Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Καταιγιστικές οι εξελίξεις Κλιμάκωση και γενίκευση στην Λιβύη


Καταιγιστικές οι εξελίξεις Κλιμάκωση και γενίκευση στην Λιβύη
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
pentapostagma.gr
          Η άφιξη ρωσικής κατασκευής αεροσκαφών MiG-29 φαίνεται να αλλάζει σχεδόν όλες τις ισορροπίες στον πόλεμο της Λιβύης, προκαλώντας πρωτίστως πανικό στις δυνάμεις της Τρίπολης. 
          Η ενίσχυση του LNA με αεροσκάφη MiG-29, τα οποία είναι ευέλικτα μαχητικά μικρής εμβέλειας, σε συνδυασμό με την παρουσία βομβαρδιστικών Su-24 Fencer, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν  βαρύτερα μεγάλα φορτία με βόμβες σε μεγαλύτερες αποστάσεις, θα κάνει πάταγο προκαλώντας πανικό στην κυβέρνηση της Τρίπολης.
          Και οι δύο τύποι είναι γρηγορότεροι και μεταφέρουν περισσότερα όπλα από τα μαχητικά L-39
που χρησιμοποιούνται ευρέως από τις αεροπορικές δυνάμεις του GNA.
          Τα MiG θα βοηθήσουν στην κατάρριψη εχθρικών drone, αλλά και οι δύο τύποι είναι ευάλωτοι σε επίγειους αντιαεροπορικούς πυραύλους που έχουν κατασκευαστεί από τη Ρωσία και την Κίνα.
          Σύμφωνα με το Forbes, ''ο LNA στερείται εκπαιδευμένου προσωπικού, εξοπλισμού και χρημάτων για την αποτελεσματική συντήρηση και λειτουργία συγχρόνων μαχητικών αεροσκαφών, για αυτό και αυτά τα  αεροσκάφη θα πιλοτάρονται και θα συντηρούνται μισθοφόρους πιλότους.''
          Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με πηγές στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, όπως ισχυρίζεται η ελληνική εφημερίδα Καθημερινή, δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 τα οποία προσγειώθηκαν (21/22 Μαΐου) στη Μισράτα, μετέφεραν αντιαεροπορικό σύστημα S-125 τα οποία η Άγκυρα προμηθεύτηκε από την Ουκρανία.
dimpenews.com
          Κλιμάκωση και γενίκευση στο Λιβυκό με την ανάμειξη Λευκορωσίας και Σερβίας στο πλευρό του Χαφτάρ. Διευρύνεται το μέτωπο κατά της Τουρκίας καί των συμμάχων της… Η Αλγερία αρχίζει να ανησυχεί για ισλαμιστές υποστηριζόμενους από την Τουρκία.
          Η Λευκορωσία αναμείχθηκε στον πόλεμο της Λιβύης:τα μαχητικά
MiG-29 και οι πιλότοι είναι Λευκορώσοι αναφέρει το εξειδικευμένο ρώσικο site avia.pro στις 23/5/20.
          Η Λευκορωσία πούλησε τα μαχητικά της
MiG-29 στη Λιβύη που ο LNA μπορεί έκτοτε να χρησιμοποιήσει για να επιτεθεί σε θέσεις του GNA αλλά και να καταβάλει τα τούρκικα πολεμικά πλοία που βρίσκονται εντός ή πλησίον των χωρικών υδάτων Λιβύης.
          «Ο LNA του Khalifa Haftar ανακοίνωσε την αρχή επιχείρησης κατά τουρκικών στόχων στη Λιβύη με τη βοήθεια αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Σύμφωνα με το κανάλι Telegram του Militarist, μιλάμε για μαχητικά MiG-29 κι ελικόπτερα μάχης Mi-24 που δέχθηκαν από Λευκορωσία. Πιλότοι της χώρας μας και της Σερβίας επίσης»-πληροφορεί η λευκορωσική έκδοση του Partisan.
          Η πλευρά της Λευκορωσίας δεν σχολίασε ακόμη τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν, βέβαια,
παρά το γεγονός ότι τα μαχητικά MiG-29 αναπτύχθηκαν από το έδαφος της ρωσικής βάσης “Khmeimim” στη Συρία.  
Οι πληροφορίες όμως επιβεβαιώθηκαν από την Édition ItaMilRadar. «Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες πηγές, πρόκειται για 6 MiG-29 της Λευκορωσίας που ήταν στο παρελθόν σε υπηρεσία τα οποία δεν είναι μαχητικά της ρωσικής Αεροπορίας αλλά θα χρησιμοποιηθούν άμεσα από την Πολεμική Αεροπορία. Οι πιλότοι οφείλουν να είναι Λίβυοι (αλλά βέβαια δεν υπάρχει καμιά πληροφορία γι αυτό) »- λέγεται στο δημοσιευμένο υλικό.
          Πρέπει να διευκρινιστεί ότι η ρωσική πλευρά δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τα δεδομένα για μεταφορά αεροπλάνων της προς Λιβύη, όπως ανέφεραν τουρκικά και λιβυκά μέσα.
          Αν και η Τουρκία κατάφερε δυνατά χτυπήματα στον LNA είναι μακριά από του να κερδίσει την παρτίδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο διαρκής αντιπρόσωπος του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη κανέφερε πως το Ιράν έστειλε προηγμένα όπλα στον LNA χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τη φύση τους'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου