Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1107

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1107
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΠΤΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Τσοχατζόπουλος: Εξώδικα σε Σημίτη, Βενιζέλο και πρώην υπουργούς να παραστούν στη δίκη
2.Η φυλή των "Καλάς" είναι απόγονοι των στρατευμάτων του Μ. Αλεξάνδρου!
3.2010 - 2013. Η ελληνική Οδύσσεια
4.Ν. Μιχαλολιάκος: Οι δράστες της Μανωλάδας δεν ήταν Χρυσαυγίτες, αλλά ΠΑΣΟΚ
5.Τα κόμματα για την 21η Απριλίου
6.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ
7.Γιατί οι άνδρες δεν καταλαβαίνουν τις γυναίκες…

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.Τσοχατζόπουλος: Εξώδικα σε Σημίτη, Βενιζέλο και πρώην υπουργούς να παραστούν στη δίκη
    Τον Κώστα Σημίτη και υπουργούς της κυβέρνησής του, επιχειρεί να "φέρει" ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ως μάρτυρες στη δίκη του, που ξεκινά τη Δευτέρα, για το «μαύρο πολιτικό χρήμα» από εξοπλιστικά προγράμματα.
    Λίγες ώρες πριν βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μαζί με τους 18 συγκατηγορουμένους του, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει αποστείλει δέκα εξώδικες επιστολές στα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου που εγκρίθηκαν οι αγορές για τα υποβρύχια και τα TORM1, στις οποίες φέρεται να χρησιμοποιεί «προσωπικό τόνο» προς τους παραλήπτες τους και τους καλεί να προσέλθουν να καταθέσουν στη δίκη του.
    «Σε καλώ να εμφανιστείς στο δικαστήριο για να καταθέσεις τι γνωρίζεις για τις κρίσιμες τέσσερις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ», φέρεται να γράφει στα εξώδικα, τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- απευθύνονται στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τους τότε υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο, Κώστα Λαλιώτη, Θεόδωρο Πάγκαλο, Αλέκο Παπαδόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργο Ρωμαίο και Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και στους τότε επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.
    Η κίνηση αυτή του Άκη Τσοχατζόπουλου έρχεται σε συνέχεια του αιτήματος που έχει υποβάλει, σε διάφορα στάδια της διαδικασίας, για περαιτέρω ανάκριση, ώστε να κληθούν να καταθέσουν τα τότε μέλη του ΚΥΣΕΑ και υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που είχαν εμπλοκή με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Το αίτημά του αυτό δεν έγινε δεκτό από τη Δικαιοσύνη, καθώς κρίθηκε ότι «πρέπει να απορριφθεί διότι στο παρόν στάδιο το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε είναι επαρκές», όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Η φυλή των "Καλάς" είναι απόγονοι των στρατευμάτων του Μ. Αλεξάνδρου!

Το έστειλε ο Στέλιος Αγγελίδης    Θαυμάστε φίλοι μου αυτή την πρασινομάτα καλλονή και πείτε αν έχει κάποια σχέση με τα μαυροτσούκαλα του Πακιστάν, του Αφγανιστάν και της Ινδίας. Από χιλιόμετρα κάνει "μπαμ" ότι είναι Ελληνίδα. Αξιόλογα σχετικά ντοκυμανταίρ έχει δείξει πριν από λίγο καιρό η ΕΤ3. Τελικά έχουμε το ισχυρότερο γονίδιο του κόσμου. Δε συμφωνείτε;
world.greekreporter
    Οι Καλάς είναι φυλή του ορεινού Πακιστάν και μέρους του Αφγανιστάν, η οποία ομιλεί δική της γλώσσα, την γλώσσα των Καλάς...
    Ο πληθυσμός τους ανέρχεται στις 5.000 περίπου. Παραδόξως, διαφέρουν από τις γειτονικές τους φυλές, τόσο εθνολογικά, όσο και κοινωνιολογικά.
    Οι Καλάς αποδίδουν αυτή τη διαφοροποίηση στο γεγονός ότι έχουν Ελληνική καταγωγή, όπως υποστηρίζουν, αφού θεωρούν τη φυλή τους μακρινή απόγονο των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αποτελούν πληθυσμό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και λόγω αυτού του ισχυρισμού τους, έχουν γίνει αρκετές γενετικές έρευνες για να διαπιστωθεί η καταγωγή τους και ο βαθμός συγγένειάς τους με τους Έλληνες.
    Η γλώσσα τους έχει στοιχεία από τα Περσικά, τα Σανσκριτικά και τα Ελληνικά, αφού βρίσκουμε λέξεις που έχουν κοινές ρίζες με τη δική μας γλώσσα. ΝΟΜ είναι το όνομα. ΠΑΡΕΙΜ, από το αρχαίο πάρειμι που σημαίνει πορεύομαι, διαβαίνω. ΧΕΜΑΝ είναι ο χειμώνας. ΙΛΑ το έλα. ΔΟΝΤΟΥΓΙΑ τα δόντια. ΝΤΙ το ρήμα δίδω. ΙΣΠΑΤΑ ο χαιρετισμός τους, που κατά τους γλωσσολόγους προέρχεται από το ασπάζομαι. Για αυτό φιλιούνται όταν συναντιούνται μετά από καιρό. Επίσης, συναντά κανείς στους χαιρετισμούς τους λέξεις όπως «χάιρε, χαϊρέτα, γιάμασις». Η γλώσσα των Καλάς δεν γράφεται.
    Οι ερευνητές που ασχολούνται από το 1948 μαζί τους έχουν κατασκευάσει έναν τύπο αλφαβήτου που στηρίζεται στο φωνητικό λόγο τους.
    Οι ντόπιοι Αφγανοί χαρακτηρίζουν τους Καλάς «φυλή των άπιστων» λόγω της άρνησής τους να ασπαστούν το μουσουλμανισμό. Τα τελευταία 15 χρόνια έχει ξεκινήσει μια γιγάντια προσπάθεια από την Ελληνική Πολιτεία σε συνεργασία με ευκατάστατους Έλληνες εθελοντές και έχουν χτιστεί αρκετά σχολεία, στα οποία τα παιδιά των Καλάς μπορούν να μαθαίνουν Ελληνικά. Οι Καλάς θεωρούν τους Έλληνες επισκέπτες, αδελφούς και είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μαθαίνουν με μεγάλη ευκολία την Ελληνική γλώσσα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.2010 - 2013. Η ελληνική Οδύσσεια
www.imerisia.gr
    Πριν από τρία χρόνια ο Γ. Παπανδρέου, με φόντο το γραφικό λιμάνι του Καστελόριζου, ανακοίνωνε στον ελληνικό λαό την υπαγωγή της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης, αδυνατώντας να εξυπηρετήσει το χρέος της υπό το βάρος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού.
    Σήμερα, ύστερα από δύο Μνημόνια, θυελλώδεις συγκρούσεις Ευρωζώνης - ΔΝΤ για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, υπό την απειλή άτακτης χρεοκοπίας και εξόδου από την Ευρωζώνη, δραματικές απώλειες εισοδημάτων και μεγάλες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, ανοίγει, δειλά, παράθυρο ευκαιρίας στην οικονομία, για σταθεροποίηση και έξοδο από την ύφεση. Η τελευταία τριετία προκάλεσε και βίαιες ανατροπές στο πολιτικό οικοδόμημα της Μεταπολίτευσης, που χάραξε με τις «αμαρτίες» του τη διαδρομή στον δημοσιονομικό «γκρεμό». Τέσσερις κυβερνήσεις, πέντε υπουργοί Οικονομικών, ο ενταφιασμός του δικομματικού συστήματος μέσω των παραδοσιακών εκφραστών του, η εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ, η «επέλαση» της Χρυσής Αυγής, και η αναγκαστική υιοθέτηση κυβερνήσεων συνεργασίας, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά.
    Η «ακτινογραφία» που επιχειρεί σήμερα η «ΗτΣ» στις επιπτώσεις του Μνημονίου, αποκαλύπτει το βαρύ τίμημα που πληρώνει ο ελληνικός λαός:
• «Κούρεμα» μισθών και συντάξεων έως και 50%, περίπου 800.000 νέοι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα, αύξηση έως και 12 έτη των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, καταργήσεις και περικοπές δώρων και επιδομάτων, είναι ο λογαριασμός της μεγάλης εσωτερικής υποτίμησης.
• Στο «κεφάλαιο» Δημόσιο αναβαλλόταν διαρκώς η λήψη δύσκολων αποφάσεων. Τελικά ύστερα από τρία χρόνια, προ ημερών και υπό την πίεση της τρόικας, αναγκάστηκαν τελικώς οι πολιτικοί αρχηγοί να λάβουν την οδυνηρή απόφαση για 15.000 απολύσεις.
• Στον αντίποδα, μια ανελέητη φοροκαταιγίδα έπληξε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που είδαν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται. Την τελευταία πενταετία χάθηκαν περίπου 40 δισ. ευρώ εθνικού εισοδήματος και οι καταναλωτές έχασαν περίπου το 70% της αγοραστικής τους δύναμης.
• Η μεγάλη ύφεση που μαστίζει τη χώρα για έκτο διαδοχικό χρόνο, οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο τους φορολογουμένους, εκτοξεύοντας τον αριθμό των οφειλετών του Δημοσίου από 900.000 άτομα το 2009 σε 2,7 εκατομμύρια. Ενέταξε δε το πρόγραμμα σε φαύλο κύκλο, με τη διαρκή απαίτηση λήψης πρόσθετων μέτρων για την επίτευξη των στόχων.
3 χρόνια Μνημόνια
• Βίαιη εσωτερική υποτίμηση για κάλυψη της «μαύρης τρύπας» στο θηριώδες έλλειμμα που έφθασε το 15,8% του ΑΕΠ
• Ραγδαίες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό
• Νέα κόμματα και νέος δικομματισμός

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Ν. Μιχαλολιάκος: Οι δράστες της Μανωλάδας δεν ήταν Χρυσαυγίτες, αλλά ΠΑΣΟΚ
    Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά την ομιλία του, σήμερα, στην Κ.Ο. του κόμματος.
    Ο κ. Μιχαλολιάκος κατηγόρησε τον Τύπο και κυρίως τους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι αποκλείουν τη Χ.Α. από το πρόγραμμά τους. Όπως υποστήριξε «μέσα σε ένα χρόνο (από τις εκλογές) εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής δεν έχει κληθεί ούτε μια φορά σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας» ( ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΑΦΟΥ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ, ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ, ΚΑΙ ΝΑ ‘’ΚΛΕΙΣΟΥΝ’’ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ‘’ΕΝΤΑΤΙΚΗ’’. ΑΣΧΕΤΩΣ, ΕΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΟΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ‘’ΠΑΝΕ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ’’ ) και κατηγόρησε την ΕΡΤ πως «παίρνει κατεύθυνση από τα υπόγεια του Μαξίμου και της τρικομματικής κυβέρνησης και από την Ρεπούση εναντία στους Έλληνες εθνικιστές».
    Για τα θέματα της οικονομίας, ο επικεφαλής της Χ.Α. άσκησε κριτική στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «καταψήφισε το πρώτο μνημόνιο αλλά τώρα είναι μέγας υπέρμαχος του μνημονίου» για να συμπληρώσει «μα που ζει αυτός ο άνθρωπος; δεν βλέπει τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις που κλείνουν;». Στη συνέχεια ο κ. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την μονομερή καταγγελία του μνημονίου και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «δεν μιλάει πλέον για κατάργηση του μνημονίου αλλά για αναστολή του».  Επιπλέον, ο γ.γ. της Χ.Α. τάχθηκε υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, αναφέροντας χαρακτηριστικά «επιστροφή στη δραχμή, στην εθνική μας μοναξιά για να βοηθήσουν οι Έλληνες τους Έλληνες».
    Σχετικά με την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι δικαιώθηκε η θέση της Χρυσής Αυγής, καθώς, όπως ανέφερε, «προέκυψαν βασικά στοιχεία ενοχής για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάλυψε για δεύτερη φορά τον πρώην πρωθυπουργό όταν πρότειναν τη βίαιη προσαγωγή του.
    Αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα στη Μανωλάδα, ο κ. Μιχαλολιάκος επεσήμανε πως «αυτοί που πυροβόλησαν δεν ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά του ΠΑΣΟΚ, να τεθεί εκτός νόμου το ΠΑΣΟΚ λοιπόν».
    Ο γ.γ. της Χ.Α. υποστήριξε πως «η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα και αποκόμματα του πολιτικού κατεστημένου που διαλύονται» και τόνισε πως «στις εκλογές θα υπάρχει ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, θέλουν δεν θέλουν». Μάλιστα υποστήριξε ότι «ψάχνουν δικαστικό για να ακυρώσει τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής» και τόνισε πως «αν το κάνουν, θα κηρύξουμε ανένδοτο αγώνα ενάντια στην παραβίαση του Συντάγματος».

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
5.Τα κόμματα για την 21η Απριλίου
ΕΝΩ ΤΩΡΑ, ΕΕΕΕ ?????
ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ‘’ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ΄΄ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ?
ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
www.imerisia.gr
    46 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και τα πολιτικά κόμματα εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις. Μηνύματα με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 εξέδωσαν τα πολιτικά κόμματα και η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σημείωσε ότι «η μαύρη επέτειος του πραξικοπήματος υπενθυμίζει σε όλους το ύψιστο χρέος απέναντι στην πατρίδα: τη θωράκιση της Δημοκρατίας μας» ( ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ, ΕΕΕ? ).
    Από πλευράς ΝΔ, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Κεφαλογιάννης, δήλωσε: «Η χούντα της 21ης Απριλίου ξυπνά εφιαλτικές μνήμες και αναδύει κρίσιμα διδάγματα για όλους. Μνήμες για την κατάλυση της Δημοκρατίας, τις διώξεις αγωνιστών και την προδοσία της Κύπρου. ( ΕΝΩ ΤΩΡΑ, ΕΕΕ ?) Και διδάγματα έμπρακτου σεβασμού στους δημοκρατικούς θεσμούς, αφοσίωσης στο εθνικό συμφέρον και ενότητας των Ελλήνων σε κοινούς σκοπούς. Τιμούμε τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, θα περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία που άλλωστε θεμελίωσε η παράταξή μας με τη βοήθεια του Ελληνικού λαού το 1974 και όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας, απομονώνοντας κάθε νοσταλγό αντίστοιχων εκτροπών».
    Σε μήνυμά του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι σήμερα «βρισκόμαστε αντιμέτωποι-ες με μια ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία». Το σημερινό μήνυμα αντίστασης, προσθέτει, «είναι ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό, την καταστολή των αγώνων και τον περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας» [...] είναι «μια υπενθύμιση των αγώνων του ελληνικού λαού για δημοκρατία» την οποία «πολέμησαν και πολεμούν και σήμερα οι νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού, η Χρυσή Αυγή και όσοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό». ( ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΠΛΙΝΘΟΙ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΟΙ ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΙΜΜΕΝΟΙ )
    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, σημείωσε ότι «η επέτειος της 21ης Απριλίου συνιστά υπόμνηση του ιστορικού χρέους μας να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία απέναντι στον κίνδυνο της απονεύρωσης και της υπονόμευσής της από εκείνους που χρησιμοποιούν τη γενναιοδωρία και την ανοχή της για να στραφούν εναντίον της». ( Η ΠΟΛΛΗ ''ΓΕΝΑΙΟΔΩΡΙΑ'' ΦΕΡΝΕΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ) Επισήμανε, επίσης, ότι «η ενεργός μνήμη των δεινών που προκάλεσε η δικτατορία και η πραγματική τιμή προς τον αντιδικτατορικό αγώνα μεταφράζονται τώρα πλέον σε υποχρέωση ανάσχεσης και αντίκρουσης των ρατσιστικών και ξενοφοβικών εγκληματικών συμπεριφορών, του αυταρχισμού και κάθε μορφής πολιτικής και κοινωνικής βίας».
    «Η μνήμη μας και οι αγώνες για τη δημοκρατία και την ενίσχυση των θεσμών αποτελούν σήμερα το ιδεολογικό μας οπλοστάσιο. Ο φασισμός, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας», υπογράμμισε σε μήνυμά της η ΔΗΜΑΡ, συμπληρώνοντας ότι «δυστυχώς η 46η επέτειος συμπίπτει με την άνοδο του φασιστικού φαινομένου στη χώρα μας». «Το σημερινό δημοκρατικό καθήκον, είναι να υψώσουμε ένα τείχος προστασίας της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, ( ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ) φράζοντας το δρόμο στους νοσταλγούς, αλλά και στους σημερινούς απόγονους της χούντας».
    «Η στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967, που είχε τη στήριξη των ΗΠΑ και της αστικής τάξης στην Ελλάδα, μπόρεσε να επιβληθεί γιατί δεν βρήκε απέναντί της έναν λαό οργανωμένο, αποφασισμένο να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, αξιοποιώντας και τις οξυμένες αντιθέσεις του αστικού πολιτικού συστήματος. ( ΕΝΩ ΤΩΡΑ, ΕΕΕ ?) Αντίθετα, η πραγματική δύναμη του λαού ήταν υπονομευμένη από αυταπάτες, από την αναμονή των εκλογών που δήθεν θα έδιναν λύση σε χρονίζοντα λαϊκά προβλήματα, καθώς και από το κλίμα υποταγής και μοιρολατρίας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι «μέρος και εργαλείο του αστικού πολιτικού συστήματος είναι και οι νοσταλγοί της στρατιωτικής δικτατορίας, το εθνικοσοσιαλιστικό φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής που πρέπει να απομονωθεί από το λαό, ως η πιο άγρια φωνή του κεφαλαίου και του συστήματος» και καλεί τον λαό να απορρίψει την «αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων» που προωθεί η ΕΕ και η ΝΔ επιδιώκοντας να ταυτίσουν τον φασισμό με τον κομμουνισμό και να δικαιολογήσουν αντιλαϊκά μέτρα και νόμους».( ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, Η ‘’ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ’’ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ 60 – 70 %, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ? )
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
6.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ
Μακάρι να μπορούσα τον χρόνο να παγώσω
Αισθήματα και σκέψεις κρυφά να φανερώσω
Να τρέξω να ξεφύγω, απλά να δραπετεύσω
Μα γρήγορα λυγίζω στη σκέψη μην βαλτώσω.

Μακάρι να μπορούσα τ΄ άγνωστα τα μέρη
Της σκοτεινής πλευράς μου, με φως να περιλούσω
Μακριά να ταξιδέψω πάνω στο φεγγάρι
Μα γρήγορα βουλιάζω στο δρόμο που χαράζω.

Μακάρι να μπορούσα στα όνειρα σου να πλεύσω
Το τραίνο της φυγής σου στο δρόμο να προφθάσω
Σκοντάφτω καθώς τρέχω σ΄ ανώμαλους τους δρόμους
Μα γρήγορα αλλάζω στην σκέψη μην στενάξω

Μακάρι να μπορούσα να γίνω ένα αστέρι
Τον δρόμο να φωτίζω της αλλαγής πορείας
Άπιαστο το όνειρο να γράψω μελωδία
Μα γρήγορα δακρύζω που χάνω ευκαιρία.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
7.Γιατί οι άνδρες δεν καταλαβαίνουν τις γυναίκες…
Ευαγγελία Αναστασάκη
tovima.gr
    Γυναίκες, προσοχή: την επόμενη φορά που θα θελήσετε να παραπονεθείτε στον σύντροφό σας ότι δεν σας καταλαβαίνει πάρτε μια βαθιά ανάσα και σκεφτείτε το ξανά: ίσως του ζητάτε κάτι παραπάνω από τις δυνάμεις του. Αυτό υποστηρίζει μια νέα μελέτη η οποία διαπίστωσε ότι οι άνδρες δεν είναι «προγραμματισμένοι» ώστε να «διαβάζουν» τα συναισθήματα των γυναικών – τουλάχιστον στα μάτια τους.
    Αντιθέτως ο εγκέφαλός τους φαίνεται να είναι δικτυωμένος με τρόπο ώστε να αποκρυπτογραφούν ευκολότερα τα συναισθήματα των άλλων ανδρών. Αν και δεν ξέρουμε ακόμη αν δικαιώνει το άλλο παράπονο-κλισέ περί της «αλληλοσυνεννόησης των κολλητών», το χαρακτηριστικό αυτό θεωρείται ότι είχε σημαντική εξελικτική χρησιμότητα αφού θα πρέπει να αποτελούσε «κλειδί» για την επιβίωση στους άγριους καιρούς της επικράτησης του ισχυρότερου αρσενικού.
    Παρά το γεγονός ότι ανατομικά δεν παρουσιάζουν κάποια εμφανή διαφορά, αρκετές μελέτες έχουν εντοπίσει τα τελευταία χρόνια διαφοροποιήσεις στη μορφολογία και στη λειτουργία των εγκεφάλων των ανδρών σε σχέση με των γυναικών. Πρόσφατα μάλιστα ειδικοί του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου είχαν δει σε πειράματα ότι οι άνδρες δεν είναι σε θέση να ερμηνεύσουν τα συναισθήματα των άλλων από την έκφραση του προσώπου τους.
    Στη νέα μελέτη ερευνητές από πανεπιστήμια της Γερμανίας συγκεκριμενοποιούν περισσότερο αυτή την «ανικανότητα» εξετάζοντάς περαιτέρω μια τάση που έχει αναφανεί σε άλλες έρευνες – το ότι οι άνδρες δυσκολεύονται περισσότερο να κατανοήσουν την έκφραση των γυναικών από ό,τι των εκπροσώπων του φύλου τους.
    Προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσον οι άνδρες είαι ικανοί να αποκρυπτογραφήσουν τα συναισθήματα των δυο φύλων από ένα κατ’ εξοχήν εκφραστικό «μέσο», τα μάτια τους, ο Μπόρις Σίφερ, ψυχίατρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου LWL στο Μπόχουμ της Γερμανίας, και οι συνεργάτες του έβαλαν στον λειτουργικό μαγνητικό τομογράφο 22 άνδρες ηλικίας 21 ως 52 ετών (η μέση ηλικία των εθελοντών ήταν τα 36 έτη).
    Οι ειδικοί έδειξαν στους εθελοντές εικόνες που απεικόνιζαν 36 ζευγάρια μάτια και τους ζήτησαν να περιγράψουν τα συναισθήματα των «κατόχων» τους. Στις μισές φωτογραφίες απεικονίζονταν μάτια γυναικών και στις άλλες μισές μάτια ανδρών, με θετικά, αρνητικά και ουδέτερα συναισθήματα και οι συμμετέχοντες στο πείραμα έπρεπε να αξιολογήσουν το κάθε βλέμμα περιγράφοντάς το ως «δύσπιστο» ή «τρομοκρατημένο».
    Οι εθελοντές χρειάστηκαν πιο πολλή ώρα και δυσκολεύτηκαν περισσότερο να ερμηνεύσουν τα συναισθήματα των ματιών που ανήκαν σε γυναίκες – συγκεκριμένα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο βαθμός δυσκολίας στο «διάβασμα» των γυναικείων ματιών ήταν διπλάσιος σε σχέση με των ανδρικών ματιών. Επί πλέον η εγκεφαλική δραστηριότητα που απεικονίστηκε στις εγκεφαλικές τομογραφίες ήταν διαφορετική στις δυο περιπτώσεις.
    Οταν έπρεπε να αποκρυπτογραφήσουν την έκφραση ματιών που ανήκαν σε άνδρες η δραστηριότητα ήταν πιο έντονη στην αμυγδαλή (περιοχή που συνδέεται με τα συναισθήματα, την ενσυναίσθηση και τον φόβο) καθώς και σε σημεία του εγκεφάλου που σχετίζονται με παλαιότερες εμπειρίες και συναισθήματα. Τα μοτίβα της δραστηριότητας φάνηκαν να υποδηλώνουν ότι όταν έπρεπε να αξιολογήσουν τα «ανδρικά» συναισθήματα οι εθελοντές ανέτρεχαν σε δικές τους παρόμοιες εμπειρίες και στα συναισθήματα που τους είχαν προξενήσει ενώ όταν η αξιολόγηση αφορούσε γυναίκες προσπαθούσαν να θυμηθούν πότε είχαν ξαναδεί παρόμοιες γυναικείες εκφράσεις και τι σήμαιναν αυτές.
    Αυτή η λιγότερο προσωπική προσέγγιση των γυναικείων εκφράσεων σημαίνει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, όχι μόνο ότι οι άνδρες δυσκολεύονται περισσότερο να τις ερμηνεύσουν αλλά και ότι η ενσυναίσθηση των ανδρών είναι μικρότερη απέναντι στις γυναίκες από ό,τι απέναντι σε εκπροσώπους του φύλου τους.
    Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο συγκεκριμένος «προγραμματισμός» του εγκεφάλου έχει μια καθ’ όλα λογική ερμηνεία, αφού θα πρέπει να υπήρξε πολύ χρήσιμος στο παρελθόν, όταν η γρήγορη αξιολόγηση των αντιπάλων αποτελούσε σημαντικό «όπλο» για την επικράτηση – αν όχι και για την επιβίωση – των αρσενικών.
    «Καθώς οι άνδρες ασχολούνταν περισσότερο με το κυνήγι και εμπλέκονταν σε καβγάδες για την εδαφική επικράτηση θα πρέπει να ήταν σημαντικό για αυτούς να μπορούν να διαβλέπουν και να προβλέπουν τις προθέσεις και τις ενέργειες των αρσενικών ανταγωνιστών τους» τονίζεται στη σχετική μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «PLoS One».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου