Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (26/5/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (26/5/2020)
    Σε λίγο καιρό, οι Άραβες θα αναζητούν κάποιο νέο «Λώρενς της Αραβίας» για να «τακτοποιήσει» τους Τουρκους. Οι σεϊχηδες, δεν μπορούν να κηρύξουν «τζιχάντ» εναντίον των τούρκων, γιατί μουσουλμάνοι εναντίον μουσουλμ άνων, δεν γίνεται! Αλλα «Λώρενς της Αραβίας» θα βρουν μόνο στην ιστορία….. Δυστυχώς, αυτό γίνεται σε μεγάλες ή μικρές πολεμικές συγκρούσεις, όταν οι εμπλεκόμενοι δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή. Και, ούτε οι Τούρκοι,ούτε οι Άραβες την υπολογίζουν. Γιατί, αν την υπολόγιζαν, θα είχαν σταματήσει να αλληλοσκοτώνονται! Για τους Άραβες, οι Τούρκοι είναι οι κακοί κατακτητές, που τους καταδυνάστευαν για εκατοντάδες χρόνια, μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Αυτά, δεν ξεχνιώνται, γιατί είναι γραμμένα στην ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. Μόνο που τώρα, δεν τους αφήνουν μόνους τους να λύσουν τις διαφορές τους ( που δεν πρόκειται να λυθούν ποτέ ), αλλά «βάζουν το δαχτυλάκι τους» και Αμερικάνοι, Ρώσσοι, Άγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί, όσοι δηλαδή επωφθαλμιούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής.
------------------------------------------
    Για το δίκτυο G5 τα είπαμε: Δεν έχει καμία σχέσημε τον κορονοϊό. Να μην τα ξαναλέμε…..
------------------------------------------
    Μάλλον χάσανε την μετάφραση, στο δημοσίευμα για την οδήγηση. Γράφουν, πως μπορούν να επιβληθούν ΙΣΟΒΙΑ στους πιωμένους οδηγούς. Ναι, αν γίνει θανατηφόρο ατύχημα στο οποιο ευθύνονται. Όχι όμως ΙΣΟΒΙΑ, απλώς επειδή είναι πιωμένοι. Μάλλον το σωστό ( και δίκαιο…) θα είναι ΙΣΟΒΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ. Για να ξέρουμε και τι λέμε….
------------------------------------------
    Έχουμε σήμερα και τα επιτόκια καταθέσεων, τα καινούρια, μιάς από τις συστημικές τράπεζες. Και με αυτά τα επιτόκια, προσπαθούν να προσελκύσουν καταθέτες. Μάλλον πετούν στα σύννεφα…. Τέτοια επιτόκια, σε κάνουν να γελάς. Το επόμενο στάδιο, θα είναι ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ, για τα χρήματα που εμείς τους καταθέτουμε και αυτοί τα διαχειρίζονται όπως νομίζουν. Εάν κερδίσουν δεν έχουμε μερίδιο. Εάν χάσουν, έ, τότε «κουρεύονται» καταθέσεις και «τσοντάρει « το κράτος. Το μάθημα, το πήραμε, αρκεί να μην το ξεχνάμε.
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου