή απλά γίναμε χαλβάδες;
8. "ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑ ΤΟ ΖΩΟ"
9.Το πρωινό ενός Έλληνα, ενός Άγγλου και ενός Γερμανού
10. Ο «κύκλος της Φρανκφούρτης» πίνει καφέ και δίνει γραμμή στον... Στουρνάρα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
1.ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 10:30, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο “EXCELSIOR” (Κομνηνών 10 και Μητροπόλεως 23 γωνία) προσυνεδριακή συγκέντρωση για την προπαρασκευή του εκτάκτου συνεδρίου της 26ηςΜαΐου, το οποίο θα εκλέξει νέα Ηγεσία και θα ψηφίσει τις τροποποιήσεις του καταστατικού του κόμματος.
    Στη συγκέντρωση καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ από την Κεντρική Μακεδονία. Καλούμε κάθε Μακεδόνα, ο οποίος αισθάνεται ότι το πολιτικό σύστημα που κυβερνά τον τόπο μας έχασε πλέον και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας του και συνειδητοποιεί την εθνική αναγκαιότητα να αντικατασταθούν τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα και πρόσωπα με νέες πολιτικές δυνάμεις.
    Καλούμε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που αναζητά να δραστηριοποιηθεί πολιτικά μακριά από τα ένοχα επαγγελματικά κόμματα και να ενωθεί με τις δημιουργικές δυνάμεις της Πατρίδος μας. Να έλθουν κοντά μας και να μας ακούσουν. Να διατυπώσουν την άποψή τους και να συμμετάσχουν στις εργασίες της προσυνεδριακής συγκέντρωσης.
    Η αληθινή Δημοκρατία απαιτεί την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Η αδιαφορία, η απάθεια, η εσωστρέφεια, η ατολμία και ο φόβος των πολιτών οδηγούν στον αυταρχισμό, στην εθνική συρρίκνωση και στη διάλυση των ελπίδων των νέων μας. Η κάθε γενιά στον τόπο μας κάτι έκανε όταν τη χρειάσθηκε η Πατρίδα . Σας περιμένουμε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦ. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (ΑΘΗΝΑ)
    Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Συνέδριό του στις 26 Μαΐου 2013 στο ξενοδοχείο CARAVEL στην Αθήνα . Θα είναι ανοιχτό σε όλους όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος, σε μέλη και μη μέλη, σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, για να διατυπώσουν ελεύθερα τις απόψεις τους, να θέσουν υποψηφιότητα και να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία.
    Πριν την διεξαγωγή του Συνεδρίου θα θέλαμε, σε μια προσυνεδριακή συνάντηση, να ακούσουμε τις απόψεις και προτάσεις σας σε θέματα που αφορούν στην γενικότερη πολιτική αλλά και σε πρόσωπα που θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν ενεργά ώστε ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας να καταστεί η ουσιαστική και δυναμική πολιτική μας έκφραση . Μέσο το οποίο θεωρούμε το μόνο τελεσφόρο, κάτω από τις σημερινές έκτακτες περιστάσεις, για μας και την Πατρίδα μας.
    Μετά από τα παραπάνω σας προσκαλούμε όλους την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στις 11.00 το πρωί στο ξενοδοχείο Stanley στην πλατεία Καραϊσκάκη, στάση ΜΕΤΡΟ «Μεταξουργείο».
    Για το σκοπό αυτό παρακαλούμε να ξεκινήσουμε, όλοι μαζί από σήμερα, ένα αγώνα ενημέρωσης για μεγαλύτερη προσέλευση .
    Με πίστη στο Σύνταγμα, στα Δημοκρατικά ιδεώδη και στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας μας, δημιουργήσαμε τη νέα, γνήσια, αυθόρμητη, ειλικρινή, πατριωτική, λαϊκή και δημοκρατική πολιτική φωνή της Πατρίδα μας.
    Ελάτε, σας περιμένουμε, με δυναμισμό, ελπίδα και όραμα να διαμορφώσουμε το μέλλον της χώρας μας, όπως το ονειρευόμαστε όλοι, μια περήφανη Πατρίδα με χαμογελαστούς Έλληνες.
Γιώργος Τσακίρης Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.6 Απριλίου 1941-Οι Γερμανοί Ξανάρχονται

του Βασιλείου Σταθοπούλου,Αντιστρατήγου ε.α.-Μαθηματικού 
   Πριν 72 ακριβώς χρόνια, η Ναζιστική Γερμανία αποφάσισε να επιτεθή κατά της Πατριδας μας. Η ήττα του συμμάχου τους στη Β. Ήπειρο, αμφισβητούσε το αήττητο του άξονα, πράγμα που δεν επιθυμούσε καθόλου ο Χίτλερ. Έτσι οι λιγοστοί υπερασπιστές των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, με την κάλυψη των οχυρών της "Γραμμής Μεταξά", στην πλειονότητά τους τραυματίες του Β. ηπειρωτικού μετώπου, κλήθηκαν να δώσουν κι αυτοί των υπέρ πάντων αγώνα.

    Ο αγώνας ήταν σκληρός, αλλά σύντομος. Η υλική και οργανωτική υπεροχή των εισβολέων, αλλά και η σύντομη κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της γερμανικής πολεμικής μηχανής. Παρ' όλ' αυτά, η κατάληψη της Ελλάδος στοίχισε στο Χίτλερ 55 ημέρες, πολύ περισσότερες απ' ότι χρειάστηκε να καταβάλη την κραταιά Γαλλία.
    Μια σκοτεινή περίοδος άρχιζε για τον ελληνισμό. Εκτός από την έλλειψη ελευθερίας, λόγω της εθρικής κατοχής, ο λαός μας θα δοκιμαζόταν και από οικονομική λεηλασία, για την "ενίσχυση των γερμανικών όπλων". Το σκοτάδι της κατοχής ήλθε να φωτίση το φως της εθνικής αντιστάσεως, τόσο στα βουνά της Πατρίδας μας όσο και στη Μέση Ανατολή.     Μονάδες του Στρατού μας, και του Ναυτικού μας αλλά και της Αεροπορίας μας που συγκροτήθηκαν εκεί, δήλωσαν το παρόν στις επακολουθείσασες συμμαχικές επιχειρήσεις, τόσο στην Αφρική, όσο και στην ιταλική χερσόννησο. Παράλληλα, αμείωτος συνεχίσθηκε ο αγώνας κατά των κατακτητών, στα υπόδουλα εδάφη της Πατριδας μας, με δολιοφθορές και πόλεμο φθοράς των κατακτητών. Βαρύς ήταν ο φόρος αίματος του αγώνα αυτού. Εκτός από τις απώλειες των αγωνιστών αυτών, ήταν και το ειδεχθές 1:30, δηλαδή 30 άνδρες εκτελούνταν για κάθε έναν γερμανό που σκοτωνόταν.
    72 χρόνια πέρασαν, η λήθη άρχισε να απλώνη την ομίχλη της. Οι σφαγείς μας έγιναν σύμμαχοί μας, στο ΝΑΤΟ. Η ανασυγκρότησή τους στηρίχθηκε και στους μετανάστες. Έγιναν πάλι οικονομικός κολοσσός. Ξαναπήραν όλη τη βιομηχανία στα χέρια τους. Μετά ήλθε η ΕΟΚ και η μετάλλαξή της σε ΕΕ. Γίναμε εταίροι τους, με ελπίδες οι οποίες δεν απέδωσαν τις προσδοκίες μας. Μπήκαμε στην ΕΕ, για να αποφύγουμε μια πιθανή νέα δικτατορία, για να έχουμε εταίρους ισχυρούς, οι οποίοι θα έπαιρναν το μέρος μας στα φλέγοντα εθνικά μας ζητήματα. Εν τω μεταξύ οι Γερμανοί αγόραζαν την καλύτερη γη σε Κρήτη και άλλα νησιά μας. Ότι κατάφεραν το 41 οι Γερμανοί με τόσο αίμα, το ξανακατάφεραν πάλι με τα μάρκα τους. Όμως σε κανένα εθνικό μας ζήτημα δεν μας συμπαραστάθηκαν. Βλέπετε η Τουρκία είναι πιο πολύτιμος φίλος και σύμμαχός τους.
    Στη δεκαετία του '80 άρχισε η αθρόα είσοδος μεταταστών, στους οποίους παραχωρήσαμε βαθμηδόν όλες τις χειρονακτικές εργασίες, κρατώντας για μας μόνο τις διευθυντικές, επιστημονικές και δημοσιοϋπαλληλικές θέσεις και μόνο για τέτοιες προωρίζαμε τα παιδιά μας. Πρώτα φέραμε μόνοι μας τους και κυρίως τις Φιλιππινέζες. Βγάζαμε ψεύτικα πιστοποιητικά υγείας, για να πετύχουμε την πρόσληψη μιας τέτοιας στην οικογένεια.
    Μετά, άνοιξαν τα αλβανικά σύνορα. Πλήθος Αλβανών, με πρωτοπόρους τους βαρυποινίτες, κατέκλυσαν τη χώρα μας. Το εξευτελιστικό κόστος εργασίας που παρείχαν αφαίρεσαν κάθε δυνατότητα εργασίας για τους ντόπιους, με τα γνωστά αποτελέσματα.
    Μετά άνοιξε ο χείμαρος των Μουσουλμάνων, Κούρδων, Ιρακινών, Αφγανών, Πακιστανών κ.λ.π. οι οποίοι, με τη βοήθεια της Τουρκίας και των δουλεμπόρων της, κατέκλυσαν τη χώρα, με τις αρχές (δεν λέω Κράτος, διότι αυτό παρέλυσε πια) να παρακολουθούν ως θεατές το γεγονός και, αφού δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι, το ... υιοθέτησαν ως νόμιμο και μάλιστα ψήφισαν και νόμο παροχής ιθαγενείας!!!
    Παράλληλα μας εξώθησαν σε ενέργειες που διατάραξαν την αξιοπιστία μας, όπως συμμετοχή μας στον αποκλεισμό της Γιουγκοσλαβίας, της πιο παραδοσιακής συμμάχου μας στη σύντομη ιστορία μας.
    Έπειτα ήλθε η νομισματική ένωση. Καμαρώναμε σαν κοκόρια φουσκωτά με πρησμένα λειριά. Ξετρελλαθήκαμε και μεις διότι δεν χρειαζόταν πια να κάνουμε συνάλλαγμα για να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό!! Η νομισματική πολιτική μας έφυγε από την Αθήνα και μετεγκατεστάθηκε στη Φραγκφούρτη. Ενώ στην αρχή κυκλοφορούσαμε με ένα πινακάκι, που είχε τις αντιστοιχίες λεπτών και δραχμών, σιγά σιγά, δεχθήκαμε το Ευρώ σαν κατοστάρικο και τα λεπτά ως δραχμές, με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ σύντομα έναν τιμάριθμο 300 %. (Θυμάστε το κλασσικό παράδειγμα του μαϊδανού. Μέσα σε λίγους μήνες το ματσάκι από 50 δραχμές έγινε 50 λεπτά.
    Έτσι ήλθε η νέα υποδούλωση στην Ενωμένη πάλι Γερμανία. Αυτή τη φορά πιο σκληρή πιο αμείλικτη. Βέβαια χωρίς, βασανισμούς, χωρίς εκτελέσεις, αλλά με την επιστράτευση δοσίλογων κυβερνώντων οι οποίοι έχουν οχυρωθή στο Κυνοβούλιο, έχοντας, ως Πραιτωριανούς το 50 % της Ελληνικής Αστυνομίας και όχι μόνο και εκτελούν πιστά τις επιταγές των δανειστών.
    Τότε υπήρχε μια ελπίδα: Ότι οι Γερμανοί θα χάσουν τον πόλεμο από τους συμμάχους και θα ελευθερωθούμε.
    Τώρα; Βλέπετε εσείς καμια ελπίδα; Η μόνη μας ελπίδα είναι το αν θα πάρουμε την επόμενη δόση, και ποιο θα είναι το τίμημα γι' αυτό. Πόσο θα κοπούν οι συντάξεις και πόσοι θα είναι οι νέοι φόροι.
    Οι Τούρκοι μπαίνουν για τα καλά στη διανομή της λείας. Η Θράκη μας τουρκοποιείται μέρα με τη μέρα. ΑΟΖ, αλλά και υφαλοκρηπίδα των νησιών ξεχνιέται. Το Αιγαίο διχοτομείται.    
    Η ελληνική παραγωγή έχει εκμηδενισθή και γενικά η οικονομία έχει καταστραφή.
    Θά 'λεγα "ο Θεός να βάλη το χέρι του", αλλά επειδή φαίνεται ότι, όπως πάντα, ήταν πολυάσχολος, μάλλον εμείς πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια μας.
    Συγνώμη που σας κουράζω, συνδέοντας γεγονότα πιθανόν ανόμοια, αλλά δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και όπως λένε οι σοφοί, "όποιος αγνοεί την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήση", εγώ ως απλός μαθηματικός λέω ότι η ιστορία εκτελεί ημιτονοειδή καμπύλη. Αυτή την περίοδο είμαστε σε κάθοδο μετά τις 180 μοίρες προς τις 270, χωρίς συμμετρία, με πολύ μεγάλο πλάτος. Και ενώ το παχύδερμο ο κ.κ. Αντιπρόεδρος, ο "άντε καλέ", μας είχε πη ψευδώς από το 2011, ότι βρήκαμε τον πάτο του βαρελιού, εν τούτοις ακόμη βουτάμε στα $k@t@ και πάτο δεν βλέπουμε.
    Να είστε καλά.
    Αιωνία η μνήμη των νεκρών των Οχυρών, αλλά και όλου του αντιστασιακού αγώνα κατά των "συμμάχων μας" που έχουν την ευγενή καλωσύνη, να μας δίνουν μερικά € για να τη βγάζουμε πέρα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Πώς έστησαν την κατάρρευση Εθνικής και Eurobank, και μεθοδεύουν δήμευση καταθέσεων

    Η απροκάλυπτη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι πρέπει να κλείσουν τράπεζες αν δεν ανακεφαλαιοποιηθούν και η προώθηση νόμου από το Eurogroup για την κατάσχεση των καταθέσεων σε ολόκληρη της Ευρώπη, είναι η αποκάλυψη ενός οργανωμένου σχεδίου τυχοδιωκτών για να αρπάξουν τα λεφτά πολιτών (δεν πιστεύει κανείς ότι μπορεί να είναι διασφαλισμένες ακόμη και οι 100.000 ευρώ) και να ελέγξουν πλήρως το οικονομικό σύστημα αδύναμων χωρών, όπως η Ελλάδα και οι χώρες του νότου που τρία χρόνια τώρα η Γερμανία τους «πίνει το αίμα».     Στο σχέδιο αυτό εντάσσεται και η στημένη κατάρρευση της Εθνικής και της Eurobank με τη σύμφωνη γνώμη της εκτελεστικής ελληνικής κυβέρνησης. Αφού η τρόικα έσπασε το deal για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών, το οποίο η ίδια ενέκρινε πριν περίπου έξι μήνες (ακούγεται έντονα πώς η τρόικα είχε ενημερώσει πριν αρκετές εβδομάδες την κυβέρνηση ότι η συμφωνία δεν θα προχωρήσει, αλλά οι Σαμαράς και Στουρνάρας έκαναν πώς δεν ακούνε) αποφάσισε να στείλει τις δύο τράπεζες στο τραπέζι του Προκρούστη, στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
    Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας απαγόρευε εδώ και μέρες που ήταν γνωστό ότι το σχέδιο συγχώνευσης της Εθνικής και Eurobank έχει σπάσει, να κινήσουν τη διαδικασία αύξησης των κεφαλαίων τους αναζητώντας ιδιώτες επενδυτές για να καλύψουν το 10% που απαιτούνταν για να μην παραδοθούν στο ΤΧΣ. Μόλις χθες το Ταμείο έδωσε το πράσινο φως στις δύο τράπεζες και πλέον τα περιθώρια αναζήτησης 900 εκατομμυρίων ευρώ για την Εθνική και 400 για τη Eurobank είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξευρεθούν.
    Ο Σύλλογος των υπαλλήλων της Εθνικής κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή ότι δεν δίνεται άδεια στην ΕΤΕ να προχωρήσει σε διερεύνηση ενδιαφέροντος για συμμετοχή ιδιωτών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και επομένως κινδύνευε να υποχρεωθεί με αυτόματη κρατικοποίηση.
    Το σχέδιο ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος να βάλουν οι ξένοι τραπεζίτες στο χέρι τις ελληνικές τράπεζες και να ληστέψουν τις καταθέσεις των πολιτών. Μάλιστα το σχέδιο που απεργάζεται το Eurogroup προβλέπει «κούρεμα» της διατραπεζικής αγοράς ακόμη και ένα μήνα πριν.
     Ήδη, ακούγεται πώς διάφοροι μνηστήρες από τη Γερμανία και τη Γαλλία ενδιαφέρονται για την Εθνική. Για να κάνουν πιο εύκολο το έργο τους βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια απαξίωσης και κατάρρευσης της τραπεζικής μετοχής. Το ίδιο ισχύει και για τη Eurobank που θα έχει μαζί της το ΤΤ και την Proton Bank. Το σχήμα δεν πρόκειται να είναι βιώσιμο.
    Αυτό σημαίνει, κατά τον Όλι Ρέν και τον Σόιμπλε ότι μπορεί να υπάρξει κούρεμα καταθέσεων προκειμένου οι έχοντες καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ να πληρώσουν τη ζημιά. Όπως έγινε στην Κύπρο δηλαδή κι όπως θα γίνεται στο εξής παντού. Επίσης, είναι άγνωστο τι θα γίνει αν πάμε σε ένα μαζικό bank run και Εθνική και Eurobank δουν τα ταμεία τους να αδειάζουν.
    Τότε, οι τράπεζες είτε θα πουληθούν για ένα κομμάτι ψωμί, είτε θα κλείσουν, όπως είπε και η κ. Λαγκάρντ. Κι αυτό, αφού βέβαια έχουν κλέψει τις καταθέσεις των πολιτών.
    Πως το έλεγε ο Πατροκοσμάς; «Οι πλούσιοι θα γίνουν φτωχοί, και οι φτωχοί θα πεθάνουν» και η ζωή συνεχίζεται.

4.Tagesspiegel:"Οι ναζί κατέστρεψαν την Ελλάδα όσο καμία άλλη χώρα"

Deutsche Welle 
   Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, τοποθετήθηκε επί του θέματος των πολεμικών αποζημιώσεων που ανακινήθηκε τελευταία με το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, δια στόματος του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Για το θέμα φιλοξενείται εκτενές άρθρο στην εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου. Ο αρθρογράφος περιγράφει με συγκεκριμένους αριθμούς τα δεινά που προκάλεσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα.
    "Καμιά άλλη χώρα κατοχής όπως η Γερμανία δεν κατέστρεψε τόσο, όσο την Ελλάδα. 130.000 άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τις επιθέσεις των ανταρτών. 70.000 Εβραίοι οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, 300.000 έπαθαν κρυοπαγήματα και πείνασαν, επειδή οι Γερμανοί κατάσχεσαν τρόφιμα και καύσιμα. Το 50% των υποδομών της χώρας και το 75% της βιομηχανίας καταστράφηκαν".
    Στο άρθρο περιγράφεται το δίλημμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά:
    "Σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση παραιτηθεί από τις αξιώσεις, τότε στην Ελλάδα θα προκαλούνταν κύματα αγανάκτησης. Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει να επιβαρύνει τις σχέσεις του με την Μέρκελ, τις οποίες με τόσο κόπο αποκατέστησε τελευταία, ζητώντας της δισεκατομμύρια ευρώ.
    Η άποψη ότι με αυτό το ποσό θα μπορούσε να ξεπληρώσει η χώρα μεγάλο μέρος τους δημόσιου χρέους της είναι ελκυστική, αλλά ελάχιστα ρεαλιστική. Τη στιγμή μάλιστα που όλες οι μέχρι τώρα προσπάθειες διεκδίκησης αποζημιώσεων με αγωγές Ελλήνων ενώπιον γερμανικών, ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων, έχουν αποτύχει.
    Η ελληνική κυβέρνηση σπρώχνει μακριά αυτό το ευαίσθητο θέμα. Μετά το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα ζητήσει την άποψη των νομικών του κράτους. Θα κρατήσει σε μάκρος η υπόθεση", καταλήγει η εφημερίδα.
5.Αποκάλυψη για το Eurogroup! Διέρρευσε προσχέδιο για κούρεμα καταθέσεων σε όλη την ευρωζώνη

http://greeknation.blogspot.gr
- Στο τραπέζι και το κούρεμα των καταθέσεων της διατραπεζικής αγοράς

- Στόχος είναι ο νόμος για το κούρεμα στις τράπεζες να τεθεί σε ισχύ από το 2015
- Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο αυτό ήταν έτοιμο από τα τέλη του 2012
- Το προσχέδιο αυτό θα συζητηθεί την Παρασκευή στο Eurogroup
    Η αποκάλυψη σοκάρει και προκαλεί έντονο προβληματισμό σε όλη την ευρωζώνη και κυρίως σε όλες εκείνες τις χώρες που βρίσκονται υπό τη σκιά του μνημονίου, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της Ελλάδας.
    Σύμφωνα με πληροφορίες διέρρευσε προσχέδιο νόμου που προβλέπει κούρεμα των καταθέσεων στις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, το οποίο μάλιστα προσχέδιο θα συζητηθεί στο Eurogroup την Παρασκευή μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συντάξει το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου από τα τέλη του 2012 και θα συζητήσουν εάν το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από το 2015.
    Το σχέδιο αυτό είναι μέρος της λεγόμενης διαδικασίας ενοποίησης των τραπεζών και προβλέπει πως στην περίπτωση μιας προβληματικής τράπεζας τότε θα ξεκινάει το κούρεμα, αλλά όχι αμέσως κούρεμα των αποταμιεύσεων των καταθετών. Ωστόσο, ως ένα εργαλείο εξυγίανσης της τράπεζας προβλέπεται και κούρεμα των καταθέσεων, αλλά είναι σαφές από το προσχέδιο πως οι καταθέσεις των 100.000 ευρώ είναι απόλυτα προστατευμένες.
    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υποστήριξε ότι «προτεραιότητα για το τραπεζικό σύστημα πρέπει να συνεχίσει να είναι η ανακεφαλαιοποίηση και η αναδιάρθρωση και όπου απαιτείται το κλείσιμο τραπεζών».
    Σε ομιλία της σε σημερινή εκδήλωση στο «Οικονομικό Κλαμπ» της Νέας Υόρκης για τις παγκόσμιες δράσεις πολιτικής που απαιτούνται ώστε να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, η επικεφαλής του ΔΝΤ, αναφερόμενη ειδικότερα στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη, επανέλαβε τη θέση για οικονομική και νομισματική ένωση, διατυπώνοντας την άποψη ότι χρειάζεται πολιτική με περισσότερες συλλογικές λύσεις.
    Όπως τόνισε, μια επιλογή είναι η άμεση ανακεφαλαιοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας των προβληματικών τραπεζών που έχουν συστημικές επιπτώσεις. Πέρα απ' αυτό, επισήμανε χαρακτηριστικά, η ευρωζώνη χρειάζεται μια πραγματική τραπεζική ένωση που θα ενισχύσει τα θεμέλια της νομισματικής ένωσης και αυτό θα συμβάλει στην ασφάλεια των καταθέσεων και ενός υγιούς τραπεζικού συστήματος, εξασφαλίζοντας χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
    Η κ. Λαγκάρντ είπε ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν καταφέρει πολλά τον τελευταίο καιρό, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ενώ η συμφωνία για τον ενιαίο εποπτικό μηχανισμό θα συμβάλει και στην ανακούφιση του χρέους της Ελλάδας.

6.Oμολογία απάτης από το YΠΟΙΚ για Εθνική-Εurobank με ... "ορθή επανάληψη"!

http://greeknation.blogspot.gr
    Παραδέχεται το υπουργείο Οικονομικών ότι και είχε γνώση των αντιρρήσεων της τρόικα σχετικά με τη συγχώνευση Εθνικής και Eurobank (επιχειρεί να υποβιβάσει το θέμα, αναφέροντας ότι υπήρχαν «ερωτήματα προς διευκρίνιση» με ηλεκτρονική αλληλογραφία και όχι «ενστάσεις ή αντιρρήσεις» με τη μορφή επίσημων εγγράφων ή οποιασδήποτε μορφής επιστολής) αλλά και εψεύσθη εκδίδοντας ανακοίνωση που έλεχε ότι «Ουδέποτε ήρθε σε γνώση των αρμόδιων ελληνικών αρχών (υπουργείο Οικονομικών, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Τράπεζα της Ελλάδας) έγγραφο ή οποιασδήποτε μορφής επιστολή που να αναφέρεται σε ενστάσεις ή αντιρρήσεις των εταίρων μας για την εν εξελίξει διαδικασία συγχώνευσης των τραπεζών Εθνική και Eurobank".
    Πρόκειται κανονικά περί απάτης και δεν είναι η μοναδική:
    Υπάρχει σειρά αδικημάτων, όπως το ότι δεν ενημερώθηκαν άμεσα οι επενδυτές για τις αντιρρήσεις της Τρόικας όπως προβλέπει το άρθρο 10 του Ν. 3340/05, έγιναν συναλλαγές σε αυτό το διάστημα που να επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι γνώριζαν για το ναυάγιο, όπως έγινε και στην Κύπρο.
    Τα στελέχη της Εθνικής μοίραζαν εκατομμμύρια ευρώ σε διαφημίσεις σε ΜΜΕ (μόνο το defencenet.gr που έχει πολύ υψηλότερη επισκεψιμότητα από τα συστημικά διαδικτυακά μέσα αρνήθηκε να δημοσιεύσει τέτοιες διαφημίσεις) που καθησύχαζαν το επενδυτικό κοινό ότι προχωρά η συγχώνευση.
    Πριν λίγη ώρα το υπουργείο έστειλε εξέδωσε ψευδή ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία

«Ουδέποτε ήρθε σε γνώση των αρμόδιων ελληνικών αρχών (υπουργείο Οικονομικών, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Τράπεζα της Ελλάδας) έγγραφο ή οποιασδήποτε μορφής επιστολή που να αναφέρεται σε ενστάσεις ή αντιρρήσεις των εταίρων μας για την εν εξελίξει διαδικασία συγχώνευσης των τραπεζών Εθνική και Eurobank».
    Εν συνεχεία όταν εμφανίστηκαν τα έγγραφα έστειλε νέα ανακοίνωση υπό τη μορφή «ορθής επανάληψης». Όπως αναφέρει, «εκ παραδρομής, ανακοινώθηκε πριν λίγο από το γραφείο τύπου του υπουργείου Οικονομικών, δελτίο τύπου σχετικά με αλληλογραφία για τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank. Το σωστό είναι ότι δεν υπάρχει επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των εταίρων μας και των αρμόδιων ελληνικών αρχών, υπάρχει όμως ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων που θέτουν ερωτήματα προς διευκρίνιση, όχι όμως ενστάσεις, για τη συγχώνευση των δυο τραπεζών».
    Τι αναφέρουν τα έγγραφα; Να παραμείνει ανοιχτή και “αναστρέψιμη” η διαδικασία συγχώνευσης της Εθνικής με την Eurobank, εν όψει της ανακεφαλαιοποίησης και μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση στο κείμενο συμφωνίας (MOU).
    Η πρόταση αυτή αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο οι δύο τράπεζες να πραγματοποιήσουν ξεχωριστές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου έτσι ώστε οι νέοι μέτοχοι εφ΄ όσον το επιθυμούν να αναστρέψουν την διαδικασία συγχώνευσης.
    Πως θα μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο; Με “περιορισμό των διαδικασιών συγχώνευσης σε αναστρέψιμα βήματα”.
    Δηλαδή, αν αυτή δεν είναι η επίσημη αλληλογραφία - έστω μέσω mail - ποια είναι; Με βουλοκέρι και γραμμένη σε πάπυρο; Μας δουλείουν;
    Παράλληλα, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως ρήξη ή πρόβλημα στις σχέσεις του υπουργείου Οικονομικών και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά και καταλήγει ότι «σχετικά δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι παντελώς αναληθή».
    Αν τα παραπάνω δεν είναι απάτη σε βάρος των επενδυτών, τότε τι είναι;

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Μας «ψεκάζουν», μας «ποτίζουν» ή απλά γίναμε χαλβάδες;

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός
    Οι πληροφορίες και εξελίξεις των τελευταίων ημερών μας κάνουν να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει τελικά στην Ελλάδα. Και μπορεί να θυμίζει λίγο σενάρια συνωμοσιολογίας το αν μας ψεκάζουν ή αν μας ποτίζουν με κάτι, όμως η πραγματικότητα είναι σίγουρα μία. Για κάποιο λόγο έχουμε γίνει χαλβάδες ως λαός!
    Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει για να ξεσηκωθεί ο Έλληνας; Και φυσικά δεν ζητά κανείς να πάρει τα άρματα, αλλά να διαμαρτυρηθεί. Να κατέβει ειρηνικά στο πεζοδρόμιο, κατά εκατοντάδες χιλιάδες όμως. Να χρησιμοποιήσει... τα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Εδώ με αυτά έγινε η Αραβική Επανάσταση στην Αφρική και εμείς εδώ, οι «Ευρωπαίοι», πιπιλάμε το δάκτυλο; Να γεμίσει το facebook, το twitter, οι ιστοσελίδες των πολιτικών από διαμαρτυρίες των πολιτών… Κάτι να γίνει επιτέλους! Πηγαίνουμε άκλαυτοι και κανείς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν αντιδρά…
    Όταν είδαμε τα στοιχεία του νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση δια χειρός κ. Ρουπακιώτη ότι όποιος επιστρέψει τα κλεμμένα θα πηγαίνει μόνο δύο χρόνια φυλακή στην καλύτερη περίπτωση, άρχισαν να μας ζώνουν τα φίδια… Για παράδειγμα σκεφθήκαμε την περίπτωση του κ. Άκη «μας»… Ξέρει κανείς πόσα έχει «μαζέψει» από «συνεισφορές»; Κανείς. Απλά η δικαιοσύνη έχει καταφέρει και έχει βρει ότι έχει πάρει πχ 80.000.000 ευρώ. Αν έχει λοιπόν μαζέψει 500 εκατομμύρια ευρώ, επιστρέφει τα 80 εκ. ευρώ και του μένουν και άλλα 420 εκ. ευρώ!!! Ωραίος νόμος!!!
    Μετά είδαμε την αποκάλυψη που έκανε η εκπομπή Ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού, σχετικά με την για τη διάταξη που νομιμοποιούσε το φακελάκι και είπαμε: δεν μπορεί κάποιος τους έκανε πλάκα στην Βουλή για να τους εκθέσει… Δεν μπορεί να πήραν τέτοια απόφαση… Δεν μπορεί κάποιος να νομοθετεί ότι δεν είναι «δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης». Αλλά δυστυχώς και πάλι είχαμε άδικο. Και μετά τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε η κυβέρνηση αναγκάζεται να πάρει πίσω την επαίσχυντη αυτή ρύθμιση. Έτσι είπαμε τέλος καλά όλα καλά…
    Αμ δε! Με αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει τέλος καλά όλα καλά... Γιατί το θράσος τους δεν έχει όρια. Δεν φθάνει που έκαναν μια χώρα σαν τα μούτρα τους, δεν φθάνει που πεθαίνει κόσμος, δεν φθάνει που καταστρέφεται καθημερινά κόσμος και κοσμάκης, ήρθαν τώρα να δώσουν και «άσυλο» στον εαυτό τους, στις διοικήσεις των τραπεζών, σε όλους τους υπεύθυνους για τα περίφημα θαλασσοδάνεια των κομμάτων!!! Και επειδή οι «καλές» δουλειές γίνονται με τρόπο, κάτι που το γνωρίζουν καλά το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, φρόντισαν να υπογράψουν την τροπολογία τρεις το λιγότερο μη-πρωτοκλασάτοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, πέντε λεπτά πριν λήξει η ψηφοφορία στη Βουλή όταν ήταν πλέον αδύνατο να ελέγξει κανείς τι προτείνεται όπως κατήγγειλε και ο κύριος Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ!!! Για να ακολουθήσουν τα σημερινά παρατράγουδα στην Βουλή περί ονομαστικής ψηφοφορίας και πάει λέγοντας…
    Δηλαδή πώς να χαρακτηρίσει κανείς αυτή την κίνηση; Πραξικόπημα, περιφρόνηση της δικαιοσύνης, του ελληνικού λαού; Ότι δείχνουν πόσο λογαριάζουν όλους μας; Την πλατούλα τους να καλύψουν και οι άλλοι να πάνε στον αγύριστο! Αυτή είναι η νοοτροπία τους… Έγινε δε την στιγμή που ήταν γνωστό ότι οι Οικονομικοί Εισαγγελείς ερευνούσαν την υπόθεση βάσει του νόμου!!! Επομένως το μήνυμα προς όλους είναι ότι, εμείς οι πολιτικοί κάνουμε ότι γουστάρουμε! Παρεμβαίνουμε και στην δικαιοσύνη και δεν πρόκειται να πάμε φυλακή ούτε για τα 200 και εκατομμύρια των θαλασσοδανείων αλλά ούτε και όλα αυτά τα λεφτά που φαγώθηκαν στην διάρκεια που κυβερνήσαμε εμείς την χώρα… Αυτοί είναι οι πολιτικοί που μας σώζουν…
    Δυστυχώς οι πολίτες της χώρας αυτής έχουν αφήσει την τύχη της στα χέρια κάποιων όχι απλά ανίκανων, ανίκανες ήταν και οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες της χώρας, αλλά επικίνδυνων και θρασυτάτων ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται το τι πράττουν και που μπορούν να οδηγήσουν την χώρα. Δεν είναι τυχαία τα μηνύματα από τον ILO και από αλλού, για τον φόβο αναταραχών στην Ελλάδα. Έτσι, πέρα από όλα τα άλλα, θα ευχηθούμε και δύο πράγματα. Πρώτον να σταματήσει ο κατήφορος της κυβέρνησης και όλων των πολιτικών κομμάτων, που για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι η αυτοσυντήρηση τους. Πως θα επιβιώσουν με οποιοδήποτε κόστος τα κόμματα-ζόμπι, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Όσο δε αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση «καλά κρασιά»… Μέχρι να καταλάβουν οι συνιστώσες τι γίνεται, το τρένο έχει χαθεί! Και δεύτερον, επειδή η πρώτη ευχή είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο, να πιάσει, να ξυπνήσει ο Ελληνικός λαός και να "ξαποστείλει" όλους τους άχρηστους και επικίνδυνους αυτούς ανθρώπους από εκεί που ήρθαν, με νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο. Τρόποι υπάρχουνΘέληση υπάρχει;

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8. "ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑ ΤΟ ΖΩΟ"
ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ "ΓΑΙΔΟΥΡΙ"

Το έστειλε ο Παύλος Τσούμας
    «Ηταν λάθος μου που αποκάλεσα τον Πάγκαλο γαϊδούρι. Πέραν του γεγονότος ότι η λέξη "γαϊδούρι" δεν είναι ύβρις γιατί περιγράφει ένα πολύ συμπαθές ζώο, αποτελεί μείωση και προσβολή για τα τετράποδα να τα συγκρίνουμε με τους ανθρώπους, όπως αναφέρει και το εξαιρετικό τραγούδι του Κώστα Χατζή «Ο γερο-γαϊδαράκος».

    Με αυτό το σατιρικό ύφος σχολιάζει το σοβαρό περιστατικό της προσαγωγής του στο αστυνομικό τμήμα την Κυριακή το μεσημέρι ο 30χρονος γεωπόνος Κωνσταντίνος Ρ. Επειδή, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, τον εξύβρισε αποκαλώντας τον «γάιδαρο» στη Λίμνη της Βουλιαγμένης.
    «Πράγματι. Μπήκα στον χώρο της λίμνης και είδα τον Πάγκαλο να βγαίνει από το νερό. Φορούσε ένα μπλε μπουρνούζι. Μια αστεία εικόνα. Τον πλησίασα και, απευθυνόμενος και προς τους άλλους λουόμενους, του είπα: "Να κι ο Πάγκαλος, το γαϊδούρι, όπως τον αποκαλεί ο ελληνικός λαός, που έχει το θράσος να κάνει μπάνιο στη Βουλιαγμένη". Στη συνέχεια ο αστυνομικός φρουρός του ειδοποίησε κατ' εντολήν του πολιτικού την Αστυνομία λέγοντας στο τηλέφωνο: "Ελάτε στη λίμνη, υπάρχει σοβαρό συμβάν". Επειτα από λίγη ώρα ήρθαν πέντε περιπολικά και δύο μηχανές της ομάδας Δίας για να συλλάβουν εμένα, έναν γεωπόνο του πανεπιστημίου, έναν αγανακτισμένο πολίτη» αναφέρει ο 30χρονος επιστήμονας.
    «Ο Πάγκαλος έδωσε εντολή στον φρουρό του να πάει στο τμήμα και να μου υποβάλει μήνυση. Μου έκανε εντύπωση ότι κατά τον χρόνο της παραμονής μου εκεί οι αξιωματικοί γύρναγαν συνέχεια από γραφείο σε γραφείο και έκαναν συσκέψεις. Κάποια στιγμή απάντησαν στον φρουρό ότι μήνυση δεν μπορεί να γίνει γιατί πρέπει να έρθει να την καταθέσει ο ίδιος ο Πάγκαλος. Τους προειδοποίησα ότι, εάν μου κάνει μήνυση ο Πάγκαλος, θα του κάνω κι εγώ και τότε θα πρέπει να εφαρμοστεί η διαδικασία του αυτοφώρου. Η μοναδική άσχημη εντύπωση ήταν η απάντηση των αστυνομικών ότι σε περίπτωση αυτόφωρης διαδικασίας θα πρέπει να τον αναζητήσουν. Μας κοροϊδεύουν; Ποιον να αναζητήσουν; Αφού ο φρουρός του ήταν δίπλα τους και ανά πάσα στιγμή ξέρουν πού είναι και ο πολιτικός».
    Στον πρώην υπουργό ο 30χρονος γεωπόνος αφιέρωσε μέσω της «δημοκρατίας» τους στίχους του τραγουδιού του Κώστα Χατζή «Ο γερο-γαϊδαράκος» με την υποσημείωση ότι «πάει γάντι σε αυτόν τον πολιτικό».
«Κλαίει ο γερο-γαϊδαράκος
με παράπονο πολύ
γιατί άνθρωπο τον είπαν
και είν' μεγάλη προσβολή.


Στα βαθιά τα γηρατειά του
άνθρωπο να τον ειπούνε...
πώς τη λέν' τέτοια κουβέντα
δίχως να τον λυπηθούνε».

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
9.Το πρωινό ενός Έλληνα, ενός Άγγλου και ενός Γερμανού

http://www.pentapostagma.gr
    Είναι επίσης γνωστό ότι οι Έλληνες έχουμε μια... ελαφρώς διαφορετική άποψη!
    Έτσι μια εικόνα με τις διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό, το γερμανικό και το βρετανικό πρωινό κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
10. Ο «κύκλος της Φρανκφούρτης» πίνει καφέ και δίνει γραμμή στον... Στουρνάρα


newpost 
    Ο «κύκλος της Φρανκφούρτης» έχει πετύχει έναν από τους βασικούς στόχους μιας διαδικασίας η οποία χρειάστηκε δεκαετίες για να ολοκληρωθεί, φύτεψε τους ανθρώπους της στον κρατικό μηχανισμό και λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του Σόιμπλε στην Ελλάδα παρακάμπτοντας ακόμα και τον πρωθυπουργό.     Ο «κύκλος της Φρανκφούρτης» εδώ και πολλά χρόνια σταδιακά και με μεγάλη προσοχή κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή με αποκορύφωμα την εκλογή του Κώστα Σημίτη στην πρωθυπουργία της χώρας. Δημιουργήθηκε η σχολή των «εκσυγχρονιστών» και διαμορφώθηκε η πολιτική τάξη των «ρεαλιστών» που οδήγησαν τη χώρα στην υλοποίηση του σχεδίου.
    Αυτό το σχέδιο περιλάμβανε την πολιτική ενοποίηση του ευρωπαϊκού χώρου υπό γερμανική διοίκηση, τον οικονομικό στραγγαλισμό των αδύναμων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, την εξαθλίωση και απαξίωση των ανίσχυρων χωρών από τους εθνικούς πόρους και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους και τελικά τη γεωγραφική διεύρυνση της Γερμανίας.
    Οι τοποτηρητές δεν ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την εποχή της τρόικας, αλλά στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και κυρίως την περίοδο 1990-1993, ελέω Στέφανου Μάνου, Μιράντας Ξαφά και Γιώργου Αλογοσκούφη.
    Σήμερα λύνουν και δένουν και δίνουν αναφορά στους δανειστές επηρεάζοντας τις αποφάσεις… απαραίτητες ,βέβαια, είναι και οι προσθήκες νέων προσώπων.
    Οι παλιοί, λοιπόν, Μιράντα Ξαφά, Στέφανος Μάνος και ο «νέος», ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Θεοχάρης Θεοχάρης έπιναν τον καφέ τους στο Hilton σχεδιάζοντας την οικονομική πολιτική που θα πασάρει ο Στουρνάρας στο Μαξίμου…
    Δεν τυχαίο ότι τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «πρωτοβουλία Κ» εμπνεύστηκαν ο Στέφανος Μάνος με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρα.
    Προφανώς και όλα τα παραπάνω είναι συμπτώσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου