Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Μαζική μεταφορά μεταναστών στις τουρκικές ακτές - Νέοι καταυλισμοί απέναντι από τα νησιά μας


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ( Και με τη σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ )
Μαζική μεταφορά μεταναστών στις τουρκικές ακτές - Νέοι καταυλισμοί απέναντι από τα νησιά μας
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
pentapostagma.gr
Μεταφέρει την ένταση στο Αιγαίο ξανά ο Ερντογάν
          Συναγερμός επικρατεί για την επόμενη προκλητική κίνηση της Άγκυρας. Εν μέσω πανδημίας, ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει άλλο ένα μέτωπο, καθώς η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας του είναι εκρηκτική. 
          Βέβαια ίσως αυτές οι κινήσεις να είναι και οι τελευταίες στη σκακιέρα του, διότι οι ''γείτονες'', βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυτης κατάρρευσης.  
          Τις κινήσεις της Άγκυρας να κατευθύνει εκ νέου και εντός της θερινής περιόδου χιλιάδες πρόσφυγες προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αποκαλύπτει η Realnews. Όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες και τα αποσπάσματα από ερασιτεχνικά βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, οι τουρκικές Αρχές έχουν δημιουργήσει νέους, πρόχειρους καταυλισμούς προσφύγων στα παράλια της χώρας
          Πρόκειται για αλλοδαπούς οι οποίοι μεταφέρθηκαν από τη νοτιοανατολική Τουρκία στα παράλια στις αρχές Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της πρώτης συντονισμένης προσπάθειας της τουρκικής κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα νέο κύμα προσφύγων  προς την Ελλάδα, μέσω ξηράς και θάλασσας.
          Από τις αρχές Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου, εκατοντάδες πρόσφυγες (στην πλειονότητά τους Σύριοι) είχαν εγκατασταθεί σε συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης του σταθμού από όπου ξεκινούν τα υπεραστικά λεωφορεία από τη Σμύρνη προς την τουρκική πόλη Κουτσούκουγιου της επαρχίας του Τσανάκαλε. 
          Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ελληνικής κυβέρνησης, ο καταυλισμός στον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων διαλύθηκε μόλις πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου